1001 нощи - приказката , която остана в сърцата ни , започва отново - 101

• 38 236
  • 421
  •   1
Отговори
# 390
# 391
# 392
# 393
# 394
НЯКОЙ ИМА ЛИ ИНФОРМАЦИЯ ДАЛИ НОВИЯТ ФИЛМ С БЕРГ щЕ БЪДЕ ИЗЛЪЧВАН У НАС?
ИЛИ МОЖЕ ШЕФЧЕТО ДА НИ ГО ПРЕДОСТАВИ С ПРЕВОД ДА ГО ГЛЕДАМЕ И ВСИЧКИ КОИТО Й ПОМАГАХА ,ЗА ПРЕВОДА НА СЕРИИТЕ ОТ 1001 НОЩ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 395
Aşk Geliyorum Demez- очаква се да излезе на 6 ноември,но дали ще бъде излъчван у нас незнам дали някой все още знае.

# 396
# 397
Sevi би ли погледнала пост 371 на Ани има ли новини !Предварително благодаря!

# 398
Епизод 52.
Толкова много събития.
Толкова много противоречиви чувства.
Толкова много образи.

Всяка минута едно ме замечтава, второ ме изненадва; нещо ме умилява, друго ме разгневява; веднъж се разсмивам, после се умърлушвам.
Понякога само за миг привързаностите и отхвърлянията ми се менят.
Сигурно егенето има пръст тука, но едва ли само като цифра /няма да ви я кажа/. Мисля, че повече като опит действа.

Тия 1001 нощи цели камари спомени ми събудиха. А също и ме подтикнаха към доста размисли, по-точно - да  представя свои разсъждения пред вас в писмен вид.

Гледам Бурхан и Надиде - обикновени хора.  Напомнят ми моите родители, Бог да ги прости.
Държат се така естествено. Няма крясъци и викове, няма взаимни обвинения. Всеки се вслушва в другия, съобразява се с него. В разбиранията и поведението им се чува гласът и върши постъпката на този тип хора, които принципно смятаме за нормални, но за  които всички днес мечтаем, както за редките и поради това скъпи неща.

Има много неща, които впечатляват в тези два образа. Аз искам да кажа само за някои неща от тяхната любов.
Ясно е, че при тях тя е налице. Проличава, че е минала през различни етапи.
Видимо е, че животът ги е научил да не я ограничават около  самите тях. Тя се простира през децата им, внуците, близките, приятелите, колегите и всякакви други, нуждаещи се от обич, закрила, помощ.

# 399
И  се връща по-крепка, по-сплотяваща.
Двамата са отдадени един на друг. Артистите го представят  много убедително и то така, че има силно усещане за емоционалната им обвързаност.  Когато са заедно, те са като едно цяло - сякаш мислят еднакво, усещат се един друг, както при Шех и Онур.
Разбира се, внушението е  по-спокойно, няма го оня магнит на приказната любов, който ни завърта в орбитата на слетите им души. Няма го треперенето на сърцето, стискането на спомнящите или мечтаещи ръце с взирането във всяка среща на влюбените.

Но пък я има увереността, че любовта наистина може да е с пълна отдаденост и взаимно разбиране; има го облекчението, че тя може действително да е  дълголетна и докосваща - в милувката по косите, погалването на бузата, прислонението един до друг, хапката от ръката на любимия...
Гледайки Бурхан и Надиде, ние сме свидетели колко жадувано щадяща може да е любовта - до такава степен, че да стигне до границите на лъжата. Такава активна е тя, че спестява лошото за любимия, впрягайки за целта дори  скриването на истината.
Толкова е реално това присъствие на взаимна потребност и действие за задоволяването и , че човек чак се замечтава  собственото скриване на истини да е само от такава любов.
Нищо, че става ясно по-късно колко проблеми се създават така, а и ние знаем това от собствения си опит. Но не ви ли се приисква  понякога да знаете със сигурност, че любимият е направил за вас цял един нов свят и със стремежа той да е идеален за вас.
После дори грешките, преживените страдания не са така унищожителни, както когато човек ги прави и изпитва сам.

# 400
И отново това усещане за заедност.
Али Кемал е останалият жив син. Той е опазеният наследник - от съдбата и собствената му глупост -  с бащини отстъпчивост, примирение и прошка и майчини всеотдайна, често изврътлива пред бащата и света, закрила и помощ.
Внуците са днешната радост, извираща ежедневно благост на живота, но и възприемането за житейска награда, присъстващото сега бъдеще, осъществяването на мечтите.
Така е през целия живот на Надиде и Бурхан.

Но идва инфарктът на Бурхан и всичко друго отстъпва назад за Надиде. Защитаваният дотогава с всички средства син в този момент е вече само презреният предател,виновникът за бащиното страдание.
Какво ли би казал християнският Бог за едно такова, макар и временно, въздигане на любовта към съпруга над любовта към децата, която би трябвало да е по-напред в ценностната йерархия, защото осигурява бъдещето на човешкия род?

А и доста други въпроси !

# 401
Ани, Севи   bouquet
Вие сте нашите очи за новините  Hug

# 402
# 403
# 404
  • Plovdiv

"О, любима! Аз роб съм на очите ти
по-черни от мрака на нощта!
От твойте погледи - стрели,
пронизана душата ми кърви!