Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо се извършва обгаряне на ерозията на шийката на матката?
Какви са алтернативите на електрокоагулацията за лечение на ерозия на шийката на матката?
Какви са рисковете и последствията от изгарянето на цервикалната ерозия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо се извършва обгаряне на ерозията на шийката на матката?
-
Какви са алтернативите на електрокоагулацията за лечение на ерозия на шийката на матката?
-
Какви са рисковете и последствията от изгарянето на цервикалната ерозия?
Изгарянето на цервикална ерозия може да доведе до усложнения като ендометриоза, синдром на болка, нарушаване на раждането и други. Освен това многократните изгаряния могат да доведат до левкоплакия. Важно е да се отбележи, че тази процедура не предпазва напълно от развитие на рак на шийката на матката.
-
Защо лекарите се противопоставят на използването на тампони с масло от алое за ерозия на шийката на матката?
-
Какви са препоръките за жени с ерозия на шийката на матката, които планират бременност?
в токуда не вдигат,лежа не мога да мръдна 
накрая към 1,30 отидохме по спешност 9тръгнахме към хирургиите,но мъжът ми продължи към Селена) веднага ме приеха хората,прегледа ме много любезна докторка,установи че кърви съд,гориха го с ток,не ставаше накрая със ваготил го намаза,сега ме изписаха, Токуда не вдига никой
но добре че отидох тук,че бая кръв изгубих.

Миналата година май месец правих цитонамазка - беше PAP II, лекарката тогава каза, че нямало проблеми. Въпросът ми е може ли за една година да е станало нещо фатално? Дали ако иманещо ще е в началото 
Веднага отидох на лекар отново, каза че било гъбички даде ми лекарства за това. Но след като си направих микробиологични изследвания за къде що съществува от микробиологичния свят се оказа, че няма нищо. Само много левкоцити. И от тогава година и половина само тичам между дерматовенеролог и гинеколог. И всеки вика нищо ти няма...Та миналия месец се оказа, че вече нямам нито един лактобацил и само много левкоцити. Този път и екстра коли бактерии. Записала съм си час при д-р Карагьозов, ама чак другия месец в края.
.