КГО 2008 6-та част

• 31 271
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Нелка ето нашия списък - малко е момчешки, ама харесай каквото е подходящо за малката госпожица:
книга- писател, учител
отвертка - техник, майстор
мишка - комп. специалист
кубче - строител, архитект
CD - музикант, певец, DJ
портфейл - бизнесмен, банкер, финансист
калкулатор- инжинер,
термометър - лекар
международен паспорт - дипломат
топка - спортист
пълнител за пистолет - полицай
четка за рисуване - художник
вестник - адвокат
лента от фотоапарат - журналист, репортер, фотограф

Нашия хвана пълнителя от пистолет  Tired

# 91
  • София
Любимата й реплика е "дай дите, айде".

Ха-ха, и нашата е тази. От вчера сме вкарали в речника и "диннди", разбирайте "вдигни ме", придружено с настоятелен поглед и вдигнати ръчички. Наистина порастнаха  Crazy

Я, дайте насам изпитана рецепта за пита за прощъпулник, че мисля да я оттренирам предварително  Mr. Green

На менн нещо не ми се пише, но и сестра ми беше на гости та от една на друга сладка приказка все не стигах да драсна някой ред.

А за смотаното време-какво да коментирам. Добре че рано ме е хванал ентусиазма да й пълня есенния гардероб, та сега има какво да носи. Сега чакам и едни дрешки от Некст и май сме готови.

Детето обаче определено си иска разходките. Местя я от стая в стая и й предлагам различни играчки, ама ей по това време вече умира от скука. Днес я изведох преди обяд, но започна да вали и се прибрахме.

В събота бяхме на рожден ден на едно нейно приятелче, ето малко снимки ако скучаете  Mr. Green
http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/05092009#

# 92
Здравейте майчета !
Ние днес се прибрахме от моренце , когато тръгнахме малката беше със сополи и така през цялото време , е разминахме се без АБ , но през цялото време правехме инхалации и чистехме носа . От два дни си спи спокойно и нещата се оправят .
Сашата проходи на плажа и направо ни взе ума колко смело крачи . Снимахме я след като се поокопитихме какво става , ще го пусна тези дни . Та и аз се интересувам какви са обичаите за питката - какво се прави точно ?
Това е засега от нас .

# 93
Добро утро, нашия репертоар вкл.. само "ела и дай" отнасящ се най вече към кака и  от време на време към тати. Иначе макар и оскъдно е казал "ДЕДИ" - (това казаха за първи път и 2-те ми деца), тата, каки, баби. за сведение аз мама още не съм чула   Twisted Evil , ма и за какво съм му нали съм 26 в 24 часа при него и не се делим изобщо. Досега ми се е случвало да го оставя 2 пъти по час и когато бях болна майка ми да е при мен и него .Лепва се за мен като пиявица. о стига   bouquet

# 94
Здравейте, момичета! Ние вече сме си в София, ама малката много мрънка тук, направо не се спира. Обаче докато бяхме на гости на нашите Мишето започна да лази и сега ми бяга като тръгна да я обличам Mr. Green

Снимките на всички са страхотни, тия дни и аз ще пусна малко.

Я кажете как да се справя със запека на мойта принцеса? Давам й доста разхлабващи храни и сокове и пак се запича като й дам някоя манджа с картофи или ориз. Давам круши, сливи, домати, праскови и т.н., ама пак се запича.

# 95
  • в здрача
Ееее, най-накрая успях със снимките:
http://cecidr.snimka.bg/sea/more-2009.419528.14709060
Севи временно спри ориза и картофите. Роси имаше същия проблем и аз ги спрях временно, а сега наблягам отново на тях /е, без ориза че да не се запече много/, че тези дни се получи обратния ефект - по 4 пъти на ден. Ами детето трябва да изхвърли всичко, което се е насъбрало. Може би и затова е толкова крива.
tanyaz дано скоро чуеш заветното мамо!
mam79 честити ви краченца! Да проходи на пясъка, където е толкова трудно, направо си е герой. Питката е елементарна. Каниш ваши близки и правиш или купуваш питка. Постилаш нещо на пода и върху него подреждате различни предмети, например
- клавиатура
- слушалки /от апарат за кръвно, за доктор/
- спринцовка /без игла/
- клещи /вместо отверка, че с нея е по-вероятно да се нарани/
- книга /учебник/
- пари
- черпак и тенджера  и т.н. /има и друг списък/

Увиваш питката с найлон /затова са по-подходящи купешките, че са опаковани/ , показваш я на детето и я търкулваш, а то хуква след нея. Предполага се, че това, което хване първо ще определи избора му на професия. После го оставяш да си поиграе с предметите, а вие чупите питката и раздавате на гостите. Е, може към питката да има и още нещо като почерпка. Това е. Нашата голяма кака хвана първо лъжичката и паничката, хвърли ги като видя че са празни и се залепи за клавиатурата. Беше тъкмо станала от сън и доста гладна. Сега любимите й предавания са готварските, а от дъжд на вятър ми се кара, че това не се правело така на компютъра и не търпи да й обяснявам, че може да се направи по няколко начина, все тя знае, което лично мен ме изнервя доста често, така че може и да има нещо вярно в цялата работа. Аз съм се залепила за книжката като малка, ама тогава е нямало компютри  Mr. Green в къщи.
mylili много хубава торта са избрали. Отивам да обядвам, че от тази торта ми потекоха лигите.

# 96
При нас питката се прави по-малко по различен начин:

Нареждаш предмети те, и с питката стимулираш детето да дойде и да си избере. След това му даваш да си отчупи първата хапка и после майката отчупва от питата потапя я в мед и бега до госта, комшията. С мед че да му е сладък пътя, а майката бяга за да му е лесен и безпрепятствен пътя. После естествено се до угощаваме.

# 97
  • София
Таня, аз за пръв път чувам така да се прави прощъпулника пък съм от Бургас.  newsm78 Едно време само помня как разни съседки вместо прощъпулник минаваха с една пита по комшиите и отчупваха по парче на всеки. Аз го знам като Цвети.

Ние снощи се събуждахме много често с рев. Вече незнам зъби ли са, коремче ли  Sad И през деня е крива. Татко й вече се е притеснил, че не е нормално, дали и другите деца са така.

Сев, и Мишето е със запек. Ходи всеки ден, но ги вади едни топчетаааа  ooooh! Другата седмица ще питам доки какво може да се направи. И сливи на пюре съм й давала, няма особен ефект. А повечето манджи са с картофи, трудно ще ги огранича. И аз незнам какво да правя.

# 98

Таня, аз за пръв път чувам така да се прави прощъпулника пък съм от Бургас.  newsm78 Едно време само помня как разни съседки вместо прощъпулник минаваха с една пита по комшиите и отчупваха по парче на всеки. Аз го знам като Цвети.

Ние снощи се събуждахме много често с рев. Вече незнам зъби ли са, коремче ли  Sad И през деня е крива. Татко й вече се е притеснил, че не е нормално, дали и другите деца са така.

А моля това е по Сливенски а не по Бургаски. Баща ми е от Бургас и там го змаят като Цвети. Но в Сливен го правят така, незнам защо.  Иво също е така крив. Почнах да му давам Калкареа фосфорика 9 ЦХ. То е хомеопатично и сега ми спи спокоино и през деня е по-весел. Иначе много го мъчът зъбите. Опитва се даже килима да захапе  ooooh! Отивам да хапна че зверо заспа

# 99
А тази Калкареа фосфорика 9 ЦХ за какво я даваш? Аз за зъбките давах Дентокинд и много добре й повлияха.... Иначе и аз прощъпулника го знам както го е описала Цвети, само да допълня, че трябва да има повечко деца и като им се даде от питката те трябва много да тичат, че да му е лесно на детенцето да тича... Иначе всичко друго е същото....
Я да ви питам аз за зъбките - някой почнал ли е да ги мие и с каква четка? Има едни дето са силиконови и се слагат на пръста, а има и нормални.... не знма с каква трябва да се започне? И с паста или не? С каката доста късно започнах да ги мия, но сега май искам по-раничко... За сведение имаме 8 зъба... Може пък и да е рано......???

# 100
  • София
Мегче, Денислав е с 4 зъба и му ги мия от около месец с ненедент бебе. Четката представлява силиконов накрайник и се слага на пръста по съвсем малко паста.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 07:54 от sisilia

# 101
Мегче, не е рано, ако не дава с нормална четка, пробвай със силиконов или гумиран напръстник с бодлички- става и за венци, незнам има ли ги в БГ, предполагам продават такива, дори и с тънко парченце плат могат да се почистват зъбонките... Важното е пастата да е без флоурид  Wink! Когато се научат да плюят, тогава флоуридна...

Вики нито се изправя в леглото, нито иска да пълзи, играем си на отмък- примък, или стои права като пръчка без намерение да се придвижва нанякъде... нали има кой да и свърши работата щом нададе рев  Thinking...
Имаме кофти нощи напоследък, понеже съм безпаметна и не помня след първите 8 резеца кои зъби излизаха, някой знае ли? Гризе си ръцете- всички пръсти наведнъж, почти денонощно, като редува дясната и лявата, напоследък изоставих хомеопатията и я кротвам с тайленол или ибупрофен, а зъби хич и не виждам на хоризонта... мамосва ме като голям човек, бебе и баба са и другите приказки, като бебето е куклата...
Бай, че зорът е голям!!!  Tired

# 102
Сега погледнах записките си - при каката след първите 8 зъба са излезли кътниците - това до към годинка и четири месеца. Лека и спокойна нощ от мен   bouquet

# 103
Мегче, благодаря! А, след първите кътници бяха кучешките и после вторите кътници ли? Или кучешките излизаха последни... пусто не съм си правила записки  ooooh! Blush.

Аз днес сутринта 5 минути смятах на колко години съм (това докато кърмех), а привечер обявих на мъжа, че "днес е фряда"... И все пак има накъде и по- зле да е  Joy...

# 104

Ето от тук взех идеята и Калкареа Фосфорика давам сутрин и вечер по 3 зрънца в 10-20мл. вода. Има голям резулта. Не мога да пиша повече

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=57083

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=12382&start=0

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 08:53 от tanyaz

Общи условия

Активация на акаунт