ЮНЧЕТАТА вече гукат и с играчките по бебешки общуват. Тема № 90

• 12 152
  • 313
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мацки Hug

За крусти кремчето на Мустела е много добро, май вече съм ви го писала, но пак да кажа Laughing Ники го намазах вчера и доста паднаха още при първото мазане.

Ники си е с режим на хранене и къпане, спането е от 10 вечерта до към 4-5 яде и заспива, като спи до към 8 най-късно, след това през деня на около 2 часа будува и спи по 1 час някъде.
Пръстите в устата са на почит и при Ники, изпадам в ужас като го видя.
Косата още не ми е почнала да пада, но май ще почне скоро, защото чак сега започнах да отслабвам, явно вече са се поурегулирали хормоните ми. Аз пък с всичкия си ъкъл се и боядисах та ще видиме какво ще става.
Изчезвам че надава вой малкия Laughing

# 226
Гъди не съм се сетила да кажа на лекарката да я купи,но следващата ако трябва и в София ще  ида
но ще му я взема Peace

Косата пада по няколко косъма,както преди да забременея

Залъгалки имам на Чико,но моя хубавац не ги иска,купих му на Камера палец и него го иска baby_neutral

Петя интересна статия

Аз от няколко дни ям непрекъснато халва,до сега не съм се сещала за нея

# 227
Fresh_ щом те почнали на ваксината по Здравна каса продължавате с нея, неможе да се сменят Peace

# 228
Здравейте и от нас  Hug
petia_tag, и на мен ми беше интересно да прочета за майчината хипноза. Вероятно и ще приложа прочетеното на практика. Много от изразите така или иначе си ги употребявам Blush
И аз забелязах че от две седмици ми пада доста коса при сресване като след последното боядисване (преди 3-4 дена) падна солидно количество коса. Да видим като се изкъпя днес какво ще изпада. Аз си сресвам косата само след къпане като е обилно намазана с балсам иначе голямо скубане ще падне и е почти невъзможна мисия. Само като я изправя я сресвам по често Embarassed
За крустите съм много доволна от шампоанчето на а-дерма, макар че всъщност не е срещу тях. Педиатърката ми каза да мия главичката му с него когато ни бяха нападнали. Насапунисвам много добре, оставям да подейства докато му измия телцето и при изплакването голяма част от тях се излющиха  Shocked Иначе кремчето на мустела на нас не ни помогна Sad
При нас биберона е на почит, макар че не отказваме и юмручетата  Joy Днес се сдобихме с нов че предишния за месец непрестанна употреба беше станал на нищо. Същото се случи и с по-предния. Ползваме анатомичен биберон изцяло от каучук на Чико. Силиконовите биберони не ги харесваме - много са ни твърди изглежда.

# 229
... няма нищо по - сладко от пръстите ...примесени с лиги... baby_neutral
Много точно написано!  Peace Алекс лапва целия юмрук, завърта го из устата си, олигавя го хубавичко и даже понякога, докато юмрукът му е в устата, си отваря показалеца и средния пръст, съответно си бръква в гърлото и веднага го изважда. Прави физиономия, че му се гади и е супер учуден и сърдит какво се е случило. Иначе новият му номер от днес е, че смени гугащата гама с нещо гъргорещо, ама по-интересно е, че гъргори, докато си прави балончета. И така си прави гъргорещи хвърчащи балончета и яко текат лиги навсякъде.  Joy
Моята коса също започна да пада, но засега е малко (същото количество, както преди да забременея). galinkacat , ако под "маски с витамини - А, Д 3 и Е - така нареченото конско мазила по ветиринарните аптеки" имаш предвид Тривитаминол, да - много ефикасна е маската! Ако си спомняте, в минала тема бях постнала снимка с косата си от миналата година - точно такава маска си бях правила десетина пъти. НО - маската с Тривитаминол НЕ се препоръчва на бременни и кърмещи!
Отивам да чета статията, препоръчана от Петя ...

# 230
Здравейте!

Всяко е дете е уникално без значение от пола в уменията си било то физически или интелектуални  Peace
Около мен доста майки на девойки се учудват на уменията на Стояни Simple Smile и това е от възраст година и половина.

От две мами на по три дечица съм чула, че едва при трички можеш "да си видял и разбрал нещо" Wink, тези с по две не било същото, относно характери, особености на децата, периоди, през които преминават. Та в този смисъл, дай боже да видя и аз Wink

Петя, много хубава статия!
Стояни е с Т 38 и хрема и ми е свито сърцето, а и грижата ми е да опазя малкото, а баткото бързо да оздравее. Имаме домашни войни за климатика, но това си е наша работа. Оттам май снощи простина. Вече ще затварям половината апартамент за децата, когато работи климатик. Компромиси да, но не за сметка на децата  Naughty Naughty

# 231
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Чак сега се добрах до компютъра.
Първо да ви кажа, че вчера водихме Марина на ортопед и той каза, че си отваря крачетата добре, но може и по-добре. Трябва просто да правим упражнения. Аз и преди правих, но малко, защото никой не ми беше казал, че трябва да и разтварям крачетата 10 пъти на ден по 15 серйй. Гледа я и на ехограф и каза, че си е наред. Понеже направлението ни важи 45 дни ще ходим още да си ни преглежда. Вече съм спокойна.
Днес я водихме за първи път на центъра или както се казва тук в Пловдив на главната. Досега сме я извеждали все из квартала. Беше много послушна и си спинкаше, а ние пихме по бира.
И тя е голяма клюкарка. Най обича да я нося с гръбче облегнато на моето коремче и да си гледка, но както другите юнчета и тя вече започна да се набира напред и да иска да е седнала.
За крустите-тази вечер 30 мин преди банята намазах главичката с бебешко олио, знам, че става и с преварен зехтин и след банята минах главичката с специална четчица/с косъм като четка за зъби/ и вече няма нищо.  Peace
За гукането-толкова продължително го прави и такива ги извива, че викам на баща й, че ще я правим певица. И с това нежно гласче, направо се разтапям като я чуя. Трябва само някой да й говори и тя почва и не може да вземеш думата от нея. Grinning
За въртенето-от днес като я оставя на корем, и два пъти се завъртя по гръб. Тя отдавна го беше направила това, но само веднъж и оттогава нищо, но днес както я оставя по корем и след 1 мин се обръщаше.Иначе като и подпирам крачетата тя също се опшитва да пълзи.
И накрая да ви се оплача-май ми намалява кърмата от снощи. Дали от притеснения за крачетата й като ме изплаши педиатърката или заради кърмаческата стачка на Марина. След като яде до 21.00 и заспа понеже усетих, че нямам много кърма и реши към 23.30 да изцедя за да видя и изцедих 60мл от двете. През ноща към 2.00 акто се събуди да яде/яде от едната/ и цедих другата-50мл. Пия от лактогония чай ама вече не помага. Днес си купих бирена мая. Скоро Петя беше писала, че помага, та да видим. Хич не искам да спирам да я кърмя. Така ми се иска поне до 6-я месец. Confused

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:07 от ninand

# 232
Яхуу, как сте мацки!
Аз пак изчезнах, стана ми навик вече.  Чета от време на време, но все не успявам да пиша. Ама във фейсбук групата веднага се наместих  Wink

Преоткрих парка, след като преди около 3 седмици малкия престана да иска само да го возят. И сега се паркирам на някоя пейка (най-нагло на тези, които младото ентусиазирано поколение е преместило по средата на тревните площи) с книжка в ръка и така откарваме 3-4 часа. Аз си чета и от време на време кърмя и сменям пелени, а малкия пее на дърветата и слънцето, махаики с ръце и крака. Кеееееф. Е до днес, от утре е есен  Cry

И като стана дума за размахването на крайниците, много повръща винаги като го прави. Вече почти по цял ден с лигавник го държа, сменям дрехи на кило, ужас някакъв. Но и много преяжда. Съвсем съзнателно е открил удоволствието от сукането и не пуска. Новия му номер е като го кърмя легнала да заспи и да продължи да суче насън и ако и аз заспя така си суче 1-2 часа. Като се събудя и го махна все едно е глътнал топка за тенис, така се е издул. И... естествено повръща.

Другия му нов номер е да се кара на майка си. Като се сърди рева му е нещо като гукане с рев, но с интонация на мърморене, нарежда си ме, а аз вътрешно умирам от смях.

И при нас смукането на юмрука е хит. Но още по голям опита да си засмуче ръчичката, точно под рамото. За целта ръката се изпъва нагоре, приближава се до устата, а за опора и да не мърда се хваща за косата. Затова и от едната страна вече е по-плешив - изскуба си косата да я дърпа  Grinning

И моят е клюкарка, всичко да види, само вдигнат да го разнасям, на рамо. Ама те нали са си зодия клюкарка... В къщи сега се забавлява да блъска едни дрънкалки, които съм му вързала на столчето за кола. Но всичко много бързо му омръзва. Май ще му взема и аз активна гимнастика.
Напоследък като си гука и не иска постоянно да го гушкам, сърди се да го оставя понякога и мен ми стана едно такова... замислих се колко бързо расте и скоро няма да дава да го гушкам... И сега съзнателно почнах аз да си го гушкам повече, да го слагам да ми спи на корема. Ей няма угодия в тоз живот!!!

И аз напазарувах много готини дрешки за есента, дънки и пантлончета като за голямо дете. Абе правя детето жертва на модата ама като му се е паднала луда майка. Но като ги видях в ebay и не се сдържах. Много хубави дрешки има там, а аз бойкотирам българските търговци . Няма такива цени просто.

Още щях да пиша и забравих. Като се сетя...

Янче, Велинчо бие всички рекорди просто. Ако не бях те засякла в болницата, щях да кажа, че си го родила 3 месеца по-рано и ни баламосваш тука  Wink Grinning

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:23 от greenlife

# 233
И като стана дума за размахването на крайниците, много повръща винаги като го прави. Вече почти по цял ден с лигавник го държа, сменям дрехи на кило, ужас някакъв. Но и много преяжда. Съвсем съзнателно е открил удоволствието от сукането и не пуска. Новия му номер е като го кърмя легнала да заспи и да продължи да суче насън и ако и аз заспя така си суче 1-2 часа. Като се събудя и го махна все едно е глътнал топка за тенис, така се е издул. И... естествено повръща.

Каква позната картинка  smile3521 само дето моят не преяжда, защото няма какво  Sad Иначе имаме трийсет лигавника сигурно... даже вуйчо ни носи шаренки и модерни, че да си ги сменяме според тоалета Wink

Мона Балона, все се каня да пиша как ме кефи аватара ти...  newsm10

ninand, ще потърся такава четчица и аз  Hug... тази с мекия косъм нищо не събаря.

Петя и за всички останали, тази статия много напомня на пренаталното общуване, което правехме при йогата. И според мен, няма значение дали детето спи или е будно. Сигурно може да му се внуши през някаква част от съня (те нали повечето време били в т.нар. активна фаза), но според мен тези неща трябва да се говорят по всяко време. Да се мисли позитивно и да се търси доброто навсякъде. Много добър материал е статията, който те кара да се замислиш, че се грижиш и възпитаваш човешко същество и от теб/мен/нас зависи какъв човек ще стане.

# 234
 Кременка, благодаря, дано устискаме покрай разните вирусчета
 Praynig
Знаете ли, напоследък, а и не само, отгатвам характера на бебо като се вглеждам в реакциите му. И този мъж "Близнаци" ми се струва много очарователен, овладян, знаещ какво иска, нежен, много много усмихнат и обичащ шегите. Интересно ми е да откривам черти от характера му Simple Smile На това не съм се наслаждавала с първото дете, тогава три-четири месеца бях като робот.

Започнах да прилагам терапията от статията в Биберон и самата аз се почувствах страхотно пречистена и заредена. Посетих и двечките поотделно.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 23:24 от ayas

# 235
  • София
Добро утро!
Радвам се, че ви е харесала статията.  Simple Smile Аз от утре вечер ще я започна на двамата поотделно. Ако до месец Габи прояде, ще черпя.  Grinning

ninand, ама защо мислиш, че кърмата ти е намаляла? И престани да се наливаш с лактогонен чай, той е само за няколко дена. Кърмата просто ти се е регулирала и произвеждаш точно толкова, колкото детето ти изяжда. Аз вчера като ходих на фризиор с триста зора изцедих 80мл от двете гърди, за да има нещо докато се прибера. Гърдите ми са много меки, но не значи, че ми е намаляла кърмата. Марти си суче винаги, когато пожелае, чувам го активно да гълта и има доста напишкани памперси на ден, а нали това е най-добрия показател.  Peace

# 236
  • Ловеч
Добро утро...
Ние се завърнахме,като гледам за 2 седмици сте пописали та се връщам да чета първо,дано малкия ми позволи да постоя повече пред компа,че напоследък искаме мнооого внимание..

# 237
Петя, и Стояни е в такъв период Simple Smile Всички са се шашнали около мен, но аз най-малко.
Но определено детето грее като усеща безпределната любов на мама...

Идентичен случай Peace
Повлиях се от една книжка Тайната на щастливите деца и тази статия и вече не говоря за това като за проблем, както и гледам от моите уста да не излизат "марки" по този повод. И аз се моля, дано проядат, но вътрешно знаем, че все някога ще стане.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 13:32 от ayas

# 238
Петенце, и аз благодаря за статията! Безценна е! Без да искам съм прилагала малко от съветите - когато са се разплаквали двете, с много умолителен тон съм им казвала : "Сави и Ники, мама се грижи сама за вас и ви моли да й помогнете като не плачете заедно. Мама ще ви гушка и цунка много, ще се грижи добре за вас, но вие сте две и е нужно малко търпение!" Обикновено след подобна "молба" двете млъкват и ме гледат много очудено. Така успявам да нахраня едната, а другата да не плаче през това време Simple Smile
Другото е, че от няколко дни казвам на Ники, че тази нощ ще спинка по-дълго и по-спокойно Simple Smile Ама ей така си ги говорих думите - без много да си вярвам Simple Smile А то взе, че се сбъдна!  Laughing Така че, Петенце, нямай съмнение за апетита на Габи  Hug И честита прическа! Аз също тази седмица ще правя нещо с косата си, защото и моята капе сериозно.

Snowwhite и Lil Vixen, благодаря за страхотните линкове във Фейсбук. Особено се зарадвах на идеите за ръчно изработени красоти Simple Smile Спомних си колко прекрасно се чувствах като дете покрай Великден, Коледа и баба Марта - т.к. участвах в украсата и изратката на разни чудесии Simple Smile А сега нямам търпение да изживея същото с моите момичета

Аяс, много красиво си описала наблюденията ти. Уникално усещане е да опознаваме децата си. Аз имах някои усещания за техните характери още в утробата и до голяма част сега се потвърждават Simple Smile Но забелязвам и, че малките се променят не само външно, но и като характер Simple Smile Чакат ни още мнооого изненади

Креми, аз също съм нахлула в e-bay и си харесвам сума ти неща, но повечето са със шипинг до Щатите и ще трябва да ги пращам на сестра ми там, а тя да ми ги препраща тук. Ти как се справяш с този проблем? Иначе БГ дрешките са наистина супер скъпи. Вчера ходихме до хипермаркет Комсед и всичко, което ми хареса беше от 30 лв нагоре. А аз пазарувам по 2.  #Crazy #Crazy

# 239
  • София
ayasаз не съм се притеснила особено, то е открай време, все пак и аз съм била злояда и то много дълго. Но все пак ми се иска поне плодове и зеленчуци да прояде.
Кате, аз за косопада бях споделяла и преди, само отвара от корени на коприва ме спаси. Но трябва да се прилага поне веднъж седмично и за период от няколко месеца. Но пък и като се изплакне, самата коса изглежда плътна и с блясък от тази отвара. А за цената просто, няма да коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт