На море в Гърция - 2

• 156 318
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Ali&Meli, и аз благодаря за подробния разказ  bouquet
искам да те попитам 2-3 неща - комари има ли? а басейнът подгрява ли се или оставят водата като в наш'те да се стопли от слънцето? пътят до плажа равен ли е или е баир?

# 661
  • София
bibi, според мен Сани пред Океания.
май, май и аз натам клоня, марак че компанията е очарована от океания (пак не разбрах къде му е плажа на океания.вижда ми се в ниското, а хотелът е сякаш навосоко.  Rolling Eyes ). пък и ценово май двата са на едно равнище. за талибани като моите е важна площта за вилнеене  Grinning. от януари започвам да търся оферти

# 662
  • София

Тази година се разходихме до Simantro Beach 4*, който е на 5 минути с кола от Сани, но определено не ми хареса. На външен вид не отговарая на 4 звезди. Шезлонгите на басейна и плажа бяха отвратителни, басейните също. Самият хотел също не ми хареса. Не бих почивала там.
Абе, след Сани клуб...май вече нищо не може да ме впечатли на този етап.

Аз самата предпочитам Chrousso пред Simantro.Изключвам рзликата в цените,просто Chrousso ми е по-уютен външно.Има повече зеленина,повече уют,когато се разхождаш из двора му.
Пипи комари има,но действително по-голяма напаст са пчелите и осите.Всички бяхме нахапани от комари,но надявам се не нилските.
Аз малко влизах в басейна и то,когато беше най-горещо времето и не ми се стори студена.А аз трудно влизам в море или басеин,имено защото все ми е студено докато свикна с температурата и.Според мъжа ми може да е била леко затоплена.
Пътят до плажа е равен.Сутрин като отиваш на плаж е приятно,но на обяд връщайки се от там,усещаш слънцето,особено в по-откритите участъци от гората.

# 663
а някой пътувал ли е с Рейма? читави ли са? че са им най-евтини офертите

Снощи се завърнахме от чудна едноседмична почивка на Макриамос Бунгала , Тасос с Рейма . Изкарахме прекрасно , спокойно и безгрижно - ние и децата , като се има впредвид , че те са с огромна разлика и изисквания съответно. За фирмата не мога да коментирам - мъжа ми се занимаваше с плащания , ваучери , застраховки - според него са внимателни , не сме имали проблем нито тук , нито там .

Времето не ни подведе нито веднъж - около 28-30 градуса , лек ветрец , разхлаждащ , но в никакъв случай студен . Аз съм от зиморничавите ,но за вечерните разходки си взимах само лека жилетка , с която на моменти ми ставаше горещо.

Комплекса е много приятен - изключително чист , поддържан , с чудесен дискретен и приветлив персонал . Мъжа ми очакваше повече разнообразие по отношение на храната , но за нас не беше проблем . Аз очаквах повече от десертите  Mr. Green.

Имахме късмета вечерта преди отпътуването да ни направят и барбекю-вечер , както и клоун-парти , което беше огромна изненада за децата - веселбата продължи до късно .

В действителност не се сещам за нещо , което да ме е подразнило или да ми е направило лошо впечатление , с изключение , може би , на факта , че няма безплатна вода и трябва да си я купуваш на стекове . Ние си носехме от тук , но там в близост има доста прилично зареден супермаркет , от който могат да се взимат много неща .

Освен близо 26-те български семейства / това броено на око по табелите на паркингите  Mr. Green/ , имаше доста гърци , сърби , румънци , немци , белгийци , холандци и ... никакви руснаци .

Имат пространство , в което отглеждат елени и сърни , сред бунгалата се разхождат пауни , за радост на хлапетата и десетки котки , които са здрави и чисти .

Морето е много топло , с чудна нежна вода , много бистра , само в дните , в които имаше вятър изкарва малко водорасли , различни от нашите и не неприятни . Единственото , за което трябва да се внимава са пчелите , които морето изхвърля понякога на плажа т. е. гледайте къде стъпвате по мократа ивица . Таралежи има , но само около скалите , където с гмуркат с маски , шнорхели и акваланги .

Мястото е чудно и се надявам пак да отидем там .

# 664
  • зад парка
Знаете къде е този остров; за мене - Ия е най-красивото място, където съм стъпвала. На 6-ия ден от престоя ни там обаче, исках да си тръгваме вече (останахме още 1 ден  Sunglasses)

# 665
ИнаДот, така си е Simple Smile малко пресищане на сетивата се получава. Смятам залеза на Иа за едно от седемте чудеса на света. Ходихте ли на Неа Камени?

Мира70, южната част на Крит е с доста зле развита инфраструктура и зимата транспортът е леко нередовен, а до някои места хич го няма. Препоръчвам да си вземете кола под наем, щом ще сте за толкова дълго време, като да се има предвид, че критските шофьори са известни с хайдушките си изпълнения.
Островът е много голям, дълъг и тесен - ще се убиете от път, ако отседнете на едно място само и се връщате всяка вечер там (това по повод варианта ти за апартамент).
Поради зимния сезон няма да можете да видите една от главните забележителности на Крит - дефилето Самария, но градовете си струват и през зимата.
Най-общо могат да се разделят нещата така - на изток от столицата Ираклион е туристическата част, която функционира предимно лятото предполагам, а и предлага главно хотелски комплекси, така че няма какво да правите там. Най-важното в този район е Кносос, който е съвсем близо до Ираклио. Проблемът е, че дворецът на Минос беше в ремонт някакви хиляди години, дано да са го оправили.
От градовете най си струва да се види Ханя, аз съм била там зимата и не е толкова унило, колкото повечето места в Гърция по това време. Градът има стара турско-венецианска част, която е приказно красива. Мога да те светна за 2-3 места за спане в Ханя, не много скъпи, ако питаш Simple Smile Има много як покрит пазар за храни Grinning
На Запад от Ханя по крайбрежието няма нищо интересно.
В туристическите брошури хвалят и Ретимно, което е третият най-голям град и е по средата между двата споменати, но освен 2-3 порутени венециански фасади и една чудесна оградена градска градина аз там нищо вълнуващо не съм видяла.

Питай още, ако с нещо друго мога да ти бъда полезна. Иначе за топло - ми чак топло не е. На нас ни бяха средно температурите около 10-15 градуса, което е супер на фона на -15-те в България по същото време, но понеже времето край морето влажността е много висока и често вали един такъв пронизващ дъждец, не е хич приятно.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 15:51 от Параход

# 666
  • зад парка
ИнаДот, така си е Simple Smile малко пресищане на сетивата се получава. Смятам залеза на Иа за едно от седемте чудеса на света. Ходихте ли на Неа Камени?

Доста се чудих дали да отидем, но се отказахме по ред причини /основната беше, че мога да припадна от лошо на малък кораб, въпреки хаповете/. За сметка на това обиколихме май всички тъй наречени "плажове" на острова. Обслужването почти навсякъде беше покъртително /с изключение на няколко много препоръчани ресторанти/.
Изключително ценни места са Антична Тира над Камари, праисторическия музей и археологическия музей в Тира. За съжаление праисторическия град в Акротири ще бъде затворен до следващата година.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2010, 16:04 от InaDot

# 667
Параход, благодаря ти много!
макар че с този пронизващ дъждец почти уби мечтите ми Grinning
моят план е да пътуваме с колата до пирея и от там на ферито до крит и там да сме си с колата.
и точно в ханя си мисля да се настаним.
като се замисля, този януари бяхме в неа муданя, че не ни се ходеше по-далече, и също валеше дъжд от време на време, но с гумените ботуши и дъждобрани пак бяхме навън.
размисли ме много с инфото за времето...
пак благодаря!  bouquet

# 668
Е, не се отчайвай все пак, доста по-топло е оттука и от Халкидики също.
Просто на мен ми беше много неприятно, че заваля на 31 декември в 9 вечерта и продължи на целия 1 януари.
Иначе като цяло времето си беше добро през останалите дни, но е мрачно и не е Гърцията, която съм свикнала да виждам през по-топлата част от годината.
Места като Крит изобщо не кефят през сезона, всъщност - твърде претъпкано е с пакетни туристи.
За ферибота имай предвид, че кола плюс спална каюта за двама (ако решите да спите удобно, иначе има и едни като самолетни кресла в общия салон) излиза скъпичко и ще трябва може би резервация. Ферито пътува цяла нощ. Има и едно от ранния следобяд, което пристига в 10 вечерта. Тези разписания са за Ханя, за Ираклио не ги помня, но можеш да ги провериш на www.gtp.gr.

# 669
  • out of space
Днес се върнахме от Вурвуру. Изживяхме температурен шок- от 30 градуса там, директно на 13 тука....  cold

# 670
Днес се върнахме от Вурвуру. Изживяхме температурен шок- от 30 градуса там, директно на 13 тука....  cold
Разказвай!
Хареса ли ви? Hug

# 671
  • out of space
Разказвай!
Хареса ли ви? Hug

Изключително много! Лагуна, спокойствие, барбекюта, разходки, рибни вечери, маскенбал, риболов и раколов  Laughing Бяхме 30 човека, без да броя децата... Времето беше чудно! това е с две изречения  Simple Smile

# 672
Днес се върнахме от Вурвуру. Изживяхме температурен шок- от 30 градуса там, директно на 13 тука....  cold

сигурно е ужасно   Close

Вурвуру е любимото място на  нашето семейство  Laughing

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 15:56 от ДаниМакс

# 673
  • out of space
Ние в същност не бяхме в самото Вурвуру, а на 3 км преди него в едни вилички. Целия район е красив.....

Абе много пожари тази година в Гърция бре... дано тоя българина, който запали големия остров му дадат повече годинки към присъдата  #Cussing out
През няколко къщи от нашата имаше също една полу изгоряла, а терена около нея беше останала само пепел.
Навръщане и поляните около Солун горяха в обилни пламъци....

# 674
  • с/у ОколоМръсТното
Ние в същност не бяхме в самото Вурвуру, а на 3 км преди него в едни вилички. Целия район е красив.....
...

на миналогодишното място ли?

Пфууу, че се прекарахме с море по нащите земи таз година... ooooh! Tired

Общи условия

Активация на акаунт