Отговори
# 270
villi1966 никой не ти е пипал матката. Конизацията се прави на шийката на матката. На 1-ва страница Кюбит е дала възможност да разберем какво е конизация и всичко останало. Възможно е да не е изрязано до здраво място и затова да си още ПАП 3, но има и др. възможности, да имаш някакво възпаление и от там да е високата група. А това , че лекара ти е казал да не се притесняваш хич не го мисли. Вземи мерки! Смени лекара или се посъветвай с др. лакар. Според мен от конизация не може да ти се подуят лимфните възли, но ако греша нека някой да каже.
Момичета на някой тук подували ли се лимфните възли след конизация????

# 271

иначе след последните глобули при мен имаше някакво слузесто течение за 2дни
Това ми прилича на цервикална слуз ,не мисля,че е течение,причинено от бактерии или нещо друго.
така съм се паникйосала чакам да дойде четвъртък...с такова нетърпение......и само мисля дали сме направили бебе..и как за кажа на доктора,че имам съмнения..дано да съм нямала овулация този месец нали до предният бях на ясмин ... божа работа си е за едно ходя на лекар пък може и за друго  ooooh!

# 272
Момичета, искам да попитам задоволителен резултат от цитонамазка на кой ПАП отговаря.Благодаря ви предварително.

# 273
mari_rus ПАП1 и ПАП2 са нормална цитонамазка

# 274
Реа, днес си е направо за плаж  newsm47  Що си вкъщи?

# 275
dimana27 няма да ти кажа  Mr. Green Hug

# 276
Да знам, че не са ми пипали матката така просто се изразих мислех, че като казвам конизация се подразбира. Прочетох на Кюбит това което е писала и настина е много изчерпателно има какво да се научи. Истината е че след конизацията имам подути лимфни възли нне знам има ли връзка с операцията но е в този период. Може и да е от друго възпаление. Много ме болят гърдите преди цикъл и не само преди, и между 2 цикъла също-непрекуснато имам болки в двете гърди. Това преди операцията го нямах. Ходих на мамолог каза, че там всичко е нормално. Не знам вече какво се случва и каде да ходя

# 277
villi1966 това че си отишла на мамолог е добре, тъкмо щях да те посъветвам същото. Той не ти ли гледа подмишниците - нали там е възпалението на лимфите? Пиши от къде си? Твоят гинеколог - онколог ли е?

# 278
Здравейте,
аз също наблюдавам след конизацита дискомфорт в гърдите. И преди ме боляха преди цикъл, но сега повече, а и ме боли под мишниците. Тъкмо тези дни си мислех дали пък няма връзка с конизацията, хормони ли какво ли и аз не знам. Със сигурност ще посетя мамолог и на следващия преглед в онкото през октомври ще споделя за проблема.
Лек и усмихнат ден!  bouquet

# 279
Аз нямам оплаквания, но ми е време да ходя. От години имам мастопатия. Мразя вече болниците  smile3511! А наближава време и за цито...

# 280
  • София
      Здравейте момичета!   Гледам ,че пишете за болките в гърдите - и аз го имам този проблем от края на януари тази година. Около 10 дни преди цикъл започват да ми се подуват гърдите , напрягат се и стават болезнени, след като дойде цикъла всичко се нормализира - знам ,че ще каже някой че това са нормални хормонални промени и мамолога ми казва същото. Но аз се безпокоя ,защото до миналата година изобщо не бях така?  На всеки 6 месеца ходя на преглед при мамолог - даже в края на февруари т.г. и мамография ми правиха ( защото съм навършила 35г. възраст) - казват ,че всичко е нормално и може би се дължало на по -ниски стойности на прогестерона . Сега на 14 .09. поисках от гинеколожката да ми го пусне за изследване - р-та е 39. 89  - в референтни граници е . Излиза ,че може би не е от това, мисля си дали пък няма връзка  някаква с  НРV???    Вие какво ще кажете?

# 281
zdraveite mili momi4eta!!!ot 6 4asa 4eta vav foruma po temata za HPV, CIN, konizaciq i vaksinirane sre6tu HPV. dori se registrirah za da moga da vi pi6a. shvana mi se vsi4ko ot stoene na kompa. Mnogo sym pritesnena i obarkana i iskam da vi pomolq za savet. Osven ot tuk, drugade neznam kade bih mogla da polu4a pomo6t. Eto za kakvo ide re4: prez mart 2007 mi napraviha konizaciq, histologiqta pokaza CIN 2, izrqzano do 4isto. Ottogava na vseki 6 meseca si pravq citonamazka. Zasega Slava Bogu, vsi4ko e nared. Dilemata mi e 4e iskam da si napravq vaksinata Gardasil, a neznam moje li, trqbva li, sled kato ve4e mi e napravena konizaciq i nai veroqtno nosq HPV virusa. Edin ginekolog mi kaza 4e nqma nujda ot vaksina i edinstvenoto koeto trqbva da pravq e da hodq redovno na citonamazka. Drug oba4e me posavetva da si q postavq, tai kato ako sam nositel na edin ot viurusiteHPV, to tq 6te me predpazi ot drugite 3 vida sre6tu koito e razrabotena. I mi kaza sa6to da si q sloja bez da si pravq DNK testa za HPV. Treti mi kazva parvo da si go napravqi togava da si q sloja. V slu4ai 4e postapq taka, kakvo promenq tova? Ako HPV testa e polojitelen, moga li da si sloja Gardasil? Ima li smisal? Pro4etoh 4e dori bilo protivopokazno da si slaga6 vaksinata, ako ve4e si nositel na virusa. Tova , kakto i cetiranite smartni slu4ai i uslojneniq vsledtvie na vaksinata, kombiniranio s vaztorga ot nali4ieto i i tvardenieto 4e edva li ne e efikasna 90% sre6tu poso4enite vidove HPV savsem me obarka i pritesni. Imam 4as za utre za parvata doza i neznam kak da postapq. Molq vi za pomo6t.
Ot4aqna sym.......

# 282
Цитат
здравеите мили моми4ета!!!от 6 4аса 4ета вав форума по темата за ХПВ, ЦИН, конизациq и ваксиниране сре6ту ХПВ. дори се регистрирах за да мога да ви пи6а. швана ми се вси4ко от стоене на компа. Много сйм притеснена и обаркана и искам да ви помолq за савет. Освен от тук, другаде незнам каде бих могла да полу4а помо6т. Ето за какво иде ре4: през март 2007 ми направиха конизациq, хистологиqта показа ЦИН 2, изрqзано до 4исто. Оттогава на всеки 6 месеца си правq цитонамазка. Засега Слава Богу, вси4ко е наред. Дилемата ми е 4е искам да си направq ваксината Гардасил, а незнам може ли, трqбва ли, след като ве4е ми е направена конизациq и наи вероqтно носq ХПВ вируса. Един гинеколог ми каза 4е нqма нужда от ваксина и единственото което трqбва да правq е да ходq редовно на цитонамазка. Друг оба4е ме посаветва да си q поставq, таи като ако сам носител на един от виуруситеХПВ, то тq 6те ме предпази от другите 3 вида сре6ту които е разработена. И ми каза са6то да си q сложа без да си правq ДНК теста за ХПВ. Трети ми казва парво да си го направqи тогава да си q сложа. В слу4аи 4е постапq така, какво променq това? Ако ХПВ теста е положителен, мога ли да си сложа Гардасил? Има ли смисал? Про4етох 4е дори било противопоказно да си слага6 ваксината, ако ве4е си носител на вируса. Това , както и цетираните смартни слу4аи и усложнениq вследтвие на ваксината, комбиниранио с вазторга от нали4ието и и твардението 4е едва ли не е ефикасна 90% сре6ту посо4ените видове ХПВ савсем ме обарка и притесни. Имам 4ас за утре за парвата доза и незнам как да постапq. Молq ви за помо6т.

Моля ви, пишете на кирилица.  Simple Smile

Аз подкрепям мнението на първия лекар, който те е посъветвал да не си слагаш ваксината, но да ходиш редовно на цитонамазки.
По принцип след като си вече носител на някой тип, ваксината няма да помогне много. Казали са ти го, ще помогне само срещу другите видове, които нямаш. Но и това не е сигурно. А ти от къде знаеш, че си носител само на един тип? Изследвали ли са те? Кога?
По принцип не би трябвало да се ваксинира никой преди да е направен ДНК тест. Особено ако жената вече е водила полов живот или е имала активна инфекция (като при теб).
Ако ДНК теста е положителен за високорискови типове (ваксината действа само срешу 4 от тях), то смисъл от нея би имало, само ако не си носител конкретно на тези типове.
Вземи под внимание и други фактори - раждала ли си? Искаш ли да забременяваш скоро?

# 283
Благодаря ти от сърце Кюбит за светкавичния отговор! И извинявай че писах на латиница. Нова съм тук и от бързане да се включа във форума, дори не прочетох правилата. Още веднъж се извинявам.
За изследване дали съм носител - не съм се изследвала, нали това казвам, че един казва първо да се изследвам, а друг / че нямало смисъл, направо да се ваксинирам. Незнам как да постъпя. Дете имам -  дъщеричка на 4,5 годинки, но аз съм на 30 години и по принцип бих искала да имам още едно детенце. Ако мога.
Значи според теб няма смисъл много да си я слагам. Ти мислила ли си дали да я ползваш? Какво те посъветваха теб докторите?

# 284
Звездичка, на мен никой лекар не ми е предлагал да се ваксинирам. В чужбина лекарите не "натискат" пациентите така както имам чувството в България, че го правят. Но и да бяха ми предлагали - пак нямаше да го направя. В момента не съм носител на високорискови типове, имам само един сексуален партньор от 10 години насам, не съм раждала и активно опитваме да забременея. Има много регистрирани случаи на ваксинирани бременни жени или забременели скоро след ваксинацията, чиито деца са починали или са с трайни увреждания. Ваксината е медийна звезда и много се спекулира все още, но със сигурност не бива да се слага на бременни. Може и да работи, но това ще е едва за поколението след нас.
Дано намериш най-правилното за теб решение.

Общи условия

Активация на акаунт