Раничка на шийката на матката - тема 4

• 158 591
  • 689
  •   1
Отговори
# 585
JustMyself84 супер!Пожелавам ти скоро да се похвалиш с  EFP

Аз в началото на април ще отида да видят какво се случва с моята раничка.

Много ми се иска да си сложа и Cervarix,някой знае ли как стои въпросът с тази ваксина след като се е появила раничка?Може би трябва да си направя тест за папилома вирус?  newsm78

Ако трябва да бъда честна, аз не бих си сложила тази ваксина. Четох доста противоречиви мнения, а и доколкото разбрах се препоръчва до определена възраст... ако не се лъжа до 25 години. Аз тест за папилома вирус не съм си правила... а може би трябваше. Но при мен като излезна резултата от биопсията ми казаха, че няма нужда да правя допълнителни изследвания за този вирус, защото ако бил от опасните видове щяло да си проличи от резултата. Абе надявам се да нямам повече проблеми. Ще видим следващия месец след контролата какво ще каже лекаря Simple Smile
Пожелавам само хубави резултати и без повече проблеми на всички  Peace и все повече хвалби с  EFP

# 586
Само да попитам... След обгарянето на раничка някой да е имал болки, все едно всеки момент ще ви дойде?  newsm78 До цикъла ми има 10-12 дена, а от време на време ме преболява така все едно до ден два ще ми дойде  Thinking

# 587
  • София
Moмичета а пили ли сте  Coriolus?На мен ми го дадоха за подсилване на имунната система,зареди раничката.

# 588
Искам да попитам Джъстмайселф84 (олеле как го написах Mr. Green) какво точно значи "обгаряне на раничка" - с ток ли, с лазер ли, с химически препарати ли? Еднократно ли се извършва? Извинете ако е тъпо зададен въпроса, но ми престои биопсия след 10 ина дни може, зависи от цикъла, и искам да зная предварително. Мерси!   bouquet

# 589
Искам да попитам Джъстмайселф84 (олеле как го написах Mr. Green) какво точно значи "обгаряне на раничка" - с ток ли, с лазер ли, с химически препарати ли? Еднократно ли се извършва? Извинете ако е тъпо зададен въпроса, но ми престои биопсия след 10 ина дни може, зависи от цикъла, и искам да зная предварително. Мерси!   bouquet

Здравей Simple Smile и аз като теб не знаех как точно се прави това обгаряне, но след доста четене тук ми се изясни. Ако се разровиш из темичката ще видиш доста различни мнения. Това е така, защото всеки случай си е индивидуален и зависи от състоянието и от лекаря кой метод за премахване на раничката ще избере. При мен, както ми казаха, е било в лека форма и хванато тъкмо навреме Simple Smile Но трябваше да се обгори, заради един папилом. При мен обгарянето беше с ток. Стоях 15 мин. в кабинета, като от тях сигурно 10 само си говорих с лекаря  Mr. Green всичко стана за 5 мин. За момента при мен няма да има втора процедура, но пак казвам, че си е индивидуално. Нека все пак и другите момичета да си кажат мнението, но моето след толкова четене и разпитване на лекарите е такова  Peace
А относно биопсията, аз нищичко не усетих като ми вземаха... само дето в началото 100 пъти питах лекарката "ще боли ли? ще боли ли?"  ooooh!  Mr. Green

# 590
Термокоагулацията е метод на изгаряне на тъканите,чрез използването на нажежен накрайник.

# 591
# 592
На мен днес ми откриха на рутинният гинекологичен преглед, че малката раничка е станала голяма. Малко съм бясна, защото на предният преглед миналата година ми бяха казали,че нямало нужда да се гори, цитото ми беше тогава 1-ва група.
Днес ми взеха отново цито и ми се накараха, притеснителното е, че за толкова кратко време така се е уголемила, вече взех да се плаша да нямам ракови клетки. Tired

# 593
  • София

Днес ми взеха отново цито и ми се накараха, притеснителното е, че за толкова кратко време така се е уголемила, вече взех да се плаша да нямам ракови клетки. Tired
Милата,на мен ми казаха на 6 месеца да я следя,една година си е доста време.

# 594
  • Пловдив
На мен ми гориха (и още има за доизгаряне), но оттогава вече 2 седмици имам тъмнокърваво течение, това нормално ли е? Не съм в цикъл още, рано е.

# 595
Правете си колпоскопии и биопсии.
Светла,как така още имаш за доизгаряне????

# 596
И на мен раничката ми я гориха на два пъти през 3 месеца с ток. Това се налага  защото , ако се обгори наведнъж има опастност от кръвоизлив. Затова не препоръчвам на никой обгаряне с лазер! Не съм имала такива големи течения, каквито описвате, а само болка и слабо течение по 2 седмици.

# 597
И на мен раничката ми я гориха на два пъти през 3 месеца с ток. Това се налага  защото , ако се обгори наведнъж има опастност от кръвоизлив. Затова не препоръчвам на никой обгаряне с лазер! Не съм имала такива големи течения, каквито описвате, а само болка и слабо течение по 2 седмици.

# 598
  • Пловдив
Светла,как така още имаш за доизгаряне????

Защото била големичка на размери, затова на 2 пъти.

# 599
Моята е била голяма колкото монета от 5 стотинки.

Общи условия

Активация на акаунт