Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 072
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Нуни, Вени, честит празник   bouquet
Честит празник и на малките ни съкровища Вяра и Соня  Heart Eyes
Бъдете безкрайно щастливи и усмихнати, обичани и уважавани  Hug

Благодаря ви, момичета за пожеланията, много сте мили  Hug Един празник без вас е нищо  Heart Eyes

Малка почерпа за моя празник

Енви, то не е точно заекване, а все едно от бързане забравя кво иска да каже и спира да говори, за да се сети  Rolling Eyes ама как го обясних  ooooh! Прави го много рядко, когато много е въодушевен и иска бързо да ти каже много неща и не знае кое по-напред. Но си права, ще го наблюдавам и ще се моля да не се задълбочи. Благодаря   bouquet

# 136
  • София
Нуни, Наденце, Вени, Вяра и Соня честит имен ден! Весел празник!     Hug  Heart Eyes  Hug

Страхотни снимки Наденце!

Весел ден и на софиянци!

Аз съм страшно ангажирана с работа, освен това този Фейсбук просто ми граби свободното време, затовя не ме засичате често.

Реа категорично заменя Р с Л.

Целувки и прегръдки за всички!!!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 09:55 от ramama

# 137
  • София
Честито на всички малки и големи именници!
Весел празник и на всички софиянци!

Енви, Халапела, разкажете за първолаците- как възприемат училището, след като вече отминаха първоначалните вълнения?

Я една бърза справка - познават ли вече децата ви цветовете и започнаха ли да казват Р. Валката Р-то го изпуска или го заменя с Л. А за цветовете вече почвам да се притеснявам леко, защото от всички деца над 3г. в квартала, само той не ги разпознава. Постоянно ме пита, това синьо ли е, онова червено ли е, само дето никога не ги уцелва. newsm78

# 138
  • София/Осло
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НУНИ!!! ОБИЧАМ ТЕ СИСТЪР!!!

# 139
  • София
Честит празник на малки и големи именници сред нас и семействата им!bouquet
Благодаря за пожеланията!

Моите днес са трима -Соня, баба й /Соня/ и мъжа ми Любомир.  
Отивам да  chef , че довечера ще се изсипе цялата рода.

Не ни е много празнично, защото Влади цяла нощ плака от хрема. аз го заразих с някаква гадна хрема и той не знае какво му се случва и защо не може да диша. пък не се сеща да диша през устата. Снощи в 11;30 го возих на колата, за да се успокои, че рева 40 мин. без да спре.

Соня знае цветовете и казва Р.
Заменя го много рядко, в зависимост от мястото на р-то в думата. Странно е, че казва Рени без проблем, но на едно куче на село /Робера/ казва Лобера.

# 140
  • София
Честит празник на Надетата, Соня и май и Сабина има имен ден!

Мати казва Р толкова завоалирано, че звучи като английско "р". Цветовете познава отдавна.

Намерих нещо смешно и тука се попиках от смях - ето и на вас : http://www.diploma.bg/index.php?p=view&aid=36

# 141
  • Русе
Честит празник на малките ни и големи именички с красиви имена, и всички празнуващи в априлските семейства!    bouquet
Честит празник, софиянки!    bouquet

Диди отдавна познава цветовете, но батко й чак към края на 1-ва група ги научи (така че, спокс, Ренка!  Peace)
"Р" не изговаря съвсем добре (както и Преслав  Rolling Eyes). Явно 4г. е границата, защото на Преслав му дадоха предписание за логопед във 2-ра група (ама не сме ходили, щот' неговото е чаровно, като на баща му  Mr. Green).

Енви, спомням си, че ти с Пепи имаше някакви проблеми (за логопед)... и сигурно можеш да дадеш съвет. От скоро го наблюдавам това заекване при Диди - винаги е в началото на изречението (пр. "Ма-ма-мамо..., ...") и после продължава гладко нататък. Не ми изглежда като да е от бързане, а по-скоро се опитва да натърти на това, което има да каже или да привлече внимание, когато се надприказват с Преслав.  Thinking Той пък, понякога несъзнателно я имитира (по същия начин), обикновено като се чувства пренебрегнат, и съвсем...  Crazy
Само веднъж попитах Диди защо говори така, но тя нищо не ми отговори..., ще я наблюдавам няколко месеца (за колкото казват, че отминавало, когато е от бързане), и после ще му мисля. Tired

Вени
, добре се посмях. Joy

# 142
  • Boston, MA
Ау, Виктор и Стенли са страхотни сладури, а Пепи и Велина колко са пораснали!  Hug

Честито на всички празнуващи с прекрасни имена!   bouquet

Ние днес имаме годишнина от сватбата, ще отбележим (най-вероятно) с обяд, вечер все още не можем да излезем...

Р Дани още не казва, напоследък много е почнал да говори, но все още на български звучи леко бебешко-цигански (започва изреченията с Аз искам...). Английският му е по-добър, явно му е по-лесно. Rolling Eyes

# 143
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЛКИТЕ И ГОЛЕМИ ДНЕШНИ ИМЕНИЦИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СОФИЯНКИ И СОФИЯНЧЕТА!

Днес успяхме да видим защо ми е толкова срамежливо бебето, а то било: МОМА. Благодаря ви за пожеланията  Hug.
Отивам да гледам снимки, че напоследък хич не ми остава време за форума.

Енви, Халапела, успешен старт на малките ви ученици - много поводи за гордост да ви носят!

Емчо стартира от 01 септември учебната година, но все още е упорито отказва да говори с учителките си. Говори с децата и с лелката, но с учителките си не ще. Голямо магаре. Като го попитам защо прави така ми отговаря, че така иска. Просто овчи инат. Днес ходих да го прибера и взехме с нас дежурната учителка, че Емо се оказа последен в градината. Жената се изуми как Емо не млъкна през целия път. Опита се да го заговори, а диването и отговаряше само с кимане... Скоро ще ходи логопед в градината да ги чуе как говорят, чудя се дали ще успеят да го накарат да си отвори устата и да каже нещо било то правилно или не.

Весел празник на празнуващите!  Hug

# 144
Честито на днешните ни именици  bouquet. С много здраве и гордост да си носят имената Hug

Раче, честита ви МОМА  bouquet Hug Hug Hug много се радвам за тази новина Hug

Енви, Халапела, успех на учениците и много поводи за радости и гордост да ви носят Peace

За р-то - Кало казва Р от няколко месеца, цветовете ги познава много отдавна.

# 145
Момичета, много благодаря за пожеланията!!! На Наденцето и всички малки и големи именици пожелавам да са здрави и щастливи!!!

Данче,  Heart Eyes

Наде, големи сте душички, Стенли и Вики са бонбони  Hug

Раче, мила, чудесна новина   bouquet

Ох после ще продължа, че сме с едно бебе кученце у нас и е пълна лудница.....

# 146
Раче  Hug честито розово щъркелче  Hug
Днес Бу е родила, преди малко, толкова ми е превъзбудено, колко много дължа на нея, уф, страхотно ми е  Crazy

Цветовете ги научи това лято всичките
Р казва избирателно

# 147
На празнувалите имен ден и на софиянките - честито!

Раче, честито розово щъркелче!

Честит първокласник и на Халапела, (че го пропуснах миналия път), леко да му е учението!

Мимата знае цветовете, а "р" не казва ни българско ни английско, така че госпожата й се казва "мис Еуика" (Ерика).
Бубка и ние сме така, английския и е по-добър от българския, въпреки, че в къщи само на български говорим и че 2.5 год. е гледана от бабите (язък  Crossing Arms).

Ренка, щом те пита често, значи вижда разликата и е в процес на учене. Мимата много бъркаше в началото червено и зелено и малко се бяхме притеснили, но после ги оправи.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 04:28 от Зaрка

# 148
Рачееее, честита МОМА!   bouquet Така се радвам! Емо - голям образ! Heart Eyes

Иленко, не мога да дам съвет.  Rolling Eyes При нас проблемът дойде от определени ситуации в ДГ и от това, че е/беше много затворен и преживяваше всичко вътрешно, което се съчета и с появата на сестра му... Сега е добре! Praynig

Рени, бързо оздравяване на Влади! Heart Eyes

Нуни, я кажи за Данчето - как са, що са!? Thinking

Ренка, вчера писа първа домашна /чертички/ и рева на първата грешка...  Blush Нормално го възприема у-щето - без излишни страсти, повече се радва на приятелите си от другите класове, които вижда на междучасията.
Аз пък все правя сравнения с нашето учене ...

"р" казва от няколко седмици и то когато й обърна внимание, да го казва, иначе кара по инерция без него.
Цветовете познава отдавна.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 08:12 от envia

# 149
  • 2 етажа над тавана
Здравейте, мили мои.

Раче, честит розов щъркел Hug Много се радвам за вас!

На всичките ни вчерашни именици -  да са много здрави и щастливи! Hug

На милите ни първолаци - леко да им върви ученето и много да им е забавно в училище! Hug

За Р-то - не го казва Маги, но пък е от труднигте за усвояване звуци и знам, че за момента поне не е притеснително-
Цветовете ги научи това лято, иначе хич не ги знаеше, някак много бързо ги научи.

На мен от работа и от ревящо непрекъснато дете не ми остава време да пиша тук.

Маги има огромно желание да ходи на градина, но като си няма късмет - след 2 дни в градината се тръшна вкъщи с Т и водопад от носа. Т вече няма, поне вчера не е имала, дано и днес е така. Хремата я овладяваме сравнително лесно.
Но меко казано вече тотално откачам.Това дете реве повече отколкото когато беше бебе. И доста по-продължително и неутешимо и естествено - без причина. Вече не знам как да реагирам и успокоявам. Нищо няма ефект. Което пък ме докарва до нервни кризи и обстановката тотално излиза от контрол. Не дава да я гушкам, не ме чува какво йговоря, бута ме, като се махна ме вика да се върна.Наистина не знам вече какво да правя. Това изобщо не е моето вечно усмихнато дете.
А и в работата ме нервират допълнително. Та света съвсем ми се вижда черен. И днес ме е обхванала една такава апатия, че и кола да ме блъсне няма да ми направи впечатление.
Направо ми идва на моменти да избягам някъде.
А уж идват 4 почивни дни, но пък в събота и в понеделник Спас си е на работа, та направо не знам как ще я караме с Маги ако продължава така.

Наоплаквах ви се и отивам да работя.

Общи условия

Активация на акаунт