Мама се надява ФЕВРУАРЧЕ да усети в тумбачето да шава ! (15)

• 11 570
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Аааааааааа, това спането ми е голяма мъка. Аз обичам да спя по корем, но сега не става. Спя в повечето случаи настрани с една възглавница между краката на която се подпирам да ми е по-удобно, и по-рядко по гръб. Но доколкото си спомням предишния път то по гръб не беше и удобно. Тоя тумбак здраво тежи. Laughing Най-големия кеф ми беше първата нощ като родих и се обърнах да спя по корем. Лелееееееее няма такъв кеф, честно! Laughing
Бени, аз теб отдавна съм те разконспирирала че си за края на януари, но си ми като пътеводна светлина тук. Все ти гледам отдолу лиийката и си викам - другата седмица и аз така.  newsm62 Виж, вече си в петия месец! Искам и аз!  smile3532 Уф, нямам търпение вече.  smile3514
А нашето чаве, то е на седем годинки, във вторник сме първи ден на училище, си има нейна стая и предвидливо когато правихме ремонта купихме детско обзавеждане за две деца. Аз само чаках да завършим ремонта и веднага я разкарах, че то си пречеше вече. Сега мисля бебо да го разквартировам колкото се може по-рано. Не го разбирам това да ми спи в леглото въобще, а и в стаята като мине 1-2 години. Но тук чета и че някой майки кърмите, а децата са ви над 1 годинка. И това също не го разбирам, но всеки си има различно мнение по въпроса, така че нормално.

# 121
Малвина, благодаря ти  Hug

Иначе, Боби, наистина има много изписано в нета  ooooh!
Вижте какво намерих в една тема - цитирам го - дано е полезно:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Re: Спане на страни по време на бременност
« #7 Понеделник, 03 Ноември 2008, 15:10 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Доколкото си спомням е свързано със сърцето, както и с една от вените. Да не се притиска, нещо такова беше.
На мен като ми натежа корема, особено към края и да исках не можех по гръб да лежа.
Ето това открих в нета:
"Намиране на удобна поза за сън

В началото на бременността се опитайте да си създадете навик да спите на една страна. Лежейки на една страна със свити колена, това е вероятно най-комфортната поза с напредване на бременността. Освен това тази поза облекчава работата на сърцето, защото предотвратява допълнителното налягане, причинено от теглото на бебето върху по-голямата вена (vena cava), по която кръвта се връща към сърцето.

Някои лекари препоръчват бременната да спи на лявата си страна, тъй като черния дроб е от дясната страна на корема, лежането на лявата страна предпазва този голям орган от допълнителното налягане на матката. Попитайте лекаря си за препоръки - в повечето случаи лежането на едната или другата страна ще Ви помогне да намалите налягането върху гърба.

Не се притеснявайте излишно, ако през нощта се обърнете по гръб. Промяната на позата е естествена част от съня, която не може да контролирате. Вероятно по време на третия триместър от бременността тялото Ви няма да иска да заеме тази поза, защото тя ще бъде твърде неудобна. Ако все пак се обърнете по гръб и теглото на бебето притисне т.нар. vena cava, дискомфортът вероятно ще Ви събуди. Потърсете препоръки от Вашия лекар, той или тя може да Ви посъветва да използвате възглавница, която да Ви помогне да се задържите на една страна през цялата нощ.

Може да експериментирате с възглавници за да откриете подходяща поза а сън. Някои жени намират, че поставянето на възглавница под корема или между бедрата помага. "
http://www.biberonbg.com/info/san_i_bremennost.htm

# 122
Плами браво за хубавите резултати!И да оправяш тези алергии по-бързо!

Аз пък да ви кажа от скоро ми е много удобно да заспя по-корем Rolling Eyes знам че не е хубаво,ама...
А и ми е много хубаво да си напъхам ръцете под възглавницата на милото,той малко се изкривява от това де,но иначе се смее че сигурно бебето ще прави така,защото до сега не съм го правила. Simple Smile

# 123
Здравейте,да ви разкажа малко по подробно за моя преглед вчера,бях при д-р Мазнейкова,прегледа беше не пове4е от 20 мин,възможно ли е ФМ само на 2Д-защото снимките които ми даде са от 2Д а и по време на прегледа не ми направи някво по различно впечатление от обикновенно.Принципно не беше много разговорлива и общо взето каза че на беби всичко му е наред (но не ми е обяснявала много много за всеки орган по отделно)каза че ще е девойка и аз я попитах сигурно ли е,защото в началото на 4-ти месец в Щерев на вагинален ехограф ми казаха мъж-уж,но според Мазнейкова със сигурност е девойка-предполагам тя трябва вече със сигурност да е видяла нали  newsm78 сега имам 100 въпроса но вчера по време на прегледа нещо хич не ми беше добре и нищо не питах Sad Надявам се наистина да е добър специалист и дори и само на 2Д да знае каде и какво да гледа и дано на беби наистина всичко си му е Ок  Heart Eyes

# 124
Момичета вижте темата за Поли и бебчето и-под зов за помощ, на всяка страница в БГ Мама отгоре посредата.Има срастване на плацентата в матката и е засегнат малко от пикочния мехур,което разбирате е много опасно за нея и бебето.Плода трябва да се задържи поне още 6 седмици в нея(тогава ще е в 30г.с.)след това с планово секцио да се извади и възможно с по-малко кървене,защото такава плацента може да почне да кърви отвсякъде и пациентката губи много кръв и мн опасно.Да не говорим че всеки момент може да почне да кърви и да не могат да спасят бебето и нея,но аз не го обясних много хубаво,прочетете по-ясно в темата и,тя засега е добре,и е в Германия,защото тук лекарите не са се сблъсквали с такъв проблем,и не могат да реагират адекватно.Имало преди няколко месеца такъв случай в БГ,но момичето е предпочела да махнат бебето и е останало без матка.Депозита за тази операция в Германия е 60 000 евро,до момента са събрани около 23 000,може и да са малко повече,аз мисля в началото на месеца да помогна с каквото мога,вижте и вие за какво става въпрос

# 125
Темата за Поли я следя отдавна, предполагам и другите момичета знаят за проблема. Важното е, че вече е в Германия, дано по- бързо да съберем средствата  Praynig !

Току що установих, че матката ми е разположена от дясно  Shocked. Предният път не ми е направило впечатление  Rolling Eyes. Сега обаче ясно се вижда  Crazy.
За спането да, настрани е най - добре  Peace, но когато коремът започне да тежи трябва да е подпрян с възглавница  Grinning. Аз го опирах понякога в гърба на съпруга, но Рая много риташе, и той не можеше да ни изтърпи  Mr. Green. Все още понякога лягам по корем, това ми е най - удобната поза  Embarassed, но трябва да престана  Rolling Eyes. И аз като  Бръмби , максимално се изкефих след раждането, че отново мога да си лежа на корема.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 13:09 от star

# 126
здравейте на всички
Вабени честити сини гащи  Heart Eyes Simple Smile
Момичета имам жълто течение, не е силно но не е и за бренебрегване  newsm78
дали е от утрогестана  Rolling Eyes

# 127
  • София
здравейте на всички
Вабени честити сини гащи  Heart Eyes Simple Smile
Момичета имам жълто течение, не е силно но не е и за бренебрегване  newsm78
дали е от утрогестана  Rolling Eyes

Това жълтото и аз го имам от време на време. Правих влагалищен секрет - всичко е ОК ,а и точно в този ден го нямах и доктора каза, че съм чиста в момента и няма какво да се притеснявам. Но продължава да се появява...на ЖК ще питам пак за него.
Помня, че предната бременност почти през цялата пак си имах някво течение.

# 128
За случая с Поли и аз съм чела.Силно се моля докторите там да успеят да и помогнат и да си гушне малкото бебче  Praynig Praynig Praynig

KRISTI4, не мога да съм ти полезна мила.Защо не се обадиш на док да го попиташ.Той най-добре ще ти каже.  Peace

Аз все още спя и по гръб и настрани.Не изпитвам дискомфорт засега. Но предния път с големия тумбак накрая си беше живо мъчение.Ни наляво,ни на дясно, абе ужас  smile3555

Radi_ , важното е, че всичко с бебока е наред. Аз лично не харесвам Мазнейкова.Не съм ходила при нея, но някак си изпитвам апатия към тази жена.Мои познати са ходили и не са оставали очаровани от държанието й.Както и да е, ти се радвай на положителните резултати. Hug
Относно прегледа да възможно е да е на 2Д. И мисля, че повечето го правят така пък 3 и 4Д пускат само за кеф на родителите.Е сигурно и за друго се ползват иначе, защо са ги измислили  Rolling Eyes Embarassed

Бръмби, това за пътеводната светлина искренно ме разсмя мила  hahaha Joy hahaha Току виж съм станала вестителка на цялата дружина а?  newsm10

Плами , браво за добрите резултати.Оправяй се бързо от алергията, че наистина е много неприятно  Hug

taniora , надявам се вече всичко да е наред при теб и на 01.09 да се хвалиш с добри новини  Peace

# 129
Бени, честито за пола  Hug!

KRISTI4, аз също нямам представа, звънни на доктора, ако много те притеснява !

# 130
  • София
vabeni, ЧЕСТИТО Mr. Green  bouquet и на всички с добри резултати и новини. Това е най-важното, всичко останало ще се нареди Wink
Темата за Поли я следя почти от самото начало. Всеки път си поплаквам Cry. Помогнах с много малко. За съжаление нямам възможност в момента. Ако мога ще пратя пак по-голяма сума.
Аз си спя по корем.  Rolling Eyes Дали преча на бебето newsm78. Корема вече ми е голям Mr. Green Питат ме в коя седмица съм разни непознати любопитковци  Laughing
Ще взема да попрочета малко за спането Thinking

# 131
Много благодаря на всички ви за поздравленията за "сините ми гащи"   love001 smile3525 newsm51

# 132
Ради, честито ти момиченце  stork-girl
За Поли - и аз следя темата и мисля, че всеки е направил каквото може. Едва ли има човек (особено майка), който да остане безразличен. В сайта на Поли има листовки, които можете да принтирате. Аз го направих и разлепих на спирките около нас и оставих в магазина. Хубавото е, че до вечерта нямаше нито една листовка. Дано повече хора да помогнат  Praynig

# 133
запис - да следя

# 134
звъннах на док за да попитам на какво се дължи това жълто течение
каза ми че не е нищо птитеснително  Rolling Eyes
да си купя Alkagin от аптеката и с него да се къпя
нещо като гъбички  Rolling Eyes, но не точно
 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт