Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 114
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • нейде там, където ....
Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави!

Днес Иво каза, че понеже Митко е имал имен ден и затова всички са яли филии, намазани с масло  Joy Ние с Младен решихме, че е хубаво, дето Митко е имал имен ден, щото иначе са щели да минат с по една суха филия без нищо  Joy  Освен това му беше първи ден на футбол и е страшно очарован.
......
Ни маслото, ни маргарина са от нас  Laughing. Носихме бонбони само.
Напоследък Митко не говори за Ивчо  Tired Само Мая, Теодора и Криста (с която се караха по едно време).

На мен ми харесва идеята за повече деца в семейството, но само ако семейството може да си позволи майката да не работи по-дълъг период от време. Т. е. тя да си определи сама кога да се върне на работа, а не да го прави, притисната от обстоятелствата. И майка ми, и баща ми, са били по три деца. При баща ми дори е било по-весело, щото после има и още три доведени, та сега съм с 14 първи братовчеди и братовчедки и беше голям купон, като бяхме малки при бабите и дядовците.

С ината все по-лесно се оправям напоследък (пу-пу). Поддава на обяснения и уговорки. Занимаваме се у дома с книжките на "Моливко", защото в градината са с "Ръка за ръка" (не ги харесвам, ама госпожите са ги избрали). Като ги приключим, мисля да взема "Приказни пътечки". Само да види батко си да пише или чете нещо - сяда веднага и той. Разказва по картинка и имитира успешно доста животни. Иска като порастне да стане батко Laughing

# 511
Роси, скоро точно писах , че и Ема има същия проблем - не може да духа  Confused. Лекарката УНГ категорично каза вече да не ползвам помпа, да се учат . Бях описала точно как да стане като игра.

За мен пък повече от три деца в едно семейство ми е доста странно  Thinking, защото все пак не е важно да ги народим , а и да ги отгледаме и възпитаме. Каква е идеята да родя и да се гледат едно друго, но това си е мое мнение  Peace. Трето при нас ще има само ако стане без да е планирано.

Иленка, голям сладур е Преслав  Laughing.

Раче, и ние редовно сме същия цирк с обличането и не само с него - с миенето, с ресането , с яденето. Миналия месец баща й я оправяше сутрин за ДГ и даже не ме будеха, сега е решила , че мама прави всичко по-добре  Mr. Green.

Ренка, аз мисля на теб да заложа  Hug.

Кате
, страхотна торта   chef.

Тези Моливко ги мернах в една книжарница , но нещо хич не ми харесват. А и честно казано нямам желание много да я занимавам да учи букви или смята, прекалено малки са , а колкото е нужно го правят в ДГ. По-скоро ми се иска да имаме повече време за пъзели , за апликации, много обича с глина да моделираме. Вече реже доста успешно  с ножица. Но сега като ходи на градина и нямаме почти никакво време . КАто се върне е доста превъзбудена  . Искам на танци да ходи някъде по-сериозно или театрална школа , но на този етап с Нора няма как да го съчетая. И идеята с кънките е много добра.

Онази вечер Ема се разхождаше около два часа в нас с памперс от на Нора , така искала , но понеже искала и пишка да има си сложила едно пони вътре  Shocked. От около два месеца иска да и затваряме вратата на тоалетната, да не я гледа гола баща й, крие се с ръце. 
А сутринта в "Здравей, България" цяла сутрин се разправят за циганката родила на 11 години. Лора ги пита от колко годишни започват да правят секс, че на 11 раждат, а една циганка вика: "Госпожо, секса е в телевизора, нашите деца по цял ден гледат секс от 2-3 годишни."

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 15:04 от Mayflower

# 512
  • София
При нас на родителската среща един баща предложи да им пуснем сателитна на децата, за да "гледат по цял ден" Joy
Ние седяхме онемели, а една майка каза"ама много е малък този телевизор, да купим с по-голям екран." ooooh!

Добре де, а къде ги продават тези"моливко"? Във всяка книжарница ли се намират? Да вземем нещо да се занимаваме вечер вкъщи. И в градината са по"ръка за ръка".

Снощи бяхме на имен ден на брат ми. Там една негова колежка е бременна и беше с по-голямото си дете-момченце 2 клас. соня си игра цялата вечер с него. Сутринта ме пита "мамо, Влади като порасне и стане батко ще имаш ли бебе в корема?" Аз казах не, естествено. Wink

Знае разликата м/у половете. От яслата беше научила, че момчетата имат 'паца', защото като сядат на гърнетата лелките казвали "пацата вътре". Mr. Green

А това домашно обучение в Щатите ми е много странно. интересно ми е колко е разпространено и одобрява ли се. Мисля, че е предимно в многодетните семейства.

Докато пиша Тина ме е изпреварила с прогнозата за Ренката. аз веднага за нея си помислих, не знам защо.

# 513
  • нейде там, където ....
От тук. Не само "Моливко", има и много други интересни неща за малки, големи и още по-големи момичета и момчета  Hug
Имам две книжки, засега разказваме по картинки и опитваме да броим. От типа "дай ми две коли, три кестена ... я да видим кое влакче е по-голямо, кой е по-висок ... " Оцветяваме на поразия ... такива неща.

# 514
Смин, мерси  Hug!
jd , и аз забелязвам положителна промяна у Мимата, изглежда навлиза в по-лесен период. Разбира от обяснения и какво значи, "след малко", тоест не трябва вече да й се изпълняват желанията на минутата. Обаче нахитря и почна да го прилага върху нас. Като й кажа да си обуе чорапите отговаря: "След малко".
Ренка, вашите комшии да не би да искат да продължат до момиче  Mr. Green?
Раче, четох, че такова държание било за да привличат внимание, било то  негативно  Confused. Евала ти за смелостта за близнашки мечти  Peace.
Като говорите за второ дете тъй както изглежда Мимата ще си остане самичка. Не знам дали съм споменавала, но забременях с нея след хормонална стимулация и доста ходене по доктори. Засега нещата пак не се получават, а на мен повече не ми се ходи на доктор и вероятно така ще си останем. Но аз и за нея съм безкрайно благодарна и щастлива, та няма проблем.

Ето я Марийка на филмчета.
http://www.youtube.com/watch?v=oi11cwqQ5Ck
http://www.youtube.com/watch?v=pjGrbnUQ0nU
http://www.youtube.com/user/zmarkova1#p/a/u/0/khbtrEl6V9Y

Рени, за домашното обучение не съм се интересувала и нямам познати, които да го практикуват.  Доколкото знам се избира от хората по религиозни причини, или във вътршните щати, където разстоянията са големи и до училище се пътува по един час, или ако родителят реши, че ще се справи по-добре от училището.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 20:12 от Зaрка

# 515
"Едно, две, три....I can't do it!"  Laughing Сладурана голяма  Heart Eyes

Разбира от обяснения и какво значи, "след малко", тоест не трябва вече да й се изпълняват желанията на минутата. Обаче нахитря и почна да го прилага върху нас. Като й кажа да си обуе чорапите отговаря: "След малко".

А Милена казва "Сега стана след малко"  Laughing

Днес ми е тройно критичен ден. 1во получих писмо от данъчните че не са съгласни с оспорването ми, но се оправях с тях в крайна сметка, де. 2ро получих сметката за газта, годишното приравняване, имаме да доплащаме - но го очаквахме. Нооо 3тото писмо беше за тока и изведнъж сме били консумирали 2000 кв/ч повече  Shocked Нямаме нови уреди освен пералнята, но тя е нов модел с енергийна класа А, т.е. харчи по-малко. Още не мога да се съвзема от шока  Confused Добре че вече купих Коледните подаръци  hahaha

При нас на родителската среща един баща предложи да им пуснем сателитна на децата, за да "гледат по цял ден" Joy
Ние седяхме онемели, а една майка каза"ама много е малък този телевизор, да купим с по-голям екран." ooooh!
А сутринта в "Здравей, България" цяла сутрин се разправят за циганката родила на 11 години. Лора ги пита от колко годишни започват да правят секс, че на 11 раждат, а една циганка вика: "Госпожо, секса е в телевизора, нашите деца по цял ден гледат секс от 2-3 годишни."

Ноу комент  ooooh!

# 516
Татянка, да не би да има грешка, в Германия не надписват smetkite`, нали  Crazy?

Раче, аз пак за Емо си мисля. Да не би да усеща, че се задава голяма промяна и това да е неговия начин да изрази безпокойството си. Вие говорите ли му за това, което предстои?

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 01:26 от Зaрка

# 517
  • София
[Раче, аз пак за Емо си мисля. Да не би да усеща, че се задава голяма промяна и това да е неговия начин да изрази безпокойството си. Вие говорите ли му за това, което предстои?
Говорим му от месеци и той се радва много, че ще става батко. Дори когато го питат кой е той или как се казва заявява гордо "Бати Емо". Вечер не пропуска да каже на корема ми лека нощ, дори и да ми е сърдит. В такъв случай аз не получавам целувка и пожелание за лека нощ, но корема ми получава.  Mr. Green Много обича да си говорим какво ще правим като дойде бебето и как ще ми помага. Спокоен е, не изглежда да е притеснен от това.

Тази вечер поиска да гледа филмче и му обещах само, ако мине през тоалетната, сложим памперса и пижамата. За секунди се съблече, изпиша, изми зъбките и ми донесе памперс. Легна на леглото и го обух. Като се сети, че може сам и хайде пак рев... Искаше да сваля памперса и сам да го обуе. Казах му, че не ми харесва дето се глези и ако не престане с рева и глезотиите ще заспи без филмче. Тръшка се пищя, но не му обърнах внимание поне 5 минути. След което със сериозен тон му казах, че не се държи като добро дете и че ще го накажа да си легне веднага и то без филмче. С малко протести успях да му сложа пижамата и със строг глас му заявих да си ляга. Зави се през глава и още няколко минути хълца, след което заспа и то час по-рано от обикновено.
Забелязала съм, че когато е с мен е по-послушен отколкото, ако Косе си е в къщи. Много обича да действа татко си - дай ми това, донеси ми онова, ела да играем заедно, искам да гледаш филче с мен... Косе се радва на тези моменти и с удоволствие откликва на манипулациите и се чудя дали заради това Емича ми се тръшка по-атрактивно в негово присъствие. Косенце ми е добра душа, но когато прекали Емо си отнася конското или някое пошляпване по дупето. Старае се да е строг, но определено аз съм страшилището в нас...

# 518
Зарка, много е станала хубава и голяма Мария! И как брои, браво на нея! Grinning

Раче, той Емо се завил през глава и заспал, ама Тони и това не прави. Той е някакво страшилище-вампирче вечер, няма заспиване, стои до 10 най-рано, само спорове водим. Нова мода има обаче, идва да се гушка в мен преди лягане. Не иска да си спи на леглото иначе и това си  е. Rolling Eyes Заел е почетната половин спалня и не ще и да чуе да спи отделно. Онзиден мечтаех да се наблъскаме като сардини в спалнята всички, за да мога да опъна гърбина на голямото легло, че на това единичното ми писна, а и това семеен живот ли е със Саш, малко рано ми идва спането на отделни кревати. hahaha

# 519
Добро утро!
Зарка страхотна е Мимата!
Татянка, тия 2000 кв/ч за месец ли са Shocked
Раче, ние сме в същата ситуация като вас, но аз съм Коце. Проблема знам че е в мен,  обаче как да се променя. Не съм последователна, като съм в добро настроение угаждам за всичко, като съм уморена, се карам за дребни неща. Горкото дете.
Иначе, Симона е добре, не е забравила, но вече не я боли сякаш. Дори успях да  и изкъпя косата.

# 520
  • София
Зарка, Мимата е такава сладурана и толкова голяма ми изглежда! Heart Eyes

Татянка, тея киловати ужасно много ми се виждат.  Shocked На колко време ви отчитат тока? Тук откато почнаха да отчитат на 3 месеца, много хора се оплакват от нереални изравнителни сметки (ама то в БГ редовно ги надписват, де).

Гледах ги тези Моливко в една книжарница и някои от книжките не ми харесаха особено, най-вече тези за рисуване и математика. Книжарката каза, че тази година са получили повече от 10 оферти от различни издателства за комплекти за детска градина. Трябва да питам в нашата с какво работят, защото определено тея картинки, които Валката ми носи, не бяха от Моливкото. Ето една книжк … 72;не с интересни занимавки за 3-4 годишни деца.

И да ви се оплача пак от идеотския начин на работа в нашата ДГ. Дадоха ми вчера, като взимах Вальо, една апликация с неговото име, но твърде добре направена за неговите възможности. Питах го, дали я е правил сам и той се оплака, че госпожата ги е направила и не е дала на децата нито да изрязват, нито да лепят. Много се издразних! #Cussing out Каква точно е била целта на занятието - да покажат на родителите, че учителките могат да изрязват и лепят ли?! Close  Разбирам, че в момента им е много трудно, заради липсата на персонал и един човек не може да помага на 25 деца, но в такъв случай, по-добре да не се занимават с такива трудоемки неща.

# 521
Добро утро  Sunglasses

М, Ренка, този линк е супер, мерси! И ние имаме такъв вид книжки вкъщи и Милена много обича да "решава задачи"  Laughing

Електромерите и газомерите тук се отчитат веднъж годишно. Според консумацията се определя, колко плащаш на месец. Примерно ако през изминалата година си консумирал 2400 кв/ч, плащаш по 200кв/ч на месец и после се приравнява с реалната ти консумация (и доплащаш или ти връщат). Не ни го подбира умът как сме харчили толкова много ток, миналата година 2800, тази 5900 кв/ч  Crazy Електромера е в мазата ни, няма кой да го манипулира (вкл. и ние  Laughing ).  Днес ще купя един уред, който се слага между контакта и щепсела на даден уред и измерва консумацията му. Освен това ще викаме електричар за да провери всичко, да не би да има някой скрит дефект  newsm78  А бе неприятна ситуация.

Раче, и Милена има такива моменти, но при нея е най-зле, когато е изморена. Лошото е че това често съвпада и с моята умора  Whistling и става леле-мале.

Янче, до 2.11. има кукла на Бебе Борн на промоция за 30евро с гърне и разни там джаджи http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.br01.46.02.01/1884494  както и доста аксесоари за по 10евро http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.br01.46.07/   Peace  (пиша го в темата защото може и някой друг да се интересува от такива бебета  Wink)

# 522
Добро утро  Hug.

Мимата наистина е страхотна. В много неща ми прилича на Ема, не в броенето, и сега открих още едно такова - ударните инструменти . Няма , но постоянно нарежда кутии с дискове и удря с моливите колкото сила има  Crazy , ще взема да и купя ксилофон  newsm78.

Зарка,
нищо не се знае. С ЕМа забременях на петата , шестата година, а с Нора повече от година не се пазехме. Просто си бяхме свикнали без пазене и на принципа ако стане, бяхме наясно , че може пак да ни отнеме много време . Така и не можаха да разберат точно какво ми има, уж нищо, всички изследвания бяха ОК, но е факт , че и двата пъти забременях след диета. То затова вече не ми дават да правя   Wink.

Ема използа "само две минути" и ние седим и чакаме  Crossing Arms.

jd , сега ще разгледам.

# 523
  • София
Нещо пак се изгубиха всички!

Тина, препоръчвам ти да й вземеш дървен ксилофон, звука на железните е доста дразнещ.

Ето и малко занимавки за Хелоуин. Ние довечера ще правим маска на вещица и кошничка за бонбони. Което ми напомня, че трябва да се запасим, защото миналата година имахме посещение от маскирани съседчета.

# 524
Наистина пак затишие, ще пишем червени точки май  Laughing

Ау, верно, хелоуин, трябва и аз да купя бонбони, мерси че ме подсети, Ренка! Ние направихме една тиква за пред вратата но мъжът ми реши че първо трябвало да съхне  newsm78 и я сложи до парното. Когато мухалът излезе от устата и очите й, я изхвърлих  Laughing

Аз се разболявам. Отврат с кисело зеле  Twisted Evil

Вчера Милена ми каза, че Фиона й била плюела в лицето  Sick По-бес-нях. Ако се удрят, ритат, щипят или скубят косите, окей, ама плюене  Shocked  Stop  Чудех се какво да правя и накрая се обадих на майката. Питах я дали Фиона е казала нещо, за да разбера дали Милена го е предизвикала, макар че това не оправдава плюенето  Naughty Тя не ми повярва, каза ми че не била отговорна, да съм говорила с възпитателките и да не съм драматизирала нещата (аха, мда, логично, хем да не драматизирам, хем да отида при възпитателките). Но най-много се ядосах когато ме посъветваше да не обърна голямо внимание на случилото се защото иначе, забележете, Милена щяла да разбере че с такова нещо може да привлича внимание и можело в бъдеще да си измисля разни работи само и само да привилича внимание  #Cussing out
Много се ядосах. Казах й че реших да й се обадя на нея защото ако моето дете беше направило нещо такова, бих искала да знам за да мога да говоря с него. Ама тя направо отрича отговорността си за изграждане на ценнова система у детето  ooooh! 

Общи условия

Активация на акаунт