Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 965
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
честит празник на всички именници с пожелание да са живи и здрави, и имената им да им носят само хубави неща

честит празник и на моя роден град Сливен с пожелание скоро да му ремонтират улиците  Mr. Green

П.П. За правописните грешки- ми то и аз често правя ама от не знание, а не от  не внимание  Mr. Green шегувам се

Желая приятен и усмихнат ден на всички.  Heart Eyes

# 706
честито на празнуващите днес!

Еспа, бързо да се оправя мъжът ти Hug

Аз, ако успея да се организира днес ще спретна на Мини меденките, че много вкусни изглеждат.

По въпроса за подаръците аз мисля задължително да си има малката отделни подаръци за рождения ден и за Коледа, нищо че са през пет дни. Та това ще е първият й рожден ден!
В този ред на мисли вече си планувам как ще го празнуваме и отсега ми е празнично. Мисля да е малко домашно парти с балони, деца, подаръци, страхотна торта и много настроение! Дано да се получи както го планувам!
Като подарък обмислям няколко неща-искам да е нещо което да й хареса в момента, но и да си го ползва по-дълго време.
Ето това съм харесала-
http://www.babycurls.co.uk/baby-products/wheelybugs/wheelybug-tiger/#
А за Коледно настроение съм харесала ето това-
http://www.next.co.uk/shopping/children/newborn/1/14

# 707
  • София
Януарски мами някоя от вас давала ли е до сега сиропа Кларитин на бебе, защото пише че не се препоръчва до 2 годинки? А доколкото знам помага при алергии?

# 708
  • Варна.....
Данче, благодарско за идеите- уокър има вече у дома, конче/слонче люлеещо два броя- наследство от баткото/. Масата обаче ми е добре дошла идея. И такова нещо за придвижване чрез избутване /ама че го казах/ съм заплюла.
Радостчо организирам се тия дни и аз за коледното настроение, че докато дойде поръчката...... да не мине Коледа.

# 709
  • София
Мда, сватето съм я признала. Онзи ден гледах в Метро форма за мъфини, но не знаех дали е читава. На Факелман мисля беше. А хартийки от къде се купуват newsm78
Данче, тази маса ме впечатли особено...Дали ги няма и тук, че не ми се поръчва от чужбинско, а и нямам кредитна карта. Слон ние имаме едни...но като гледам май ще ни трябва втори(да не ме чуе свеки...) А шейна - бях харесала тази http://www.moni.bg/eshop/?act=inside_product&product_id=51, а това ми е един от вариантите за РД http://www.moni.bg/eshop/?act=inside_product&product_id=458
Още щях да пиша, но шефа ме вика...

# 710
Дони, ето подобна на чико, но цената е доста по-солена - http://www.onlinetrading.bg/product/muzikalna-masa-chicco.html ... та затова миналата коледа от майския форум направихме обща поръчка. излезе около 55лв.

Нането, много интересни линкове. аз съм набелязала следната книга - http://www.playfulparenting.com/ ... звучи ми нещо подобно.

# 711
  • София
Ами ако има желаещи да направим и ние обща поръчка...

# 712
О гледам заради мен се е заформил спор. Ще се постарая да пиша вече с главни букви за да не ви бъркам в очите. Но за мен си е напълно безмислено. Никога не ме е дразнило кой как пише по тия форуми. Ми да не сме на изпит по български език де. Все пак във форума сме се събрали на лафче. Радвайте се все пак, че не ви пиша по начина, по който пиша в скайпа. Преди малко драснах на една приятелка "Йо е с Т". Превеждам Йоана има температура. Е оплаках се. Съмнявам се за варицела, защото каката в градината са под карантина, а ние всеки ден с малката я водим и я прибираме от градинка. Кака Дени изкара варицелата, когато аз бях в третия месец, а може би сега е ред на малката. Ще видим, до ден два ще се разбере. Гледам пишете за мъжете, колко ви помагат. Аз все мърморих на нашият татко преди, че малко ми помага, а тук от няколко месеца ми се налага съвсем сама да гледам и двете. Няма на кой да ги оставя за две минути. Яко ни удари кризата и се наложи таткото да започне работа извън града. Уж с тенденция да се премести по нататък към Бургас, но кога ще е това не се знае. Ужасно ми е трудно да нямам на кой да разчитам. Преди месец и нещо каката повръща през ноща към 20тина пъти. Сутринта тъкмо се поуспокой и заспа към 8ч и звъннах на съседката да отиде да ми купи от аптеката вомитусхил. Еми тя ми го донесе на обяд. Вече нямахме нужда от него. Опитвам се да съм силна, но дори и сега като пиша очите ми са пълни със сълзи. Много ми е трудно без мъж. Той се прибира за ден два през седмицата, но тези ден два отлитат като миг. Ето сега не се е прибирал вече десет дена и дори не зная кога ще се прибере. Има и нещо положително в цялата работа. Както са казали хората, това което не ни убива ни прави по силни. Купих си кола преди месец. Не бях карала от както съм изкарала курса преди десет години, но вече се научих да карам и дори возя и децата.  Хайде пак ще ви пиша тия дни, че Йо вече се събуди и трябва да ходим да вземем кака Дени от градинка. Целувки на всички и поздрави на именниците.

# 713
Дони, страхотна ти е идеята за колелото. Ние имаме такова,но розово и малката много се забавлява да я возим в него. А е и с перспектива да се ползва няколко години.

А да се похваля от моя мъж- ами оправя се с малката не по зле от мен! Много добре се гледат двамата аз като имам някаква работа. Даже снощи, понеже имаме проблеми със заспиването и той я приспа. След един час безуспешни опити от моя страна, всичко опитах - цици-мици, песнички и какво ли не, изнервих се уникално и го извиках и след пет минути малката спеше. Той си има една комбинация от потупване по дупето и галене на гръбчето, която действа безотказно.

Единствения проблем беше, че докато я приспи и той заспа и неделната киновечер, която бяхме запланували се провали! ooooh!

# 714
Еспа, бързо възстановяване на мъжа ти!  Hug Фотокнигата е страхотна! Снимката на татко и син под одеалото най- ми хареса! И с китарата също! Hug
Ланг, надявам се Матей вече да е по-добре! Hug
Бърборанче, горе главата! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред с операцията на Петя! Много гушки и цунки и на двете ви! Важното е, че алергията знаете от какво е вече! Hug
Биляна, бързо да оздравява детенце! Синът ми изкара пневмония на 10 мес. Разбирам много добре какво е! Hug
Елена Д, и аз забелязах на няколко пъти, че на Ивка ръчичките и краченцата са изпотени. Говори с педи за всеки случай.
За ваксините: слагам всички задължителни, даже преди 2 седм. бяхме на консултация тук, и на Ивка й направиха срещу морбили, заушка и рубеола, която и в Англия и в БГ се прави на 13 мес.
Започнах да давам вит."Д". Казаха да го давам, докато Ивка навърши 1 год.
Ивайла тежи 8100 гр. и е 71 см. От два дни яде почти цяло бурканче с пюре на обяд. Зеленчуковите пюрета обикновено аз ги готвя, като гледам да наподобяват нашето ядене, за да свиква с домашната храна. Онзи ден й правих и плодово пюре с ябълки и сливи, малко бебешки ориз вътре и много й хареса, та сега взех круши, манго и банани и ще й правя и плодови, когато имам възможност, че в тукашните купешки оставам с впечатлението, че има всичко друго, но не и плодове. А от вчера пие и по 20 мл вода. За физическото развитие - седи стабилно, лази, но не се изправя все още сама, а когато я държа за подмишничките, се задържа доста дълго. Следващата ни консултация ще е чак на 1 год. Дадоха ми лист за реда на въвеждане на храните и той е май същия като във форума. Интересното е , че до годинка швейцарците не дават да се дава лук, а също кисело мляко(освен йогурти за бебета), грах и праз. Абе всяка страна си има собствена схема. ooooh!
За Коледа: баткото е именник, аз той и Ивайла имаме рождени дни, а Ивайла и имен ден през януари, та  сложно ще е с подаръците. Въпреки всичко, съм се заклела, че всеки, за всеки празник ще си получи подарък, защото много мразех едно време да ми подаряват подаръците за риждения ден на Нова година. Twisted Evil
За сладките: много ме мързи да правя. Май свеки ще идва по Коледа, че ние няма да се прибираме та надеждата ми е в нея! Peace иначе миналата година се бях запалила и правих доста неща, ама сега си ги имам още отпечатани където не трябва. Rolling Eyes Препоръчвам ви Ванилените кравайчета на Наталинаhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg8820.html#msg8820. Ето ви и линк и към миналогодишната тема за коледните сладки: http://images.google.co.uk/imgres?imgurl=http://storage3.album.b … art%3D21%26um%3D1
Не ви препоръчвам само да правите английския Коледен кекс! Peace
Айде и после да покажете какво сте сътворили, ентусиастки такива! Hug

О, щях да забравя, като каза Дони за споделянето на екзистенциалните проблеми. В събота вечерта ни се запуши тоалетната. За втори път. Та питайте ме как се вика ВИК без да знаем френски.  Laughing Отпушиха я чак в неделя сутринта, но ни успокоиха, че пак ще се случи, защото който е правил ремонт тук, по всяка вероятност е изхвърлил нещо, което не е трябвало. Та така...

О, да, и от няколко седмици имам миална машина! Наистина е чудесно да се събудиш сутрин и да няма чинии за миене!  superuu

# 715
В никакъв случай не съм казала да се говори само за бебчета , ядене и акита  Mr. Green .Но нека не се чустват кофти , тези които имат въпроси по тези теми и от страх да не би да бътат порицани , че пак се говори за това да не смеят да си зададат въпросите.

Радвам се ,че едни такъв спор пораздвижи темата, въпреки че  не само това е начина.
Нека си говорим  или по-скоро пишем на различни теми.

И в коледния дух много ми харесва какви предложение ще си дадем за коледни подаръци.
Винаги се чудя по това време на годината с какво бих зарадвала близките и познатите си .

И да напиша още нещо на мен не ми пречи ,кой как пише било то грамотно или не чета ви всички без изключение , подбор не си правя, като някои други.
Е вярно има си натрапчиви неща ,които те дразнят по една или друга причина , просто подминавам и така, но зачекне ли ме някого ,длъжна няма да остана.
Искам да подчертая ,че не съм тук да прави и създавам конфликти, за мен всички тук сме равни ,без значение кой кога се е присъединил, сега или преди 1 година и кой колко деца и има и ще има.
Слагам край на спора , защото е безмислен. Винаги ще има различия между нас.
Еспа  скорошно оздравяване на съпруга ти и  Hug, ти за мен си и ще бъдеш винаги един прекрасен и деликатен човек  Hug, както и Криси разбира се   Hug

За съпрузите на мен много ми помага и си личи , че е грижовен татко и се радва от сърце.
За ваксините всички задължителни слагам , но не и противогрипни, защото се свиква с тях и трябва всяка година да се правят.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 20:04 от sisi_8227

# 716
Здравейте пак!

Много хубави идеи давате за РД Simple Smile. Данче, тази маса е уникална просто! Взе ми очите и акъла  Grinning. Другата на Чико нещо не ме впечатли толкова. Иначе за подарък ние също си мислехме уолкър да вземем или някакъв конструктор за бебета  Laughing.. Не знам и аз, не сме задълбавали в тая насока.

Аз за моя мъж също само хубави неща мога да кажа - много ми помага. И аз помрънквам де, то няма угодия, но пък наистина помага. Невинаги е директно с Калоян, а с домакинските задължения  Blush, но е доста голяма помощ. Даже той готви по-често от мен  Blush. Ама няма как - той е в състояние да извади каквото има останало в хладилника и да направи нещо толкова вкусно, че да си оближеш пръстите, пък аз....  ooooh! на мен ми трябва рецепта, всички продукти и по възможност ел.везна, която да ми отмери 140 гр. захар например  Crazy. И на всичкото отгоре аз като готвя накрая просто става за ядене  Laughing. Голяма домакиня съм, няма що  Rolling Eyes И за приспиването да го похваля - от няколко нощи Кало не ще да заспива на гърдата, с биберона.. никак всъщност. Аз се изнервям и го зарязвам на Митко и като се върна след 10 минути - и двамата хъркат  hahaha Е как го прави това и идея си нямам..

А с тия Коледни сладки и мен ще зарибите да се развихря   chef. Е, трудно ще ми бъде, като се имат предвид кулинарните ми умения, но пък нищо не пречи да се пробвам, хем мъжо ще се поглези малко (ако се получи нещо Wink).

За ваксините - сложили сме само задължителните. Пентаксима не я броя отделно, понеже нали в нея има като тия задължителните.. Друга не мисля да слагам. А дори и не знаех, че можело да се отказват задължителни ваксини! Само съм чувала, че при алергични дечица става, но пак е тежка процедурата. Но при останалите - неалергичните - мислех си, че ваксините са нещо като.. хъм.. смъртта и данъците  Thinking.

Бубичко, мъчно ми стана като си представих какво ти е с 2 деца и без мъж...  Sad На мен ми е доста трудно Митко като го няма, т.е. като е на работа!  Crazy, пък ти по цели дни и нощи... уфф, много е гадно, пожелавам ви скоро да се измъкнете от кризата, поне толкова, колкото да не ви се налага да се делите за толкова дълго време! (то и на нас май ни предстои нещо такова, но... това е друга тема  Confused).  Hug Hug Hug

Ели, ами ние сме болни с Митко, сега аз ще пия някакви хомеопатични - Инфлуцид, наред с парацетамола, вит. С и сиропа за кашлица... Митко се уреди с Нурофен и така. Сега мисия №1 е да опазим малкия.. Да видим е ли възможна или не...

Хайде, че много взе да вилнее  Crazy

# 717
Добър вечер .
Ето една снимка на моя малък готвач.

# 718
 wavey wavey wavey
Нека напиша и аз за последно по спора.Мисля че всеки допуска грешки не толкова от неграмотност, а от бързане.Още повече всяко едно редче написано се чете преспокойно.На мене също не ми пречи кой как пише аз чета всичко защото всичко ми е интересно.Дайте да не се критикува ме, а да се подкрепя ме.Нека всеки да пише това което го вълнува и в крайна сметка това което неразбирате не го четете.Но нека не се чустват кофти , тези които имат въпроси по тези теми и от страх да не би да бътат порицани , че пак се говори за това да не смеят да си зададат въпросите.
Като гледам коледната тема която сте подхванали ми се прииска вече да е коледа, нищо че не сме подготвени с подаръци (4ак се размечтах) Close-mas: Аз несмятам да правя кой знае колко сладки още повече сестрами се изнася началото на месеца и оставам сама с едно диване в къщи през деня.Може само когато и мъжа ми е почивка да спретна нещо набързо.Попринцип не съм от жените които умират да седят в кухнята, аз ако мога само да мина покрай нея ще ми е най добре.Обичам да правя бързите манджички.
За помоща от съпруга ми не винаги мога да се оплача.Когато той поиска и разбирасе когато се размрънкам става на моето.Както се казва "всички мъже са под чехъл, но никой не си го признава" Joy Joy Joy Храни Ивето, преобувая от време на време, играят си много вечерно време и само той я къпе. На мене чесно казано ми стига когато той се занимава с нея аз си върша всичко останало.Даже когато говори с родителите си преди да приключи разговора винаги му казват да се занимава с детето да си почивам аз!Междо другото един ден беше почивка Цецо и аз като се прибрах той беше сготвил мусака, пържени картофи и кюфтенца.Много бях щатлива от тази изненада.
Ваксините ще и се бият всичките само не и противогрипните, аз твърдо съм против тях.Според мене човек неможе да си създаде имунитет срещу даден грип.
За приспиването мога да се похваля че нямам големи проблеми.Естествено не винаги заспива веднага щом помирише възглавницата, но не я преспивам на ръце и голяма част от хората които ме заобикалят се очудват как може такова нещо!!! newsm12
Еспа бързо и скорошно оздравяване на мъжа ти.
bubi4ko стана ми много мъчно докато четях това което си написала. Аз много пъти съм казвала че няма да се оправя с още едно дете сега.  smile3501
Болните дечица бъзо да се оправят и всички покрай тях разбира се.
Честит празник на всички именници.   bigdance2
Малко се овлякох за което се извинявам, ама гледам че темата вече приключва.
Приятна вечер и спяща нощ мога да ви пожелая. lovekiss

# 719
  • Варна
Амин   Praynig

Тайс, сега вече се чудя за пустата му къща....

Мини, имам няколко въпросчета като новак:
1. Сподели за украсата на сладките - каква е, как  боядисваш с цвят, кога се слага?
2. Кога ги правиш меденките, че да омекнат.....или когато ги слепиш от конфитюра омекват?

Общи условия

Активация на акаунт