Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 967
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
ха, раздвижи се темата  Mr. Green

първо да Честитя днешния празник на имащите такъв, със здраве да си носят името!   bouquet

и по темата - Дони (много са убави младежите, ей), глей сега какво ме накара да се замисля що нямам главни букви, амахъ, нямаше ли си друга работа  Mr. Green така де, аз съм една от тези, които рядко ги ползват. ми какво да се прави, от писане тук възприех такъв стил, сигурно е и мързел, да ползвам шифта. иначе за правопис, запетайки проверявам, вярвайте ми, ама не гарантирам, че винаги е ок, все пак съм математичка. НО съм съгласна, че трябва да се пише поне малко от малко грамотно. На мен ми е доста трудно и неприятно да чета неправилно написани неща.
И да, определено е скучно (мен рядко ме отразяват, но както се вижда не съм от обидчивите и си пиша   Mr. Green) и някак сухо, не че аз съм поетеса и пиша много интересно, но определено съм "за" по-разнообразни и интересни теми. И аз се вълнувам от всичко бебешко и детско, но не винаги мога и съм в настроение да чета/отговарям на въпроси за ежедневните бебешки нужди. все пак всеки си има и личен живот и други грижи, а не само форума.
та който каквото иска да си пише, стига да не нагрубява обстановката, пък дано наистина се съживи общността и да стане приятно и забавно  Hug

Таис, ще потърся линкове с подходящи подаръци, имам идеи, у нас нали е като в детски кът  Mr. Green
Темата за Коледа ми стана любима точно от форума, това да правите сладки (и после искам снимки, ей!), разкрасяване на къщата, подаръци и т.н. вдига страхотно настроението.

п.с Цветка, форума е за всички, имащи Януарчета 2009 (някои избързаха и са Декемврийчета 2008 Simple Smile), на които им е приятно да общуват тук. от мен - чувствай се Добре дошла!
всъщност, за всички които им е приятно, и за Декемврийчета, Януарчета, Февруарчета ... че и за Майчета 2007, нали понякога споделям и за другото си чаве ...
ох, много се отплеснах, ставам да правя попара Grinning

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 10:40 от Данче

# 691
Добро утро.
Когато има спор и темата върви. Много ме кефи "мама-та" - може за една маша за коса да се скарат и да стане кавга  hahaha. Напълно излишно е да се спори тук. Данче, това, че никой не те назовава, не значи, че не те четем. Мен също рядко ме споменават, но и аз си пиша  Wink.
А темата не върви много, защото децата растат и имат нужда от още повече внимание. Рядко успявам да седна на компа, предпочитам да си играя с Марти.
Честно казано на мен Коледа ми е страаашно далеч. Още повече, че купихме нова кола и сега премерваме всеки разход в къщи. За подаръци не мисля. Мъжът ми иска часовник, но дали ще се дореди не знам. За Марти идея си нямам - той си играе с предмети от бита и не смятам, че играчки го интересуват много. За себе си не знам - имам нужда от много неща, но нищо конкретно не ми идва наум.
Колкото до сладките и готвенето - ходя из Готварския за идеи, но едва ли ще ги реализирам. Малко съм мързеливка в това отношение. Гледам по-лесни и консервативни манджи, и теста. Нещо дето става бързо, без да използваш всички съдинки и бъркалки  Crazy. Може би ако Веселин повече се занимаваше с детето, щях да се хвана. Но той все нещо прави на компа  Tired. В тоя ред на мисли - помагат ли ви достатъчно мъжете за отглеждането на децата? Оня ден например ми се обадиха за една среща на бивши колеги и не успях да отида Tired. Притеснявал се как ще го гледа, как ще го приспи, ако ревне какво ще прави. Може би му показвах, че се справям с бебето и той се успокои, че всяка отговорност е само моя - ето депресирах се. Спирам.

Нане, аз лично слагам Марти на гърне от повече от месец. Много четох за ЕБХ и мисля, че е страшно правилно като идея /спирам за акото и не искам никой да се засяга/. Да не говорим, че самите лекари отричат памперсите /в къщи ползвам само тензухени пелени/.

Честит имен ден на всички!  bouquet
Честит професионален празник на строителите!

# 692
  • Варна.....
Хахах, ентусиастки, Къщички ще правите!!!
Преди две години, обхвана от всефорумският ентусиазъм, решавам аз къщичка да правя.
Цяла седмица купувах необходимите продукти, формички и т.н.
Въпросната неделя гръмко обявих, че започвам и....
Месих, точих, пекох..... (компа естествено беше отворен на страничка с подробни обяснения).
Дойде време за сглобяване /още помня мазалото/.
Тамъъън я понаместих и..... се сгромоляса. Даже и снимка не успях да и направя.
Префасонирах я на торта/ че толкоз мат`риал да не става зян  Mr. Green/
Още ме приказват у дома.
Но, аз само джинджифилови сладки правя оттогава Mr. Green

# 693
Здравейте!
Ей, добре, че ни се " получил" спора, че да се раздвижи малко темата ни  Mr. Green, ами така де, вече няколко месеца подред влизам в Отчетени и директно отивам на средата на страницата, защото от текущите теми нашата вечно е последна  Sad. Излишно е да констатирам факта, че преди време, особено когато бременеехме, една тема се изписваше за ден, два, сега май, май за месец, два  Wink. Както и да е, причини явно има, аз не съм човекът, който ще ги търси. Факт е наистина, че е малко скука тука, не толкова заради това, че се пише кое дете какво яде, ака, прави и т.н, все пак това е основната функция на отчетения форум, а просто защото много от колоритните ( поне за мен) момичета пишат все по-рядко.
Съгласна съм с повечето момичета, дайте да говорим и за нещо друго освен за децата. В крайна сметка ние вярно, че на първо място сме майки, но сме и жени, приятелки, съпруги...Наистина в един момент безконечното говорене за зъбчета, гърнета, сядане, ставане и пр. става досадно, а да не говорим за разговори от типа" кой е по-по-най", визирам предимно такива из паркове и градинки. Е това вече искрено ме дразни. Затова напоследък излизам не както преди с майки, чиито деца са на възрастта на моето, а с приятелки, които въпреки че имат по 2, някои от тях и 3 деца, говорим освен за дечицата и за много други неща. Май и тук трябва така да стане.
Ето аз например в петък излязох за първи път по женски откакто Александрина се е родила  Mr. Green. Преди си ни беше традиция всеки петък с приятелки на кръчма/ресторант и след това на дискотека. Ами не мога да си кривя душата и да не кажа, че ми беше много готино - да се наглася, облека хубаво, да побъбрим с приятелки, да се посмеем... Е, мъжът ми не изтрая много, много и в 11,30 звънна да ме пита мисля ли да се прибирам, че бебка не искала да спи и се разнасяли  Laughing, толкова смешно ми става, казвам му, че просто съм излязла, не съм решила да избягам  Mr. Green Laughing. До дискотека не стигнах, но пак е нещо  Peace.

По повод на писането - ами и аз се дразня да чета постове без нито една главна буква или пунктуационен знак. Никой не иска да защитаваме аспирантура по български език, но в крайна сметка се изискват някаква елементарна култура на писането и най-малкото това, което пишем, да се разбира правилно от останалите съфорумки.
До тук по повод на развихрилият се спор  Wink

Честит имен ден на всички именници! Да за живи и здрави и носят с гордост хубавото име!   bouquet

На всички болнички бързо оздравяване! Сиси, вардете зетя, ей  Naughty Mr. Green

Таис, добре че повдигна темата за подаръците - и ние от сега се чудим какво ще купуваме за празниците. Дрехи има даже прекалено много, та и аз си мислех за едно люлеещо се конче, онзи ден на гости в една колежка имаха такова и на Александрина определно й хареса. Моите родители са решили да и вземат и шейничка, вярно че е малка още, но пък може да се радва, а и както планираме живот и здраве да сме зимата на Разлог, все ще заведем бебче поне един път на пистите.

Оставям ви, отивам да готвя, днес съм решила и аз като Дони да пека обаче не пита, а ябълков пай  Wink.

П.П. Таис, може ли да дадеш рецепта за тези джинджифилови сладки  Praynig. Благодаря в аванс  Wink

# 694
Честита десета месечинка на Цветомир и Кристиян и девета на Антония, Александра и Георги!
Честит имен ден на всички празнуващи!
Бързо оздравяване на болните  Hug
Данче, големият ти син е страшно чаровен на аватара ти  Heart Eyes
cvettka, не сме само майчета с второ има и момичета само с по едно дете
За подаръците и на мен ми е много трудно. За мъжа ми мислех да поръчам кожен кафяв рокерски елек, обаче тези които харесам или нямат доставка до България или нямат номера. Ама имам време още. За малкия не съм измислила, още повече че е и рожденик янураи. То и мъж ми има рожден ден тогава...трудна работа
Аз съм набелязала няколко вида сладки и сладкиши за коледа и ханука...че нали и двете се празнуват в къщи...
Таис, тези твои джинджифилови сладки ме заинтригуваха – метни рецепта, ако не те затруднявам
Да се оплача – мъж ми пак е в болница от няколко дни...уфф..адски депресантски съм настроена нещо Cry...добре че отворихте тема за коледа та малко да се разсея
Тоя месец не ми остана време да отида на фризьор, покрай болести и всякакви работи...и се мацотих сама в къщи да си оправям корените...сега не мога се разреша, много сложна работа ми се видя, добре че поне по някаква магия целнах цвета – що годе де
По темата с помагането на мъжете за детецата – не мога да се оплача много помага, което обаче не ми пречи да му помрънквам от време на време, че трябва повече..абе няма угодия Mr. Green
Айде лек ви ден, аз изчезвам към болницата с все чавето, че няма на кой да го оставя, дано ме пуснат след операцията да го видя. Той мъж ми като ме види че съм отишла, при това с все детето като нищо ще рипне веднага от леглото да ми се кара с кой акъл съм дошла... ooooh!
Много се отплеснах – щъ ма прощавате  bouquet

# 695
  • София
Еспа,  Hug и му пожелай бързо възстановяване от нас Simple Smile
Ели
, а рецепта за пая?, че имам едни ябълки. Бебе му писна вече - грис с ябълка, кисел с ябълка...

# 696
  • Варна.....
Веднага- рецептата е от форума, на Зори, копирам я направо.
Мен вече ме врънка Алекс да ги правя, но те за са студено време. Защо? Ми не знам, тогава ми се прави нещо такова.
Продукти За Джинджифилови сладки.

85 гр. масло
3 с.л. захар
100 гр. мед
1 яйце
350 гр. брашно
1/2 каф. л. сода бикарбонат
1 с.л. джинджифил на прах
2 к.л. канела
2 с.л. настъргани лимонови и портокалови корички
 В дълбок съд се разтопява маслото със захарта и меда. като изстине, към сместа се добавя яйцето. Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Прибавят се и цитрусовите корички и тестото се омесва на ръка. Оставя се на хладно за около час, след това се разточва и се изрязват формички по желание. Нареждат се върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и се украсяват със стафиди, сушени плодове и цитрусови кори. Пекат се 6-8 мин. във загрята на 200 гр. фурна.
Много са ароматни.

Могат да се консумират веднага, а така също и колкото повече престояват, толкова по-изразен става вкусът на подправките. Затова става идеални за украса на Коледната елха :

Доника- печени ябълки опитай.
А довечера от теФтера мога да ти дам страхотен сладкиш с ябълки.....
/уф че ми се прияде нещо таковаааа, ама с тоя режим на спорт и т.н. не ми се ще да хапвам даже мед, като знам как ще се потя после във фитнеса/.

# 697
В духа на разведряване на обстановката - от много време се каня да постна един линк на едно супер готино място. Влезте и вижте с какво се занимават - идеята идва от привързаното родителство, това място да бъде като алтернатива на детските градини или просто място, където да се повеселите с децата си - не е клуб, а място, където детето играе ЗАЕДНО с родителите. Те тепърва се развиват и наистина им трябва много подкрепа, защото е страхотно като идея.
Аз лично ходих там на психодрама - супер интерсно е, разиграват се ситуации, които те притесняват и те карат да погледнеш ситуацията като страничен човек, за да намериш правилното решение за това как да постъпиш...
Има сутрешни занимания, ролеви игри, ит.н. Мисля, че си заслужава да се посети.
Ето и малко за идеята, защото не мога да опиша подробно: http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=379133
Ето линка - www.priateli.info

# 698
Таис, благодаря за рецептата, четейки я, честно казано ми замириса на Коледа  Wink.
Еспа, бързо оздравяване и възстановяване на мъжа ти  Praynig!
Нане, аз също съм почитател на идеята за активното, привързаното родителство. Това да бъда част от игрите и забавленията на дъщеря ми е едно от нещата, които се надявам да реализирам успешно, а от тук и по-силната връзка и разбираема комуникация мужду родител и дете. Сега съм в процес на ограмотяване в тази насока, имам близка, която така възпитава детето си - заедно играят, учат, правят много неща заедно, пътуват навсякъде заедно, включително в чужбина.
Дони, ето рецептата за ябълковия пай, съвсем лесна и става много бързо.

5-6 следно големи ябълки
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 п. бакпулвер
1 ч.л. канела
1/2 ч.ч. счукани орехи
2 с.л. масло или маргарин

В тавичка се разтопява маслото и отгоре наръсва със счуканите орехи. Ябълките се почистват, настъргват и се поръсват върху орехите, добява се и канелата.
Яйцата и захарта се разбиват на пяна, прибавя се брашното, размесено с бакпулвера и ванилията. Сместа се изсипва върху ябълките. Пече се в умерена фурна около 35 - 40 минути, проверява се с клечка за зъби.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 12:42 от elli_g

# 699
стане ли въпрос за готвене и аз съм първа пушка  Mr. Green
ето от мен джинджифилови сладки /миналогодишни/

препоръчвам ето тези меденки, много сполучлива рецепта и лесна за приготвяне, на вкус са абсолютно същите като продаваните в тарелки  Whistling

рецептата

# 700
еееее 4е тя нашта тема се раздвижила доста бре то 4овек да не напи6е 2 3 молби аз даже не сам ви из4ела 4е барзам уж гладна съм много а и на де4ко трябва да готвя ве4е 4е 6те писне слет малко

Такааа, правила верно няма официални, че трябва да се пише грамотно, но който успя с лекота да разбере горното - евала му правя  Mr. Green. Сиске, ти що се обиждаш? Никъде не съм казала, че говоря за теб. В интерес на истината даже нямах теб предвид, но карай.. Peace И както сватята е казала - никой тук няма аспирантура да защитава, но става дума за елементарна грамотност... Не за друго, ами наистина не се разбира лесно, отнема повече време и усилия за другите да прочетат нещо неграмотно написано. И за акането и яденето - ами наистина става скучно като прочетеш 15 поста и всеки написал кой по колко пъти какво изакал  Sick. Верно е, че е ориентир за това как е детето, но... малко в повече ми идва и на мен. И спирам до тук, за да не каже някой, че се заяждам, понеже аз принципно съм си много миролюбив човек и в никакъв случай не искам да накърнявам чувствата на когото и да било. Пийс, дето се вика Wink  Hug

И сега малко по темата - ходихме на док - свате, зетят ви е добре - даже и зачервено гърло няма  Grinning. Ако не съм го заразила от ходене по болници (щото и на моята джипка ходихме), може и да го опазим  Praynig

По Коледната тема и ваксините ще се включа малко по-късно, че работа имам сега (прочетете първото "изречение" Wink)

И - почерпете се за здравето на мъжо, че ми е именик днес  Grinning

# 701
  • София
Гледам темата се е активизирала....и тук да кажа, да, аз често съм писала и питала относно храненето и грижите за детето, но то е, защото много неща ги уча в движение и просто ми се е искало, пишейки и питайки тук да си сверя часовника, аз накъде се движа и така нататък. Но за мен лично темата и форума са били място и за споделяне, на много други неща извън майчинството, затова съм и писала и много лични неща, несвързани само с Йойо. Относно правописа- опитвам се да пиша правилно, ама не винаги позлзвам бутона за проверяване на правописа, защото нямам време.
Относно подаръците- точно и аз днес това се зачудих, какво да купувам на ЙоЙо и дали да бъде едни подарък и за рожденния ден и за Коледа или два отделни, по-малки Rolling Eyes, гледах тези "уолкъри"...хубава джаджа изглежда, ама дали на ЙоЙо ще й хареса...
Относно рецептите- страхотни са Party, аз съм смятала, че правенето на такива неща е нещо много сложно, но и ние вчера с мъжа ми се хванахме и направихме едни курабии, по-диетични, с пълнозърнесто брашно, не очаквах да стане нещо, но за моя изненада се получиха Crazy, сега ще опитам и някоя от тези рецепти.
Относно помагането на мъжа ми[/b]- ами когато не е много уморен, се включва, не мога да го отрека, но това, че не го прави по-често, особено през седмицата, поради обективното му отсъствие, го кара за много неща да е насигурен и само идва да ме пита...аз го оставям да нахрани ЙоЙо, и за тези 15 минути, докато я храни, идва по няколко пъти с разни въпроси при мен- къде й е водичката, къде има друг лигавник, че този много е мръсен вече Laughingи затова много пъти предпочитам аз да си направя съответното нещо, вместо да давам хиляди обяснения- но определено се вкючва в грижите.
Нане- това звучи интересно, сега ще чета
Еспа- да се оправя мъжа ти Hug
Всички болни дечица да оздравяват бързо Praynig
И не на последно място - Честит празник на всички празнуващи днес  bouquet

# 702
Сиси, радвам се много, че Кало е добре. Сега остава и вие да сте ок и най-вече довечера голям купон да вдигнете за здравето на свата. Пак да ти пожелая да ти е жив и здрав  Hug  bouquet!

Еххх, щом Мини се включи в тема, значи има светлина в тунела  Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Ей, вижте колко освежаващо и позитивно действа едно малко форумско скандалче  Mr. Green, дали не се получи тафтология - позитивно скандалче  newsm78, ама тия етимологически размисли си ги оставям за мен, малко по-късно днес, че в момента съм на кулинарна вълна  Wink
Мини, наборче, е ти ме утрепа с тия сладки, абе жена недей показва такива шедьоври, аз тотално се депресирах относно моите кулинарни способности. Ти си си абсолютно Профи  Wink Wink Wink. Сериозно, страхотни са и сладките, и меденките. Мерси за рецептите, ще направя и двете обезателно, снимки сигурно няма да качвам  Mr. Green.

# 703
Аз пък си ви обичам всичките, с и без граматическите грешки. Толкова свикнах с вас, че постоянно ви мисля. То сигурно от туй идва, че тук с никакви майки не общувам, та на мен пък тези темички за бебенцата са ми много ценни за сравнение. lovekiss
Честито на именниците!  Да са живи и здрави!
Пращам ви малко слънчице, ако си нямате. sun
По другите теми ще пиша по-късно, че сега излизаме на разходка.

# 704
Таис, ето тази маса е един добър подарък: http://www.laredoute.fr/vente-table-d-activites-reversible.aspx? … &numberpage=1
също уолкър, конче/слонче тип - http://family-bg.com/prX_1527.htm , конструктор, и разни дреболии - рингове за нанизване, фигурки с различни форми за промушване, шейна - http://www.sportdepot.bg/products/winter-sports/sheini/sheini/2221-sheina (има и коланче за по-малки деца)
и този тип също са много занимателни, спас отсега подкара нашето - http://felyx-toys.com/store/index.php?main_page=index&cPath=180_185.
вкъщи много се играе и с таблата/шаха на баща им. спас гризе дървените фигури, иван ги реди по всевъзможни начини Simple Smile
ако се сетя друго ще пиша Simple Smile
обяда на спас не ми се получи, ще яде пак попара, после ще тичам за пюрета  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт