Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 318
  • 362
  •   1
Отговори
# 330
Дори и преди когато жените са раждали в домовете си, не са го правили в присъствието на цялото семейство. Това означава ли, че не са се обичали? Каква е ролята на по-голямото дете в процеса на раждане при това в тоалетната?

# 331
За мен това е перверзно!!!
Щом едно раждане, придружено с любов от цялото семейство, за вас е перверзия... замислете се какво ви е съзнанието.

Според вас раждането трябва да става с викове и крясъци, много болка и лошо отношение
и това в най-добрия случай.
щом това ви харесва...

Повече от перверзно е! И айде стига с тоя избор вече!
Ако ти харесва да ти се изсерат и така да свършиш - перверзно е. Ако обичаш болката и така се задоволяваш - пак е перверзно. Много от нещата дето се харесват на хората са си перверзни. Това е едно от тях определено!
Ти каква красота видя в тоя кенеф  Sick

# 332
  • Сливен
Отговорих с първата опция   Peace

# 333
  • София
Щом едно раждане, придружено с любов от цялото семейство, за вас е перверзия... замислете се какво ви е съзнанието.

Според вас раждането трябва да става с викове и крясъци, много болка и лошо отношение
щом това ви харесва...

Аз, впрочем, не съм не само викала, кряскала и... каквото и там да ти хрумне - беше ми малко скучничко, вярно, но... от това не се крещи.
Настроението ми не е било особено лошо - е, вярно, че се наложи да стана рано и не бях пила кафе (не се консумира преди операция), но чак пък да ми скапе настроението? Сама си избрах ранния час...
Раждането ми беше придружено с много, много любов - от цялото ми семейство.
Само че... ами, тази любов не е имала еротичен подтекст, камо ли проява - особено пък в този момент.

Намирам любовната игра на детето с майка му за извратена като начало.

И, само между другото, това е сред много сериозните грехове...

Не бива синът да вижда голотата на майка си...

От друга страна, онези там едва ли са вярващи - освен, може би, да си пеят Хале Кришна без особено да разбират за какво става въпрос като притурка към напълно естествения и екологичен хашиш...  Rolling Eyes

# 334
  • София
 И двете си деца съм родила бързо но с епизотомия. Ако бе в къщи раждането,не ми се мисли.
 По реалити тв гледах сериала раждане и  тези ,които го избраха да е в къщи бяха с акушерка да помага.

# 335
Каква е ролята на по-голямото дете в процеса на раждане при това в тоалетната?

На децата винаги се дава избор дали да присъстват или не, независимо колко са големи и този избор може да се променя от самото дете във всеки един момент. Но децата, които присъстват, дори не конкретно в стаята, където става раждането, а в дома по принцип, развиват разбиране за раждането като нормален, естествен житейски процес (стига раждането да е планирано, а не да ства случайно у дома с цялата паника и детето после именно с това да го свързва). Когато има деца, най-добре да има някой, дали ще е таткото, роднина, приятлека, съседка..., който да има грижта за децата и да се грижи само за техните нужди, за да може майката да се концентрира изцяло в себе си и в процеса на раждане.

# 336
А, сега вече и детето имало право на избор Joy
Вие като ходите до тоалетна - пускате ли детето да ви гледа, щото иска? Като правите секс - пак ли детето има право на избор дали да гледа? Щото то и тия двете са си естествени процеси и трябва да се приемат като напълно нормални... Tired

# 337
  • София

щом това ви харесва...

Не, Бащатко, аз лично не смятам раждане придружено с любов за перверзия (ама как само могат да се изкривяват думите  Thinking). ОК съм с това, всъщност пак казвам - така й харесва на жената, така направила. На мен не ми пречи.

Но пък това, което не ми е ясно е какво прави детето там??И къде в природата се случва същото такова нещо?

Никъде.
Орангутаните и слоновете отглеждат малките си до 10на години като ... ами, малки. Орангутаните раждат след отделянето на едното малко (понеже са ... не съм сигурна в българския термин - животни, водещи самостоятелен в смисъл на единични индивиди живот), а слоновете отглеждат поотрасналите слончета в "детски ясли" - също както и лъвовете, хиените, косатките, делфините... лемурите...

Дори и преди когато жените са раждали в домовете си, не са го правили в присъствието на цялото семейство. Това означава ли, че не са се обичали? Каква е ролята на по-голямото дете в процеса на раждане при това в тоалетната?

Означава, че са се грижили да създадат възможното усамотение и... спокойствие за родилката и максимално "чиста" среда - за самото раждане.

Ами... просто не им е хрумнало, че могат да изръсят бебето в помийната яма, вместо да си цапат леглата...

Каква е ролята на по-голямото дете в процеса на раждане при това в тоалетната?

На децата винаги се дава избор дали да присъстват или не, независимо колко са големи и този избор може да се променя от самото дете във всеки един момент. Но децата, които присъстват, дори не конкретно в стаята, където става раждането, а в дома по принцип, развиват разбиране за раждането като нормален, естествен житейски процес (стига раждането да е планирано, а не да ства случайно у дома с цялата паника и детето после именно с това да го свързва). Когато има деца, най-добре да има някой, дали ще е таткото, роднина, приятлека, съседка..., който да има грижта за децата и да се грижи само за техните нужди, за да може майката да се концентрира изцяло в себе си и в процеса на раждане.

Хайде сега - ще питаме 4 годишните дали искат да играят любовна игра с майките си, докато последните раждат...  Sick Тази идея не е малоумна, тя си е направо безумна!
После какво - да ги попитаме дали пък не искат да си дръпнат от цигарката? Те ще могат да променят решението си във всеки момент по време на надрусването, спокойно! Или дали пък нямат желание да си сръбнат малко водчица?

Какво следва?
Да питаме малките момиченца и момченца дали пък не искат да правят секс с бащите и/ или майките си?

Щото знаеш ли, това е често оправдание на педофилите... то ме прилъсти! То искаше!

А знаеш ли как постъпват в цивилизованите държави с последните?

Наистина ли вярваш, че едно 4 годишно дете знае всичко, което е добро или вредно за него и не би посегнало към нищо лошо - от любопитство или... прекомерно силно желание и относителна слабост на волята?

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 12:59 от AnMary

# 338
  • София
От време оно жените раждат само в присъствието на по-възрастни и по-опитни жени, домочадието и мъжете са чакали отвън. Присъствието на децата е поредната изкилифренчена идея, които някои се опитват да прокарат. Аман от щуротии. Нищо разумно не предлагате.

# 339
Абе, как едно дете на 5-6-7 години може да реши дали да присъства на раждането на братчето си или не?
Егати правото на избор. Аз мога да реша дали да присъствам на нечие раждане, защото знам какво представява процеса, но едно дете едва ли е толкова в час.
Или какво, вместо анимационни, да му пускаме клипове с раждащи?

Друга пирчина, поради която ми се гади от такива сценки е, показността на голотата пред децата.
Няма нужда да стоя разчепена пред дъщеря си, за да сме близки.

# 340
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally

Никъде.
Орангутаните и слоновете отглеждат малките си до 10на години като ... ами, малки. Орангутаните раждат след отделянето на едното малко (понеже са ... не съм сигурна в българския термин - животни, водещи самостоятелен в смисъл на единични индивиди живот), а слоновете отглеждат поотрасналите слончета в "детски ясли" - също както и лъвовете, хиените, косатките, делфините... лемурите...

Да де, ама едва ли някой от гореспоменатите представители на животинското царство ще натика първото си отроче съвсем съзнателно (пък и несъзнателно) до себе си точно в момента, когато ражда следващото. Просто не става....Значи какво излиза - връщаме се към природата, ама със.....хм...особен привкус.

Цитат

Хайде стига с този избор на децата. Ти мислиш ли, че да гледа майка си да ражда е осъзнат избор на две годишното дете от клипчето по-горе? (Кати, едва ли това дете е на повече от година и половина- две според мен). Или в момента, в който бащата е започнал да се разхожда с камерата, а майката да издава странни звуци в банята, избора му вече е бил предопределен?

# 341
На мен ми интересно, как може една жена да кърми в продължение на 4 години?

# 342

Питай в кърмаческия, там има много, които могат да ти отговорят как са го направили Simple Smile

Пак ще се отклоня от темата по повод присъствието на другите деца на семейството. Малките деца до около 3 г. са много интуитивни, те в общия случай все още нямат изградените представи за приемливо/неприемливо на обществото и затова сами лесно преценяват дали да останат в тази стая или в съседната, където са играчките им примерно е по-весело. С по-големите се работи предварително, обяснява им се процеса на език, който могат да разберат, показват им се филмчета (предварително подбрани, без ексцесии в тях). Бих могла да помоля, тези, чийто по-големи деца са присъствали на раждането на по-малките у дома, да споделят как е било при тях, но може би в отделна тема, за да не спамим тук.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:11 от Meg!

# 343

По данни на СЗО средната продължителност на кърменето в световен мащаб е 4 години.
А как го кърми толкова си е тяхна работа.

# 344
  • София

Никъде.

Да де, ама едва ли някой от гореспоменатите представители на животинското царство ще натика първото си отроче съвсем съзнателно (пък и несъзнателно) до себе си точно в момента, когато ражда следващото. Просто не става....Значи какво излиза - връщаме се към природата, ама със.....хм...особен привкус.

Нали точно това казвам - НЕ присъстват малките от предната партида на раждането на следващите.

Питай в кърмаческия, там има много, които могат да ти отговорят как са го направили Simple Smile

Пак ще се отклоня от темата по повод присъствието на другите деца на семейството. Малките деца до около 3 г. са много интуитивни, те в общия случай все още нямат изградените представи за приемливо/неприемливо на обществото и затова сами лесно преценяват дали да останат в тази стая или в съседната, където са играчките им примерно е по-весело. С по-големите се работи предварително, обяснява им се процеса на език, който могат да разберат, показват им се филмчета (предварително подбрани, без ексцесии в тях). Бих могла да помоля, тези, чийто по-големи деца са присъствали на раждането на по-малките у дома, да споделят как е било при тях, но може би в отделна тема, за да не спамим тук.

Малкият ми 2 годишен син много интуитивно преценява, че иска бира.
Да му дам ли шишето, че нещо не доразбрах, пък да не стана... ннн... неекологична с тези ми нагли забрани за пиене?  Wink

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 13:01 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт