Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 988
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Ау, па той, ПреКраси, убавец станал! Дони, предай, моля те на майка му, да драсне някой ред да каже как са, че бях решила вече друг зет да търся. Peace

# 466
 Момичета, благодаря ви за подкрепата! Hug
Много са сладки всички дечица, а тримата тенори  Laughing са страхотни!
Ау, па той, ПреКраси, убавец станал! Дони, предай, моля те на майка му, да драсне някой ред да каже как са
  Peace
 И на нас ни казаха през зимата вигантол, но не сме уточнявали по колко капки. Лекарката каза, че ще трябва заради килограмите, нали сме вече 10 кила.
 Още нямаме зъби, но хич не ги и мисля.Още не се изправя сама от легнало положение, не пълзи. Иначе като види някой да яде, веднага почва да преглъща  Laughing
 Мързи ме снимки да слагам, по- нататък.
Сладурче, радвам се за теб, че си вече със свободен крак  Grinning

# 467
ral4e:) аз от два месеца давам на Ивето плодово пюре с извара и нищо и няма. Щом като няма никаква реакция не е проблем.
pepi_slanchogledch работа винаги ще си намериш,така че недей да се претесняваш.Както всичкии ти казват че ценните мигове с детето няма да се върнат никога колкото и да те ядосват.
sisi_8227 ще чакам резултати от ЕЕК.Дано всичко да е наред.Непременно да пишеш.
vanilla80 за торта не се претеснявай, винаги има отворена сладкарница от 1 още.Ако искаш мога да ти кажа как да си направиш торта с формата на зайче която може и детето да я яде.Аз специално съм решила ако не купя такава да направя.Честита месечинка.
siska8607 как четеш с детето незнам като гледам мойта маймунка каква е палава и аз и да искам няма да мога понеже няма да ме остави намира.Успех на изпита.
sisa2780 шишетата които ползвам са на Nybi и бибероната е за да си чеша венците.Азз специално съм много доволна, а за стъклените шишета знам че се ползват в началото.
bili_bili ние също ползваме розива на девин от както Ивето направи 6 месеца.
sladur4esta много се радвам че си без шина вече и бързо да си обзаведете.За нислето пробвали с физиологичен ратвор и помпичка, а относно сиренето аз копувам от 8 лева килограма и е много вкусно, а и на Ивето най - вече и харесва.
ral4e:) ние вече няма да пиеме вигантол понеже нямаме нужда, но и на нас лятото ни го спря.
Monick аз за зъбките и давам Calgel и после 5 грама панадол и да ти кажа съм много доволна и моментално се успокоява.

Всички други дечица са много пораснали и са страхотни. smile3501
Честити месечиинки на всички вече големи бебоци.  ura
Бързо оздравяване на болните. newsm53
Нека малко сега да ви се оплача.Ивето е станала невъзможна и ако неполучи това което иска започва да мрънка и да крещи истерично.Вече и давам обикновени бисквити и ги надробява за норматив.Онзи ден бях зготвила миш маш и мойта принцеса започна да ми рови в ченията с едно пръстче и аз естествено я плеснах през ръката и това се повтори няколко пъти(аз я удрям, тя ме удря,ааз я удрям, тя ме удря и така поне 6 - 7 пъти).Накрая ми бръкна в ченията и започна да ми мачка яденето и аз я плеснах през ръката и я оставих в столчето за хранене.Вече ми се smile3514. Дайте съвет как да постъпвам в такива ситуации.Само аз ли съм така? Thinking
Май се поовлякох, но се извинявам.Приятен следобед. Simple Smile

# 468
Бубата5, аз вече почти 12 години едно и също повтарям на синчето, но ефект няма никакъв. Примерно: не се храни като прасе(на всяко хранене), всяка вечер си оставяй мръсните дрехи и чорапи за пране - съответно като вляза в неговата стая, навсякъде има дрехи за пране и т. н. Та мисълта ми е: не очаквай да се научат бързо. Laughing Мен поне надеждата ме крепи, че един ден, когато заживее самостоятелно ще си ги върши тези работи, ако ли не - жена му да му мисли, аз поне правя постоянни опити. Crossing Arms

# 469
Честита девета месечинка на Антонио, Матей, Кало, Борислав, Виктория, Ивелина и Габриела!

Доника, и тримата са много сладки Heart Eyes
sladur4esta, и аз имам същия проблем с носа на Сами – установих, че при нас е от зъби. Няма отпушване докато не избие пущината. За млечните – още не съм ги въвела, но смятам да дам „Био сирене” или Маджаров – и двете много ги харесвам, изварата да си я направя от „Био прясно мляко” – страхотно е - като отвориш бутилката има 2 пърста каймак отгоре като тапа, не можеш да отпиеш, а маслото с Президент, киселото също с Био кисело мляко
desisladka, нали знаеш, че Пъпешчо ми е слабост – много е сладък Heart Eyes
Tanika, добре завърнала се. Пусни някоя снимка на астралната близначка на моят мълчуган
barboran4eHug
siska8607, дано се нормализират нещата при теб
yagodka, мерси много за инфото за вит Д Hug. Аз си спонях от книжката която беше снимала, че след 6 тия месец дават, но си го обеснявах с това, че млечното ядене намалява за сметка на твърдото и по този начин и на вит Д. Но ще взема за зимата да давам, сега ще използвам максимално циганското лято. Междудругото – относно фъстъченото олио, четох, че алергените не преминават в маслата, та може би обривът на малката ягодка не е бил от маслото. Много сладко как Ивка се е залепила за цицата Heart Eyes. И малчо така прави. Преди няколко дни се опита да се почерпи от една приятелка, която го беше гушнала, а той с интерес откри, че и тя има нещо под блузата Laughing
sisi_8227, какво стана с ЕЕК – то – всичко е наред нали?
bubata5, според мен малката сладурана не ти прави на пук, а просто е любопитна и изследва реакциите ти. Малчо прави същото. Просто премествам обекта му на любопитство или го разсейвам с играчка.

Днес дадох на Сами малки парченца банан, за утре съм му приготвила варени броколи, да се пробва сам да се храни с ръце. Беше изключително смешен и озадачен, как така му позволявам да бърка в чинията и даже го насърчавам. Поомаза доста, но в устата влязоха 2-3 парченца

Да питам, чета пишете, че малчовците пляскали с ръчички и махали за чао и здрасти. Как го постигнахте това, бре?  Thinking  Малчо не ще. Максимумът е, че се е научил као му кажа „гуш” да протяга ръчички.

И още един въпрос – някой давал ли е вафлените кори за гризкане на Био Бамбини с пшеница и ръж? На опаковката пише над 1 година, пък не виждам в състава им нещо специално?

Айде пак се улях!
Лека и спокойна нощ!  bouquet

# 470
  • София
Момичета, благодаря ви много за отговорите Hug
Явно не сме единствените, които будуват Rolling Eyes
Доника, много готини тримата сладури. PeaceСупер е, че се виждате  с мамите от форума bouquet
Сладурче, за запушения нос си изброила всичко, което ми идва на акъла Shocked
Еспа, за гърнето е добра новина. Бавно и полека ще стигнем до успех Hug
Бърборанче Heart Eyes Hug
А за водата аз пак да питам, пият ли вода вашите дечица? Преслав от биберон не иска, днес му взех шишенце от тези  с пластмасовото капаче с три дупки (дано се сещате, че не знам, как да го обясня Rolling Eyes newsm78), но пак не иска, макар, че е малко по-добре от шишето с биберона, което само като види и извърта глава Shocked
Лека нощ, красавици:bouquet:

# 471
  • Варна
А за водата аз пак да питам, пият ли вода вашите дечица?
Елия също не пие. Правя и сок от различни плодове и добавям вода - 50:50, около 120 мл - това и е водата, значи около 60мл. Иначе с млякото поема доста, аз така се успокоявам.

Много са сладки всички дечица.

# 472
  • София
Добро утро и от мен,
Като стана въпрос за вода, гледам, че сега от както не е толкова горещо, както лятото и ЙоЙо не иска да пие много вода, вчера й гледах шишето за вода, за цял ден беше изпила около 70 мл...аз досега не съм й давала всеки ден сок, ама дали да не започна да давам и от него, може пък така да си увеличи течностите, след като не иска вода newsm78
Бубата 5- и ЙоЙо като й взема нещо от ръката или не и позволя да бръкне например в чиниите ни се сърди и започва да мрънка, но бързо й минава все пак, и аз мисля, че сега е етапа, в който са най-любопитни и всичко около тях представлява невероятен интерес Laughing
Еспа- и ЙоЙо не загрява да маха с ръчички за чао и здравей, уж я учех, че като й кажа "браво" да пляска с ръчички, ама и това не винаги се сеща да го направи...явно си е индивидуално. Аз тези кори на Био Бамбини не ги знам, ама ако не виждаш на етикета да има нещо по-специално според мен спокойно можеш да даваш. Хубаво ме подсети за Био киселото мляко, аз точно се чудех с кое кисело мляко да започна Hug
Доника- дано бързо се оправи малчо Heart Eyes- снимката иначе е страшна Heart Eyes
Ягодка- мерси много и от мен за инфото за витамин Д, това с блузата много готино Heart Eyes- на мен ми е много мило да чета за такива моменти, защото нали ЙоЙо се отби доста по-рано и не стигнахме с нея до тези моменти.
И накрая и аз да ви попитам за нещо- досега за навън обувах на ЙоЙо само чорапки, но сега вече ще стане по хладно, а и тя вече съвсем напира понякога да е извън количката и да обикаля, като я държа, и вече е крайно време да й взема някакви обувчици, ама не знам изобщо къде мога да намеря такива като за нея и кой номер се водят Rolling Eyes, а и като цени не знам как са, вие купували ли сте за дечицата и ако да, от къде и какви Rolling Eyes

# 473
Ралче, ако става въпрос за обувки за прохождане, задължително буйки. Те са с подсилено отзад на петата и са само за прохождане. Аз лично на Марти бях взела Колев и КОлев, като отидеш в магазина си имат таблици и една стелка с която се пробва за номера.
Ако става въпрос просто да е красиво и топла обувка - избор голям Laughing
Дари пък е сополива - не знам Марти ли домъкна нещо градинско или е от някъде другаде. Това не е от значение всъщност, явно се почва с гадостите.
Вода и тя не пие както съм се оплаквала 100 пъти досега. Много ми е тъпо това, ама глътка не пие....

# 474
Еспа, голям палавник Сами, още от сега се закача с жените, сладур! Heart Eyes
Моник, и Ивайла вода не пие. Голям зор беше тия дни, когато беше със запушения нос, ме беше страх да не се обезводни, че не искаше да суче и пробвах с лъжичка да й давам - и така не ще. Прави физиономия, все едно не знам какво й давам. И аз й купих такова шише с три дупки, и дръжки да си го държи - интерес никакъв. Но не преставам да предлагам няколко пъти на ден преварена вода, все някога ще пропие. Peace
Ралче, и аз преварявах 3 мин. водата в каната, но от месец-два само завира вътре и я ползвам така. Няма проблем до сега. Peace
За гърнето ще вземете да ме навиете и аз да опитам. С баткото започнахме на 1,5 год. Е, голям зор беше това гърне! Тоя път съм си казала да не си поставям някакви непосилни задачи. Ненаучили се да ходят в тоалетната не познавам. Да ви кажа в Холандия примерно никой не си дава зор да учи детето да си върши работата в гърне. Просто към 3 годишна възраст сами се научават. Тези, които имат братя и сестри - още по- бързо. Peace
Да ви питам за дечицата на тези от вас, които още не се изправят сами: когато вие ги изправите стъпват ли на пръсти?

# 475
  • София
Браво на мамите, които още кърмят- героини сте!
Ние се кърмихме до 5 месец и с дохранване даже, затова толкова рано сме захранени и вече си хапваме всичко, още ме е страх киселото мляко да дам, но и него ще го започна.
Вече бръмчим с проходилката, лазим, изправяме се сами на крачета, та време ни е за прохождане, но обувки не търпим всичко подобно сваляме и хвърляме  Grinning
Еspa Сами е голям сладур  Hug
Момичета появява ли се Evjeni тук?
Мами  ние пием много вода Девин розов и преварен в каната такъв, когато е студена водата досипвам от термоса преварената, ама много пием вода, през нощта и през деня, имаме две зъбчета други няма тръгнали, но това пиене денонощно на вода е ужас, така беше и батко ни,няма спане ехх
Гърнето го ползвахме, когато беше топло я слягах и вършехме акито там, сега е студено и много не искам да я разсъбличам, все още не съм пускала парното, но от утре май ще трябва да го наглася на режим Зима Thinking
Хиляди усмивки за мами и маници Laughing

# 476
Здравейте!

Не съм се разписвала много отдавна, но редовно ви чета. Просто няма време за писане - докато прочета кой как е и Ани вече се е размрънкала. Така и не стигам до писането. Но сега тя спи и аз имам малко свободно време.

И аз давам на Анчето Девин с розов етикет, но не я преварявам, защото знам, че не е правилно. Поне на лекциите на "9 месеца" така ни учиха.
С гърнето за сега добре се справяме - в повечето случаи се заседява на него и си върши работата, но понякога даже и не иска да седне. Тогава и аз не настоявам.
ral4e:), и аз като Naneto съм решила да взема на Колев и Колев буйки за прохождане. Но на нас още ни е рано май за тях. Анчето много пълзи, изправя се като се докопа до нещо, но все още не прави стъпки. Като започне да пристъпва, тогава ще й взема, че да не й умалеят дотогава. А пък вкъщи ще щрапа по чорапи. Нали казват, че най-добре е да се научат да проходят босички.

Да ви кажа - онзи ден видях Сладурчеста и Никола в парка.  Hug Не я слушайте, че се оплаква от него.  Mr. Green Много си е добро детето. Изяде си всичко и се повози в количката /две обиколки направихме на парка/ без да плаче.  Wink  Даже нещо говореше на Анчето, но тя не му обърна особено внимание, защото беше полузадрямала.

Много хубави снимки на януарчета видях! Абе, нашите са си най-хубави!  Heart Eyes

# 477
Явно това с хремата е всеобщо явление. Лошото е при нас, че Никола не може да суче и много се дразни горкия. Вчера до 1 часа се мъчех да го приспивам. Голям рев, голямо чудо. И не се отпушва пустия нос и толкоз. Хърка му някъде назад и се дави и е ужас  ooooh! #Crazy. Той пък е с претенции, от биберон не ще да яде и толкоз. Принудих се да се цедя и да давам мляко с лъжичка. Просто ще откача вече  #Crazy.
За капак на всичко и количката ми се счупи  #Cussing out. Сега се чудя какво да я правя, че поне за малко да мога да изляза. Ама приспособих я временно после мъжо ще го мисли нещо по стабилно.
Явно на нас ни трябва някаква тип танк, която да издържа тежки натоварвания, сиреч 13 кг. бебе (т.е. Никола с дрехите) , който и разказва играта.  Laughing

Анчето е голяма сладурана. Никола явно се опитваше да я сваля, ама тя като една видна госпожица никакво внимание не му обърна, та чак заспа  Joy. Явно и се стори досаден  hahaha.

Да ви кажа - онзи ден видях Сладурчеста и Никола в парка.  Hug Не я слушайте, че се оплаква от него.  Mr. Green Много си е добро детето. Изяде си всичко и се повози в количката /две обиколки направихме на парка/ без да плаче.  Wink
Да, пред хората винаги е много добър  Mr. Green.

Да питам, чета пишете, че малчовците пляскали с ръчички и махали за чао и здрасти. Как го постигнахте това, бре?  Thinking  Малчо не ще.
Оф, и аз щях да питам същото. Аз не мога да го науча и досега, ама явно нямам подход ли, знам ли?
Идеята за Био млякото и сииренето е супер.  Peace А как ще я правиш изварата?

Моник, и Никола не пие вода. С триста зора го мъча ама по 40 гр. преко сили за цял ден.

Обувки преди малко му взех на Колев и Колев буйки, че той вече взе да обикаля прав около мебелите, пък и навън само с обувки му се задържат чорапите на краката.
Като си помисля, че преди месец и малко още не можеше да седи.... Кога пък се научи да пълзи и да се изправя, направо не ми се вярва.

Дони, много са готини тримата агенти  Laughing Peace

Хайде после пак!

# 478
здравейте ние днес бяхме на консултация и мерките  Laughing са 9.950 тежим 72см и сме здрави.дока каза само че много се наддали(миналия м бяхме 8.900)каза да спрем нощното хранене да го залагвам с вода или чай ама как да го кажа на гладника  Rolling Eyes има вечери в които не иска или само по веднаж побарквам се newsm78.боянчо почна да пие вода откактп яде попарки незнам дали щото е солена или...но ми се случва на ден да пие около 200гр вода.отскоро му давам чай шипка.купих билка шипка и я варя и му харесва

# 479
Здравейте и от нас ,много ви благорадя за отговорите за водата и кисела.Аз за момента давам вода на Торн Спринг (мисля че тъй се казваше) розовата, но смятам да почна да и давам от Девин.
А кисела,преди няколко дни го направих обаче понеже не бях сигурна как трябва да стане и не ми хареса накрая и взех че го хвърлих Embarassed
Аз да ви питам вашите малчовци още повръщат ли,мойто лапе почна пак да повръща от време на време обаче го отдавам на зъбите.
Ние сме по цял ден навън, просто времето е страхотно.
Относно витамин Д, на последната консултация петито каза, че нямаме нужда да приемаме, но нищо не каза за на зима и смятам да попитам другия път пак.
Днес вкарах заешкото, понеже нямаше от къде да намеря истински "жив заек"и дадох пюре, не и хареса особено ,но е така с всяка нова храна която и давам.
Ние още сме на тоалетната когато я усетя, още не съм купила гърне ,но и това ще стане тези дни.
Иначе относно развитието ни, можем да пляскаме с ръчички, да ги мием да казваме чао и здрасти а от няколко дни вече можем да раздаваме целувки, също така като почна да и пея например някоя песничка и тя почва да се клати и да танцува. Много обича да ни хапе носовете само да види нос и веднага иска да го захапе Crazy

Честито на всички месечинки днес  bouquet
Лека вечер засега от нас.

Общи условия

Активация на акаунт