Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 108
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Taтянски, това с плюенето вече е абсурдно, а реакцията на майката  Rolling Eyes Яна също си има малка кавга с едно момче, започнал да я дере по лицето и да я скубе, тя го хванала за косата и станало "аз го дърпам, той реве". После майката му идва при мен да се запознае с майката на лошата Яна, която тормозела сина й Laughing и  не може да приеме възможността, че вината може да е негова.
Аз искам да те питам, като по запозната с играчките - бейби борн интерактвно ли е, тоест мърда ли си очите, диша ли? Яна видя някаква реклама на едно бебе - бейби аморе май беше, което прави тези неща, ака, пишка, диша, плаче

Ренка, мерси за сайта, много хубав  Hug

По повод трите деца - голяма моя мечта е това, аз имам странното усещане, че ще имам 3 момичета. Да видим дали ще стане така....А и ни е ред за близнаци в родата.

Зарка, радвам се, че си така активна. Мимата е голям бонбон Grinning

Раче, според мен поведението на Емо е нещо временно, етап някакъв. Именно такива действия от страна на Яна ми докараха невралгията преди 3 месеца. При нея отмина, дано и при вас да е така  Hug Почивай си и без нерви.

# 526
Нуни, за куклата:
Когато сяда на гърнето, се чува весела мелодия   Crazy Когато се пуска водата, се шува и такъв шум и светват лампички  Crazy Очите се затварят щом й се слага махническата залагалка  Laughing  Може да пие, да пиша и да ака, да яде, плаче и квичи  Crazy напълно движима е, може да се къпе, отваря и затаря очите.
Комплекта включва
Куклата, облеклото, магическо гърне, магическа залагалка, паница с лъжица и каша, един биберон, един памперс и акт за раждане  Crazy
За гърнето трябват 2 батерии.

# 527
Мерси за  комплиментите за Марийка! Да, височка е (105 см), но то и ние с баща й сме високи, а няма да ви казвам кой номер обувки носи  Crazy.
Тина, и аз съм забелязала като говориш за Ема, че по много неща си приличат с Мимата. Само дето, за разлика от Ема, все още предпочита пижама пред рокля.
Татянка, често си мисля колко ми се иска да стана невидима за един ден и да го прекарам в детската градина. Много ми е любопитно какво се случва през деня и как общуват децата. Тази Фиона изглежда доста неприятна, дано се обърнат нещата и един ден наистина да са приятелки. Ама пак се чудя къде са учителките, виждат ли, намесват ли се  Thinking? Само чукам на дърво, че Мимата засега не се е оплаквала от "Фиона" или "Фиончо", че направо не знам как бих постъпила.   

# 528
  • София
Мати е болен заедно с цялата група почти! С едни исъщи принаци - висока температира, вдигната през ноща. Вчера цял ден беше с около и над 39, вечерта я свали и сега няма, но е оклюмал.

# 529
Вени, бързо оправяне на Мати Sad

# 530
И от мен бързо оздравяване на Мати!

Приятелката на Милена е болна, от понеделник поддържа над 39, стигнало е до 40,4  Sad В урината и кръвта не излезе нищо, вирусно било....

И аз се тръшнах с грип, аман!

Тази сутрин говорих с една възпитателка. Тя знаеше вече за плюенето, но с 2 малки подробности: Не се успели да плюят истински, т.е. не е имало хвърчаща слюнка, и Милена също е плюела. Е, поне не е останала длъжна на Фиона  Crossing Arms Но ще говоря с нея, не бива да се плюе в никакъв случай  Stop Възпитателката каза че и двете били силни характери които от време на време се блъскат  Laughing но че Милена знаела как да се защитава. Олекна ми, честно.  Grinning

# 531
Ех, дано на Мати бързо му мине!
Добре де, я ми кажете, този скапания грип, как се разпознава? Как се лекува, някой рабра ли?

Детето, което гледам е болно, то не му е и минавало де. Преди 3 седмици имаше каплица, хрема, хъркаше докато спи, висока инцидентна Т /на 2 дни по веднъж вдигаше/, схванаха му се краката дна сутрин,  и СУЕ /утайката/ бе 45. Лекуваха го само с АЦЦ 200, капки Умкалор, промивки на носа и някакви там капки за нос. Затихна уж, но преди няколко вечери му се схванаха крачката пак, хремата се засили, започна пак да кашля, и вчера ми вдигна 38,2. Лекарката дори не му е пуснала отново кръвна картина, за да види как вървят нещата, и пак казала ако няма подобрение, да му дават АБ.
Сега са били на ортопед - казал е, че проблемът не е в ставите, от вируса било това.
Майка му му е платила кръвна картина, за да се види как е.
Не знам, ама съм така притеснена - той непрестанно гледа да налапа играчките на Дидо, или му лапа бибата като не го гледам ooooh! Майка ми вчера е търкала кошарата на бебо, защото я е бил олигавил - то му тече носа, лигите, всичко тече! Rolling Eyes Всичко имиваме, попарвам, но знам ли и аз. На мен нещо ми драска гърлото, кашля ми се, сега се набутах с витами Ц, прахчета за грип, чай с мед, направо ще се натровя от илачи Wink

Чудя се ако се затегне много положението с гипа дали да не спра Тони от градина, да си купим маски ако трябва да ходим в някой голям магазин, защото според баща ми съвсм скоро ще запонем да мрем яко, понеже никой не си обръща внимание, никой не може да си остане вкъщи, лекарите са уникално безотговорни често пъти...Той казва, в метрото в тази блъсканица, все някой киха и кашля.

Чухте ли за бремената жена?Боже, дано да не си отиде горката, дано и бебето е добре, да оцелеят ако имат късмета! Praynig
Ами една, която  установили, че е болна от този хрип, и й казали да я хоспетализират, ама я пуснали да си вземе неща от вкъщи, и тя минала по най-оживената улица, по пазара, за да си купела не знам какво си! ooooh! ooooh! ooooh! Тея хора са толкова видиотени понякога!

Аз разбирам да не се втелясваме излишно, за какво ни е да се побъркваме, но никой не каза :ако имате това и това, трябва да направите това, онова, лекарят да пусне такива и такива изследвания и т.н.

# 532
  • София
Аги, не знам и аз доколко лекарите реагират адекватно. Струва ми се много трудно да разпознаят свинския грип от обикновения.
А иначе както описваш ситуацията с това детенце дето гледаш хич не е добре и така рискуваш здравето и на твоите 2 деца. няма ли някоя баба да го гледа или майката  да си вземе болничен.

Ние сутринта ходихме на лекар и с двамата. Соня вече започвам да я подозирам в хипохондрия -през нощта се събуди и каза: боли ме ухото, сложи ми капки. Моментално и мина. сутринта каза:боли ме корема, дай ми хапче.  Rolling EyesЕстествено заради болката в ухото не я пуснах на градина, защото Влади е хремав и щях да го водя на лекар и реших и нея да заведа. Пипнали са някакво вирусче, но Соня го понася леко-със сочно гърло и 2-3 сопола.
Та лекарката ми каза и другата седмица да я оставя вкъщи, че цялата седмица било ад от болни деца и с доста усложнения.

Това с плюенето адски ме вбесява. Удрянето не толкова, но някой да се изплюе на детето ти.... Twisted Evil Самият жест ми е много грозен.

# 533
Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави!

Днес Иво каза, че понеже Митко е имал имен ден и затова всички са яли филии, намазани с масло  Joy Ние с Младен решихме, че е хубаво, дето Митко е имал имен ден, щото иначе са щели да минат с по една суха филия без нищо  Joy  Освен това му беше първи ден на футбол и е страшно очарован.
......
Ни маслото, ни маргарина са от нас  Laughing. Носихме бонбони само.
Напоследък Митко не говори за Ивчо  Tired Само Мая, Теодора и Криста (с която се караха по едно време).

Ами нали Иво беше болен 1 седмица, затова не го е споменавал.
Онова моето дребното не ще да си тръгва от яслата  Rolling Eyes Едва го убедих днес да го облека и да си тръгнем, хем е останал последен (всички са болни и ходят по десетина деца дневно, та явно им обръщат много внимание).

Днес празнувахме Хелоуин в училище. Имах посещения от банди подгответа  и ги черпих сладки и мед (иначе трябвало да ме щипят  Laughing ). Бх с една много симпатична диадема с прилепи на пружинки и лилав грим  Mr. Green

Аги, в яслата на Дани и в нюзлетъра на моето училище има списък със симптомите и какво трябва да се прави, ако имаме някой от тях - съветът е веднага да се ходи на лекар. Самите симптоми са си класическите грипни симптоми. Днес обсъждахме с една колежка, че специално за нашето семейство с две деца в две различни градини, вероятността да хванем свински грип е 4 пъти по-голяма  Crazy И не можем да се ваксинираме, даже и да има ваксина, защото все някой от нещо е болен.
Ние по друг повод пускахме кръвни изследвания на Иво и е здрав като пън според тях, с хемоглобин като на възрастен Rolling Eyes Не знам какво да го правя това дете просто.

Татянче, ние също имаме градински неволи  Mr. Green не от вашия тип обаче и не съм ги писала тук, защото нямам време. Поне е добре като знаеш, че МИлена отвръща на удара, нали  Mr. Green Не се притеснявай, то наистина не може да няма хич изблици и от страна на другите деца, и от страна на твоето дете. Мен както ме ступваха и ми вземаха играчките редовно, така и аз набих един екземпляр в 4-ти клас и баща му идва в училище да се запознае с мен, знаменитата побойничка  Mr. Green Важното е децата да усещат, че родителите ги подкрепят, това е всичко.

Зарка, кой номер носи? Иво вече на 28 (и той е 105, абе просто си пасват по всичко децата и това е  Mr. Green ).

# 534
  • София
Здравейте!
Аз се разписвам по кратката процедура, защото съм извънредно всекидневно на работа  #Cussing out и вече нямам нито сили, нито време. Прочетох ви и по диагонал, най ме притесняват приказките, че има болнички и особенно приказките и коментарите за АН1N1. Като голям наивиитет (така ли се пише или току що измислих тази дума?) смятам, че всичко е преувеличено, давам ухо само на приказките от специалисти, че това е грип като всеки друг, че не е по-опасен и смъртоносен. Както вече писах, ние се ваксинирахме и силно се надявам (май се повтарям) това да ни предпази от разболявки.

# 535
Рени, само чрез намазка/посявка (не знам термина) от носа, или гърлото може да се разбере какъв вид е грипа. Симптомите са същите като на обикновения - висока температура, кашлица, главоболие, умора, течащ нос, болки в мускулите, може диария, или повръщане. Трябва да се внимава да не се усложни състоянието до пневмония и да имат едно наум хората с хронични белодробни заболявания.
Данче, не е по-опасен този грип, но е по-заразен, защото е по-нов и не сме си изработили имунитет към него. Изключение правят хората над 60 години, които излиза, че имат някакъв имунитет към него, защото изглежда, че преди 60 години е имало подобен вирус. Така поне говорят по тукашните медии.
Юлче, гледах сравнителните таблици за номерата на обувки, Мимата е 28.5  Embarassed., просто палецът й е много дълъг. Но няма да ни придиряте де, нали  Mr. Green.
След малко тръгвам към детската градина за халоуинско парти. Не знаех, че и в България навлиза.
Вени, да се оправя бързо Мати  Praynig!

# 536
  • нейде там, където ....
Юлче, опитах се да си те представя   Party Laughing Говорих с Митко, трети ден не пропуска да разкаже нещо за Ивчо. Питай го за Станислава, после ще сверяваме версиите.

Да сте живи и здрави всички  Hug дето ме светнахте за клеевата тинктура и сребърната вода. тях ползвам малко по-често напоследък, заедно с чая с мед в промишлени количества. Относно възрастта и имунитета към свинския грип, четох някъде за възрастовата гпаница, над която се заразявали по-трудно ... та "възрастни" се броели над 25  ooooh!

Айде болните да оздравяват, без усложнения, моля!  Hug Heart Eyes Весел и спокоен weekend

# 537
Ауу, Аги, много кофти ситуация. На мен щеше да ми е много притеснено покрай този грип.
Тъкмо вече съм в очакване през Ноември да отворят най-накрая нашата градина и сега с този грип се чудя на къде ще тръгнат нещата. В този ред на мисли да кажа на Ренката, че в нашата градина има една лелка на две групи (не временно, така си е било винаги), така че ситуацията е долу-горе същата. За съжаление предполагам, че много им помага телевизора (една сутрин дори видях как татко подава филм на госпожата, който синът му не можал да си догледа у тях, та да го пуснела него наместо друго).

Някой да е раждал със спинална (или да са му поставяли по други причини)?

Относно, обучението в къщи, Рени беше питала. Имахме познати в Ам. много заможни, с едно дете, много умно и си го обучаваха в къщи. Ходеше на толкова много уроци за свирене на какви ли не инструменти, много надарено дете. Имаше и учителка да идва в тях периодично да следи развитието с учебния материал. Детето наистина беше много съвестно и имаше глямо желание за всичко това. Само не ми беше ясно дали само е стигнало до този момент или умишлено е било подтиквано в тази насока. С други думи, незнам кой е бил по-амбициозният, то или родителите. Та има ги всякакви ексцентрици, не е задължително да са все многодетни семейства ( въпреки, че според моите познания са главно такива обучаващите се у дома).

Смински, ще ви издиря някой ден Mr. Green

# 538
  • София
Добро утро! На Мати температурата мина за ден, едното око сълзеше като конюктивит едниния ден, вчера другото и носа тача. днес не текът очи, само нос, да се надяваме все по-малко.

Мати носи 28, но ботушите му са 29 и имаше едно пръстче отзад място. Иначе е 109 см.

Да ви кажа и на вас, ако на някой му трябва столче Рьомер 9-18 кг - ще го продавам, че с дебели дрехи немога да го закопчая. Пък и Мати е вече 18 кг.

# 539
Столчето на Вени е много хубаво  Wink и аз трудно закопчавам Милена в него със зимно яке, но за следващото май е още малка  Thinking Иначе за следващото столче съм се ориентирала към това http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.06/1778927 понеже е с Изофикс.
Момичета, не купувайте такива повдигащи http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.05/1576866. Миналата седмица почина едно момиченце което седеше на такова, а ако имаше столче, можеше още да е живо  Cry

Не знам какво да мисля за този грип. Още повече, че в момента съм болна и дори с Т, 37,5, не е много но аз НИКОГА не вдигам, та за мен си е доста направо. Дано това да е свинския, че да съм си минала реда и да не стоя пред дилемата за ваксината. Мъжът ми пътува много, а то във влаковете познайте колко бързо се заразява човек. Смятаме той да се вкасинира против обикновенния, сезонален грип, защото било най-опасно когато човек се разболява едновременно от двата типа.
За детето ми е голяма дилема. Хем децата били рискова група, но аз няма да превърна детето си в опитно зайче. Не знам и аз за градината. В краен случай ще се гледаме у дома макар че се знае че това ще се превърне в пълен крах  Crazy

Вчера в Германия починали 3ма от св. грип, между тях една жена на 48 години (май) която не е имала никакви други заболявания....  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт