Раничка на шийката на матката - тема 4

• 158 602
  • 689
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Мили момичета, моля за помощ. Не съм раждала, а имам 'раничка', която трябва да се гори. Казаха ми, че най-подходящо е с лазер. Моля ви за информация къде в София правят тази процедура с лазер освен в Токуда и кой лекар може да ми препоръчате. Моля и за координати. Просто доста съм уплашена и не знам към кой да се обърна. Вярно ли е,  че горенето с ток не се препочръчва за нераждали жени. Охх и аз не знам какво да правя-просто в Токуда няма сега дати - всичко е заето чак до юни месец. Сърдечно благодаря предварително.

В  тази тема  ще  намериш  информация  за  т.нар.  "раничка " , както и  координати  на  добри специалисти  .  Успех!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641828.0

# 556
На мен също ми откриха раничка. Цитонамазката - 2-ра група. На резултата пише контрола след противовъзпалително  лечение, доктора искаше да правим биопсия. Отидох при друг лекар за консултация и той ми предписа първо лечение и ми каза като свърша с лечението да отида на преглед пак. И аз сега не знам да се притеснявам ли и колко да се притеснявам. Не съм раждала, но вече мислим и по въпроса за бебче...
A защо не си направиш биопсията? Гледаха ли те с колпоскоп?

Резултат от биопсията - 1-ва степен. Казаха ми, че има два варианта - единият лечение около 2-3 месеца и после контрола, а другият обгаряне с ток. Обясниха ми, че при първият вариант е възможно не пълно излекуване. Не съм раждала и незнам какво да правя.

# 557
1степен е най хубавия резултат няма нищо притеснително.  bouquet

# 558

След всичко изчетено и аз така разбрах. Но на мен ми казаха, че имам папилом (заради което всъщност се наложи биопсията - да се разбере какво изменение има) и че с лечението надали ще изчезне. Най-доброто било обгаряне с ток.

# 559

След всичко изчетено и аз така разбрах. Но на мен ми казаха, че имам папилом (заради което всъщност се наложи биопсията - да се разбере какво изменение има) и че с лечението надали ще изчезне. Най-доброто било обгаряне с ток.
Първа степен какво??? Диплазия ли?АКо е така,то е хубаво този папилом да се махне.Най-добре е с лазер или LEEP./елетрическа бримка/ .А това дали сте раждала няма общо,защото манипулацията ще е лека и няма да се реже конус от шийката,което да е потенциална причина за проблеми в бъдеще.Горенето бих поставила на трето място като метод.

# 560

Първа степен какво??? Диплазия ли?АКо е така,то е хубаво този папилом да се махне.Най-добре е с лазер или LEEP./елетрическа бримка/ .А това дали сте раждала няма общо,защото манипулацията ще е лека и няма да се реже конус от шийката,което да е потенциална причина за проблеми в бъдеще.Горенето бих поставила на трето място като метод.

Благодаря за отговора. Гинеколожката ми каза, че ще се гори с ток  Thinking Също ми обясни, че не се препоръчва по-дълго пътуване след процедурата, а аз по принцип щях да пътувам следващата седмица, ама ще сменям дати сега (здравето преди всичко).... На прегледи ходих в Ст.Загора, понеже там бях, но по принцип съм от Габрово и сега като си взема всички изследвания мисля да ида тук, в Габрово при някой лекар да ми каже как да се махне - с лазер, ток или там каквото има още.... Надявам се само след това всичко да е ок, че направо.....

# 561
  • София
Здравейте момичета и на мен преди седмица ми откриха раничка,втора група цитонамазка,искаха да ми правят биопсия,но с пълна упойка  ooooh! Което мен лично ме поизплаши и отказах.Искам да попитам има ли други на които са им правили биопсията с пълна упойка?Пациентка съм на д-р Валентина Мазнейкова.
 След тази история с пълната упойка отидох да ме прегледа и доцент Дянкова от онкологията и каза че раничката е много малка и не вижда абсолютно никаква нужда от биопсия.А за пълната упойка се очуди много.Каза че ще ме следи,намаза ме с нещо,изписа ми и едни свещички,но на мен ми е едно свито и притеснено.

# 562
На мен ми вземаха биопсия без упойка... Абсолютно нищо не усетих... Нито щипване, нито бодеж, нищо! Даже при нормален преглед ми е по-некомфортно. Аз си мислех, че ще се усети болка, а то нищо.

# 563
Само да вметна,че обърквате понятията.
ПАП 1 е най-хубавия резултат.
Дисплазия 1 степене съвсем друго нещо и при всички положения подлежи на лечение и наблюдения.

# 564
Само да вметна,че обърквате понятията.
ПАП 1 е най-хубавия резултат.
Дисплазия 1 степене съвсем друго нещо и при всички положения подлежи на лечение и наблюдения.

Да така е.
На мен ми казаха, че ще се обгорят само засегнатите клетки, и че това няма да ми попречи при последващо забременяване и раждане.
А някой може ли да ми каже как стои въпроса с пътуването на дълъг път (за чужбина става дума) след тази процедура. Защото аз имам вече две различни мнения от двама различни лекари....

# 565
На мен др. Карагьозов ми каза да не пътувам на дълги разстояния след горенето с лазер  Peace

# 566
Скоро си направих цитонамазка резултата е 2гр.масово левкоцити и групи еритроцити.Каза че е добре но да видим от къде са тези левкоцити.Иначе имам раничка на шийката на матката още от първото раждане сега следва да се заеме с нея.

# 567
Момичета, така като ви чета усещам някаква паника, която ми се струва излишна особено при тези от вас, които са с добри резултати от цитонамазката.
Откриха ми раничка 2010 г., незнам кога се е появила, но моята лекуваща гинеколожка не предприе никакво лечение, въпреки че размерите на раничката не бяха никак малки - колкото монета от 1 лв. Това което прави е да ми взема цитонамазки периодично и стига резултатите да са добри според нея раничката ще си зарасне сама, както всяка една друга рана.Имала съм резултат 2-група , който също счита за добър, но задължително си направих ДНК тест за папилома вирус, за да елиминираме вероятността от предразположеност към по-сериозни заболявания и изменения. Предстои ми колпоскоп другия месец и ще разбера докъде е стигнало зарастването, иначе преди една година беше зараснала на 50%.
Може би малко лекари са с такъв подход, но тази категоричност да не се горят ранички на нераждали жени ме накара да й се доверя и също така липсата на стремеж да ме подлага на куп вероятно излишни процедури и предписване на лекарства.

Предистория:По принцип когато отидох 2010 г. на преглед при нея /настоящата ми гинеколожка/ бях с диагноза "кървяща раничка" и резултат от цитонамазка  II-III група.
Първото което ме попита беше кога ми е взето изследването, защото за резултата има значение в какъв период се взема секрета /колко дни след последния цикъл/.Установихме , че моят е бил взет в деня в който е започнал цикъл и кървенето всъщност се е дължало на това .Без изобщо да обърне внимание на резултата който й занесох, ми направи ново изследване, като държеше да бъде между 8 и 14 ден от започването на последния цикъл.

Така че съвета ми е да искате второ мнение винаги и да разсъждавате адекватно. newsm78

# 568
  • София

Така че съвета ми е да искате второ мнение винаги и да разсъждавате адекватно. newsm78

Аз  пък  като  "те  прочетох " стигнах до  извода ,че  изобщо не си наясно  за каква раничка става  въпрос  ? Независимо  от това дали си раждала  или  не  , аз  те съветвам  да не я  държиш  така  и  да чакаш  сама да  зарастне  Shocked!  Задължително си направи  колпоскопия  и то при възможност при  онкогинеколог!  Ако  се  установи атипизъм  и биопсия .

На   1-ва  стр.  на тази тема можеш  да се  информираш по подробно  и да  видиш,че  раничките  съвсем не са  толкова безобидни  , колкото  смяташ  .

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641828.0

# 569

Аз  пък  като  "те  прочетох " стигнах до  извода ,че  изобщо не си наясно  за каква раничка става  въпрос  ? Независимо  от това дали си раждала  или  не  , аз  те съветвам  да не я  държиш  така  и  да чакаш  сама да  зарастне  Shocked!  Задължително си направи  колпоскопия  и то при възможност при  онкогинеколог!  Ако  се  установи атипизъм  и биопсия

Подкрепям!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт