Според мен не се държи нормално, според него аз не съм добре

• 9 671
  • 95
  •   1
Отговори
# 75
Само да вметна, че ако аз бях написала тема когато бях в деветия месец бременна със сигурност щеше де е нещо по-кошмарно от това. Повечето жени в този период са страшно емоционални и черногледи. Поне аз ревях постоянно за какво ли не и не бях доволна от нищо. Всеки има своята дефиниция за нещата. Никоя от нас не е била там и да види как точно този човек не си поглежда детето или авторката поставя очаквания които няма начин след работа той да изпълни. А честно казано ако хлапето от входа му се хвърли на врата няма начин той да да го отмине като мебел в къщи. Но авторката не пише хлапето да му се радва... дали пък тя не е предава негативното си отношение на детето и той да го чувства.
Как ще се чувства една жена по време на бременността до голяма степен има значение и мъжът до нея.Аз например нямах време и поводи да плача и да съм черногледа-мъжът ми ме разбираше, помагаше ми много,измисляхме си забавления...Мисля,че зле се чувстват жени,които ,дори и в брак ,се чувстват самотни...
А за децата...имам две и смея да твърдя,че по принцип децата са отворени за обич и са открити към другите хора.И чудесно усещат,когато досаждат на някого и малко по малко се отдръпват...
Не можеш да виниш едно дете,че не обича родителя си или не проявява чувство.Не знам какво пише Карнеги по този въпрос,но когато системно отблъскваш едно дете или не му обръщаш внимание,то престава да го изисква.
Моят свекър има една такава приказка,че децата и кучетата ходят и се радват само на добри хора.И е вярно.Не знам какви интуитивни способности притежават,но предпочитат хората със лъчезарен вид,усмихнати...
Цитат
Казавал ми е, ехее айде аз да остана да гледам детето,цял ден по парковете,ще е изчистено и сготвено,ти ходи да работиш ама да видим ще изкарваш ли толкова пари.
Ами следващия път го остави цяла неделя той да се оправя-и да сготви,и да изпере,и да изчисти,и детето два пъти да изведе на разходка.Прибери се вечерта в 7, и го питай колко часа са му трябвали и колко време е почивал.Докато не опита как става номера,едва ли ще го убедиш...

# 76
  • София
Само да вметна, че ако аз бях написала тема когато бях в деветия месец бременна със сигурност щеше де е нещо по-кошмарно от това. Повечето жени в този период са страшно емоционални и черногледи. Поне аз ревях постоянно за какво ли не и не бях доволна от нищо. Всеки има своята дефиниция за нещата. Никоя от нас не е била там и да види как точно този човек не си поглежда детето или авторката поставя очаквания които няма начин след работа той да изпълни. А честно казано ако хлапето от входа му се хвърли на врата няма начин той да да го отмине като мебел в къщи. Но авторката не пише хлапето да му се радва... дали пък тя не е предава негативното си отношение на детето и той да го чувства.
Говоря ви по този начин, защото с годините оставам все повече поразена как хората сме склони оправдавайки собствените си действия и в желанието си все ние да сме прави, да се вживяваме в ролята на жертви на световната конспирация. Особено последния месец имах много фрапиращ такъв случай с жена с болно от генетична болест дете на което вземах лекарствата... И съм изумена как хората винаги се виждат прави...
Присмивате се вие на Карнеги, но човека е казал и друго, че е много важно как критикуваш. Не може да тръгнеш с боксовите ръкавици и човека срещу тебе да не застане в отбранителна позиция и последното нещо за което ще помисли е прав ли е или греши. Много е важно как критикуваш.

Ваче, да почиташ някого, означава да го уважаваш, нещо странно ли има хората да се уважават? И за да не се помъчиш да ми изкарваш как християнството потъпква жената ще вметна, че пише и мъжът да обича жената "така както Христос обикна Църквата (има се предвид обществото от хора)", какво направи той от любов-стана жертва вместо нея. Та има много висок стандарт за това как да се обичат мъжът и жената. Но не е това темата нили?

Показвам ви и друга позиция, защото да кудкудякаме в един хор не е интересно.  Laughing

Гледай сега.. по време на моята бременност изобщо не съм ревала и не съм се тръшкала. Мъжът ми почти не се прибираше вкъщи. Вечно беше на работа, недоспал и недоволен  Laughing Мисля, че не си прочела внимателно какво е писала авторката. Особено за случая, в който той си е седял или си е лежал на дивана, а тя е чистила с прахосмукачката. Ей тия неща прочети. Колкото и да му е писнало на мъжа от мърморене, колкото и да се е наострил с/у бременната си ревлива жена как ти звучи да й каже "Е, почини си де, после пак..." И това ли нещо има оправдание, а? Ако на теб би ти харесвало да те третират по тоя начин на мен положително не ми харесва. По отношение на детето... ние не знаем как седят всъщност нещата там, детето няма как да чете Дейл Карнеги  Wink Децата са първосигнални, ако не се радва на баща си сигурно има защо. Това поне със сигурност може да се каже  Wink
За книгите от типа "с автор Карнеги", честно казано такъв тип литература човек чете когато има нужда. Аз нужда не съм имала и не съм чела. Смятам, че имам достатъчно развит усет за много неща и разчитам на него. Засега не ми се е налагало да чета такава литература за самоусъвършенстване, защото сама по себе си аз съм съвършена  Joy (шегичка) Wink А за Христос и църквата... ами тя библията както стана ясно и тук може да се тълкува на който както му изнася и всъщност така и трябва, това е целта на самата книга и на религиите като цяло. Но спирам по тоя въпрос дотък, защото наистина не това е целта на темата.

# 77
Децата, чиито бащи изчерпват родителството с носене на заплатата вкъщи, рядко имат желание за нещо повече, особено в малките години. Те знаят, че тати е уморен, зает и не трябва да се закача.

По време на бременността не си промених живота въобще, ходех си на работа до последно, ежедневието ми беше 1:1 с това преди бременността, не съм ревала, викала и тръшкала, каквото ми е било, съм си държала вътре в мен. Но пък освен едни чинии и простиране, нищо друго мъжът ми не ме оставяше да пипна, така че не съм имала и повод да съм зла, ако някой ми беше дал такъв, щях да съм като нея - и без да съм бременна.

# 78
Говорех за хормоните по време на бременността... при един са повече, пи други по-малко. И това не зависи от мъжът до теб.
Извъртяхте ми яко думите. Както и да е.
Ако не се научим да сме чувствителни към хората с които живеем, няма начин да имаме здрави семейства. Всеки проблем си има корен и той не винаги е, защото някой е лош. Тази жена е има и предишна бременност, не казва как се е държал мъжът тогава... Човек не се променя просто така и след като са решили да са заедно, явно са намирали нещо заради което да са заедно. За решението на един проблем не се гледат само симптомите има си причина...
Не ми се обяснява, повече.

# 79
Говорех за хормоните по време на бременността... при един са повече, пи други по-малко. И това не зависи от мъжът до теб.
Ако не се научим да сме чувствителни към хората с които живеем, няма начин да имаме здрави семейства. Всеки проблем си има корен и той не винаги е, защото някой е лош. Тази жена е има и предишна бременност, не казва как се е държал мъжът тогава... Човек не се променя просто така и след като са решили да са заедно, явно са намирали нещо заради което да са заедно. За решението на един проблем не се гледат само симптомите има си причина...

Айде стига с тия инфантилни глупости.Тоя не я бръсне за слива,а тя разбираш ли трябвало да бъде по-чувствителна към него.... ShockedКато че ли той е бременен

# 80
  • София

А, е да де... нали това всички казваме  Mr. Green Само че обектът е различен. В едно семейство в даден момент единият има нужда от повече подкрепа и разбиране, в друг момент другият. Мъжът й, очевидно изобщо не зацепва, че сега е моментът ТОЙ да я разбира  Laughing
И пак показваш, че не си чела... Wink тя каза, че човекът си е бил почти същият. Имали са много разговори, навила се е на второ дете. Значи е направила достатъчно усилия от гледна точка на личния си праг на търпимост. Моля те, върни се и прочети всичките й постинги пък тогава давай акъли. Ние тук се скъсахме да цитираме, а ти само теоретизираш с думички казани от Канеги  Wink Истинският живот е доста по-различен от книжките за един ден. Ако успееш с цитати да ме обориш ще те призная  Grinning При това аз рядко пиша в такива теми и рядко давам акъл за семейни истории, но тази тук ме провокира да пиша

# 81
Ако не се научим да сме чувствителни към хората с които живеем, няма начин да имаме здрави семейства.

О,много зависи от мъжа до мен...ако ми къса нервите ежедневно,дори и без да съм бременна...    Mr. Green
А чувствителността трябва да е двустранна.Не той да си клепи пред ТВ-то или лаптопа,да не знае как да пусне пералнята,или да мисли,че детето е дошло с майка си армаган от родата,и да очаква на всичко отгоре да е разбран,обслужен ....   Няма как да стане просто...
Има една универсална реплика   "Получаваш толкова,колкото даваш!"   И дори всеотдайните съпруги в един момент спират да дават ,защото нищо не получават насрещаи ,естествено стават "лоши".   

# 82
migito Хич не са ми в повече хормоните. Както виждаш не псувам не се тръшкам в темата опитвам се да съм обективна. Да ти кажа не съм ревлива въпреки,че пуснах тема ако ме видиш в ежедневието няма да познаеш какво ме терзае и изобщо да се замислиш,че семейството ми има проблеми. Теми съм пускала и преди бременността си тук,но тогава имах повече нерви за късане в борбата и временно нещата идваха на място и така до следващият път. Единственото в мен като недостатък виждам силната си прямота, а това не всеки е склонен да преглътне. Толкова съм пряма,че няма извъртане каквото видя си го казвам, а от среща се обиждат на истината. Двамата сме остри камъни в интерес на истината.
     Детето умира за баща си, но наистина забелязвам едно отдръпване и все по -рядкото му търсене за игри разходи и прочие.

След цялото това нещо мисля,че има светлина в тунела ще се пробвам пак, този път може и да имам успех. Вчера като се прибра се опита да говори с мен все едно нищо нее било, а на мен хич не ми се говореше ми не се насилвах млъкнахме си и си играхме на мълчанка. В един момент може би за пръв път не избухването ми а истински показано огорчение взе,че даде резултат. Дойде при мен без думи и показа как може да бъде нежен и мил както преди. Е мен това ме стопява на момента. Говорихме и за бъдещето т.е. той какво ще Направим (нарочно с гл. буква го пиша), Какво трябва да подменим за бебето и прочие.

Още едно уточнение не е чак толкова безчувствен към детето, но да го молиш за приказка и да ти казват няма да чета не искам лягай си. Същата молба за игра с отговор - остави ме сега не ми се играе и все така за всичко. Има моменти, в които не е така,но след моя забележка за грубото му отношение спрямо детето.
      Смятам,че знам от къде е и проблемът и съм му го казвала директно, при родителите му отношението е доста по-зле към жената т.е. майка му от към слугинстване тичане правене и каквото се сетиш. Той също не е имал баща за игри и внимание и малко или много подсъзнателно влияе. Той обаче е достатъчно зрял да се опита този пример да го измести и да наложи свой собствен такъв.
       Благодаря ви на всичко,които отговорихте и ме разбрахте.   bouquet

# 83
Добре е ,че има промяна,макар и малка.Но ,като чета как всичко е на приливи и отливи...
Човек,когато се почувства по някакъв начин застрашен,е готов на всичко ,за да си върне старото положение.Надявам се при теб да не е така и нещата трайно да си дойдат на мястото!    Peace   

# 84
Съжалявам, ако съм те засегнала. Радвам се, че си разбрала, че с мърморене и скандали не стават нещата. Аз също съм от прямите хора... но с годините са научих, че има начин да се казва истината без да се премълчава, но и без да се наранява човека насреща.
Искрено ти желая успех!

# 85
НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ В МОЕТО ПОЛОЖЕНИЕ  Cry

Държала съм едномесечно бебе с прогизнал памперс, щото чакам да свърши филма му #Crazy Да не говорим, че след безкрайното напомняне /щото човека видите ли, няма нужда да се затормозява да помни неща от рода/ "Хайде да напазаруваме, детето няма памперси, в хладилника няма нищо......притеснявам се" накрая получих шамар и реплика "Писна ми от твоето мрънкане".

При мен с думи не става......все едно говоря на лап топа му, който, забележете, ПРИСЪСТВА на сватбата ни  Shocked....в ритуалната зала  Shocked Как ще го остави сам , милия той, в къщи. Че той в ресторанта на масата го опна  Shocked.

С цупене.....получавам горепосоченото.
С примирение ..... май само това остана.
И накрая  съм и виновна за положението, което постепенно преминава в ситуация  Joy

И как ви ти разходки,  един път го помолих да ми помогне да сваля количката.... имаше коментар "Свиквай"
Случка вечер, човеко се е прибрал "скапан" от работа. Аз готвя 3 неща наведнъж в кухнята. Влизам аз по едно време в хола и о чудо  #Cussing out чувам детето да врещи като на заколение, а нашия си усилва звука на телевизора, че не чува от него. А то милото иска памперс да му се смени  smile3511
Сега, като пиша, чак ми е смешно /това при мен е крайна фаза на лудост/ , ама къде гледах и аз  doh

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 16:32 от snowbell1211

# 86
snowbell1211   и аз това се запитах -  КЪДЕ ЗА БОГА ГЛЕДА  ooooh!

# 87
Ами незнам....за момента съм решила да мина на вариант "Говори си, не ми пречиш".
А най - тъпото е, че и у двамата е останала обич..... от къде идва, незнам.
Фокусирам се основно върху детето, какво е виновно то, че баща му е егоист  Rolling Eyes

# 88
  • София
какво е виновно то, че баща му е егоист  Rolling Eyes

Въпроса е какво е виновно, че на майка му не й стиска да си вземе живота в ръце.
Детето ти не стои мокро понеже баща му е егоист, а понеже майка му е страхливка, която не смее да направи крачка напред.

# 89
Ами незнам....за момента съм решила да мина на вариант "Говори си, не ми пречиш".
А най - тъпото е, че и у двамата е останала обич..... от къде идва, незнам.
Фокусирам се основно върху детето, какво е виновно то, че баща му е егоист  Rolling Eyes
Ъъъ,не разбрах newsm78 У него е останала обич кам кое?Към лаптопа ли?

Общи условия

Активация на акаунт