КГО 2008 6-та част

• 31 276
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Малко офф топик:
 EFP  Kissing Heart

# 121
Ох, аз ни в клин, ни в ръкав, ама вече толкоз съм се ошашкала. НЕ МОГА да измисля място дето да празнувам РД-то на Крисо. Дайте моля ви идеи и съвети. И да не излиза към 1000 лева  Praynig

# 122
Елииииииииииииииииии  smile3501

Ентусиастка...

# 123
  • София
Ели  Shocked Shocked Shocked

Сега по същество ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕ  newsm44 newsm44 newsm68

Голямо ЧЕСТИТО! Пожелавам най-сладкото братче или сестриче на снахата   bouquet    bouquet    bouquet

# 124
Ели, честито!!! Simple Smile Да е безпроблемна цялата бременност и най-лекото раждане на света.

Параход, страхотни снимки. И аз обмислям пътуване до Гърция / Тасос/, но по-нататък, тъй че може и да те поразпитам по някое време за почивката ви. 

Гледайки снимките мога само да кажа, че всички мъничета растат, хубавеят, а техните майки слабеят. Simple Smile

Сев, надявам се болестта скоро да ви подмине. И аз не се сещам какво да ви посъветвам, че течащ нос до сега не е имал малкия. Иначе и Радостин се разболя за първи път миналата седмица. Висока температура, червено гърло...Разболяхме се семейно, но преборихме бързо гадния вирус и сега сме си супер. Днес малкият се докопа до саксията и с голям кеф си рови в пръстта и докато се усетя даже си и бе хапнал от нея. http://picasaweb.google.bg/prikazka/2#5380229029840239810

# 125
 Елииииии, направо ме разби! Hug

Ами тя Алекс за това е станала така грижовна към куклите си, усеща каката! Много да се пазиш и да се появи най-сладурското лятно бебоче догодина!  bouquet

# 126
    Ели едно голямо  Hug от мен за куража!Пожелавам ти лека бременност и накрая леко раждане и сладко бебче!А кака Алекс много да помага като се роди бебо!
 Видях че Алексче още отсега тренира с куклите  Heart Eyes,ма то имало защо да избързва детенце с развитието си,нали ще става кака!Че мойта буба ходи много,ама само като ме държи с двете ръце,иначе тръти дупето и крачка не иска да направи hahaha.
  Ани,страхотни снимки,а Марта страшно много е пораснала Heart Eyes!Моля те цункай я от мен,че незнам кога ще успея да го направя лично!
 Весето е напрад само със зъбите,щом и кътници имаме вече Shocked.Иначе неще да пълзи,не се пуска да ходи с една ръка,яде малко,но пък често.Да ви кажа изумяваме как яде месо туй дете (за разлика от майка си)...
 Сев,надявам се че сладкото Мише вече е по-добре  Hug!
 Галина,страхотно е че пак намери време за нас!Дано можеш по-често да се включваш,то и ние не сме от най-скоростно пишещите де.Нямаш ли идване към София да се видим?
 Инче,за твоя район най-добре може да те осветли майлили,тя май доста ги беше проучила парти центровете.А и кой ти говори за 1000лв.Излиза по около 6лв на дете+ разни плата за възрастни и торта можеш да го докараш докъм 200лв,знам ли и аз и 300 да са,ама чак пък 1000 Shocked.
  Липсва ми София вече,ама от събота съм си в къщи,че имам да стягам ученик и рожден ден....Ехххх кога отлетя таз година....

# 127
Благодаря момичета за пожеланията Simple Smile
Ама няма да е лятно, а пролетно бебчето Simple Smile Очаква се на 07.04 Simple Smile Чухме днес сърчицетооо Simple Smile Много съм щастлива и леко уплашена де... ама покрай Алекс много не мога да го усетя Simple Smile да си призная на моменти забравям, че съм бременна  Embarassed

# 128
  • на Земята
Ели,браво бе! Много здраве и лека бременност  bouquet
Сев,бързо оздравявайте!
Капочино,тя пръстта е полезна съдържа минерали Mr. Green
 Hug

# 129
Здравейте! Влизам за малко и набързо!

Първо да честитя на Ели малкото тупкащо сърчице в корема й! На първо място искам да пожелая много здраве за теб и бебчето, след това безпроблемна бременност и леко раждане на пролет! Много се радвам за теб! Hug

Днес водих малката на детска консултация и лекарката каза, че гърдичките и гърлото са й добре, така че се надявам скоро всичко да отшуми. Ще й давам само вит. С няколко дни. Обаче мойта калпазанка е отслабнала със 180 гр. и не е пораснала дори със сантиметър нито на ръст, нито пък гърдите и главичката. Мананка преди беше писала, че трябва поне по един от показателите да има напредък, пък при Мишето няма.  Confused Не знам сега да се притеснявам или не...

Благодаря на всички, които писаха по нашия проблем   bouquet

Хайде лека вечер от нас!

# 130
Здравейте момичета, аз в неделя се прибрах от морето, ама още съм като ошашкана, че в къщи почнахме ремонт, а и доста работа имам отделно от това.
Прочитам по малко, но за писане не остава много време.

Първо

Честито мила Ели! Пожелавам ти една лека и много щастлива бременност!  newsm51 Two Hearts
Аз отдавна вече съм се навила за второ ча'аве, но не смея още заради секциото, а и финансовия въпрос надделява, не е толкова скъпо едно бебе, но все пак си е още едно гърло и голяма отговорност. Та за сега ще изчакам да позакрепим дупките и белким и операцията позаздравее и може би догодина..., ама да не бързам още с обещанията Mr. Green

Сев, аз при температура до 38 градуса включително, не давам абсолютно никакви температуро понижаващи средства. Вит. С по 1 ампула на ден задължително. Иначе зависи колко милилитра даваш и колко е температурата. При по-висока може да се дава и на 30мин., важното е да не прескочиш максималната доза за 24часа. Обикновено това е описано в листовката. Иначе предпочитам да давам Нурофен. И в тази връзка, ако някой ползва Панадол имам един неотварян.
Иначе за килограмите и сантиметрите наистина е добре поне по един показател да има положителна промяна, но си мисля, че не трябва да се притесняваш много. Вероятно следващия месец ще си навакса, ако трябва наблегни на въглехидратите в менюто й като каши, бисквити, нишестени кремчета.

Иначе и ние днес бяхме на консултация и сме смъкнали 30гр., но пък е пораснала с 2см. Сега е 8270гр. и 76см.

Някой питаше за играчките, аз предпочитам дървени по възможност, обикновено са по-скъпи от другите. Да дам идеи обаче.
Кроки тойс - имат бутащи играчки, дървени животинчета, пъзелчета дървени естествено Simple Smile , цифрички и буквички на латиница и кирилица и много други. Всички тези ги произвеждат те, а имат и някои немски играчки.
Ето и други - http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.2636, http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.829, http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.852 - тази я имаме. http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.1739 - тази може би е за малко по-големи, но също е добър вариант. http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.835
Тези също са българско производство - http://www.puzzlebg.com/index.php?page=shop.product_details& … art&Itemid=26, http://www.puzzlebg.com/index.php?page=shop.product_details& … art&Itemid=26, http://www.puzzlebg.com/index.php?page=shop.browse&category_ … art&Itemid=26

Между другото познавам лично и двамата български производители на дървени играчки - страхотни хора са, имат много сладки и готини дечица.

Параходче, снимките са страхотни, Марта е много сладка навсякъде, а твоята шапка ме впечатли особено много.

И сега да кажа, че ми беше много приятно да се запозная с варненки, имах късмета и Йоанка с Максим да срещна. Изкарахме много приятни часове с тях, много благодаря и за хубавите снимки. Аз някой прекрасен ден ще оправя и клипчетата и ще ги пусна някъде из нета, но не знам кога ще стане това  Rolling Eyes, че още съм боса в тези работи, а и мястото на харда ми съвсем се стопи, та ще трябва да мисля за нов хард...

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 22:43 от nevidimata

# 131
  • Lovech
Браво, Ели!  Честито!!!  [/color] newsm44 newsm44 Лека бременност и всичко най-хубаво на растящото ви семейство!

Деян беше болен, оздравя.  Много тежък вирус, стомашно-чревен.

Днес имахме среща на ловешките мами, но поради лошото време се събрахме само три, една от които Руми 73, не знам дали я помните, беше в нашата тема миналата година, но направи спонтанен аборт в третия месец. Сега отново е бременна, дори вече ще ражда, терминът е октомври, ще има момченце.

Стегнала съм си ученика, почти съм подготвила годинката на Деян, остава ми само тортата, даже и тоалета вече е готов. Само гаднот овреме много ме изнервя, но сме навън всеки ден, дори и да вали. Още не ходим.

И, да, от 5-ти октомври почвам работа. За съжаление, но е факт!
Лека нощ!

# 132
  • София
Елииии, честито, момиче!  Hug Незнам от де тоз кураж да гледаш две бебчета, но евала! Аз се надявам на разлика около 4 г. Да ни държиш в течение и разбира се ти пожелавам лека бременност и едно братче да си имате накрая!

Радвам се, че болните са по-добре.

Инче, дано съм ти била полезна относно клубовете.

Нашите зъби май вече ще вземат да излязат. Много я мъчат, все се начесва, вечер приплаква. Купих й Калкареа фосфорика, дано има ефект.
Последната седмица забелязвам голяма промяна у Мишето. Станала е по-разбираща, научи много номерца, научи имената на нови предмети и като я питам за тях ги посочва или ми ги подава. Стават все по-интересни. Най-обича да си подрежда обувките
http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/0909#5379863739355858162

Капучино, винаги с удоволствие разглеждам снимките ти  Simple Smile  Саксиите отдавна ги разкарах, че офталмоложката като ми каза как гъбички обикновено от пръст лепвали...щръкна ми косата (ако се сещате имахме по едно време гъбички в окото  Sick)

И да ви почерпя, кой каквото му е на душа за нашата последна месечинка. Остава сега да организираме големия рожден ден. Всъщност само тортата още не съм решила от къде да е.

# 133
Мила Ели, честито, маме! Искаше, и постигна! Лека и безпроблемна!

П.П. Забравих за запушванията да кажа. Много са характерни за периода около 1 година - повишава се маслеността на млякото, едно, и друго - че се заплесват по други неща и не сучат регулярно. Безвредно е пиенето на лецитин - хранителна добавка, която се съдържа в повечето храни, мастен емулгатор - аз почнах по 3 на ден, когато имах запушвания, и се намалява плавно, сега пия по 1.
Не съм цедила никога, просто предлагам засегнатата гърда до откат. Топли компреси/душове преди кърмене и хладно - след кърмене, също облекчават болката.
Нали съм гърмян заек, отдалече ги разпознавам, по болката и лекото втвърдяване. Реагирам мигновено и се разминавам само с топли компреси (нагрявам малки хавл.кърпи с ютия преди кърмене). Преди 2-3 дни се оправих само за 3 кърменета от засегнатата гърда (все още ги редувам).

Кога мина 1 година, дойде време да се работи  Cry. Преди 12 месеца си въобразявах, че с нетърпение ще чакам да се изтърколят първите месеци с бебето,  та да се завърна на работното място. Ха-ха-ха, колко бързо човек си сменя приоритетите, без да се усети. Както вече споменах, ще поработя 10-ина дни (да си осъвременя заплатата) и ще си взема целия наличен платен отпуск. Не е малък, надявам се поне до март-април да ми стигне. После как ще се разделям с малкото ми злато..........мъка!
Майли, да ти изям мишленцето сладко  Heart Eyes

# 134
Момичета,помагайте!Извинявам се ако е обсъждано,но съм го пропуснала.Пак сме с нисък хемоглубин-104 и пак ни изписа педито желязо.Давах един месец,но няма покачване.Някои ми казват,че това е нормален хемоглубин за тази възраст.
Кажете вашите деца как са и какво правите.

Ели,поздравления! Hug Всичко най-най!

Изгледах много снимки.Много сладки са станали бебораните и са си вече малки,мислещи човечета.

Общи условия

Активация на акаунт