Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 990
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Честита девета месечинка на Пъпешчо, Калоян и Далия и осма на Йо-Йо, Алек, Кари, Преслав и Калин

Мим, да ти е жив и здрав мъжът! newsm59

Ето кафето от мен

Ягодкееее, липсваше ни! Hug Радвам се, че преместването е било успешно – представям си какво главоболие е една такава операция по преместване, още повече с малко дете. Аватарът ти е много готин! Дай още снимки на малката ягодка
barboran4e, дано по-бързо се оправи Петенцето. Има ли температура? Страшна сладурка е, ще я изям с все розовия гащеризон Heart Eyes
sladur4esta, радвам се че си по-добре. Обаче гледай да почиваш повече! Твойте мъже ще те свършат
Копривке, напълно те разбирам, че разпускаш с тортите и аз с готвене разпускам, ама пусти сън няма наваксване. Бързо да се оправят децата!
vanilla80, страшно романтично предложение ти е направил мъж ти! Направо ми взе акъла!
bili_bili, като отворя пюрето и после затварям плътно с капачката и в хладилника.
bubata5, аз съм вкарала пиле и пуйка – другата седмица мисля заек. Но това кое месо кога мисля, че си е въпрос на личен избор. Например аз ще въведа телешкото последно, заради проблеми с кравия белтък и лактозата на малчо, за рибата още се колебая, защото срещам, че при алергично предразположение е добре да се изчака и да се даде около годинка, но пък от друга страна си е много полезна.

И аз имам въпрос, тези дни една приятелка ще ми даде домашен заек. Как се съхранява това чудо, някой знае ли? Варя го целия и после пасирам и разпределям на порции и в камерата? И колко време мога да го държа замразен?

Хубав и усмихнат ден  bouquet

# 331
Еспа, първото месо на Петя беше заех. Срещата с него беше особено драматична и за нея, и за мен! Когато отворих плика и видях цял заек щях да се изповръщам...май до моментс никога не бях виждала цяло,убито животно (готвя само пилешко и свинско филе...). Мъжа ми раздели заека на четири части. Сварихме едната част и отделихме само крехкото месо, пасирам, замразявам в кубчета за лед и съхранявам до 1 месец  (чела съм, че може и до 2 месеца, но аз не бих рискувала с месо). Петя въобще не го хареса, а аз се чудя защо да и въвеждам меса, които след това няма да и готвя newsm78 Не е много честно да я лишавам, само защото аз съм капризна на тема месо, но от друга страна как да и дам нещо, което аз сама не бих вкусила  #Crazy
Ягодке, забравих да ти кажа, че и аз много харесах пркрасната муцунка на аватара ти  Heart Eyes Хайде и другите, забравили ни момичета да се включат  Hug

# 332
здравейте,
аз май отдавана не съм писала, макар да надничам често....
малко ми писнаха темите със захранването и акането...
Евгени е ок, избиват му май няколко зъби наведнъж и аз докато чакам отгоре, той ме финтира и е цепнат венеца отдолу Simple Smile....пълзи и се изправя навсякъде, а и покрай гушенето на майка ми, все иска някой при него. Дари го поступва отвреме навреме или го подяжда.
оня ден му правихме и кръщене на имения ден на баба му , а и нали е кръсен на дядо си.../свекър ми и свекърва ми Wink/
преди няколко дни го бях пуснала за 1 ден на яслата на Дари и той се беше представил много добре, интересно му било и си попълзял на воля....
аз в началото на месеца съм си замислила разходка до Рим и той пак ще бъде оставен на някоя баба...оставям го двете да се разберат...няма да посочвам Mr. Green

# 333
до петък ще е хубаво времето....може да си направим една срещичка.............. newsm78

# 334
Привет! Четох ви, но не ми се пише много. Още съм болна  Cry, вече имам и два " прекрасни " херпеса. Температурата ми излезе много упорита, имам и кашлица и т.н. С тези почивки чак днес отидох на лекар. Изписаха ми антибиотик, като аз предупредих, че кърмя и искам нещо безвредно. Лекарката каза, ча този - Аксеф- не пречи на кърменето. Да, ама сега , като прочетох в нета, пише да се прецени при използването му полза- риск и  че част от него (някакъв латински термин) преминавал в кърмата. Та сега пред мен стои големият въпрос какво да правя- да го пия ли или не? Ако не, какво да пия? Искам да се оправя, че вече 5 ден съм с темперятура, а и се питеснявам да не заразя децата. Пих парацетамол, а от вчера осцилококцинум, но май съм закъсняла с последното.
Ако можете, ми дайте съвет! До довечера трябва да измисля нещо  Thinking
Бърборанче, бързо да се оправя Петенцето! Много е следка  Heart Eyes

# 335
  • Русе
Здравейте! Без малко да забравя, че днес имаме месечинка. Добре, че беше Еспа да ми напомни. Честити месечинки и на другите бебчета родени на нашата дата! На нас татито ни е болен и е просто ужасно. Кашля, киха, сополиви се..само да не зарази беба, но май неговото е настинка, а не вирус. Ние пък утре сме на консултация. На мен също приятелка ми даде парче домашен заек и аз съм въвела до сега пуйка и пиле. За рибата не знам. Аз самата не обичам почти никаква риба, а и Кари, каквато е капризна, чак не ми се вярва да яде такова миришещо нещо Mr. Green
Барборанче, Петя е голям бонбон  Hug
Били, като отворя пюре го оставям в същото бурканче в хладилника. Не го присипвам в друго. Препоръчват после да се затопли на водна баня, но аз го врътвам за малко в микровълновата.

# 336
първо здравейте и благодаря за честитките.вчера понеже беше много хубаво времето и цял ден бяхме на разходка и вечерта като почнаха сополките и това не стига и кашля киха ужас.днес ходихме на лекар и почваме лечение.капки за нослето капки за гърлото и витамин ц.а пред кабинета бабките ама ние сме парви и аз както бях изнервена като се развиках стана една,добре че док излезе и каза че бебетата винаги са с предимство.та така с мойте преживявания.и вече като сме на разходка ще сме облечени

# 337
pepi_slanchogledche, провери антибиотика тук http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp по активна съставка. Този сайт Хедра го беше дал а в кърмаческия. Друго което можеш да напарвиш е да пуснеш лична бележка на Хедра или да попиташ в блога и http://xedra.wordpress.com/ , за да провери в дебелите си справочници, защото в листовките производителите се застраховат в повечко понякога. Щом доктор ти го е изписал и ако Хедра потвърди че е безопасен, аз бих го пила този антибиотик
Бърборанче, мерси много за обяснението за заешкото!
Любито, стискам палци Кари да не се разболее

# 338
Здравейте и от нас.От толкова дни ,чак днес се докопах до компа,че все тръгвам да пиша и компютъра се изключва.

Габи до мен лудее в проходилката и имам малко мира.

В неделя си направихме кръщене и вече се радваме ,че всички в семейството сме християнчета. Heart Eyes
eто ви малко снимки
тука Габи е с кръстниците.

с мама и тати

С Ивето на бубата 5

Иначе за месото  ,аз досега съм въвела пилешко, заешко, пуешко ,телешко и свинско от пържоли Crazy.Пробвахме и рибата, но не ни хареса , а и май имахме реакция.

Били  аз пюрето го оставям във същото бурканче в което е било и си го затварям с неговата капачка , но на втория ден ако не го изядем не го давам .

А това за кубчетата месо е много дабра идея , ще я копирам.

Много е сладка малката Петя, бонбон както винаги.

Любито дано малката да не се разболее. Praynig

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 16:02 от sisi_8227

# 339
Силве, честито християнче! Прекрасни са двете госпожици с рокли  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 340
Sisi 8227,честито ви християнче! Да ви е радост и гордост за човешкия  род!
Били, за съхранението на пюретата: отсипваш количеството което смяташ че ще изяде Габи(след консултация с някой известен пророк  Naughty ) и останалото плътно затворено в хладилника до 48 часа - на тукашните пюрета такава им е инструкцията на етикета. Аз го изваждам от хладилника 2-3 часа преди хранене (тук е още хладна пролет  Naughty) но ако е още мн студено, поставям бурканчето в по-голям съд с топла вода
Еспа,и аз, както Барборанчето е писала, бих го направила, а и ти сама си си отговорила Hug Месото може и в блендер,вместо с пасатор, те вече са мъже за женене  Party
И вече и аз да се похваля-ние от вчера пълзим  Mr. Green при един тур изминаваме по 30-40 см  Mr. Green, но ни е много забавно да го наблюдаваме как се пъне и упорства  hahaha
Чао ви! Наслаждавайте се на дечицата си и техните татковци  Hug

# 341
Искам да споделя с вас лщбимото филмче на Петя  http://www.plum-vision.co.uk/#/home/1/ . Напоследък все на него се храни и много се вълнува, защото явно е запомнила кое кога следва и е  страшен кеф  Joy

# 342
Здравейте, мили мами, и от нас. Радвам се, че активността се е завърнала. Явно покрай почивните дни всички сме били със семействата си  Hug

Ванила, наистина много романично предложение за брак е спретнал любимия ти. Аз всъщност не сподилих, но нашия тати ми предложи брак в 12 часа на 13 срещу 14 февруари, аз бях по пижама, с разчорлена коса и готова за сън, когато Пламен (мъжа ми) падна на колене и ми предложи брак, ние мислихме за годеж и брак, но момента също беше неочакван за мен. Аз като се сетя колко развълнувана бях тогава и то в домашна обстановка, предствям си при теб колко вълнуващо е било.  Heart Eyes
Сиси8227, честито ви християнче, нека радва мама и тате. Изглеждаш страхотно, а малката Габи е голяма кукла  Hug
Бърборанче, много мъчно, че малката Петя е болничка, но хубаво е това, че е активна. Снимките са страхотни, голяма сладурка пу-пу. Бързо всички болнички бебета и мами да се оправят. И ние сме така вкъщи аз, тати и бебо сме сополиви с кашлици, но слава богу се пооправихме. Малкия беше в началото с Т, после кашлица, кихане, сополи, бяхме на Панадол, Проспан, Вит.Ц и сега сме само на капки Коларгол, но и с тях сме на приключване. Накрая ни изниква първото зъбче и аз смятам, че настинката ни била и заради него.И аз като Били-Били , се радвам,че точно в този период на настинки се кърмим успешно и смятам, че точно кърменето ни спаси от по- лоша настинка.
Еспа, и аз имам заек в хладилника, замразен, мисля да го сваря, да го направя на порции и след това да го давам.
Били-Били, слагам необходимото количество пюре в друг съд, а останалото го прибирам във хладилника в същото бурканче. На мен на хранене ми изяжда почти по цяло пюре и затова не ми се налага вече да го съхранявам след това- просто или го хвърлям или аз го доизяждам.
Пепи-слънчогледче, и на мен ми се е налагола да пия антибиотици, които в листовката не се препоръчваше за кърмачки, но доки каза, че за времето, за което го приемам няма да има странични ефекти и слава богу така беше.
лека вечер.

# 343
Гери   много е славдко филмчето и Габи реагира много емоционално на него и му се смя с глас.
Бързо оздравяване на малката кукла Петя и тенкю за филма. Hug

Адашче бързо ви оздравяване и честито озъбване. Mr. Green tooth и моят мъж се казва Пламен  Embarassed

# 344
Еспа и siska8607 , благодаря ви!
Еспа, изключително много ми помогна с кординатите на Хедра, свързах се с нея. Оказа се, че няма проблем за антибиотика, но тъй като вече е късничко чак утре ще го купувам.

Общи условия

Активация на акаунт