За изхождането (ЕБХ) - тема 11

• 40 003
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Kabiv , преди време някой ми спомена за "гърне-самоделка" за ЕБХ - поставка за вана+леген. Не съм пробвала и не съм виждала, интересно звучи, но не знам бебе, свикнало да бъде издържано как ще реагира на новата ситуация. Иначе за позата ви над тоалетната, според мен си е ОК Simple Smile
Лъки , защо не пробваш за пишкането да му слагаш гърнето пред пишката, докато си е прав. От скоро и моя юнак не иска да го държа, да сяда, а само така иска да пишка. Забавление е на вън, почти винаги е с опикани обувки  Laughing

Да споделя и аз - нашата нощна одисея продължава с пълна сила. Никнат 3-4-5 зъба на куп, бозаенето е почти непрестанно, съответно и пишкането. Имахме периоди, в които пишкаше само по 3-4 пъти на нощ и си ползвахме една пелена за няколко нощи. Сега всяка сутрин пелената е подгизнала, а ставаме поне по 7-8пъти нощем. Докога... Thinking

# 526
С момчетата е лесно, може и с кофичка от мляко.

На 2г. моят син започна да се напикава, че и през деня.
Иначе от 9 месечен не се напикава нощем или рядко.
В момента не е добре здравословно и по изкл. заменихме хомеопатията с АБ.
предполагам е от това.

# 527
Айде  аз в кюпа на неуспешния период Mr. Green Последните две седмици нещо стана и редовно изпусках акото - тя го правеше съвършено хаотично: един ден 8 пъти, на следващия веднъж, при това без никакви признаци - както се хили, докато й говоря, изведнъж "джвръц" и дотам. Отгоре на всичкото се противеше на всякакви опити за издържане. Вчера беше първият ден, в който нещата отново леееекичко потръгнаха, но нищо чудно и това да е временно.
Кабив, и моята ака през нощта от време на време. Когато успея, я издържам над гърнето на батко й, то между коленете ми криво-ляво, а тя почти седнала отгоре (наклонена силно назад). Подлагам ръка под гърба й, за да не й е студена пластмасата. Гърнето е такова

# 528
Лъки , защо не пробваш за пишкането да му слагаш гърнето пред пишката, докато си е прав. От скоро и моя юнак не иска да го държа, да сяда, а само така иска да пишка. Забавление е на вън, почти винаги е с опикани обувки  Laughing
tsurulina, благодаря ти за предложението. Преди време си мислих, че е вариант като проходи, но в момента толкова съм се обезверила, че направо съм оставила нещата така и съм се изключила...ще пробвам да се настроя положително и да пробвам  Hug

# 529
Да пред пишката е идея:)
Така правех и аз, но от година и половина,
дотогава ми дваше да го издържам.
Сега пак пикае прав с гърне високо вдигнато на пишката/чурката ( както му викат на изток  Rolling Eyes)

# 530
Благодаря ви за отговорите Hug Човека се завърна към стария си навик - да ака към 5-6 часа и всичко пак е под контрол. То ако няма проблем да седим заедно на голямото гърне, аз изобщо няма да търся такова със самоседалка, ще си караме така докато дойде време да седи сам.

# 531
Момичета, обръщам се към вас за съвет, макар да не съм писала тук, но пък доста съм ви чела. С дъщеря ми практикуваме ЕБХ от четири месечна възраст и на година и  3 месеца махнахме пелените. В момента тя е на година  и 10 месеца. Вечер заспиваше към 21:30 и около 00:30 или 01:00 се събуждаше с рев, докато не я сложа на гърнето да пиша не млъква и после пак си ляга и заспива и после пиша сутринта като стане около 8-9 часа. Така беше допреди 2-3 седмици. От тогава като почна едно пикане вечер #Crazy направо ми иде да се гръмна. Както си спи така и си пикае без да се събуди или се събужда вече като е мокра. Принудих се да и слагам памперс че нещо не могат да ми изсъхнат чаршафите. Понякога се събужда пак около 12 и пиша, после сваляме памперса и спи по гащи, но на следващите 2 вечери памперса е мокър а тя изобщо не реагира. Чудех се дали да не започна да я будя вечер за да я слагам на  гърнето. Най- интересното е, че изобщо не протестира против памперса. Нямам идея какво да правя, а не ми се иска пак да се връщаме в изходно положение. Ако имате някакви идеи ще се радвам да ги споделите.

# 532
МамаНелка, баткото още ми се напикава, ако не го събудя аз през нощта (предполагам, че спи дълбоко, а и е доста емоционален). Може би наистина е разумно да пробваш да я будиш по някое време, а за да запазиш чаршафите, постилай найлон (или непромокаема подложка)+пелена/хавлиена кърпа отгоре, поне по-малко се пере.

# 533
Като беше на 1 с Калина имахме подобен проблем,после остана само едно изпишкване в 12 часа всяка нощ,което си остана до ден днешен,Понякога се напишква сутрин,но не помни.Просто им се спи на децата.На вашите години по-добре с памперси-щом не протестира.
Ние също сме по гащи,отдолу имам един непропускаем плат,над него пелена и отгоре чаршафа.Аз нямам проблеми с прането,защото имам и сушилня,та не пазя чаршафа,а матрака.
Наскоро сложих една сгъната пелена в гащичките и-така ис е отрази на самочувствието,че не се напишка 3 нощи след това,но не смея да го правя всяка вечер.Нещо като наказание се пада.

# 534
Момичета благодаря ви за съветите, но да внеса някои уточнинея. Дъщеря ми е още кърмаче и спи при мен, сложила съм си гумиран чаршаф върху матрака и отгоре е спалното бельо, но тя като се напиша намокря всичко - и завивки  исебе си и чаршафи и мен. Едно е да переш всеки ден чаршафи от кошара,  а съвсем друго чаршафи от спалня. ЖОсвен това гумирания ми чаршаф от едната страна е хавлиен, но от другата е гума и в сушилнята не съхне, абе ако го пусна на 2 часа сигурно ще е изсъхнал, но най-вероятно ще е и стопен. Simple Smile Това няма такова голямо значение, повече ме притеснява дали ако аз я будя по моя инициатива няма да има негативен ефект, досега винаги съм я чакала тя да се събуди, опасявам се да не започне да прави на пук. Последните 2-3 вечери всичко е наред, но вече не смея да я оставя по гащи. Като се замисля преди половин година бях много по- смела отколкото сега. Дали не е твърде малка за да искам от нея да има такъв самоконтрол и да задоволява на майка си желанията.

# 535
Пробвай да я будиш, най-добре по едно и също време, особено ако се размърда насън (значи спи тогава по-леко). Моят дори не се буди особено съзнателно - става, пишка, ляга и на секундата е заспал отново. На сутринта на практика не помни, че е ставал.

# 536
Момичета благодаря ви за съветите, но да внеса някои уточнинея. Дъщеря ми е още кърмаче и спи при мен, сложила съм си гумиран чаршаф върху матрака и отгоре е спалното бельо, но тя като се напиша намокря всичко - и завивки  исебе си и чаршафи и мен. Едно е да переш всеки ден чаршафи от кошара,  а съвсем друго чаршафи от спалня. ЖОсвен това гумирания ми чаршаф от едната страна е хавлиен, но от другата е гума и в сушилнята не съхне, абе ако го пусна на 2 часа сигурно ще е изсъхнал, но най-вероятно ще е и стопен. Simple Smile Това няма такова голямо значение, повече ме притеснява дали ако аз я будя по моя инициатива няма да има негативен ефект, досега винаги съм я чакала тя да се събуди, опасявам се да не започне да прави на пук. Последните 2-3 вечери всичко е наред, но вече не смея да я оставя по гащи. Като се замисля преди половин година бях много по- смела отколкото сега. Дали не е твърде малка за да искам от нея да има такъв самоконтрол и да задоволява на майка си желанията.
Историята е съвсем позната.Аз не я будех,а я гушвах,събувах с една ръка гащи и пелена,давах гърда и като е готова над гърнето (легенчето) и кзвах "пиш-пиш" до днес понякога правя така (но без гърдата).Така не се буди изцяло-само доколкото да чуе кога е подаден знакът,че всичко е готово.

Иначе навремето имаше една мама,която слагаше пластове под детето.Пластовете бяха нещо в следния ред:над вашия чаршаф-наелон,поларено оделаце сгънато на 2,хавлиена кърма сгъната на 2 (голяма),1-2 пелени отгоре,които служат на чаршафче на детето.Така го беше направила,че имаше бунус от горната страна на подложките,за д аможе в случай на напишкване просто да ги издърпа надолу и детето пак да е на сухо,за да не сменя всеки път.Малко повече пране е вярно,но тия чаршафи от спалнята са голяма играчка-особено ако ги и гладиш всеки път... (щерката сега спи на собствена спалня персон и половина и пак пера гоооолеми чарафи ако се напишка).

Проблемът като цяло не е в това дали детето ще будиш,а дали ти ще успееш да се събудиш.Ако не можеш-просто слагай памперс и не се измъчвай-няма да се върнете назад,а просто ще си спестиш малко излишен стрес. Peace

# 537
Аз така или инъче преди 01:00  не си лягам. Засега практикувам така-слагам памперс и като или ако се събуди да се изпишка го махам и после слагам гащи. Въпреки, че Мила спи на практика 3-4 часа с памперс, кожичката и е зачервена и има отбелязани ластици. Горкото дете, сигурно му е много гадно. Ще продължавам така докато пак събера смелост да я оставя по гащи изцяло. Надявам се този период да мине скоро Rolling Eyes
Да попитам още нещо: кога да започна да я слагам на голямо гърне и дали не сме закъсняли вече, никакъв интерес не проявява към нашата тоалетна.

# 538
Аз не виждам нищо лошо в това ти да я будиш. Моя син все още нощем си е с пелена, защото се оказа голям пикльо... Заспива към 20ч и докато аз си легна към полунощ го изпишквам 3-4 пъти, или той сам се буди, когато е на зор, но в повечето случаи не го чакам, че после трудно заспива. До сутринта ставаме по още 2-3 пъти, защото голямо сукане пада Simple Smile

# 539
Аз отдааавна не съм писала тук, но е време вече, след като от 4 месеца и нещо пак съм с малко бебе и ЕБХ  Grinning
Честно казано, не почнах много старателно и изобщо не си давах зор. И явно недаването на зор беше разковничето, защото почнах да хващам между 4 и 7 пишкания на ден, което си е сериозно нещо!

Хващам и ако тук-там, но в това отношение човекът е непредвидим  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт