Раничка на шийката на матката - тема 4

• 159 118
  • 689
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Спонтанно и минимално. Дори бельото ми не се зацапва. Само когато взимам душ сутрин и вечер виждам, че има леко ръждиво течение. С извинение за неприятната конкретика, но все пак темата е такава, затова си позволявам да съм толкова детайлна Blush Ярката кръв беше само след секса и спря много бързо. Оттогава обаче не сме пробвали, така че не знам дали при контакт няма пак да прокървя по-сериозно. Наистина се колебая дали да ходя на лекар днес. Утре или в неделя чакам цикъл.

# 466
Belinda,Може би е хормонално това кървене,щом е ръждиво и точно преди цикъл.Изчакай си цикъла  и отиди на един колпоскоп след него,ако успееш .

# 467
  • София
О, ще успея, със сигурност. Ще отида на контролния преглед при лекаря, който ми гори раничката, той ще огледа нещата и ще ми прави контролна цито и МБ. Отделно обаче ще си запиша час и при този Карагьозов, за колпоскоп и за сверка на мненията. И дано с това се оправят нещата, защото е много неприятно Confused
Благодаря за съветите  Hug

# 468
.Дори си нямам и на представа от какво се получава?Докторката казам,че това може да доведе и до папилома вирус,ей това вече като го чух и ми щръкнаха косите..... Cry
Tочно така ли ти каза??!!  ooooh!
По принцип папилома вирусът е причинител на "раничките".Прочети първа страница  линка,който е долу в подписа ми,темата за цитонамазките и ще ти стане ясно кое какво е.Ако имаш въпроси питай.  bouquet

Не,докторката не ми каза това,аз самата незнам от какво се получава.Благодаря ти за помоща,ако имам въпроси,ще се възползвам.
"Раничката не води до папилома вирус,а обратното,той е причинител на ранички обикновено,но не и задължително.

Ти още повече ме озадачи Sad Надявам се да не се стига до това.

# 469
Ти още повече ме озадачи Sad Надявам се да не се стига до това.
Да не се стига до кое?Ти май наистина съвем не си наясно.Пак те подканям,прочети тази тема;

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538338.0

# 470
Момичета задавам въпроса си тук,така ме посъветваха.Проблемът ми е следният,преди няколко месеца когато правихме секс с мъжа ми ми прокървя няколко капки и след това нищо,спря веднага.Помислих,че може би не е нищо сериозно..леко одраскване или няраняване.Но..преди 20 дни пак ми се случи,но усетих болка..точно  като одраскване/може и това да е/.5 дена нищо,нямаше кръв или зацапване и ми дойде,но след това ми зацапва вече 7-8 ден.Записала съм си час за преглед,но е след седмица.Мога ли през това време да ползвам интимен дамски душ за промивки или какво мога да направя през тази една седмица ,за да облекча положението.Нямам парене,обриви,само това зацапващо течение,което се засилва при сексуален контакт.Може ли да е вътрешно нараняване и просто да мине от промивки..някой сблъсквал ли се е с това и каква е била диагнозата?Благодаря  bouquet ..и се извинявам,ако съм изпаднала в прекалени подробности,но тази една седмица ме убива.
п.с.течението не е постоянно,не е болезнено..просто както си стоя и изведнъж става,ръждиво на цвят  Rolling Eyes
Колкото повече чета толквоа повече се убеждавам,че е раничка,но не може ли да е просто нараняване/разкъсване/ след полов акт и просто да си зараства?

# 471
Волната макаронка,изчакай си часа и обясни всичко подробно на лекаря си.Ние можем само да гадаем.Simple Smile

# 472
Аз ще си чакам какво да правя,но попитах с идеята да попитам дали "симптомите" приличат на раничка Sad

# 473
Аз ще си чакам какво да правя,но попитах с идеята да попитам дали "симптомите" приличат на раничка Sad
По принцип раничките нямат конкретни симптоми,мила.Затова са толкова коварни ,особено ако човек не е посетил редовно лекар и то компетентен такъв. Hug Това течение с ярка кръв ли е или е ръждива?

# 474
Ходя на прегледи,но с детето и малко съм се занемарила Embarassed Кръвта е ръждива/като мътно бяло течение/,без парене и болка.Днес нямам зацапване,но през тези 8-9 дена от появяването на течението съм забелязала,че един ден има другия не newsm78 Ако е раничка не трябва ли да е постоянно кървенето?
п.с.знам,че в момента смао гадаем,но съм притеснена и искам да изключа раничка в главата си Praynig

# 475
Мисля,че не е раничка,а нещо хормонално.От хормоните състоянието на шийката се променя и тя се кръвоснабдява,каналът се отваря,затваря и тн.промени.Тя набъбва илои се втвърдява.Съответно при тези хормонални проблеми може да се получи минимално кръвотечение.Щом е ръждиво значи,че е слабо,повърхностно ,капилярно.Може да идва от ендометриума на матката около овулация.При някои жени е се появява често преди овулация или цикъл.На мен ми се е случващо няколко пъти също.Не мисля,че е свързано с раничка,но все пак лекар ще каже след преглед.Контактното кървене при раничка обикновено е с ярка кръв,не ръждива.

# 476
Благодаря за отговора  bouquet Поуспокои ме Peace В интерес на истината след полов контакт е по ярко червена,но е няколко капки и после минава на ръждиво зацапване,но ако е някакво вътрешно нараняване или хормонално изменение при полов контакт може да дразня засегнатото място...както и да е Simple SmileБлагодаря Ви много и дано наистина не е нещо сериозно Hug

# 477
  • София
Когато аз питах лекаря си дали е възможно нараняването по шийката да е от секс и кървенето да е от това, категорично отрече. Каза, че при мен кървенето е най-вероятно от раничката, която пък  е с друг генезис, но абсурд да е от механично нараняване от секс. Питах изрично, въпреки че бях сигурна, защото мъжът ми се беше ошашкал да не би той да ми го е причинил. Е, хубаво, сега знаем, че не е той виновен, но пък не знаем защо пак кървя, след като раничката беше обгорена Rolling Eyes Може би по начало не е било от нея или не е излекувана Rolling Eyes
Ще стане ясно, надявам се...

# 478
Щом след полов акт е червена,то може да има някаква епителна промяна на шийката и те съветват задължително да те погледне лекаря на колпоскоп.
Белинда,може да е имало и друга 'раничка',която да не е била видима с просто око,която да кърви сега.При мен поне беше точно това причината след горенето.

# 479
  • София
Докладвам, понеже така или ина4е ви направих съпри4астни към проблема. При контролния преглед не се установи нищо притеснително. Лекарят ми е категори4ен, 4е рани4ки няма, вси4ко е заздравяло, а контактното кървене си обясни с 4аст от ципата, която се образува след обгарянето, която не се е била отлепила и при секс механи4но се е отлюспила, оттам и лекото кървене няколко дни по-късно, до пълното заздравяване на епитела. Категори4ен е, 4е няма нужда от колпоскопия в момента, за допълнително диагностициране. Обясни, 4е тя е показана при съмнение за нещо притеснително и съмненията се доказват с цитонамазка, а не обратното/ което според мен не е съвсем така - двете изследвания се допълват/. При никакви видими изменения, липса на рани4ки, добра цитонамазка/ а дали моята контролна е добра, ще разберем в понеделник/ и 4иста МБ, колпоскопът се явявал излишен Rolling Eyes Малко странно обяснение имайки предвид факта, 4е явно е възможно при втора група цитонамазка, колпоскопът да установи опасни изменения Rolling Eyes
Да, може би проблемът е бил наистина в недооздравял епител след горенето. Да, факт е, 4е пове4е не съм кървяла контактно. Оба4е съм си малко Тома Неверни и най-вероятно ще си направя и колпоскопия при друг лекар, а междувременно ще правя усилено секс, за да видя дали ще се появи пак кървене. Ако не, ще кандисам, 4е съм здрава и ще си гледам живота Laughing

Общи условия

Активация на акаунт