Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 783
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте!
Преди всичко искам да кажа,че стискам палци и ще се помоля за малката Ангелика и нейните родители..дано Бог им даде сили..
Един тъп въпрос..Като дойде педито ви у вас, плащате ли му нещо,че незнам , а неискам да се излагам..
  Аз плащах, не всички искат, но по принцип докато не излелзе акта за раждане и не го запишат официално бебето не се води и би трябвало да платиш. Все пак ако е точен педиатъра не би трябвало да ви иска, въпреки че точно на първото посещение от законова гледна точка се води че трябва да платим.

# 91
Италиана, благодаря  ти  Hug За кърменето - и аз това казвам, просто спокойствие - даване да суче когато и колкото поиска и нещата се оправят. И Петя трябваше да направи така, ама уви.

Мамчета, не се предавайте, давайте само гърдата поне едно 2-3 дена, ако детенце не пишка и ака достатъчно, и често плаче, че е гладно тогава дохранвайте, но при положение, че сте давали колкото често пожелае детенце, и дори и 2-те гърди!

И бебешондел не е родила. Колкото за пренасянето, когато родиш, от болницата ти дават болничен от деня на раждане 42 дни. Като се приберете в къщи ще ти се наложи да отидеш до гинеколога да ти извади още един от деня по термин до деня на раждане. Мисля, че това и таткото може да го свърши, само си носи документите евентуално, или пък се обади да питаш, дали трябва да се носи нещо.

# 92
Италянче дано  Praynig вече нямам търпение и само бебета сънувам. Намерих халки за слинговете /Сънчо ми помогна/ така, че са готови и само трябва да ги взема от жената. Снимката с Good Food e уникална  Grinning

Да кажа за Любопитка, нали сме при един доктор и той ми спомена, че е родила за 4 часа супер лесно. Но ще чакаме тя да разкаже.

# 93
Благодаря за отговорите..
Гери, наслаждавай се на тези мигове. Може да не вярваш, но после носталгията по големия корем и подритванията отвътре е огромна..стискам ти палци  Peace

# 94
  • София
Еее, супер, имаме си вече тема за августовски бебоци Simple Smile

Ние вчера бяхме на консултация - резултатът е 900гр и 4 см за първия месец  Heart Eyes

Обаче нямам много кърма и додаваме по 2-3 пъти 30 мл. АМ. Не знам момичета, за 1 месец още да не ми е слязла кърмата?? Явно ще сме си така. Но колкото толкова, всяка капка е ценна.

Аз нещо още не мога да се осъзная, с това недоспиване, рев, за домакинска работа почти дума не може да става.

# 95
  • София
Tsvetito благодаря за съвета за циците-виметата и въобще ти благодаря за полезните неща,които казваш като по-опитна мама,много ми помогнаха списанията за родилния дом да се разсейвам ,че судоко не ми и е силата. Вчера и онзи ден направо се уплаших,естествено и паниката на двете баби допринесе да откача,изцеждай, до дупка,да не станат бучки,мастит....Звънях даже да консултативния кабинет по кърмене...Господ здраве да им дава на тия момичета! Като се погледна гола в огледалото и все едно виждам баба Вуна от Слави Laughing
Ние още свикваме с ново положеение,ходим като замаяни,а татито вече е на работа,направо му завиждам!
Връщам се да чета назад.
Може ли да ни поправите името ни е СилвиЯ.

# 96
  • София
Ние вчера бяхме на консултация - резултатът е 900гр и 4 см за първия месец  Heart Eyes

Обаче нямам много кърма и додаваме по 2-3 пъти 30 мл. АМ. Не знам момичета, за 1 месец още да не ми е слязла кърмата?? Явно ще сме си така. Но колкото толкова, всяка капка е ценна.
   Бебчето е наддало много добре за месец. Вече на месец количеството кърма от което имат нужда до към шестия месец остава почти непроменено. Така че сега вече може постепенно да започнеше да намаляваш добавката. Количеството и в никакъв случай не е много голямо, тоест вие сте основно на кърма, затова премахването и е по-лесно и има реална възможност да преминете изцяло на кърма. За да се увеличи кърмата е необходимо да имаш поне 1-2 кърмения повече отколкото в момента. Бебчетата започват да хапват все по-бързо, така че обикновенно не е трудно да се вмъкне поне още 1-2 хранения през деня  Simple Smile
    Ето и статията отново за да не я преразказвам - Постепенно премахване на добавката от АМ

# 97
Ивушке: ние платихме на земстничката на пеито, което избрахме 30 лв, а после нашето си педи като дойде - 20 лв! Първата беше егати обирджийката, като каза, че ако носела кантар цената била 40 лв!!  Close Нашата пък каза никакви 30, никакви 40 лв  Naughty А работят заедно, странно... Но както и да е - плаща се понеже детето официално не било записано без акт за раждане, ама къде трябва да бъде записано и аз не знам. Нали в общината веднага го записват като се роди??  newsm78

Италианче: аз мислех да напиша, че аз се оплаквам, ама на теб с твоите гърди какво ли ти е на ТЕБ?? Гръбче не те ли боли??  Thinking Хубаво, че не ти пука къде кърмиш. На мен също, но и аз като теб задължително ще си се покривам. Аз също бих вадила цицата отвън, а не под блузата. Мога да пробвам и по Цветиния начин да видя как е, но пак задълже покрита.

Момичета, пристигна ми Инфаколът от Гърция. Моля кажете как ви го изписват за пиене, че нашата опаковка е само на гръцки!  Shocked

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:34 от Дивиана

# 98
Момичета, пристигна ми Инфаколът от Гърция. Моля кажете как ви го изписват за пиене, че нашата опаковка е само на гръцки!  Shocked

По една пипетка директно в устата преди хранене. Аз го давам преди храненето в 19 часа и преди следващите 2-3 хранения. Но може да се дава до максимум 8 пъти на денонощие.
От 3 дни не давам никакви капки и е значително по спокоен. Дано е резултат от даването на Инфакола до преди това  newsm78 Thinking Simple Smile

# 99

По една пипетка директно в устата преди хранене. Аз го давам преди храненето в 19 часа и преди следващите 2-3 хранения. Но може да се дава до максимум 8 пъти на денонощие.
От 3 дни не давам никакви капки и е значително по спокоен. Дано е резултат от даването на Инфакола до преди това  newsm78 Thinking Simple Smile
"Янче, и аз точно както прави Данчето го давам.. само при храненията следобед от 15.00 ч до 22 ч.. макс 3-4 пъти. Успех!

# 100
  • София
Здравейте,
Инфакола го давам по същия начин като Италиана Simple Smile
На нас пари педито не ние искало нито като дойде вкъщи,нито на следв.консултация.Явно при всички е различно...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:35 от Дивиана

# 101
Здравейте момичета!

Ние сме добре, но от кърменето на поискване не остава време да пиша - общо взето все висим на гърда. Имахме проблеми  с пъпчето днес - разкървави се и ходихме до болницата. Наддала е 300гр. от изписването. Аз съм супер изтощена и гледам да почивам. Целувки на всички.

# 102
Момичета, много ме болят зърната, когато Коци засуква. Не ми помага кърмата, която мажа след кърмене. Прочетох, че Айла е дала съвет на Трейси с крем Бочко, дали ще ми помогне? А трябва ли да го измивам преди кърмене? Малкия е доста сънлив, когато суче и откарва по час на гърдите, сигурно за това ме боли. Освен това търси да суче през 1-2 часа. Опитвам се да увелича количеството с течности и чай, но май ще трябва да започна да изцеждам, а хич не ми се иска.

Ако някой иска може да види още малко снимки на Коци тук: http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/

# 103
Дю, на мен ми бяха минали, но пак почнаха да наболяват, май по същите причини. А Бочкото е добре да се измие, а преди кърмене, ако сложиш зърното на гореща вода (колкото можеш да изтърпиш де, не да се попариш), хем ще поизмиеш Бочкото (доста е трудно да се измие съвсем), хем зърната омекват и не боли така при засукването. Опитай  Peace
Лелеееееее, жестоки снимки. Колко време ги правихте, милия, къде ли не сте го слагали, ама как сладко спинкаааа  Heart Eyes
А за изчеждането - ами и моя мъж суче често, къде през 30мин, къде през 3ч, иди го разбери. Ама няма да се цедя, че нощно време пък няма да мога да спя, ако си причиня по-голяма лактация. Нека той си ме регулира. А сега като се замислих, макар, че е хладничко тия дни де, ама може пък и да са жаднички, и като даваме само кърма, да иска да суче. Хм, не се бях замисляла за това до сега  Thinking

А Сосми, за свиването на таза, Звезди каза 2г, ама ми се стори мн, и се разтърсих. Попаднах на една тема тук, та оказва се, че се свива до 9-ти месец след раждането. Поне докторите така казват, и че колкото се свие до тогава, толкова, повече няма да се свие.

# 104
  • София
Янче, не е записано по здравна каса, мани я общината. Трябва да се води в системата за здравно осигуряване.
Някой междудругото да си е купувал заявление за избор на джипи, може ли да ми кажете отде?
Докторката, дето замества нашата ми каза, че се продавало в здравната каса, но все си мисля дали някъде другаде го няма.
Иначе и на нас ни взе 20 лева, но тази е заместничка, не е нашата. Но пък прегледите и бяха супер, даже си мислех дали бебко да не го запиша при нея, но единия при едната другия при другата май не върви.
Нашата е отпуск, като се роди Ивка не съм плащала нищо, а дойде 4 пъти първия месец самоинициативно.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:32 от Дивиана

Общи условия

Активация на акаунт