Отговори
# 285
Благодаря ти Кюбит. Сега съм малко по-наясно как трябва да постъпя. Мисля първо да си направя ХПВ- тест, да разбера дали и кой/кои вируси нося, а след това ще му мисля. Мен също никой не ме е натискал за нищо, аз не живея в Бг, но аз самата се интересувам от ваксината, защото това е нещо, което ме вълнува, особено пък след като съм пострадала. Опитвам се да чета и да съм информирана, за да мога да постъпя адекватно, но всичко е толкова противоречиво, че още повече ме обърква. Сега например от теб за пръв път чувам за тези ефекти при бременни жени.

# 286
Звездичка, ето ти 2 линка от една стара дискусия тук по повод бременност и ваксинация. В нет-а може да прочетеш повече.
http://www.ivf.no-meat.org/hpv/silgard_pregnancy1/
http://www.ivf.no-meat.org/hpv/silgard_pregnancy2/

# 287
  • Лондон/Пловдив
Добър вечер аз утре ще се обадя на докито да ходя да ми оправи дефектчето както той го нарече.Днес ми приключи цикъла ,дано до края на седмицата да ме мушне в графика си .Искам да ви попитам излезе ми резултата за ЧПВ и е отрицателен и доктора взе да ме агитира за ваксината  newsm78. Аз съм омъжена и съм с постоянен партнъор има ли смисъл да я слагам ,пък и не е еФтина Mr. Green.А и да си кажа мислим скоро (2-3 г) да имаме второ ,ако стане по рано няма да го върна де. Party

# 288
Привет момичета,
Петък се потвърди мисед и веднага влязох в болница, че нали идваха почивни дни. Там се видя ембрионална структура, но никаква сърдечна дейност и ми направиха абразио. След това 4 дена се подложих на активно глезене и почивка  Hug
Другият месец ще ми излязат резултатите - точно когато трябва да ми е контролната цито и за двете наведнъж ще ходя на лекар. Мисля, че не би трябвало да отлагам контролната цитонамазка заради абразиото, пък и то ще е минал месец оттогава?!

# 289
Светли,азне бих си сложила
Мирания,много съжалявам.Sad Колкото до цитото-може да не е удачно да с еправи,предвид на хормоналните промени,не знам...

В момента др.Ганчева говори по Нова тв/по друга тема/,но за който не я познава.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 11:34 от ДесиХ2

# 290
здравейте и от мен момичета!
Звездичка - добре дошла и аз влезам от скоро и тук всички са много добри и ще ти дадът савет когато имаш нужда от такъв!
Аз се отбивам да ви кажа,че утре след работа съм при доки ... и честно казано нямам търпение...трябваше да ми прави цито..сега се чудя като му кажа ,че има вероятност да съм бременна ..не знам какво ще правиме...горя от нетърпение да дойде утре и да знам всичко..това ходене при лекари ми омръзна..а и знам,че не съм единствена..от както влизам тук се чувствам по-спокойна знам,че не съм сама... е май нещо станах мн емоционална..приятен ден на всички!

# 291
Здравейте. Нямаше ме известно време.
След отрицателните реултати за HPV, доктора ми предписа 6 дни полижинкас, 6 дни вагизан и след това 3 дни по време на цикъла антибиотик. След това съм на контролно цито и много се надявам, че всичко ще е ОК. Честно казано реакцията му като видя, че HPV теста е отрицателен много ме обнадежди...
Успех на всички   bouquet

# 292
Rea Nora здравей и привет на всички.Да мамолога видя на ретгеновата снимка подутите лимфни възли и каза, че нямат общо с гърдите. Вероятно ми е спаднал имунитета и сега пия имуностимулатор. Хирурга, който ми прави операцията е онколог правих я във онкологичния диспансер на дървеница Д-р. Красимир Ангелов и да от София съм. Мисля си дали заради ЧПВ човек не си остава по-дълго ПАП3, защото вируса на се лекува или трябва да се махне всичко и матка и шийка и яйчници - не знам. Хистологията показа добри резултати в смисъл няма ракови клетки, но нещата не са добри откъм цитонамазки. Сега търся солкожин по препоръка на лекаря да ме маже от ново. Връщаме се в 1 клас май. Успех на всички и горе главите

# 293
svetli_845 и на мен ми се струва, че е по - добре да продължиш с редовните цито само.

zvezdi4ka99 и за теб така ще  е най-добре да останеш на цито редовни. Виж може би е добре да помислиш за дъщеря си ( аз също имам ) след време дали нея да я ваксинираш или не. Аз лично все още не съм 100% сигурна, че ще го направя когато му дойде времето.

Кюбит кажи, моля ако имаш наблюдения извън БГ как процедират? Слагат ли на 12-13годишни момичета ваксинаи каква? Благодаря предварително. Hug

Mirania много съжалява, но живота продължава. Хубаво е, че си релаксирала след това.  Hug

mlqs , ilkiki стискам всякакви палци да е всичко ок. Успех! Simple Smile

villi (адашке  Simple Smile) А за високият ПАП е възможно и да имаш някакво възпаление или бактерия и да е от това. Важното е, че се наблюдаваш и всичко ще е ок. Кога ще ди на следваща цитонамазка?

Синеоч , Димана   Днес си сварих 2 литра бял равнец  hahaha Вие на какво си? Mr. Green newsm78 hahaha

# 294
  • Лондон/Пловдив
Благодаря ви като гледам вашето мнение съвпада с моето Simple Smile
villi имам приятелка която беше с ПАП 3 след раждането благодарение на някаква бактерия ,незнам каква точно вече не помня името след лечението се оправи ПАП-а ,тя доста се беше шашнала милата .
Mirania по добре ,че рано сте го разбрали явно нещо не е било както трябва с ембриончето. Hug
Момичета да ви попитам през колко време трябва да се прави цитонамазката ?Обикновено все има причина да отида на доктор и го карам да ми прави периода на последните е все 10 месеца горе долу.От както съм родила това ми беше третата цитонамазка .Четох ,че не било много хубаво да се прави прекалено често .

# 295
ReaNora да наистина ходя редовно на прегледи вече имам чувството, че повече стоя там от колкото в къщи. След като намеря сулкожина ще ходя на лекар поръчах го на познати в Гърция и чакам тези дни да го донесат. Благораря ти че ми отговаряш толкова бързо. Аз понякога се бавя с писането, защото сина седне ли на компа няма докопване.

# 296
Да възможна е и бактерия трябва пак ходене по доктори ама много ми писна. Ако знаете колко добре се чувствам с вас много ми олеква тук .Благодаря ви

# 297
svetli_845  не съм чувала че е вредно да се взима цито, даже според мен е полезно , защото каквото и да има, дори най-малките възпаления ще се намерят в  "зародиш".

# 298
ReaNora, мога да се изкажа само за ситуацията в САЩ.
Ваксинират се, но далеч не толкова масово, колкото се рекламира. По официални данни се смята, че от юни 2006, когато ваксината беше одобрена в САЩ, до юли 2008 са ваксинирани 8 милиона жени и момичета в САЩ.
Шокиращото е, че проблемите, причинени от ваксината не намаляват. Регистрират се нови и нови смъртни случаи и фатални странични ефекти. Ако аз имах дъщеря, не бих я ваксинирала с тази ваксина.
Gardasil Causes 400 Percent More Deaths than Other Common Vaccine
Интересно четиво от CNN от авуст, тази година: Should your daughter get Gardasil, the vaccine against HPV? / Тр … сината срещу ЧПВ?
Всеки сам трябва да вземе решение за себе си, но първо добре се информирайте.

Мираниа, съжалявам много!  Confused

# 299
Здравей Кюбит. Видях, че си писала че по-добре е подходящ хранителен режим отколкото имуностимулатори. Знам че малко излизам от темата, но и аз съм на изопринозин. препоръчай ми моля те някакви храни за подсилване на имунитета или поне ме насочи към някои саит. Благодаря ти предварително. Аз имам малко мания за отслабване и от около 10 години съм вечно на някакви тъпи диети и може и да си докарам беля.

Общи условия

Активация на акаунт