Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 971
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Освен да ти кажа наздраве beer Аз съм на бира...С това кърмене през час ме е страх да рискувам с друго, но бих ударила едно винце Simple Smile
Напълно те разбирам...след като половин час се разправях с дребното, което искаше да спи право. Аз го гътна на леглото, той се изправи и така една въртележка...
За ваксините. Аз слагам само задължителните. За пневмото и Превенара, докторката каза, че Хриси не е от болнавите и да не го тъпча. Слагах му допълнително само менингитна, че му бяха по ЗК ваксините...Сега давам Респивакс. Имунокинд и на двамата. За отказване знам, че е много сложно и има проблеми после с яслата и градината.

# 676
Честити месечинки на всички днешни месечинковци, както и на тези дето съм изпуснала
Цвети, добре дошла  welcome
На мен също не ми се пишеше...иначе и мен ме е обхаванала коледна вълна – само за сладки и сладкиши си мисля...
Дони, Нане и аз съм на бира – ха ви наздраве
Нане – за ваксините – много мислих за сега сме сложили на малчо пентаксим и другите задължителни. Мъж ми е доста против обаче. Не знам за по нататък дали и какви ще сложа – може би ще се откажа изобщо. Четох че, макар и недоказано ваксините се смятат виновник да отключване на заболявания като аутизъм. Повече и не четох, това ми е достатъчна причина да съм скептична. Има време още до следващата – ще мисля

# 677
Да обаче, Дони не мисля че си права на нас майките с по първо дете това за сега ни вълнува , а и темата е Родени януари 2009, а не е клюкарник, кой с кого се видял и повеселил (има си скайпски форум), нали така.
Тук за съжеление повечето от нас ,надявам се това ни вълнува "ядене " и "сране", това са си нашите проблеми.
Всеки се инетерува от детето си и от това как се развива и затова споделя притесненията си , нали така.Не мисля ,че всяка една от нас мисли да пълни темата с неща които не я вълнуват.
Като не им изнася на някои да подминават постовете и да четат това ,което им е угодно.
Всичко тръгна от нищото и стана нещо, не виждам смисъл да се пише повече тук , като така или иначе ще бъде порицан за това което е попитал ,било то за хранене или сране.
Ще изгоните , както и стана много хора от форума с тези критики.
При регистация във форума никъде не пише , че ако допускаш граматически грешки неможе да го ползваш, влизат хора всякакви  и интелигентни и прости .Тука не  е сито да пресяваме лошото от доброто.
Ако има учителки по "Българси език " да си упражняват професията на мястото отредено за това .
Понякога се случва човек не от невежество , а от бързане да допусне грешка и да не я провери, и съм сигурна ,че дори и най - УМНАТА може да сгреши.
Не претендирам за граматическа култура , а просто искам да се уважаваме и както каза ти Доника да сме задружни и да си помагаме.
Това е от мен  , който иска да критикува , аз прекратявам този спор, защото не мога да се меря с високата "ИНТЕЛИГЕНЦИЯ"  явно не съм за тук има още какво да уча, връщам се в 6-ти клас.

# 678
Ааа, мен ще ме зачекнат в 12 по часовник... Интересно дали новото време ще и повлияе/? newsm78 Mr. Green

За ваксините - Пфуу, ето това гледах и направо се потресох. Не знам на какво да вярвам вече:
http://video.google.com/videoplay?docid=1103396999649583027&hl=en#
Да знаете, че е 40 мин.

Сиси, писала съм в още един отчетен форум като този със също толкова много сране и т.н. и със също толкова много първи деца преди 4 години. Еми, не е същото. Никога не сме имали такива драми, каквото се разиграват тук - все едно съм на представление в Сатиричния - сега е много актуално с детския кът... Mr. Green  
Що се отнася до правописа, по принцип и аз се дразня на неграмотността, но някакси не мога да направя забележка....

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 22:48 от Naneto

# 679
Здравейте тумба Hug
Ние се завърнахме от Бг и то май тъкмо навреме, за да си призная, че и на мен напоследък не ми е толкова интересно във форума Cry
 Не че е лошо да си говорим за ядене и акане, ама има и други неща на тоя свят. Донякъде мисля, че е разбираемо, защото за съжаление голяма част от познатите ми млади майки като се видим говорят само за това,т.е. явно е естествен процес.....но не е правилно! Нали освен майки сме и жени, и човешки същества! Освен това цяла зима ни чака, затворени по къщите. Защо да не си я направим по-забавна като си споделяме и обсъждаме освен  милите ни бебешки приключения и всичко друго, което ни вълнува!!!

Аз да дам тон Heart Eyes В Бг-то беше много хубаво! Не остана време за море, само едно преходче в Родопите направихме, нощувахме в малък еко хотел и ни нагостиха с качамак и катми Crazy
На малката много й харесаха- и прехода, и качамакът Grinning

Беше чудесен месец,срещи със семействата, с приятели, заведения, разходки....ама свърши....и сега още се климатизираме на дъжделивия английски климат. Активната социализация много добре й се отрази на Анджито, изведнъж започна да лази и да бърбори. Утре ще пусна снимки,да ни видите какви сме големи станали!
И сега малко пикантерия LaughingДа ви кажа смяната на обстановката много добре действа на съпружеските отношения Blush! Ми то било голям кеф да си оставиш бебето на баба му и да си идеш с мъжа на билярдче, после на вечеря и бар......почувствах се пак жена, че от доста време се чувствах като подвижна хранилка. Друго си е така само двамата, да си се поглезят хората!

За ваксините- аз слагам всичките, които си ги предлагат по тукашната схема. Но примерно сега ще пускат за децата противогрипна, която не мисля няма да слагаме,ще залагам на естествен имунитет.

# 680
Сега прочетох, че има болни дечица- Биляна, Таника, Смайлинг,
бързо да оздравявате всички! Praynig

Цветка, добре дошла! Hug

# 681
  • Варна.....
Добро утро от мен.
Вкарвам нова тема- мислили ли сте какво ще подарявате за Коледа на децата, а и не само на тях??
Аз си мисля за Преслав Бобикар да му вземам и евентуално една клатушкаща се зебра.
За баткото, таткото и цялото домочадие обаче нямам никаква идея. И за себе си даже не съм измислила нищо (е, вчера мярнах един ски екип, ама като се има предвид първоначалната реакция на Дядо Коледа  Mr. Green)

# 682
  • Русе
Добро утро! Честито на всички, празнуващи Димитровден!
Бързо оздравяване на всички болни. За ваксините- до сега сме поставили всички задължителни + Пентаксим. Аз лично съм против противогрипните- ще мина без тях.
Радостчо, това е чудесно. Да оставиш бебе на баба и да излезеш като бял човек. И на мен ми се ходи някъде за 1 уикенд, но хладното време охлажда ентусиазма ми. Поне се очертава едно ходене на кръчма с колегите след седмица- две.
За заформилия се спор- не обичам да правя забележки, дори нещо откровено да ме дразни, обичам да се спазва добрия тон. Все пак форумът е място за забавление, достатъчно стрес има извън него  Peace И аз се улавям, че понякога пиша за ядене ( за сране по-рядко), но това е неизбежно, колкото и тривиално да е. Все пак гледам да не е само за това.
И да се оплача- МЦ пак ми закъснява..каквото ме тревожи- казвам си го!
Хайде, чао, и по-ведро! Приятен ден на всички!

# 683
Искам само да изясня нещо и спирам по темата. Не съм казала, че ме дразнят еднообразните постове за аките и ядене, или ако съм го казала, не това съм имала в предвид. Те всъщност ме дразнят, но не това е главния проблем за мен.
Под скучно имах в предвид, че все има някакви драми и все някой се намира да се заяде за нещо и да изкаже компетентно мнение - никаква търпимост няма към решенията и мненията на другите.  Аз например смятам, че е безумно рано да се слага бебето на гърне, но всички тук го правят - ми ок съм, не съм тръгнала да ви давам линкове или агитирам за обратното със злъчни забележки, нали??
Просто темата е много сприхава и депресарска.... Въобще не одобрявам детинското поведение на всички обидени и не пишещи, но ги разбирам - на мен ми липсват, защото бяха доста цветни образи и вкарваха малко смях в темата. Лорини лично на мен ми идваше малко много с кърменето и ЕБХ, но беше готина, постовете на Иники съм ги чела с интерес, щото винаги бяха весели и шантави.... Та така, надявам се, че сте ме разбрали, нека да е по-спокойно и уравновесено. Имам чувството, че карате закъсняла  следродилна депресия или че седенето вкъщи идва в повече... Mr. Green Mr. Green  bouquet 

# 684
Коледа се превръща в кошмар за нас  Mr. Green Sunglasses- Дари е на 28.12, Виктор (мъжа ми ) на 02.01. просто мисля, че ще банкрутирам.
Иначе не съм милила още - Марти си е дал заявката от 3 месеца - нинджовски компютър... Tired
Дари милата не може да се дореди от него до играчки, чак ми става кофти на моменти Embarassed
Това разглеждах преди време: http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.211/01.211.216/m.133/gallery/

# 685
  • Варна
Като заговорихте за сладки и сладкиши и аз съм на тази тема. Нагласила съм всичко да правя Коледна къщичка - медена. Дори и форми си купих преди няколко дена. Ще направя проба с меденки.....че да не ми е за първи път на Коледа.

А за подаръците е много хубава идея да споделяме, защото ми е голяма мъка, особено за мъжа ми.

# 686
  • София
Доника и на мен ми липсват моментите, когато бяхме бременни и споделяхме тук всички наши тревоги. Тогава наистина имаше по-ведър дух във форума, имаше емоции и изписвахме толкова бързо темите.
Сега сме по-заети, по-прибързани, по-ангажирани с бебоци, батковци и каки и татковци, та затова всеки минава драсне някой ред и заминава по задачи.
Чудя се как имат време някой да се заяждат тук ума не ми го побира, вместо да внасяме хумор в тоя наш живот дето хумора е вече дефицит, може да е късна средродилна депресия Thinking знам ли  Confused
Ей Доника да ти имам кошарката пълна с малките мъжлета Hugда ги гушнеш и нацелуваш от мен да са здрави и много палави Laughing

# 687
  • София
Добро утро и честит празник на Митковците на Копривка и Усмихнатото Сиси, помня, че бяха 4-ри, но ще ме прощавате, забравих кои бяха останалите EmbarassedДа им е живо и здраво името!!! Установих, че нямаме нито един Митко...
Та само да отговоря на sisi_8227 - не мисля, че е от значение поредността на детето и това какво ни вълнува. Тълкуваш го така, защото аз и Нането(понеже сме с по 2) изразихме мнение, но то е и на майки, на които това дете е първо. Просто идеята ми беше да говорим и за нещо друго. Защото както казваш, че това не е клюкарник, мога да ти отговоря, че има и конкретни теми , в които се говори само за запек, разстройство и тн...Но мир Peace
Таис, Hug засегна болна тема. Питам Тиян какво искаш да ти донесе дядо Коледа, за да му напишем писмо и той ми отговаря - далък....Какъв, иди го мисли. Бебе пък ми е още по-сложно, защото нали януари и за рожденденски подарък трябва да мислим. Плюс това той има доста неща от бате - вкъщи не можеш да се разминеш от играчки. Отделно и проблема, че всички са на Тиян. Мислех за уолкър - ми и той ще е на Тиян. А и ме притеснява факта, дали случайно Бате няма да побутне Бебе и той да се сгромуляса на земята... За мъж ми подарък да не говорим пък, че е мъка съвсем да му измислиш...Но тази година го изненадах още този месец, та ми се размина гайлето - купих му телефон-Нокията, който топят в бира, че на него му трябва телефон, който да издържа на тежки условия Simple Smile Тази година обаче ще го чакам той да ме изненада. Друг път все си казвам какво искам Rolling Eyes
Мим, и аз и се точа на къщичката, но да видим какво ще се получи Simple Smile
Лубито, ми време е за януарска кака - шегувам се разбира се. И при мен МЦ е все още нередовен.
Радостчо, а снимки няма ли от престоя?
Хайде оставям ви, че малкия вандал троши...

Таника, подсети ме, че засега няма верен отговор на загадката  hahaha

# 688
 Добро утро! Момичета, аз ли не съм разбрала правилно или форума или тук сте майчета  с второ? То вярно,че от името се подразбира, но не бях обърнала внимание

# 689
ЕЕЕ, момичета определено ми развалихте настроението....Sad.
Аз пък си мисля, че сме тук както да се развличаме от сивото ежедневие, така и да си говорим за нашите бебоци. Все пак аз тук съм нова и може да съм в грешка Thinking.
За правописните грешки мисля, че има други места където трябва да показваме колко сме грамотни (например работата). Моите грешки са най-често направени от бързане. Имам минута или две, драсна тук и бягам при малката, че  е "щурава" колкото си искате. Виждам, че повечето тук допускаме грешки точно, защото свободното ни време е силно ограничено  Grinning.
Ле-лееее, аз съм още на лятна вълна (добре че ме подсетихте , че всъщност Коледа наближава). Предстои ми едно ходене в провинцията и ме е обхванала еуфория, все едно отивам на морето. Да ама не, отивам при свекърва ми. Винаги отивам при нея с голям ентусиазъм, а се връщам с не дотам голям такъв Sad.
Въпреки, че още не съм на Коледна вълна много обичам този празник. Двадесет дни преди него украсявам къщата с разноцветни гирлянди, топки, джуджета и прочие (старая се всяка стая да е в различен цвят). Мъжът ми нарича тази украса "циганийката на жена ми", но обикновено го казва с усмивка Wink. Е, понякога и не дотам с усмивка, когато му се случи да настъпи някоя случайно попаднало на земята играчка . Естествено това е сезона на най-голямата ми дупка в джоба ми:wink:.  Все пак, обаче, гледам за всеки да има подарък- малък, но за сметка на това нещо, което ще му донесе радост. Ех,....  и аз се размечтах да получа не чак толкова малък подарък (нов GSM), ама дали ще ми го донесе ДЯДО КОЛЕДА??? Последният беше написан с главни букви за да бъде умилостивен Grinning.
Честито на всички именници!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт