МЕЛОДИЯТА НА СЪРЦЕТО - 32: чуй я, виж я ,наслади й се

• 30 815
  • 452
  •   1
Отговори
# 60
... Чучулигата-една от любимите ми книги още от ученическите ми години-дали я има екранизирана с превод newsm78 или поне на руски newsm78

Има я на Бг. Преди време си я изтеглих, ако не се лъжа от Замунда. Обаче не изгледах филма - ужасно стара продукция, почти черно-бяла, актьорите - ужасни, изобщо не се вписват в представата ми, придобита от романа, обстановката - грозна и потискаща... Нищо общо с естетическата наслада, която носи начина, по който са направили "Мелодията".

... Нимет ... Какво по-точно харесвате в тази жена ...

Точно затова не гласувах за Нимет, харесва ми само в последните епизоди. Предполагам, че искаха да ни покажат как Нимет се преобрази от "любовта си" към Джемил и от страданието, което той й причини. Сякаш видя последствията от поведението си на градска въртиопашка. Слагам "любов" в кавички, защото не ме убедиха докрай, че това е любов...

# 61
  • СТАНДАРТНО.
Добро утро и от мен!

Аз пък имам един въпрос към харесвщите Нимет?Какво по-точно харесвате в тази жена, защото аз лично не мога да забравя как се подлагаше на Кенан в началото?Как благодарение на нейните приказки пред Енисе и Шокрю,че хората започнали да разправят клюки за Ламия дето била сама на лодката с Кенан, те я пребиха и я изгониха от дома си.Тогава Нимет изгаряше от любопитство и завист,че Ламия е била насаме с Кенан, дори ходи специално да я подпитва и се държа грубо, когато Ламия обясни че между тях на лодката не се е случило нищо.Дори самата Ламия никога не я харесвала след тези мърсотии, които й стори, не знам как се е съгласила да работи с нея предполагам по-скоро заради Джемил.
Да, така е, но сега е съвсем различна, осъзна грешките си и се промени. Дори поотдалечи Енисе от себе си. И вече не действа подмолно, а е искрена  Peace

# 62
  • София
Аз пък не намирам Нимет за променена.Фактът,че от Джемил е готова да скочи на Омут доказва,че тя просто обича да ловува красиви,богати и известни мъже.Не смятам,че е обичала Джемил въобще.
В предишният пост забравих да й припиша и вината за самоубийството на мъжа й, който беше доста симпатичен и мил човек според мен.Един от мъжките образите, които са положителни.

# 63
ЗА осемте верни почитателки на Кенан

# 64
Здравейте  wavey
Ванче,много се радвам да те чуя(прочета).Не се притеснявай за изпита -сигурна съм в теб  Hug и знам,че ще се справиш  Peace

Да ви кажа,че наистина обърках Назъм с Намък  Embarassed ,ама какво да се прави вече-ще гласуваме така.

Да кажа за Нимет-не я харесвам достатъчно,но ме кара да й се възхищавам в последно време.Ето за това гласувах за нея.Макар и да не съм забравила какво правеше и говореше ,тя си взе поука и се опитва да се промени.Тръгна в друга посока.На моменти се вижда как пак я влече клюкаренето,но се държи на ниво  PeaceХаресва ми промяната в нея-не всеки е способен на тези години да промени характера и нрава си  Peace
Преди време Мишел и Дамла се бяха хванали да превеждат филма "Чучулигата"-ще ви дам инфо след малко като се поразровя  Peace
Пожелавам лек и спокоен ден на всички  Heart Eyes

# 65
добро утро и от мен!
по повод защо ми харесва нимет: нимет ми хареса, защото впрегна отрицателните си качества и ги метаморфозира в положителни от една "въртиопашка", както я определи бланка, тя се превърна в делова жена, която знае как да отстоява интересите си и интересите на своите клиенти. и при нея това стана не плавно, а шоково. и "шамарът", който й нанесе джемил й подейства градивно. не, както примерно при джавидан разочарованието й мобилизира единствено и само злобата й

# 66
Ето намерих.Пуснато е от Мишел.Имам спомен,че двете с Дамла работиха по превода и титрите
http://vbox7.com/play:7f0191ad
Отстрани са другите части

veka-самоубийството е такова,именно защото жертвата сама е избрала това.Не намирам за това,че Вейсел е със слаби ангели и на вместо разговор направи това,вина имат Нимет или Джемил.Той си е възрастен човек,с акъла си-това е избрал  Peace Колкото до това дали е положителен-не може да кажем със сигурност.

да се поправя за преводите.Това е написала Мишел-"ЦЕЛИЯ СЕРИАЛ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА 3 ЕП./1,2,3, ЧАСТ, КОИТО СА ПРЕВЕДЕНИ ОТ ДАМЛА/ СЕ ПРЕВЕЖДА ОТ СЕВИ_НИЛ."
Севи   bouquet ,Дамла   bouquet ,Мишел   bouquet

# 67

Точно този филм имах предвид. По тракерите го намерих нацяло (не е сериал), обаче копие с доста по-бледи цветове, останало ми е впечатлението за почти черно-бяло. 1986 година, ако не се лъжа?

# 68
  • Бургас
  tiptoe

# 69
Незнам коя е годината,но това есериал  Peace и не е черно-бял.Артистката в главната роля е   Heart Eyes

# 70
Гласувам за Нимет и по- точно за нейната положителна промяна. Джава, така и не иска да проумее, че със злоба живота е горчив.

# 71
гласувах с Ламия и Джамил, но ми допадат още Пашата, Нимет напоследък и Сузан.....оооооо забравих Омут  Mr. Green

# 72
  • 221B Baker Street
да - Чучулигата е минисериал,4-5 серии май беше  Peace

# 73
Анубис, благодаря за закуската  Wink
За анкетата гласувах за Ламия и Джемил, това са за мен образите търпящи развитие през цялото време.Харесвам Ламия още от самото начало,необяснимо е, първо я съжалявах, после я подкрепях в трудните й моменти, а сега й се възхищавам.За мен тя е много силен персонаж, нормално е човек претърпял нейните бързи метаморфози в живота да реагира глупаво на моменти, затова напълно я оправдавам...
Ваня пожелавам ти успех, ще се справиш!
Бланка и аз си мислех, че това ТИ е грешка в превода, но като го повдигна на въпрос, ми изкочи едно друга мисъл, нали именно на този кей за който говорехте, Джемил призна на пашата, че обича Ламия, и че се възхищава на любовтта и борбеността й, може би в сцената с леглото като е казал така, да е имал предвид, че надеждата, че тази любов ще се насочи към него го е крепяла, знам ли така си помислих....

П.П. Относно войната вкъщи и мен ме обявиха вече за луда и вманиачена, в началото и мъжа ми гледаше с мен, но само като наблюдател, а сега му се иска да свършват по-бързо тези сериали, защото окупирам телевизор копмютър, правя си графика според сериала, абе изобщо шантава работа....

# 74
  • София
момичета, а в коя серия беше случката с кея и признанието на Джемил пред пашата

Общи условия

Активация на акаунт