Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 094
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро  Hug
Много се радвам като темата се раздвижва  Grinning но не искам да чета за болни майчета или дечица  Naughty
Ние се похайманосвахме и този уикенд на вилата, използваме последните топли дни, а следващия уикенд май ще сме на Копривщица при родата на свеки  Sunglasses
Момичета, искате ли да сложим нов албум и всеки да качи по една снимка на пораснал дечко?
Аги, Дидо е много сладичък  Heart Eyes милия какво ли му е било като конче на батк си  ooooh! Големи диванета са, не ми се мисли кво ни чака и нас Confused
Много момичета скоро не са се разписвали и ми е мъчно за тях  Rolling Eyes
Лека седмица на всички  Hug

Аз умувам как да съчетая лекциите на последния семестър с кърменето  Crazy Последните два изпита ги взех екстремно  Mr. Green Отидох на изпит, а като свърши тичах пред университета, а Боби през това време беше докарал Вики да го нахраня и после тичах на другия изпит, че между тях имаше почивка само половин час. Ама се справихме де и после ги настигнах с колата в задръстването. Цирка е пълен при нас, две коли от Люлин до Студентски град за два часа, ама като не успях да се изцедя.

# 196
  • София
Здравейте!

Смин, честита ви годишнина!  Peace

Наде, ти си страшна-с 2 деца и учене се справяш. Браво!

Ванче, много хубаво, че Юл кара леко шарката. Соня още има 2 дупки на лицето и вече почвам да си мисля, че ще и останат завинаги. Rolling Eyes

Аги, много е сладък Дидо, наистина. Соня пък постоянно пипа Влади по лицето и врата. все го мачка в радостта си и понякога като го погледна целия се е зачервил от "ласките" й.

И накрая да ви смъмря - никакви не пишете. Crossing Arms То вярно, че повечето сте вече на работа и сигурно нямате много време за форума,но....недейте така. Hug

# 197
Смин, честита годишнина  bouquet Още много такива да празнувате.

Само да кажа на Аги ( в случай, че не е разбрала) "горичката" от палми на плажа е изкуствена и са големи "дървета". Едно е на снимка, друго е да го видиш на живо. Те по моему са на заведението пред което са и не са прословутите палми, за които заминаха милиони Mr. Green. Другите, истинските ги прибират зимата, няма как да вирее такова чудо у Варна без да му се види сметката на първата зима. Миналата година пред нас имахме 3, това лято сложиха само 1.

Наде, само така!

Ренка, чакай да дойде зимата и пак ще са на линия Wink

# 198
Абе аз помисли, че са истински палми, Боже! Crazy
Иначе ако хората не пазят, няма как да се аправи нощо, това е положението.
Щом в Ахтопол има по дворовете такива палми и са си ок, значи не е до климат, по-скоро вандалите им виждат сметките. Ето, някой снимал паднала палма /в една от статиите/, но не я вдигнал, сигурна съм. Е няма как да се прави красота в кочината и прасетата, така си мисля. И тук в София, направят нещо и след няма и месец му  видели сметката. Ако погледнете детска площадка - цигари, семки, ужасия. Майките стоят в коината и никоя не чисти. Само тук на една с голям пясъчник се правят оборки от време на време, даже листата сбираме , за да се открие тревата. тогава няколко майки чистят, изхърлят се боклуци и така. Но на повечето само потребители стоят, никакви граждани не виждам аз.

Наде, направо ме кефите вие, явно сте доста организирани. Саш како ходи на работа по цял ден, с това се изчерпва грижата му за семейството - децата са мой бонус. Вечер даже бая се дразня понякога, че мия чинии, говя, сервирам, слагам Дидо да спи и т.н., а той е на принцип, че работи и толкова. Напоследък започна повече да се грижи и за децата, но за дома нщо не прави. Една приятелк каза, че няйна приятелка така се е дразнла и накрая му отмъстила - намерила си някаква работа и си била шута от сутрин до вечер, прибирала се даже след мъжа си и той набързо установил, че прислгата е започнала да работи, и че ще трябва и той да се грижи за дома и децата. Laughing Та и аз така , чакам да мине този период и да видим къде ще е Изаура, май ще бъде доса тъсен персонаж, ама нъцки! Mr. Green

Равносметкаа от тази сутрин - Тони храмав и кашля, Дидо хремав и кашля, Мони хремав и кашля. Само аз се чудя как ще оцелея. Crazy

Ще говоря със сестрата на градината как да процедирам. Понеже не мога през седмиа да ходя на лекар за бележки, а не искам да му пускат дълъг болничен на Тони /защото той сутрин става да ходи на градина и се почва мрънкането защо пак имал хрема..../ и искам да имам вариант да го водя все пак, но от друга страна ако това води до постоянно боледуване и на бебето..направо градината ще падне в жертва за баткото. Какво да правя? Дали бебето по някакъв начин трупа опит с хремите, или само му съсипваме здравето?!

# 199
  • София
От няколко дена се забавлявам със снимките ви. Дойде време и аз да споделя нещичко то лятото до сега. Въоръжете се с търпение, че не мога да пиша кратки постове колкото и да се старая  Embarassed

Ето втората част от лятото на Емо, през уикенда ходихме до Зоопарка (Деска завидях ти за зоото в Прага - набелязала съм го за посещаване Wink ), а на следващия ден направихме празнична мечешка екскурзия до Парка за танцуващи мечки в Белица. Пътят до парка е в ужасно състояние и се опасявам, че бебка хвана морска болест от голямото друсане. Като отидохме там очаквах да видя място като стадион оградено с ограда, където я видим мечка, я не. Очакваше ме обаче близо 2 часово катерене по хълма докато стигнем до посетителския информационен център. Там любезна дама ни разказа за живота на 27те мечки в парка. Пусна ни филмче за строежа на този уникален парк. Територията на парка е разделена на 7 сектора, в които мечките са разпределени според характера си. Във всеки сектор има направени езерца, за комфорта на мечовците. Поне 25 от обитателите на парка ни се представиха и ни съпроводиха по дългия път надявайки се да получат по ябълка или слива танцувайки за нас. Изкарахме 6 незабравими часа в това кътче на Рила. Толкова ни хареса, че решихме да пренощуваме в кк Семково и да използваме и следващия ден за разходки из планината. Пренощувахме в огромния х. Рила, където се оказахме единствените гости и съответно в комплекса нищо не работеше - добре, че имахме готовност за пикник, та хапнахме в стаята. На следващия ден поразходих тумбака из рилските гори, а игрите с Емо оставих на Косе, че бягането нещо ми идва в повече. Blush

Преди няколко дена ходих на родителска среща. Беше интересна среща. В групата на Емо са 10 деца и ни накараха да разкажем кой кой е и какво обича да прави детето му. От днес започват часовете по немски. Всеки ден след като мине закуската до обяд занятията ще са на немски. Учителката е немкиня, която не говори български. Как ще се справя моето диване си нямам представа, но се надявам да му е интересно и да проговори най-накрая. Емо продъжава да не говори с персонала. Харесал си е лелята и охраната и това са единствените възрастни, с които се случва да обели дума. Като отидох да го вземам учителките го чуха за сефте да говори и много му се радваха. За този срам ги помолих да го срещнат с логопеда им, който да се опита да го пречупи. Обича да пее и танцува, участва активно в заниманията, но отказва да говори. Кима като маймунче и не обелва дума. Казва, че не иска да говори с никого - само мама и тате му били приятели... Абе овчи инат си имаме и ще си късам нервите...

Наде, шапка ти сваля, мила, за усърното учене при двама юнака.  newsm20 Големи са сладури, а ти изглеждаш страхотно.  bouquet
Аги, всеки път се изненадвам колко много си приличат твоите сладури. Дано успееш да ги удържиш здрави...
В градината на Емо болни деца не пускат. Лекарства в градината не се дават. Сестрата е една за всички групи, но тя посреща сутрин децата и ако и се види болно дете го връща на родителите му. Аз нали съм скарана с медицината и не обичам лекарствата тормозя детето всяка сутрин да пие фреш от моркови и плодове, най-често ябълки и круши. В градината пият чай поне 3 пъти през деня и им се предлагат сезонни плодове на всяко хранене. Емо като се върне от градина си хапва някакъв плод - голям плодоядец ми е станал и много ме радва. Ако усетя появата на сопол или лош дъх правя промивки на нослето с Натриев хлорид. Със 25сс спринцовка му промивам ноздрите - няма не искам. Ако има секрет в нослето всичко излиза. Стеримарът в нас е за игра. Давам му го да си впръска сам - забавлява се, но като има секрет го тормозя само със спринцовката. За 2-3 процедури и всичко се тушира преди да е станало сериозно. Моя прителка от Италия ми го сподели и вече близо месец Емо не е спиран от градина.
Пробвай с промивките на нослето и за двамата юнака, но предупреждавам, че е неприятно за децата и се опъват доста в началото. Сега Емо сам ми носи хавлията и я държи, докато аз му впръсквам по спинцовка в двете ноздрички.

Ванче дано леко изкара Юл варицелата и изнанадата ти да бъде многооо вълнуваща.
Смини, Честита ви годишнина! Пожелавам ви много любов и разбирателство! newsm51
Юлче , бързо възстановяване, че ти съчувствам как ще се оправяш с трима мъже без глас.  Hug

И друго щях да пиша, ама пусти бременески акъл...

Хубав ден от мен!  Hug

# 200
  • София
Сминс, честита годишнина! Още много години любов и разбирателство!  bouquet

Наденце, страшна си!!! Peace

Ванче, браво на Юл! Все така леко да изкарва болестите! Hug

Еее, Раче, страшен разказ в картинки, а Емчо си е юнак и половина!  Heart Eyes
Натриевият хлорид нали си е готварска сол(поне доколкото си спомням от уроците по химия), а физ. разтвор съдържа вода и сол; На твойто кое му е по-различното, повече сол ли слагаш? Валски пък вече въобще не търпи да му се капе нещо в носа, само Стеримар и то, ако си пръска сам.  ooooh!

Аги, нали казват, че детето трябва да преболедува 40 болести, за да си изгради имунитет. Та, ако това е вярно, преди да стане на 2г. Дидо вече ще е железар Wink

Татянка, чакаме разказ и снимков материал! Peace

# 201
  • София

Натриевият хлорид нали си е готварска сол(поне доколкото си спомням от уроците по химия), а физ. разтвор съдържа вода и сол; На твойто кое му е по-различното, повече сол ли слагаш? Валски пък вече въобще не търпи да му се капе нещо в носа, само Стеримар и то, ако си пръска сам.  ooooh!

Точно физиологичен разтвор - само, че впръсквам 25 кубика със спринцовка на ноздра. В началото винаги падаше голяма борба с Емо, но хлапето свикна и вече разбира, че е за негово добро. Сега ми помага за промивките на нослето. След 6 те отита през пролетта сега се опасявам да не се възпали отново третата сливица и да се наложи да я оперираме. Засега е в нормално състояние и се моля тази зима да я удържим така. Praynig

# 202
Добро утро, момичета!
Раче, направо не мога да повярвам че Емо не говори в градината, като гледам снимките.  Той си е прекарал лятото като в малка градина, с толкова много деца.
Аги, много е готин Дидо на точки! Хайде да оздравява бързо и дано наистина трупа имунитет, а не го разбива.
Ванче, бързо да минава и теб да те подмине! А вечеря ли трябва да е или само мезета?

# 203
Смини, на патерица - честита годишнина!   bouquet Много любов и уважение! Успешно отбиване!

Наде, а не можеш ли да не ходиш на лекции!? Кърмачките имат право на отпуск при работодател, а за лекции това би трябвало да важи с още по-голяма сила. Thinking

Ванче, бързо преборване на шарката!  Peace За изненадата - малко театър - уж без вечеря и пр., а изведнъж идват гостите и донасят всичко, или изпращаш го навън за малко - и като се върне и гости и трапеза наредени. Да разкажеш после! Party

Раче, и ти изглеждаш много добре!  Hug Без малко и ние да стигнем до мечките в Белица, че объркахме пътя на връщане...

Аги, да, моят опит сочи, че второто дете много по-бързо изгражда имунитет, боледувайки покрай по-голямото.
Peace

Юлче, и при мен положението беше катастрофално, след като се завърнах на работа след майчинството - всеки вирус ми се лепеше и изкарах ужасно болна зима... Tired

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 09:09 от envia

# 204
Добро утро и от мен   food010

Раче, твоя разказ е много увлекателен, а и снимки като прибавиш и си е истински филм. Е на това аз му казвам пълна къща с деца  Crazy Сигурно лятото е много весело на Варна  Party Емчо е юнак и половина, да ти е жив и здрав  Hug Страхотни места сте посетили и малката кукла вътре сигурно на въздух се е чуствала прекрасно. Много ми хареса снимката ти с мечката  Mr. Green

Аги, не знам какво ще ги правим тия дребосъци с батковци по градините  ooooh! Вики вече втори път е хремав от Стенли, няма как да ги разделя. Баткото постоянно го търси и си го целува и му се радва, като го взема от градина първата работа е да се навре в количката и да го разцелува и да му се радва.............и да му лепне всичко, което е получил като "подарък" от градината  Crazy Доктора ми каза да не пускам Стенли на градина, но не мога да лиша еднто дете от нормалната си среда с деца и развитие, заради другото  Rolling Eyes

Ванче, дано да отшуми и да не ви я лепне на вас  Peace Ти си го измислила супер, представям си колко ще се зарадва. После чакаме разкази.

Докато си напиша поста и Енви е писала..........

Енви, мога изобщо да не ходя, защото съм дистанционна форма на обучение, но нали съм твърдоглаво  ooooh! Мисля поне по един ден от предмет да ходя, като ако е хубаво времето да натоваря количката с бебо + мама да се разхождат там, а аз в междучасието да слезна да го храня, но това е мечта, май ще се размина с ходенето.  Rolling Eyes

Енви, това което си написала за имунитета на малките, които боледуват с по-големите много ме успокоява, дано и при нас така да стане  Praynig

# 205
  • София
Добро утро!
Гледам има раздвижване най-после в тази тема. И затова мисля, че е време да се видим - та предлагам тази уикенд да се спретнем най-после! Аз имам едни ангажимент, който незнам кога ще е, но когато и да е едва ли ще е следобяд, че е детски, така че за събота следобяд как сте?

# 206
  • 2 етажа над тавана
Рени ни смъмри и ние като примерни ученички - давай сега да се отсрамим и да пишем Mr. Green

Смин, на огромна патерица - честита годишнина, много още да посрещате заедно и всяка следваща да е по-красива от предишната!

Раче, радвам се, че си писала, домъчняло ми беше за дългите ти постове! Hug

Ване, да минава и заминава болестта, без последици за имунитета на Юл или пък за вас! Hug

Аги, и на твоите момчета бързо оздравяване! Hug

И на Юлчето - бързо възвръщане на гласа! Hug

И след толкова пожелания за оздравяване, да докладвам, че Маги пак е болна - от неделя е с Т, без други симптоми, лекарката вчера каза, че това бил новия вирус, масово децата така били. Вдига доста висока Т, ако и утре продължава да вдига ще взема да я заведа да й направят снимка, че ме хваща страх да не стане някоя беля.

Днес съм на родиталска среща в градината, да видим кои са ни госпожите, какво ще искат, въобще - да вземат вече да ни кажат какво ще искат и какво ще имат като избираеми неща децата.

По повод градините - има ли други деца, които са на двуетажни легла? На Маги групата май точно така се оказва, че са, не съм ги виждала креватчетата, но Маги така ми обяснява, а и от една друга майка подочух същото нещо. Не са ли малки още да спят на втория етаж на леглото? А и като си знам детето как се върти като пумпал, се очудвам, че още не е паднала от кревата в градината. newsm78

От мен толкова, отивам да работя, че иначе ще заспа.
Лек ден, момичета Hug

# 207
Бабълче, в моята работа леглата са двуетажни и нито едно дете е ми е падало, така че споко! Peace Но съм забелязала, че на 2ет спят тарторите. Laughing Като казах, че и тук плана ми е да правим на децата двуетажно легло, майка ми каза, че според психолозите, не е редно това да се прави. Аз се надявах тя да го проектира. Според нея има някаква психологическа хватка, че като децата са на етажи и не се чувстват равнопоставени - един вид този, който е отгоре е по-силния, по-големия и т.н., така че тя настоява да са на един етаж newsm78
Раче, ех, да видим тази мома кава ще е! И аз мисля, че добре се е чувствала!Сега ще разгледам снимките, моите зверчета спят, а аз се лутам - да готвя ли, да легна ли и аз за половин час.

Доки вчера каза, че и двамата кашлят от хремата.Рачето добре ме подсети, че трябва да малтретираме микробите със спринцовката, ама Тони много пищи, казва, че го боли главата отзад, както ми става на мен ако ми влезне вода в носа, докато плувам примерно.

# 208
Аз не мога в събота на среща, освен ако не е чак към 4 часа - от 10 до 2 съм на работа. Ако е за неделя - става по всяко време.

О, да, вече съм почти здрава.

# 209

О, да, вече съм почти здрава.

Започна ли да викаш качествено  Mr. Green

Аги, аз и брат ми имахме двуетажно легло, но не ми харесваше. Интересно ти е първите дни и после ти омръзва да се катериш и слизаш за всяко нещо. А ако ми се ходеше до тоалетна и ме мързеше, стисках до сутринта, което не е препоръчително за деца. А и по този начин като поотраснат децата ще се налага пак да преустройвате стаята, както стана при нас. Моя съвет е да заложиш още от сега на стандартни легла. По този повод да кажа, че в Арон има супер намаление и от там купихме тяхнта детска стая за около 500 лв /две легла, гардероб, скрин и бюро/.  А цветовете са много готини - зелено, оранжево и натуралния цвят на дървото. А и противно на очакванията ми, май ще излезнат и качествени.

Общи условия

Активация на акаунт