Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога се правят изследванията за СПИН, хепатит, сифилис и токсоплазмоза по време на бременност?
Какви са цените на дрехите за бременни и къде мога да ги намеря?
Какви изследвания са включени в основния пакет на женската консултация?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога се правят изследванията за СПИН, хепатит, сифилис и токсоплазмоза по време на бременност?
Изследванията за ХИВ, хепатит B и C, сифилис и токсоплазмоза обикновено се извършват по време на бременността. Те обикновено са включени в първоначалния пакет за женска консултация (ЖК) и се извършват в началото на бременността, около 16-17 седмица. В случай на необходимост лекарите могат да предложат повторни изследвания или допълнителни тестове.
-
Какви са цените на дрехите за бременни и къде мога да ги намеря?
Цените на дрехите за бременни варират, като някои магазини предлагат по-висококачествени модели от други. Въпреки това, те обикновено са по-скъпи и изборът може да бъде ограничен, особено в по-малките градове. Препоръчителни места за намиране на дрехи за бременни са специализирани магазини като Premaman, както и онлайн магазини и бутици, които предлагат разнообразие от стилове и размери.
-
Какви изследвания са включени в основния пакет на женската консултация?
Основният пакет на женската консултация включва изследвания като пълна кръвна картина (ПКК), включително хемоглобин, урина за белтък и захар, тестове за ХИВ, хепатит B и C, кръвна група и влагалищен секрет. Тези изследвания се извършват в началото на бременността и са от съществено значение за проследяване на здравето на бебето и майката.
-
Какви са преживяванията на други бременни жени при закупуването на дрехи за бременни?
-
Какви са мненията за дрехите за бременни и специализираните дрехи за бременни?

. Много ми помага, въпреки че не винаги е с ентусиазъм, защото е доста уморен и той уикенда и повече му се почива, но сме се нагодили някак
. Просто правим нещата заедно всъщност.
и ставам нетърпелива с всеки изминал ден. Дано е всичко наред
а и ако пол видиииим
А изпитът не го мисли толкова, само спокойствие си налагай и всичко ще е ОК
Ако съм на работа ще съм ужасно нетрудоспособна и не знам да се връщам ли след болничния, пфууу...Имам още 2 седмици за размисъл по темата...

Много съм притеснена...Днес ходих при лекарката която ми дава болнични и ми видя резулататите от урината които си взех в петък и ми каза че имам инфекция и че ще трябва да пия АБ най вероятно.Аз много се стреснах и веднага щом си тръгнах от там звъннах на лекаркатя която ми води ЖК и казах какво са ми казали а тя с едно спокойствие ми казва щом нямаш температура ела в петак да ти дам ново направление за стерилна урина...Направо побеснях и незнам какво да правя-дали не се бавя много във времето така?Някоя от вас имала ли е подобен проблем...Много се притесних наистина....
Накрая ми вика за мене е момченце
И ми вика - "не са ли ти казали, че е момче"? Понеже тя знае, че ходя в Стара Згора... Та засега предположение - мъж.

, е няма да ви повтарям, но и моят не е за изхвърляне.........все още