Всеки ден е ден рожден за септемврийското дете

• 28 828
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София/Осло
Ха Полче- ти поне на учителки разчиташ..ами ние..пълен самотек  Laughing
Казах вече, че не се занимавам с обучение, има си училище за това, няма да остане незнаещо буквите и цифрите- така няма да му е скучно в първи клас и да мисли щуротии  Laughing
Общуваме си в съвсем друга насока с него. Гледаме филми и коментираме, играем игри ,четем книжки, разхождаме се и се наслаждаваме на природата и красотата. Така го разбирам аз-хем той щастлив, хем-аз  Mr. Green
Хич не бъркаш- детето си се развива в правилна посока.  Peace

# 661
  • Остров Приятелство
pipole Да не съм чула такива глупости!
Всяко дете си е само за себе си. Калоян не го натискам за цифри и букви - той изрично сам проявява желание. Явно там му е силата.
Примерно той пък не може освен да рисува, не може и да разказва особено добре. Не е словоохотлив. Знае Франклин  наизуст, но до там - ако не го попитам какво прочетох, какво казах - никога няма сам да разкаже. Вчера беше на театър - как беше мамо, разкажи - миии не мога, забравих...
Как беше в детската - никак... На какво и с кого игра - не знам Rolling Eyes....много е лаконичен и това ме влудява, ама какво да правя - дете Heart Eyes
А за твоята чудна Вероника пък мога да кажа, че е просто повече от прекрасна!!!

Maris Ооохх идвай си!
Разгледах и ми допадна, но тук в БГ ми харесва повече. Някак си, си личи твоя личен стил. Peace
Госпожичка Клавел Не ме питай, аз какви лиги точа - ама пуста диета....но лелеее само да успея да сколасам така ще се намухам, че и отвъд София ще чуят пък каквото ще да става!!! Whistling
Аз също ще се обадя за фотосесия - винаги съм искала....пусто нали моето си е най-убаво. Mr. Green

# 662
Съни поздрави Дани, ако я видиш или чуеш  Heart Eyes

Елито рисува все по-добре  Laughing Понякога ми трябва доста фантазия, но друг път има добри попадения. Съни, тя също е левичар и е голяма борба в градината да я оставят да си яде и да рисува именно с лявата ръка. Финално ще постигнат да може и с двете. Пише сносно буквите (15 от тях), иначе познава англ и бг азбука, брои на бг и англ до 20 и почва да разбира малко повечко от английския, но речника и е още доста беден. Горе изброените неща не са мой принос, освен английския може би донякъде Embarassed
Сега научи дните от седмицата и и е много непонятно защо като се наспи на обед все още е същия ден, а тя все пак е положила труд и е спала  Laughing Месеците са ни далечни, сезоните ги научи, а вече чака и Коледа. При нас учи всичко от игри и филмчета, уви ще ми се да имахме време и за разходки  Sad

Мислех си за фотосесията, но честно казано бих дала тези пари и без, само детето да се оправи   Cry Praynig

Сега има репортаж за Анджи по Нова

# 663
  • Sofia
Привет!

Съни, синът ти е роден за точните науки, сега да не вземеш с изящни изкуства да го мъчиш  Mr. Green по-хубаво от това да е ясно какво го влече и му се отдава няма, само като се сетя как ви даваше зор да решавате задачи на морето  Joy за бърборенето знаеш я Рали, че не млъква, ама и аз като я питам за градината и получавам същите отговори като на Яни... Tired
Наша Рали си е по буквите и това си е, затова пък цифрите изобщо не я привличат - при двама родители математици няма как да е иначе  Joy с английски не сме се занимавали, гледа филми на английски и после си пее песните на нейния английски... Сега като сме си сами двете гледам да играем разни игри като за нейната възраст, от сорта на тия в Бърборино и Мечо Пух, но повече като че ли наблягаме на филмчетата  Tired Гледа ги и после си ги "играе", нещо хич не й липсват децата от детската градина и не ще и да чуе да ходи... в това отношение хич не прилича на мен, аз съм ревяла да ме водят...

# 664
  • Sofia
Вечер ви чета, а на сутринта забравя какво съм искала да напиша  Embarassed
Дани много я мисля и дано днес някой ни зарадва с добри новини  Praynig
Аз не се занимавам с Габриел, но явно в градината доста ги учат. Пък един уикенд с баба му направо е като 1 година в първи клас  Joy Тя е учителка, много му се радва, защото рядко го вижда и не се отлепя от него - постоянно нещо правят (никакви филми  Stop Mr. Green). Когато се гледаме двамата, филмчетата ме спасяват - ама те са толкова образователни  hahaha Като му писне, почетем книжки и стане време за сън - момчето супер си поспива следобяд, понякога на 3-тия час аз го посъбуждам  Grinning

Снощи спорихме с мъж ми за сгъваемите кошари. Аз за Габи бях твърдо против такава, купихме онова легло, дето става на юношеско (от Мебел Джен) и той пак в Банско изкара 2 години в точно такава кошарка. Единственото, за което съм съгласна с него е, че на най-долното ниво става течение, студеният въздух се движи там  Confused Данчо иска да върнем леглото на Габи до бебешко положение, а той да спи с него на спалнята. Аз пък не съм съгласна - бебето да заеме не само леглото, но и стаята на Габи  Confused Засега нямаме решение, мислим.
Идеята (МОЯТА) беше 2 години да изкара в кошарата в спалнята с мен и после направо да преобзаведем детската стая. Още е много рано, но снощи заговорихме за това и едва не се скарахме. taigi, pipiole, кажете ми нещо за кошарките - аз вас шях да питам за модел, фирма и т.н.

# 665
И аз много я мисля Дани и се надявам вече да е много по-добре Praynig
Поли и при нас положението е същото - Гоги постоянно ми отговаря, никога не е съгласен с това, което му предложа, държи да става все на неговото и е голяма борба за надмощие ooooh! а за азбуката знае я цялата - събираме буквичките от Данонино (в нас много се яде и от малкото и от баткото) и може да пише доста думички. Знае да брои до 1000, но за оцветяване и рисуване никак не го бива, ама никак. Явно ще сме по-точните науки, нямаме художествен поглед върху нещата.
Роси и аз се радвам, че наминаваш Hug
Ани мен не ме питаш, ама да си кажа Wink Ние сме със сгъваема кошара на Чиполино. Ивко от бебе спи в нея, сега вече е на долното ниво. Просто нямаше нито къде да сложим 2 дървени кошари, нито има какво да ги правим после. Засега нямаме възможност да правим детска стая и цялото домочадия сме сврени в 1 стая.
Съни сигурна съм, че ще измислиш най-доброто за празника. Ти си най-изобретателния човек, когото познавам Hug

# 666
  • Sofia
Ани, Нашата кошара е НеоНато от Малечко, много съм доволна, материята е много кефеща и не е мръднала. Има си второ ниво, джоб, цип.. http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=5811&lang=1 Рали още спи в нея, нали не е от големите Simple Smile Редях отдолу одеала, има и матрак и не мисля, че й е духало. Най-хубавото й е че има мрежи и не се удря като в дървеите кревати. На Рали съм й обещала нов креват на втория етаж, тя не си обича бебешкия вече и е съгласна на размяната, засега де Mr. Green Аз пък ще търся количка, че нашата не става за новородено ( с Рали бяхме взели от едни приятели ) та за сега харесах тази количка Сигурно не е цвете, но не ми се дават повече пари, ще е за няколко месеца, за после си имаме хубава....   Ей, само тази част ми допада от бременеенето - пазаруването  Joy

# 667
Добро утро и от нас,
Ани, относно сгъваемите легла, знаеш , че аз съм им привърженик. Матракът е точно толкова хубав, колкото и на дървените (всъщност сама си го избираш). Вероника има две такива легла - едното стоеше в София, едното на вилата. Това лято все още спеше в него, да не кажа, че и следващото ще е така. Стандартният размер е 120 см, това, което купихме беше 130 см на Hauck. Не съм имала притеснения за студено или топло, откривах само позитиви пред дървените легла. А дървени бебешки легла не ме кефят  Peace
Относно разпределението на местата в дома - подкрепям те напълно. Достатъчен "стрес" за Габи е появата на бебето, не е необходимо да преживее и смяна на НЕГОВАТА стая. Въпреки че, не се знае и как ще реагира , гледайки, че бебето е при вас, а той остава сам в стаята си. Мисля си, че едно преносимо легло е добър вариант, дори само , за да можете да отреагирате на промени в последния момент.
tonesa наистина ли сте четиримата в една стая всеки ден?
Деси поне разходки не й липсват на Вероника. Често са ме питали - какво запомня детето от тези разходки - ами аз пък си мисля, че всяко ново място, на което ходим й дава нови познания. Дано не изпускам нещо серизоно Thinking
Приятен ден и до после

# 668
  • Пловдив
Момичета, чета ви и мисля , че съм объркала темата. Все едно се намирам в "деца в училищна възраст" - 1 или 2 клас, а не в отчетна за четиригодишни деца. Какво писане, какво смятане, какво броене, имам чувството, че утре някоя ще се похвали, че детето и знае таблицата за умножение до 6 и учи умножението със 7.
Оставете децата да си играят, после ще има достатъчно време да мислят за букви, цифри, краснопис и смятане.

# 669
Вещи, ти ми върна вярата!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 670
Здравейте, момичета.

Минавам само да кажа, че около нас няма нищо интересно, стоим си вкъщи. Иво беше болен, стигна до антибиотик. Сега е по-добре, надявам се от Понеделник да е на градина.

Прочетох за Дани, дано всичко е наред и оздравее бързо   Praynig

С Иво почти не се занимавам вкъщи честно казано, и се чувствам виновна понякога. Определено не е по рисуването, не съм го учила да пише. Все си мисля да го оставя още малко да е безгрижен и да играе повече.  
Тонеска- наистина ли до 1000 може да брои Гого? Shocked

# 671
  • Пловдив
Ми тъй де, ще тръгнат на училище, там ще трябва да ги правят тия неща. Дотогава нека правят това, което никога няма да могат да правят после - да играят безгрижно. Това, което трябва да научат си го учат в детската градина и то е напълно съобразено с възрастта им.

За спането на децата, когато се роди Васко имахме кошче от Ванко. През деня стоеше в детската, вечер го вземахме при нас. Докатот Ванко се оплака на бабите си, че ние вечер сме си прибирали бебето, пък него сме го оставяли самичък. Говорихме с него - беше на 5 години - и той каза, че независимо, че бебето може да плаче иска да спят заедно в детската - така и направихме - децата спяха заедно в детската.

# 672
Вещи- на същото мнение съм  Hug

# 673
  • София/Осло
Момичета, чета ви и мисля , че съм объркала темата. Все едно се намирам в "деца в училищна възраст" - 1 или 2 клас, а не в отчетна за четиригодишни деца. Какво писане, какво смятане, какво броене, имам чувството, че утре някоя ще се похвали, че детето и знае таблицата за умножение до 6 и учи умножението със 7.
Оставете децата да си играят, после ще има достатъчно време да мислят за букви, цифри, краснопис и смятане.
Laughing
Това е и моето мнение както всички знаете  Mr. Green
И се радвам да го чуя и от "устата" /в случая да го видя изписано от ръцете/ на учител.   bouquet

# 674
  • Sofia
Toneska, мерси и за твоето включване  Hug  Аз за Поли и Тайги знам, че са с такива легла, затова ги питах  Peace Пак ме настройвате Wink Днес пак ги гледах. Габриел нали доста боледуваше като малък и затова е такъв "потрес" да не настива  Confused
Поли, Габриел в никой случай няма да остане сам в стая - сега нали аз спя при него, а после ше спи с баща си  Grinning Миналата събота ни се наложи с Данчо да спим заедно и цяла нощ не спах - отвикнала съм  Joy
taigi, ако те устройва цената на тази количка, взимай я - по-добре е да си има кош за новородено  Peace

Вещи, точно така - в градината учат всичко  Hug

Общи условия

Активация на акаунт