КУХНИТЕ - 27та тема

• 88 259
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Това е моята кухня:

# 586
Преди седмица монтираха и моята кухня ето и някой снимки

и детайли

# 587
MG,честито!Много е хубава!Особено много ми харесва този високия изтеглящ се механизъм!

# 588
Честито MG18! Изглежда много функционална!

# 589
MG,честито!Много е хубава!Особено много ми харесва този високия изтеглящ се механизъм!
Благодаря ,и ние много се радваме на механизмите, кухнята е изцяло по наш проект само момчето ни предложи механизма до хладилника и винарната.Кухнята на живо е много по хубава просто тази стая не е много добре осветена и се е получила малко тъмна в долната си част.Момчето беше много коректно каза 3 седмици и я направи за толкова монтажа беше около 11 часа но пък направиха всичко което искахме

# 590
doiche, ще пиша ако намеря и поръчам постформинг:)
Като "вечно" е обкантването на ПДЧ с алуминий, но то доста изпъква, подхвърлиха ми че може да е в някакъв цвят и да не се набива на очи - та ще мисля.
Заради цената почти вече съм се отказала от МДФ, после зарди нараняването:)
И последно успокоение - след 5 г - сменям вратичките;)

# 591
Здравейте момичета,
прочетох че коментирате кухните от ПДЧ и МДФ и реших да споделя мнението си като вряла и кипяла в кухненските ремонти  Wink
Аз много исках кухнята да е от МДФ, но цената за проекта беше умопомрачителна, затова минахме на варианта ПДЧ въпреки притеснението за окантването.  Confused Но всъщност се оказа че няма такъв проблем .Не знам дали защото, майсторът добре се беше справил с окантването или кантовете бяха добри , но на всички които ще правят кухни от ПДЧ препоръчвам плоскостите на Йегер, стига да ви харесат цветовете разбира се  Simple Smile
Моята кухня  вече е на почти 3 години ,  и нямам никакъв проблем с мебелите в нея.Не знам дали ще успея да кача снимки,не съм много веща Embarassed .
Lorenca окантването  с алуминий е  добра идея, лично на мен ми харесва , надявам се да успея да покажа скрина си , който е направен по този начин скоро  Simple Smile
http://my.opera.com/eknalbantova/albums/showpic.dml?album=928385 … ;picture=12709404
http://my.opera.com/eknalbantova/albums/showpic.dml?album=928385 … ;picture=12709483"

# 592
katerina_d, благодаря за споделеното!
Цената заради МДФ скача с около 1000 лв, по-добре да избера ПДЧ и добри механизми.
За алуминиевото обкантване - и на мен не ми харесва, но ако ми предложат да е с цвят близък до плоскостите на вратичките- може да се съглася...

# 593
  • София
katerina_d ,MG18 много симпатични кухни!Поздравления!!!

# 594
Благодаря,   bouquet
ще я насниам довечера и ще кача още снимки на цялата кухня.
Наистина ако профилът е близък  до цвета ще стои добре,но иначе много ще контрастира.
Не знам дали ще се съгласите с мен, но освен цена , МДФ  и по скоро лакираният или боядисваният, не го харесвам и по друга причина - много бързо се драска и много става на петна. На свекърва ми е  такава кухнята и за да е всичко ок трябва постоянно с парцала да се върви  Sad

# 595
MG18, katerina_d-много ми харесват кухните ви-много издържани  стилно, много  съвременни и  в същото  време без крайни  залитания по-ултра модерни, ама  пък за сметка на това бързо  преходни неща.Предполагам, че в действителност изглеждат още по-добре и  са функционални ,което  за мен е най-важното условие за една кухня-все пак нали  трябва да се ползва и  да е удобно  на домакините.Честито!
Преди  време имаше доста бели кухни, поздравявам ги  всичките избрали  белия цвят,самата аз имам в момента кухня в бяло и  може би затова съм пристрастна.  Бялото  е винаги актуално, внася много  простор..Не се притеснявайте относно евентуално  замърсяване, чистенето  е не повече отколкото, на която и  да е друга кухня в цвят.
Простете,  че няма да изброя всички  ви поименно с новомонтираните кухни, само ще кажа най-искрено,  че всички ми харесаха, всяка има своя чар, вкл и  онези полски, които са наравени уж само временно, но понеже са модифицирани и  монтирани от новите собственици, имат визия различна от магазинните модули и са приятни за окото.Поздравления!

lorenca , благодаря ти  , ще чакам инфо  тук или  на лични, на мен ми харесва обкантването с алуминий, стига да не е прекалено, т.е да не е навсякъде и  да не се натрапва, да не се конкурира с другите материали , а да е умерено използван; удачно е при  стъклените вратички, макар  че добре стои и  при  другите, ето например скрина на katerina_d е много сполучливо  решен, изчистен е от други  детайли; алуминия се откроява, без да се бие с други елементи.
Това е  по-скоро  лично ,отколкото  професионално мнение, вероятно  защото  в момента търся подобен тип варианти за моята предстояща нова кухня.
katerina_d,  да,  ако ПДЧ е добре кантирано с добри  машини и  ако кантовете са добри ,  от моите наблюдение и аз стигнах до извода, че е по-добрия избор на материал пред МДФ.Предимството  на МДФ е възможността за  постигане на различни  раздвижени ефектни  форми, но  ако  целта е здравина и  аз считам че е по-добре ПДЧ, конкретноЕгер е добро като съорношение цена / качество.Само дано да си намеря и  изпълнител на прилична цена....

# 596
Благодаря  за комплиментите  Embarassed
Не ми е останало време да направя повече  снимки.
Аз много харесвам белия цвят и даже съжелявам че не го избрах  като основен, но реших че по трудно се поддържа.
Между другото сега се сетих ,че когато поръчвах мебелите  с окантване, майсторът ми показа различни видове  и имаше такива даже, които така се поставяха ,че при затворено положение въобще не си личеше че има алуминиев  кант. Ще изнамеря снимки  Simple Smile

# 597
... а може би прекалено много се притеснявате за варианта пдч+кант! моята съм я правил преди 15 години с обикновени миламинови кантове, и още не е мръднала! и на пдч-то нищо му няма! а в кухнята непрекъснато някой нещо прави- нормално е натоварена. плеска се непрекъснато и се мие с вода/сапун, и това е достатъчно! ще добавя само, че няма нищо вечно - някой хубав ден може да подмените фронта например, и ето ви нова кухня! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 598
  Здравейте и от мен!..споделете опит и идеи - какво е най-удачно да се разположи на остров в кухнята-мивка и съдомиялна или котлон и фурна?

# 599
  • София
Светломира, много ми хареса твоята кухня, особено комбинацията с пердетата, разгледах и другите ти стаи, имаш голям вкус в съчетанието на цветовете, много е уютно и приятно!

Общи условия

Активация на акаунт