За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 40 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Людмил, тези неща съм ги чела и приспособлението ти видях. Въпросът ми беше приучихте ли вече към самостоятелно изхождане в клекнало положение сина си и как стана? Защото разказът завършва със снимка на 15 м., седнал на гърне.
За да не си помислиш, че се заяждам нещо, практикувам успешно ЕБХ с второто си дете от раждането, към момента ползваме тоалетна чиния със седалка или се издържаме, имаме и сглобяемото гърне.

# 466
Людмил, тези неща съм ги чела и приспособлението ти видях. Въпросът ми беше приучихте ли вече към самостоятелно изхождане в клекнало положение сина си и как стана?

Не сме го уговаряли или учили. Като всички деца първо наблюдава. После опитахме заедно и той сам усети колко по-добре е клекнал. Оттогава заряза гърнето и предпочита клекнал на приспособлението в тоалетната. Оправя се почти сам, сега учим последната фаза - миенето (има под ръка подвижно душче с бутон).

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 04:38 от Людмил

# 467
Моят опит показва,че гърнето подпомага изхождането (по голяма нужда) именно заради по-сгънатата поза от тази,която би постигнало дете на тоалетната чиния.Така че не виждам нищо лошо в гърнето-стига да не ви е гнус да го изхвърляте след определена възраст (след спиране на кърменето).

п.с.Людмил,скоро се надявам моят мъж да напише разказ за нашето раждане и да го включите към вашата разказотека. Wink

# 468
Моят опит показва,че гърнето подпомага изхождането (по голяма нужда) именно заради по-сгънатата поза от тази,която би постигнало дете на тоалетната чиния.Така че не виждам нищо лошо в гърнето-стига да не ви е гнус да го изхвърляте след определена възраст (след спиране на кърменето).

п.с.Людмил,скоро се надявам моят мъж да напише разказ за нашето раждане и да го включите към вашата разказотека. Wink
При гърнето липсва опората на бедрата, а тя върши две важни неща: заключва клапата между тънките и дебелото черво (тя предотвратява връщане на отпадъци и бактерии обратно в тънките черва) и изпразва апендикса. Природната поза е тази.

О, с удоволствие чакам разказа, като се посъберат повече ще направим специален сайт за това.

# 469
  • София
Sisi Lina, гърнето в Ибей пак излиза около 40 лв крайна цена, отказах се да го чакам чак от Англия, като тук веднага го взех за 39 лв и го ползвахме още същия ден.
Людмил, и аз съм виждала приспособлението ти. Обаче точно на гърне детето е сгънато почти в клекнала поза, дори с порастването му тя става все по-клекнала, защото крачетата му стават по-дълги. Няма как да науча София да ака клекнала на 1 г. и 3 м. Само мога да се радвам, че е по памучни гащички и ми казва кога иска на гърнето. Иначе като дъска на тоалетната чиния го ползваме изключително рядко, тя предпочита да си е на земята, играе си и не ми дава да я вдигам, за да я загащя.

# 470
Sisi Lina, гърнето в Ибей пак излиза около 40 лв крайна цена, отказах се да го чакам чак от Англия, като тук веднага го взех за 39 лв и го ползвахме още същия ден.
Людмил, и аз съм виждала приспособлението ти. Обаче точно на гърне детето е сгънато почти в клекнала поза, дори с порастването му тя става все по-клекнала, защото крачетата му стават по-дълги. Няма как да науча София да ака клекнала на 1 г. и 3 м. Само мога да се радвам, че е по памучни гащички и ми казва кога иска на гърнето. Иначе като дъска на тоалетната чиния го ползваме изключително рядко, тя предпочита да си е на земята, играе си и не ми дава да я вдигам, за да я загащя.
Разбира се, сега не е толкова от значение, важно е да придобие навици. А после е като преминава от гърнето на тоалетна - ами ще гледа от вас, няма как. На Сами му забраняваме да яде докато се разхожда, но той вика - а тати защо върви и яде.  Grinning Не приема да се съобразява с нещо, което самите ние не спазваме.

# 471
  • София
Така така, примера е най-важен, ако ще каквото да си говориш  Peace
Ние се мерим всеки ден, да видим кой до къде е стигнал с диетата, и тя като види кантара се покатерва от горе и с топ не можеш да я свалиш  Joy Представяте ли си дете на 1г. и 3 м. да стои на едно място и да не мърда няколко минути  Laughing.

# 472
А тук откъде мога да си купя такова гърне. В близките дни ще ходя до София, но не познавам добре града и да ми кажете точния адрес, за да го намеря по лесно.

# 473
  • София
Здравейте, приемате ли нови попълнения? Simple Smile  Малкия Никола е само на 18 дни, но вече имаме успехи с ЕБХ.  Peace Започнахме, когато бе на 10 дни. Бях решила да стартираме с опитите след първия месец, когато кърменето и изхождането малко се регулират. Обаче няколко пъти, когато го преобувах, се случи да се изпишка и изака на повивалника. Confused  И понеже си падам от мързеливите майки,  Mr. Green реших че вместо да пера наакани пелени ми е по-лесно направо да го събувам на мивката, където после така или иначе му мия дупето и ако има някаква работа да си я върши там. Бързо разбра какво си иска от него (нали ми е умничък като мама  bowuu). Скоро започнах и да го усещам кога му се ака – дава доста ясни сигнали. Разбира се не успявам да хвана всички акита, защото често си върши работата насън, а аз спящи бебета не будя. Обикновено му предлагам след сън и по време на кърмене.
С каката не се реших на ЕБХ, защото беше зимно бебе.  Thinking  Но затова пък още на 7 мес, когато започна да седи стабилно, се сдоби с първото си гърне.  Simple Smile  Без проблем се научи да си върши там нуждите. Изчакахме да дойде другото лято и така на 1,6 г. махнахме дневния памперс. Нощния задържахме още няколко месеца, защото тя спеше при нас и сучеше минимум 2-3 пъти на нощ и аз исках да се застраховам. В повечето случаи обаче памперса беше сух. Отказваше да пишка в него и дори и през нощта си искаше гърнето.
За щастие съпругът ми и бабите също са ентусиазирани и се радват на „умното” ни и схватливо момче.  Blush  Все още обаче не смеят те да се занимават с „тоалетните грижи”, защото се притесняват да го държат в нужната поза, но се надявам бързо да се престрашат.

# 474
Да се запиша и аз!

Мирка и аз като теб, си правех планове да започна след първия, втория месец, но реално започнах от първата седмица, поради същите причини, които си посочила.
В тази връзка, имах и една смешна случка, бабата на мъжа ми като видя, че се каня да изпишквам бебе на два месеца, беше много скептична. Точно обаче в момента в които тя ми обясняваше, че бебето е много малко за такива работи, то се изпишка, а тя остана толкова впечатлена, че стана най-върл привърженик на ЕБХ, и при всеки удобен повод ни хвалеше как хубаво сме го научили бебето да се изпишква! Mr. Green

# 475
  • София
Мирка, Звездичка, много ви се радвам  Hug

# 476
  • Пловдив
Здравейте, искам да се запиша във вашата темичка  Simple Smile Едва наскоро разбрах, че има такова чудо ЕБХ и сега чета с интерес. Струва ми се изключително разумно и логично.
Ще прочета 2-3 теми назад, както и статийки в нета и се надявам да ми станат ясни принципите. После може да досаждам с въпроси Simple Smile
Хубав ден!

# 477
Здравейте, искам да се запиша във вашата темичка  Simple Smile Едва наскоро разбрах, че има такова чудо ЕБХ и сега чета с интерес. Струва ми се изключително разумно и логично.
Ще прочета 2-3 теми назад, както и статийки в нета и се надявам да ми станат ясни принципите. После може да досаждам с въпроси Simple Smile
Хубав ден!
Ето тук има една брошурка, която кратко и разбираемо запознава с ЕБХ. Можеш да я разпечаташ и да я даваш на други майки. Нека не забравяме:

# 478
Да се запиша и аз!

Мирка и аз като теб, си правех планове да започна след първия, втория месец, но реално започнах от първата седмица, поради същите причини, които си посочила.
В тази връзка, имах и една смешна случка, бабата на мъжа ми като видя, че се каня да изпишквам бебе на два месеца, беше много скептична. Точно обаче в момента в които тя ми обясняваше, че бебето е много малко за такива работи, то се изпишка, а тя остана толкова впечатлена, че стана най-върл привърженик на ЕБХ, и при всеки удобен повод ни хвалеше как хубаво сме го научили бебето да се изпишква! Mr. Green
Ха отидете и го кажете сега на такива авторитети, които учат родителите, че

"Приемете че памперса ще бъде на дневен ред през първите две години на вашия дребосък"
и
"може да ползвате многократни пелени, които се перат. Но да заприличате на зомби докато сменяте, перете, гладите пелените, неизползвайки памперси по причина страх от безплодие за невинната ви рожба, знайте че ако не успявате на време да сменяте мокрите пелени, то вредата за детето е значително по-голяма отколкото един мокър памперс."

Да позная ли кой им плаща на тези да промиват мозъците на майките???

# 479
Здравейте Людмил,
заповядайте да споделите вашето мнение по въпроса за памперсите. Ние предлагаме на всеки, който се чувства специалист в дадена област, да сподели своя опит с нашите потребители. Стремим да противопоставяме две крайни точки (например - раждане у дома срещу раждане в болница).

Ако желате да популяризирате още повече вашите методи, ние ви предоставяме трибуна. Изпратете своя материал на info@drebcho.bg, а ние ще го прегледаме и евентуално публикуваме в подходяща категория. Редакторите си запазват право да откажат публикуването на статия, ако счетат че е непълна и неуместна.

Усмихнат ден желая на всички,
Дреболина

Общи условия

Активация на акаунт