Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 280
  • 362
  •   1
Отговори
# 285
  • Видин
Е, какъв е тоя нездрав зор да се връщаме към време оно  Tired
Предполагам раждащище вкъщи отричат и памперсите, и лекарствата, и адаптираното мляко...
Разбира се  Peace Всичко трябва да е "естествено"  Crazy
И какво лошо има всичко да е естествено?
Или може би ти, Аманита, си против кърменето?
Няма връзка между кърменето, памперсите, лекарствата и т.н.
Ако всичко ще е естествено - в колиби ли живеят раждащите вкъщи? Или на удобно легло с хубав матрак?
Нека не изпадаме в крайности

# 286
смъртта също е естествена не го забравяйте

# 287
  • София
Никой не отрича кувьозите. Явно не си запозната с тази практика и е излишно да спорим. Аз доста често забравям, че България е 100 години назад. Нормално е да не си запозната с подобни неща.

Практиката "очва кожа" е поне от 5000 години. За по- рано не знам - данни няма. Както и да ги наложиш тези 100 години, все говориш за допотопни (В буквален смисъл - от преди Ной) практики, породени от нуждата... и липсата на каквато и да било алтернатива. Кувьози има едва от последното столетие, овцете са съпътствали хората от мига, в който са мръднали малко от позицията на ловци- събирачи.
Но недоносените рядко са оцелявали. А такова нещо като дете, родено под килограм и оцеляло, за да разкаже на внуците си приказките на родителите си... е било просто немислимо.

# 288
Я да видим по белия свят какво става

Цитат
50 perinatal deaths occurred in 7002 planned home births in Australia during 1985-90: 7.1 per 1000 (95% confidence interval 5.2 to 9.1) according to Australian definitions and 6.4 per 1000 (4.6 to 8.3) according to World Health Organisation definitions. The perinatal death rate in infants weighing more than 2500 g was higher than the national average (5.7 versus 3.6 per 1000: relative risk 1.6; 1.1 to 2.4) as were intrapartum deaths not due to malformations or immaturity (2.7 versus 0.9 per 1000: 3.0; 1.9 to 4.Sunglasses. More than half (52%) of the deaths were associated with intrapartum asphyxia.

http://www.bmj.com/cgi/content/full/317/7155/384
А това защо го изпускаш?  Australian home births carried a high death rate compared with both all Australian births and home births elsewhere. Цитирай до край.
Да видим как ще коментирате това изследване: http://www.ecmaj.com/cgi/content/abstract/166/3/315

# 289
Предполагам раждащище вкъщи отричат и памперсите, и лекарствата, и адаптираното мляко...
Няма връзка между кърменето, памперсите, лекарствата и т.н.
А може би има.
Именно, да не изпадаме в крайности и да търсим колиби за раждащите вкъщи.

# 290
  • София

Аз съм против кърменето на всяка цена. Има и такъв вид откачалки - какво означава не ти е приятно, какво означава искаш да пушиш / пиеш / излизаш без бебето, какво означава имаш нужда от АБ / операция / антидепресанти, какво означава нямам кърма / нямам достатъчно количество / кърмата, която произвеждам, не е достатъчно калорична. Няма такова нещо. Ще се мъчиш, ще мъчиш и детето - така се става майка!
Дори и ти да не си сред тях, тук ги има.
Подозирам, че са същите, които искат да раждат под на тоалетната или да изхвърлят кувьозите...
И преди някой да се обади, че се ражда под леглото, а не на тоалетната чиния, да се поразрови назад в темите - Людмил беше пуснал едно много показателно клипче на домашно раждане. Раждащата отиде на тоалетната чиния, за да не си изпоцапа къщата, а ~4 годишния й син влезе при нея, за да посуче.  Sick Както си раждаше на тоалетната чиния. А бащата - герой, чиято задача беше да следи неотлъчно бедната женица с камерата, снимаше щастлив покъртителната гледка... и майката - м/у 2 охкания и пъшкания, с детето, смучещо гърдите й, обясни колко било стимулиращо...  Sick

# 291
Всъщност, Катя, надявам се Аманита да се досети какво исках да и кажа. Надявам се....

# 292
  • Видин
Хубави са естествените неща, не споря. Но не бива да бъдеме крайни. Какво значи, че всичко трябва да е естествено - да раждаме вкъщи, да не ползваме памперси, да не ползваме лекарства, обаче пък да си имаме компютърче и да си цъкаме по форумите.Не върви.
Памперсите са създадени за удобство на родителите. Аз не съм била с памперси и точно поради тази причина цяла нощ съм си стояла с мокро дупе.Дали това е по-добрият вариант?
Лекарствата - ами те, хъм, в някакъв момент биха могли дори да спасят човешки живот, представете си. Да вземем за пример един прост Флустерон, благодарение на който много недоносени и родени под 1кг бебета успяват да оцелеят и да водят нормален живот.
Подкрепям Кати - кърмене, но не на всяка цена. Във форума се нагледах на - 'ще кърмя 6м и спирам, защото искам да пуша и пия'. Мерси за такова кърмене. По-добре без никакво  Peace
Кати, дай линк към това култово раждане  Praynig

# 293
  • София

Не съм го запазила... не издържах и да го догледам.  Sick
Ако на някого се търси из архивите - темата беше пусната от Людмил... 06 - 07 година, точно не помня.

# 294
Всеки има право на избор. Никой не ви е сложил въже на врата и йок раждайте вкъщи, не ползвайте лекарства, не купувайте памперси.
По-откачено ми се струва неуважението на чуждите решения. Не разбирам какво толкова се възмущавате.

# 295
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally

Не съм го запазила... не издържах и да го догледам.  Sick
Ако на някого се търси из архивите - темата беше пусната от Людмил... 06 - 07 година, точно не помня.

Може би за това става въпрос?

# 296
Няма нищо против кърменето. Няма нищо против жената на Людмили и тази на Бащатко да раждат в домовете си, но описаното по-горе  клипче ми се вижда извратено.  Shocked    smile3550 

# 297
  • Видин
 smile3544
Цитат
*** ВНИМАНИЕ -- филмът не е подходящ за деца и родители, за които голотата е смущаваща
Голотата не ме смущава ... но съм леко в потрес от цялото видео  Tired
Не ми харесва погледът на детето в цялата история....милото  Confused
Не го бях изгледала до края - ама че тя роди в тоалетната  Sick Sick

# 298
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Всъщност не знам дали факта, че тази жена роди в тоалетната ме смути - там решила, там родила. Но пък присъствието на детето някак си ми идва в повече. Не мога да разбера защо е нужно това??

# 299
  • София

Същото, да.
Трудно се издържа... аз лично отново не успях.
Нямам нищо против голотата.
Имам нещо против жените, раждащи на цокалото... хм, не, цокало май викаха на нощното гърне? и накрая изръсващи бебетата си на чергичка в кенефа... с помощта на 4 годишните си деца.

Общи условия

Активация на акаунт