Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 990
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Bubatа, Рая е родена на 16 януари. Мерси за идеята за тоалетната. Мога да пробвам, но проблемот е, че та наистина не иска да стои на 1 място и няма да има търпение да се задържа много. Пък аз все пак не знам предварително кога точно й се ходи. А като чуя напъването е вече късно...

Бърборанче, бързо да се оправя Петенцето  Praynig

Еспа, ти си много смела - чак досега да го държиш сами на горното ниво  Shocked Ние свалихме нивото още преди месец и половина... Хайде, бързо да му заякват на Сами крачетата, че има да тичааа с тях  Heart Eyes

Лека ви нощ  Simple Smile

# 316
barboran4e бързо и успешно оздравяваня на малката Петя. newsm53

Катериче можеш да я заинтригуваш като пускаш водата например, а относно как да я хващаш мога да ти споделя аз как процедирам. Всеки път когато я преобувам се опитвах да я изпишквм и в един момент тя започна сама да рязбира. Естествено 1 - 2 на ден понякога неиска но е нормално.Дано да съм ти помогнала и успех.А относно датата на раждане те попитах понеже една позната роди на 13 януари когато е родена и Габи и си помислих че те познавам.

Хубава и спокойна вечер

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 23:17 от bubata5

# 317
Ами, Катериче, хич не съм смела. Просто Сами е с дебело дупе и такива упражнения като изправяне ги неможеше. Той от скоро сяда, до преди това само се търкаляше. А за прохождането хич не бързам, че ще взема да загубя окръглена фигура от тичане по него Mr. Green

# 318
Тука съъъъъъъм. Много благодаря за загрижеността! Много сте мили.  Hug

Аз съм доста по-добре. Поне вече не ме боли крака като стъпвам, но ходенето ми е адски бавно и тромаво. Докато отида от едната стая в другата и то... корени може да пусне човек. Но... не си мислете, че моите мъже ме щадят. Просто тия дни изнемогнах. Никола не престава да мрънка, а баща му е вечно изморен или има работа.  ooooh!
Направо едвам гледам от умора тия дни. И аз като Кокосчето прогресивно слабея, въпреки че ям като разпрана. Научих се с Никола на масата да ям и по случая той е вечно омазан с манджи  hahaha.

Ходихме онзи ден на консултация - резултата е 12 кг. (+ 600) И 73 см. (+ 2). Изобщо нищо не ни каза за захранването, ама аз си следвам мойта си схема. Въведох глутен с овесена каша, а от месото - пиле и заек. Следва да въведа пуйка, и т.н. и по някое време и сирене. Попара скоро няма да дам, щото мойто чаве са дави от всичко и при нас всичко се пасира гладко но пюре  Crossing Arms. Незнам кога ще се научи да яде.

Сега пък и сме се юрнали да си правим новия апартамент и съм на тема мебели, паркети, плочки, бани и пр. То се оказа много тежка работа това  ooooh!.

Нане, Никола яде по 1 бурканче от 170- 180 гр. на обед, (така ни каза педи), но не винаги си го изяжда и обикновено иска и малко кърма преди или след това. Аз си му готвя и пълня в бурканчета от "хубавите"  Laughing.

И ние се записахме на детска кухня от гъзарските и сега се тъпча с плодови пюрета Малечко и Ам Ам, за да събера 30 бурканчета  hahaha. Не смея да ги давам на Никола, че са пълни със захар, а аз съм против захарта и солта преди годинката.

Барборанче, много да нагушкаш Петя и бързо да се оправи. Колко кг. стана тя? Хапва ли вече?

Пепи, и ти да се  оправяш бързо.  Hug

bili_bili, Радостчо, добре сте се завърнали в България  wavey

Ралче, как си с ръката?

Абе остана ли някой като мен дето още не се е оциклил Thinking? Пепи, ти май разправяше, че още не ти е идвал  newsm78?

Много хубава тема сте подхванали за сватбите. Моя мъж ми предложи още 5 дни след като тръгнахме. Само че неофициално, щото пък тогава още беше женен. След 6 месеца се разведе, а след още 5 се оженихме и то на моя рожден ден.
Решихме да се женим една сутрин, отидохме да си заявим дата по обед и се оказа, че най подходящата дата беше точно на моя рожден ден след 1 месец. Направихме си малка сватба с 28 човека, но пък беше весело. Без нищо излишно. Аз хич не исках да съм булка, ама майка ми като са запъна, та взех, че облякох рокля. Много обичам сватбите, ама да не съм аз булката  Joy.

# 319
Здравейте сладурки!

Аз пак се позатрих, но какво да се прави....нещо напоследък не мога да се организиррам, Аница ме прави луда, гледа от брат си и шоуто е пълно....

Откъде да започна...да, и ние сме от гъзарските детски кухни, от 5 октомври започва, излезе и редът! Дотук добре, но налични готини бурканчета имам точно 2 броя, а до 30 + 3 оборотни докато ги докарам...Капачки продават на пазара..., но бурканчета  не!
Купила съм пюрета ам-ам, но не ми харесват нещо, Ани ги яде с охота обаче. Утре свекър ми заминава за Кюстендил при майка си и съм му казала без бурканчета да не се прибира, ако иска да тараши мазетата на комшиите, негова си работа, но да намери.

Захраних я с глутен, даже вчера яде от общата картофена супичка, но я бях приготвила да става и за нея. Лапа охотно и попара, грис, на кус кус-а се мръщи защото топченцата са и непонятни нещо...
Като знаете има 4 зъба, нов момента пробиват още няколко накуп и е страшна драма, плаче насъм, буди се, боли я, гушкането не винаги помага, много гадно. Давам и от прахчетата, които ми изпрати Мини, засега действат, май, но гледам да не и давам много от тях за да не се пристрасти нещо, де да знам...

От храните съм въвела всичко без мляко, него след годинка.

Ходи, прохожда и много смело обикаля из нас по мебелите, аз затова съм се омотала....направо се чудя накде по-напред да погледна, добре че Калоян помага, като му кажа да я пази я пази. Лошото е, че понякога се вживява, а ласките му са мечешки и я терори...

Абе общо взето нямам време за нищо, чистя по сериозно напоследък защото вече се обхожда цялата къща, на крака, на колене, както дойде...., като сложа и готвенето, излизането на разходки, да си нагледам фермите във фейса, малко йовил и то минал деня....много скучно и еднообразно...добре, че са тортите да разпускам емоционално с тях защото иначе ще гръмна. Лошото е, че торти правя нощем, когато всички спят и ми е тихо и спокойно, а от това страда сънят ми. Ето миналата нощ правих торта за свеки и сега съм като утрепана, защо не си лягам да ме пита човек...

Пуснах го Калоян на градина от тази седмица, беше 3 дена и на четвъртия се разболя, разболя и сестра си., аман. сега лекувам сополиви детски носове, а зимата още не е дошла...

Това е засега, Сладурче радвам се, че си по-добре, пази се!

и другите да се оправят  Hug

Утре ще ви пусна снимка на изправена Ани

# 320

Минавам набързо само да споделя с вас нещо,което прочетох и понеже е в потвърждение на моите разбирания ... http://karmene.greatnow.com/harvard.html , въпреки че много приятели и най-вече бабите ни казват да го оставяме да си поплачи...

Еспа, Лече Буболече ни стана любимо, още когато Дани беше на 1-2 месеца. С татенцето му го знаем цялото и заедно с още някои песнички си ги въртим по цял ден  Mr. Green

Хубав и усмихнат ден!  Hug

# 321
  • Варна
На този хубав празник, моят мъж е рожденник! Минавам да почерпя:

Ние сме добре, растем, пълзим, изправяме се .... постоянно сме вързани една за друга, та трудно намирам време, но ви чета!

Хубав ден на всички!!!

# 322
моят малък юнак днес навършва 8м   bouquet   bouquet  bouquet честито и на другите месечинки да са живи здрави и много да ни радват

# 323
Здравейте момичета.
Първо честит рожденик на Мим , да ти е жив и здрав мъжът,много да е послушен  Laughing,много да те глези и обича.Честито и на всички месечинковци   bouquet.

Ние в момента спим и имам малко време да драсна някой ред.Добре сме , малко раздразнителни тези дни, ставаме мн. често вечер,много започна да си търси залъгалката което почна да ме притеснява.По принцип и я давам като заспива и след малко и я махам или тя я изплюва...но вече като я изплюе си я търси с ръка и пак я навира в устата,а ако не я намери започва да пищи и така сме цяла вечер,а аз въобще не съм съгласна да спи с биба,ама...
Правиха ни Манту,оказа се отрицателно,аз го очаквах защото съвсем малко се зачерви,много се чудих какво да правя защото бях прочела ,че само нашите страни/по-бедните/се практикува това с Мантуто...ама питах трима лекари ,нашето педи ,лекарите в тубдиспансера , всички бяха на мнение,че трябва да я бием отнова,така,че я бихме.
И така с нас иначе още не пълзим нито се изправяме ама много бъбри,маха за чао,поглежда към лампичката като я питам къде е и така.

Какво друго ааа започнах разделно хранене, днес ми е 4 ден,стискайте палци да има ефект т. е. да отслабна без да ми намалява кърмата.

За това как ми е предложил съпруга ми беше ужасно романтично  Grinning,на рождения ми ден,то е мн. дълго за разказване...първо мислех , че ще го празнуваме само ние и сестра ми с приятеля си,но като отидохме в заведението и имаше една огромна маса с мои и наши общи приятели,някои бяха дошли специално за това във Варна,оказа се , че всички предварително са знаели за плановете му но всички така ме изпързаляха тогава, че въобще не се усетих  Laughing,по едно време гаджето на сестра ми излезе за малко като каза, че щял да обменя валута   #Crazy, ама аз нали танцувах и се радвах на всички и не се усетих,после най- добрата ми приятелка се скара / на ужким /със мъжа си,че са забравили подаръка в хотелската стая / те не са от Варна и бяха отседнали в хотел/,накрая ме накараха да отида да видя подаръка/хотела беше на близо/хем да се преоблека с него и такива неща  Outta Joint,сестра ми най-любезно предложи,че ще забавлява всички.Абе направо ме изгониха от заведението.
Отидохме до хотела и като влязохме в стаята ни заключиха  Laughing,всичко беше в рози и свещи,шампанско и така нататък...аз глупачката пак не се усещам,мисля че подаръка им е романтична вечер ,ама като падна мъжът ми на колене с пръстена в ръка ,чак ми премаля  Laughing,и не помня какво ми каза......и така ,после щях да убия всички ,аз много усещам тия неща и сега не мога да разбера как ме измамиха така всички. ooooh!Оказа се ,че приятерля на сестра ми отишъл да запали свещите и да поръси розите/защото от хотела нв са искали да оставят така свещите и те са знаели всичко , после си обясних погледите които ми хвърляха/,като сме слязли от асансьора сме го засекли да се измъква с клоните от розите  Crazy,тогава Андро така умело ме завъртя на другата страна и ме целуна , че не съм го видяла и той се е скрил,и разбира се това не беше стаята на приятелката ми ......после всички ни чакаха да разкажем.......

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 10:49 от vanilla80

# 324
Здравейте мамчета на малки, сладки януарчета!

Чета ви постоянно, но хич не ми остава време нещо с таз 3 хранения на ден... , а и аз нещо хич не мога да се организирам (ама не че полагам и усилия де  Embarassed).
Ивка тези дни беше малко болничка и спрях въвеждането на нови храни, иначе утре, в други ден ни чака месото отново. Ивка лази доста добре вече, но само се опитва да сяда сама, няма още зъби и не се изправя. Напоследък се научи да плаче(туй нещо не го умееше преди  Laughing), но си личи, че е плач, с който иска да се наложи, примерно да я гушнеш, да й бъде дадена играчка и т. н.
Ванила, Ивка прави същите неща с биберона. Не може да заспи без него. А най-смешното е, че през деня продължава да заспива само в количката. Не знам какво ще правя, когато окончателно й омалее. ooooh!
Оказа се, че щом баща й я храни си отваря устата с удоволствие и кашата или пюрето изчезват за отрицателно време, а аз я храня по цял час(не че я насилвам, просто мнооого бавно си отваря устата). Започна да си проявява характера, това е! Дет се вика: "Д..е да ми е яко!" Laughing
Радвайте се, че са залепени за вас бебоците! Сега е времето да ги гушкате и да се радвате на привързаността им към вас! Моят син тук си намери компания, излиза всеки ден и на мен изведнъж ми стана много празно и самотно, толкова бях свикнала да е постоянно около мен.  Sad Толкова бързо порастват децата!
Мим, честит рожден ден на мъжа ти! Напоследък пожелавам само здраве, мисля, че всичко останало зависи от него. Моля те за рецептата за сьомгата със спанак!  bouquet
ВанилаCrazy Crazy Crazy просълзих се! Наистина страшно романтично предложение!  txtloves
Биляна, честито ти омъжване! Желая ви много разбирателство! Two Hearts Честит ти първокласник! Да се учи добре и да ходи на училище с желание!
Бубата, честит племенник! да ти е жив и здрав и да папка много!  bouquet
Кокосче, не изчезвай, ще ни липсваш тук! Laughing Шегувам се! Взимай се в ръце и се храни, че като те видях каква си слабичка... Какви снимки от тук? Мъжът ми работи по цяла седмица до късно, в събота пазаруваме, в неделя да се видим и общо взето само до Женевското езеро успяхме за сега да отидем. Но когато мога  - ще снимам! Peace Ето няколко снимки: http://media.snimka.bg/4359/014974279.jpg http://media.snimka.bg/4359/014974293.jpg http://media.snimka.bg/4359/014974342.jpg http://media.snimka.bg/4359/014974363.jpg http://media.snimka.bg/4360/014974370.jpg
Доника, много весел празник сте имали! Да ти е жив и здрав батко Хриси и много да те слуша, че и от теб скоро няма нищо да остане(като от Кокосчето, ако продължаваш да тичаш така след него! Hug
Копривке, чудна торта си направила за рождения ден на Хриси! Прекрасно е, че намираш време за такива работи!
Патилина, не знаех, че ти си написала за онова стихче... Много е сладко! Ама аз и там го казах, де! Hug
Еспа, Сами е голям сладур, ама ти знаеш, че ми е слабост! Виждам, че блога ти се попълва с рецепти и чудесни снимки!  bouquet
Десисладка, ама вие вярно рекорд по бързо никнене на зъби ще поставите, и по дървоядство! Heart Eyes
 Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesТова за всички сладки бебчета на гърненцата! Май знам каква ще е следващата тема... Laughing Ако въобще изпишем тази, де... Laughing
Мини, Данинцето, Виолетовото ангелче, Лорини и ПавлинаК, не са писали от години! Я да се взимат в ръце и да драснат няколко реда! Hug
Сладурчестата, бързо да се оправяш и да кажеш на мъжа ти да те гледа и да ти помага, че не може така! Hug
Усмихнатото Сиси и тя изчезна някъде..
Били и Радостчо, приятно изкарване в БГ! Знам аз как лети времето, когато си си у дома! Heart Eyes
За прясното мляко - в Англия се позволява да се дава пълномаслено прясно мляко, само, ако то е част от хранене, но не и като основно мляко. Такова може да бъде само АМ или кърма до годинката. Иначе от 7 мес се позволява и пълномаслено кисело мляко (натурално).
Въпрос към тези, които приготвят месни пюрета вкъщи: какво количество месо слагате в едно бурканче от 190 мл?
Пепи, много красив букет от рози ти е подарил мъжа ти!
На всички болни - бързо оздравяване!
Еели, честита месечинка на бебчо!  bouquet
Златна Мери, и ние сме си постоянно сами. Нашият татко постоянно отсъства. И сега пак го няма. Ама при нас лошото е, че познавам само едно българско семейство тук и не говоря френски, което си е голям проблем! Hug
Бърборанче, бързо да се оправя малкото Петенце! Целувки от нас със Ивка! Hug
За предложението: ние се открихме веднага след завършване на гимназията. Ходихме 4 години. Ту се разделяхме, ту се събирахме... И след една по-дълга раздяла аз казах или се събираме, или се разделяме окончателно... Оженихме се, и така вече 12 години! Той беше тогава само на 21! Laughing Но е чудесен съпруг и баща!
То Доника винаги има дразги, и винаги може човек да си вземе нещата и да си замине, бракът не  е пречка за това. Аз, когато се караме осъзнавам, че само ядът и гневът ме води. След час да ме питаш, няма да знам за какво сме се карали... Всичко е на приливи и отливи...
Ето да ме видите каква съм убавица като булка  Laughing. Снимката е единствената ни скенирана от сватбата, то тогава нямаше такива екстри Laughing : http://media.snimka.bg/4359/014973928.jpg

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 13:27 от yagodka

# 325
Честит рожден ден на мъжа на Мим. Да  е жив, здрав, много да ви обича и радва  Hug Честита 8ма месечинка и на Боян  Hug
Момичета, благодаря за милите думи. Петя е все така. Хремата и тъкмо се беше оправила и отново се влоши. Утре сме на лекар и ще видим. Нослето много я мъчи, но иначе е супер щастлива и доволна. Не се спира това дете  ooooh!   Толкова е уверена в себе си, че вече се пуская след като се изправи и съответно вееднага пада, защото още и е много рано да седи права без да се държи. Страх ме е да я оставя сама за минута.
Зъби няма, но така добре ме хапе с венците, че не искам да си представям какво ще е ако има зъби.
Сладурче, какво да ти кажа...5850, 62 см.. Embarassed
Ванила, успех с разделното хранене! А предложението ти за женитба е било истинска приказка!
За млякото-аз мислех да дам кисело мляко на 10 месеца, а прясно след годинка, но моето педи каза, че не е препоръчително да давам никакво мляко до 1 година и 8 месеца  #Crazy Сирене може, но мляко не! Още не съм решила какво ще правя!  Ще говоря отново с нея, за да ми обясни подробно (аз вече  давах 2 пъти йогурт на Хипп  и го прие много добре, но явно ще изчакам малко).
Ягодка, прекрасни снимки  Hug Ето какво инфо имам за месото от Косе Босе (благодаря на Еспа, за което  Hug)
Цитат
Количество месо на 1 год.
Няколко примера за количество месо, което трябва да се достигне на 1 год. - най-често срещаната препоръка в различните схеми:
- българските: около 50-60 г
- руските: 70-80 г
- френските: 30 г
- испаноезични: 40-50 г или повече
- американските, канадските: 50-80 г
  и т.н.

грамажи на месо:
2 к.л. месо/пасирано или ситно накълцано/=10 г месо
2 с.л.месо=25 г месо
3 с.л. месо=40 г месо
1 с.л.месо=1 парченце 2х1 см=10-15 г месо
1/8 чаша=30 г
1/4 чаша=60 г

30 г е приблизително колкото кибритена кутийка
Аз варя месото и го пасирам заедно с водата, след това го замразявам във формички за лед и на едно хранене давам 2 кубчета ( около 40 мл се получава, но това не е само месо, а и вода).
Катериче, Рая много е порастнала! Браво  Hug

# 326
Ето и малко снимки:)

# 327
  • Варна
Ягодка, филе от сьомга

правих го на уреда за пара - 30 мин. После го нарязах и във фризера. В самия ден варя малко картофи, моркови, броколи, предварително си имам бланширан спанак във форма за лед и слагам едно кубче спанак и после слагам и рибката. ПасирамSimple Smile Няма нищо необичайно. Само понякога и слагам и копърSimple Smile Но сьомгата я ядем два пъти в седмицата.

# 328
Здравейте, момичета.Аз все така продължавам да нямам време за нищо,освен да стоя да дебна Габи да не падне някъде понеже не се спира само пълзи,изправя се абе луда работа, а като проходи не знам не ми се мисли. Всички ми казват да ми е  яко дупето като проходи.
Ние сме си добре в Бг,наредихме се вече в нова къща и както бях писала си оставаме тук,поне засега.
Аз бях питала преди ,но никой не ми отговори Thinking( нищо аз като по-нахална пак ще питам), като отворите бурканчетата с пюренцата после в какво ги съхранявате?
Сега следва да се запишем на Джи-пи, но ще ходя утре да разпитам какво ми трябва като документи да се запишем.
Иначе за захранването... сутрин и давам към 10 плодово пюренце, на обяд не изяждаме повече от 100грама зеленчуково с жълтък два дни в седмицата.Засега съм и въвела само пилешко и пуешко,и смятам другата седмица да и давам заек.
Иначе като сме на село и давам прясна ябълка, диня яде днес.
Вчера направи нещо което ме накара да се замисля колко бързо растата децата ни, седнали сме да ядем и пред нея  има чиния с сиренце и паднали трошички на масата.И наша Габи я гледам се пресяга взема си една по-голяма трошичка хляб и бърка с нея в чинийката с сиренцето топва сиренце на хлебчето и хоп в устичката, беше толкова сладка Crazy
Хайде от нас толкова засега,надявам се всички сладури да се оправят много бързо.
В тази връзка да споделя с вас,за пореден път се убеждавам колко полезно е къменето.. Всички изкарахме грип ,много лош,само Габи я пропусна, а имаше постоянно болни покрай нея! И съм много горда със себе си и с нея ,че се кърмим вече 8 месеца Praynig
Лека нощ от нас!

# 329
Patilina да ти кажа аз Ивето я оставям да плаче, но не заради дробовете, а защото иска внимание.

Мим честит празник с малко закъснение.

eeli честита месечинка.

vanilla80 за бибероната не се претеснявай то детето само ще се откаже, което е по добрият вариант. Моята маймунка само когато яде последното ядене и след това заспира и я давам понеже е лакума и много трудно се оспокоява.Иначе бибероната и я давам също когато сме на място което трябва да пази тишина, което е много рядко.

barboran4e много е сладка на снимки те.

bili_bili аз съхранявам пюретата които много рядко остават в хладилника добре затворени, максимално разбирасе с тези пластмасови капачки.

Аз да ви се похваля вече можеме да пляска ме с ръчички и прави ме с всеки изминал ден нови пакости. Изправя се вече почти 2 месеца в креватчето, което го обикаля за норматив и не и трябва много опора за да стане.Пред нищо не се спира, щом реши тръгва. Вече прави доста по стабилни крачки и най - вече неправи шпагати.Естествено пак е смешна като тръгне да ходи.Много се радва на малкия Ивчо и днеска с Габи(sisi_8227) много добре се държаха една към друга. Яденето ни върви добре, но тука чета че много бавно се въвеждат месните пюрета.Само аз ли съм и вкарала всички видове месо?Ние от както ни каза педиатърката че можеме да ядеме месни пюрета, аз започнах  1 пилешко и после всички останали.Данеби аз да съм избързала нещо?

Лека вечер от мене

Общи условия

Активация на акаунт