Декември дойде, а в Дружбенското сити, слънцето не спира да пече! (11)

• 28 688
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Жени, в коя детска сте. Иначе Ели беше така: една седмица я взимах след 12часа, и на втората седмица се бяха опитали да я сложат да спи там и тя си беше заспала, и почнах следобяд да я взимам. Иначе имаше само първите 2 седмици рев при оставяне и при взимане, един вид ми се жалва, пък там си ядеше и играеше.

# 76
Женя, дано свикне... Племенника след многото тръшкания тия дни днес е по-спокен в ДГ , а при него беше мн трагично миналата седмица

Муци, няма ли да правиш поръчка в некст, да се включа?

Благодаря на всички, че сте харесали ЛЪчи Simple Smile Ама не го давам лесно, да знаете  Joy

Хубав ден  Hug

# 77
  • София
Жени, всичко е много различно при всяко дете.
Но така или иначе критични според мен са дните от третия до към десетия.
От начало им е интересно. После разбират какво става и започват да се  страхуват, че ще
си останат там. Започват да се бунтуват, да пищят, да плачат, да се тръшкат...Тук е ключовия момент да не се поддадем на емоциите. Съгласна съм тъжно е, гадно е, чувстваш се сякаш караш детето си да страда, но повярвай не е така. Ако запазиш спокойствие и й дадеш с поведението си увереността, че  ще дойдеш и ще я вземеш тя много бързо ще разбере, че в същност няма от какво да се притеснява и да плаче.
Не бъди разстроена пред нея, дори не коментирай колко ти е тежко..тя те чува и разбира.
Бъди последователна, позитивна, усмихната...колкото и да ти отвратително и съвсем скоро ще преодолеете този момент. Ако тате има възможност и той може да дойде с вас.
В никакъв случай обаче не стойте да я успокоявате.
Кажете си довиждане, пожелайте си хубав и усмихнат ден и се разделете.
Можете да заведете и някоя играчка на яслата, на която да й покажете колко хубаво е там.
Женка, кураж миличка. Ние минахме оттам, и все още се случва понякога когато й е криво на Алекс сутрин да си поплаква, но вече сме по-големи и думичките помагат.

Относно персонала, бих те посъветвала да изчакаш малко. Разбира се ако това което не ти допада не е крайно неприемливо.
В началото всички се напасват един към друг и една по-остра обстановка би се усетила от детето веднага. После любезно и мило можеш да им кажеш това което мислиш че би могло да променят. без обаче нападки и обиди. Всички имаме за цел спокойствието на децата, а това според мен се постига  само  с усмивка.

Ох стана много дълго...Дано съм ти била полезна..Това е моя опит с Алекс , а и до колкото съм чела и на доста други мами.
Успех и не се давай! Много цунки и на малката Принцеса!

# 78
Ох, Муци мерси, миличка, това е най-успокоителното, което съм чула.Дано е така.Дано свикне с персонала, пък и персонала с нея.Сигурно и на тях им е изнервено, че плаче и им надува главите.Дано се разберем някакси и не се наложи да я отписвам.Лошото е, че аз не знам какво да направя.Тя по пътя си е спокойна, като влезем в сградата също, само днес като видя сестрата и наду гайдата.Иначе вкъщи е малко превъзбудена, но не и раздразнителна.Бръмчи напред-назад и се чуди кое шкафче да отвори, коя играчка да вземе и трудно заспива, но пък не плаче.Така че, не мога да разбера, как така ще пищи цяла сутрин и цял следобяд няма проблеми.Не се ли отразява дългото реване и след това?Нямам идея как е, никога не ми се е случвало да плаче повече от 15-на минути и то винаги си има причина:или й се спи, или е гладна, или се е наакала.

# 79
  • София
А кой казва, че е плакала цяла сутрин?
Понякога сестрите се престарават в описанията. наблюдавай си детето.
Храни ли се нормално в къщи, държи ли се естествено навън изобщо гледай за поведение различно от нормалното за нея. Ако няма такова не се притеснявай.
А освен това можеш спокойно да се скриеш навън, уж че си си тръгнала и да чуеш кога ще спре да плаче.
Повярвай ми всяка от нас го е правила. Mr. Green Няма да изглеждаш странно за идващите из отзад... Joy
В нашия случай плача спираше първите 5 минути.  Hug

# 80
Ами сестрата, каза че цяла сутрин е пищяла, тя такова пищене не била чувала досега.Аз изпаднах в шок.Тя дори намекна, че не било от яслата, а такъв й бил характера на Стефания.Просто съм изумена.

# 81
  • София
Не се връзвай на такива приказки...Усмихвай се и я направи съпричастна към каузата да приобщите Стефания.
Най-лесно им да кажат, че детето е такова и онакова....Ти си знаеш момиченцето и какъвто и да е характера й сте длъжни ЗАЕДНО да създадете нужната обстановка.
Подскажи им с любими приказки, герой...нещата които харесва...А

Стефи при всички ли плаче или конкретно при тази сестра? newsm78

# 82
Утре сутрин ще се подмазвам явно, трябва нещо да направя, не мога иначе спокойно да я оставя там, като знам, че ще "пищи".Особено пък другата седмица като трябва да я оставя цял ден.

# 83
  • София
Не бе душко, не да се мазниш на сестрата. Grinning.
Просто не й отговаряй на забележки от рода, че детето било еди какво си...

# 84
Абе не ги обичам тия работи, ама точно това ще правя-ще се мазня  Cry Мислих варианта да дам някой лев.Ама като ги сметнах две лелки на смяна плюс мед.сестра-това са 6 жени персонал...както си мислих по 50 лв.че ще свършат работа, то по-добре в частна да я запиша егати.Като се има предвид и почистващите препарати дето купувах и отделно парите дето ще ни събират за други неща, само дето още не са тръгнали всички записани малчовци на ясла, затова още няма родителска среща.Така че остава подмазването, за съжаление!

П.С.Няма ли да правим общодружбенска среща близките дни през уикенда?Че то не се знае докога времето ще го позволява.

# 85
Здравейте, дружбенски мами!  bouquet Приемате ли нови мами в отбора? Живеем в дружба 1, бл. 24 и в края на октомври чакаме нашата малка принцеса да се появи!
С интерес ще ви чета, виждам доста полезни темички обсъждате тук Wink
Лек и успешен ден!  bouquet

# 86
  • София
Добре дошла, hoty!
Леко бременеене и се чувствай като у дома си!  bouquet

Абе жено, кой ти дава акъли пари да раздаваш..... #Crazy
Първо ...едва ли ще ги приемат (не те познават и не знаят коя си)...и второ може да си навлечеш още по-неприятни емоции. Просто запази добрия тон, поздравявай сутрин,
вечер. ..Ако мислиш че при въпроса ти"Как е моята малка принцеса днес?", ще започнат да сипят куп негативизми изобщо не питай пред детето...Благодари им за грижите и това е!
Ако искаш да помогнеш с нещо допълнително ги питай.....дали им трябва нещо. Ако имаш излишни играчки например попитай дали би могла да ги донесеш...е, такива неща!

За препаратите е ясно. Flutter Всички носим два пъти в годината вкл. салфетки, мокри кърпички , тоалетна хартия.

Светлуши, аз през Детство мое я пускам. Те сега си имат и нови правила. Не съм разгледала сайта още с колекциите на Некст, но и това ще стане.

# 87
  • София
Здравейте,
да се включа и аз накрая. Ние бяхме насам натам сега си се гледаме сами с Валето, дядото няма да го има до 20-ти и сега не мога да разчитам и за малка отмяна дори. А тя пак продължава да ме ядосва. Знаех си, че няма да се промени за толкова време  Sad
Жени, разбирам ти терзанията. Аз хем че си плащах пак не бях доволна Валето като беше в онзи измислен клуб Бел. Все си мисля, че децата до 2 години не са готови да се отделят от майката, то и затова майчинството е до 2 год, ама като нямаме избор. А това за лелката, че си говори, че си е такъв характера на Ния - това показва, че не им се занимава. В тях е проблема. То ще им е много лесно всички деца да са мирни и хрисими, да си ядат, да си спят и така. Е да ама 20 деца не може да седят под един режим наложен от тях, а те да си почиват и клатят краката. Просто трябва да поговориш със сестрата и да видиш какви са й реакциите.
хоти, добре дошла и тук при Дружбенките  Hug. Видях, че днес си се разписала и в октомврийската темичка. Много се радвам, че ще има с кой да разхождаме заедно бебоците. Че нещо само юлско-августовски мами се събраха.
Муци, ние след 2 седмици вече уикендите ще сме тук, а пък и то като захладнее, а и не ми се рискува вече като вляза в 9-ия месец да пътувам насам натам, та ще можем да се виждаме надявам се.

# 88
Доре дошла на новата мама  Hug

Муци, знам че се поръчва през детство мое, но аз искам само едни дънки, затова ти казвам ако пускаш нещо да се присъединя  Heart Eyes

Женя, успех утре с ДГ , миличка  Hug

Лека вечер на всички

# 89
Здравейте

Добре дошла, hoty  bouquet

jeniqa да ти кажа аз със голямата не съм имала такива проблеми тя нямаше търпени да ходи а е била в три различни
Първо беше на Окръжна болница там беше на ясла от първия ден си седя целия ден и даже беше спала следобед а при мен не искаше  от там останах най доволна от персонала и държанието им.
После беше в Горубляне там дигнах първия си скандал  бяха я дали на леля и без да са ме уведомили или да са сигурни че наистина и е леля-накрая беше тук в Дружба-2 но и от там не останах доволна след като чух две от тях да си говорят че едната имала прекалено много деца в групата и трябвало да отваря прозореца кога спят следобед-направо онемях и там дигнах скандал-не съм от търпеливите-а аз се чудех защо детето ми една седмица е здраво а после 2 е болно дори бях помолила личния да и предпише имустимулатори мислейки си че имунната и система е слаба.Като се замисля наистина имаше период в който тя отказваше да ходи на градина тук в Дружба но беше за кратко и беше близо година откакто бе започнала да ходи.
Стискам ви палци всичко да се оправи и скоро да няма търпение да ходи.

Общи условия

Активация на акаунт