греша ли някъде или съм много търпелива

• 3 407
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Трещерица,
На всеки му се пада ПО НЕЩО, бъди убедена.
Но във всеки проблем има предистория.И това не можеш да отречеш.
Най-малкото-ако мъжът наистина е бил такъв тотално безотговорен, мързелив, безпаричен-защо авторката му е РОДИЛА дете?
Ти би ли родила дете някому току така?  Ама честно?

# 16
Да, бе, страхотни сте вие с Лизбет. Ама ако ви се падне такъв мъж?! Да, жената е оправна, справя се с всичко. А на вас никога не може да ви се случи.

Те мъжете сигурно от лотарията се падат.
А такива истории има само в ДиС, в живота винаги има и нещо друго. Което като ни е спестено като информация, освен да си почешем клавиатурите и да и кажем да му бие шута , няма какво друго на направим.Само, че и на мен много мътна ми изглежда тази история.

# 17
  • Варна
Колкото и факти да са ни спестени, наличните са достатъчно показателни. За какво точно и е такъв мъж на авторката? Тя е вся и всьо, той как участва в живота на семейството си?

# 18
Не, не бих родила. Но не бих и осъждала жестоко. Родила съм деца на отговорен мъж. Но не се хваля, че заслугата е изцяло моя. Благодаря и на късмета.

# 19
Колкото и факти да са ни спестени, наличните са достатъчно показателни. За какво точно и е такъв мъж на авторката? Тя е вся и всьо, той как участва в живота на семейството си?
Прочети постинга и на Пасинет.
Този мъж, ако е наистина такъв, едва ли е бил различен ПРЕДИ детето.
Освен ако авторката не си е търсела просто....материал, генетичен, да ме прощавате.

Говоря каквото мисля, а ако на някого не му харесва...... Whistling

# 20

Говоря каквото мисля, а ако на някого не му харесва...... Whistling

Не, не ми харесва. Дразнят ме безкрайно самодоволните личности. Имам много кусури , мъжът ми - също. Та дори и децата ми.

# 21
  • Добрич
Е как пък никой, освен Лизбет, не се сети да попита, аджеба, авторката за предисторията?
Не вярвам, ама никак, на такива стопроцентови истории за лошият Вълк и добрата Шапчица.
Почти винаги си има крушка опашка.

Освен това мъжете, колкото да ги пишем силен пол, депресират не по-рядко от жените, и понякога при тях е много по-силно, но приема различни измерения.

С горенаписаното не защитавам никого. Само разсъждавам. (понеже в Д и С не се разсъждава, тук е на принципа черно и бяло, има/няма, и най-често-напусни го, той не те заслужава, ти си дъ бест, дъ уан, и т.н. бля-бля)

А според теб нормално ли е дете/бебе/ на 10 месеца да е на ясла, а тати да стои"депресиран" у дома. Как пък една депресирана мама не се сети да се"отърве " по този начин и да запише н-месечното си бебе на ясла????

# 22
Определено си прекалено търпелива и позволяваш да ти се качват на главата.Оправяш се сама,така че защо ти е той?Така или иначе не ти помага по никакъв начин.Намери си човек,който ще те оценява,обича и ще те подкрепя. Hug

# 23
Тълкуването ти на изказването ми като самодоволство е погрешно, но не ми се занимава повече.
Аз съм убедена-за себе си-че има и друго.

Спорете си оттук нататък.

# 24
Тълкуването ти на изказването ми като самодоволство е погрешно, но не ми се занимава повече.
Аз съм убедена-за себе си-че има и друго.

Спорете си оттук нататък.

Е, как. вие сте намерили идеалните мъже.  А ние горките....

# 25
  • Варна
Не тази вечер, Жозефина!!! предполагам знаеш, че характера на един човек, способността му да носи отговрност и ред други, нужни за един добър баща качества, е много трудно да се дефинират и отличат когато хчовек е влюбен и се носи във вихъра на емоцията. И после, момента с надеждата, че когато му дойде до главата той, все пак ще се осъзне и ще поеме своята част от товара, също го има. Нали казват, последна умирала.
Така че, не винаги всичко е кристално ясно още от началото си. И не всички попадат на свестни и отговорни мъже, за жалост.

# 26
Много едностранно ми изглежда описано... Злият той, добрата ти. От колко време ви е връзката преди бременността, нали нещо е имало между вас (освен секс), щом сте решили да имате дете. С какво те е привлякъл? Как се е справял в живота преди да започнете връзката си? На мен този човек ми звучи в депресия, затиснат в ъгъла. Психолог + много, много подкрепа, окуражаване и обич. Ако държа на него, разбира се. Ако не - ясно.

нека отговоря на подхвърлянията относно предисторията - преди живеехме отделно и се виждахме само почивните дни, правиха ми впечатление някой неща, но все намирах извинение за него и ги пренебрегвах като конкретни сигнали - например,жилището му беше винаги мръсно и неподредено, като отивах на гости почивните дни ми минаваха в чистене и подреждане, а като се върнеше от работа пак прекарваше веремето си пред компютъра, не успя 1 година да организира пренасянето на неговите мебели при мен и накрая наемодателя се принуди да ги изхвърли, бях уредила и транспорт за това, той дори не отиди да уреди нещата на място и после аз бях виновна, че бременна не съм отишла да му мъкна мебелите и да му докарам колата, защотот шофьорската му книжка вече беше невалидна. Иначе е бил загрижен за мен, как се чувствам имам ли проблеми с някой, все идеи ми дава, все разговори, но нищо повече. Като цяло само приказки и хубави обещания, но вече не вярвам. Като дойде момента до вършенето на нещата всичко се затлачва. Да, бях влюбена, той всепак е умен мъж, добре изглеждащ, чувствителен и аз малко над 30-те години ми се искаше да имам вече дете.

# 27
  • Пловдив
Понеже познавам трима такива мъже, които отгоре на всичкото са и братовчеди помежду си, съм склонна да вярвам на авторката, без да знам предисторията. Тези трима са все недооценени, работодателите им не ги заслужават, съответно те се задържат на една работа за не повече от 2-3 месеца. Освен това са женени - жените им ги търпят, така че не се чудете толкова на авторката.
Не знам, обаче, как трябва да се постъпва с такъв тип хора. Евентуално по-крути мерки, ултиматум - или - или...

Редактирам, защото с авторката сме писали заедно. Този е безнадежден случай.

# 28
За въпроса ти - много си търпелива.
Този човек не заслужава това което правиш за него. Може да бъдеш сигурна, че там някъде, ще намериш човек които те заслужава, такъв които да отговаря на описанието ти, " искам да имам човек до мен от който да се възхищавам, да е силен и оправен и да мога да разчитам на него", защото този не е нито едно от изброените, а от жал по добре на тебе няма да ти стане.

# 29
Много едностранно ми изглежда описано... Злият той, добрата ти. От колко време ви е връзката преди бременността, нали нещо е имало между вас (освен секс), щом сте решили да имате дете. С какво те е привлякъл? Как се е справял в живота преди да започнете връзката си? На мен този човек ми звучи в депресия, затиснат в ъгъла. Психолог + много, много подкрепа, окуражаване и обич. Ако държа на него, разбира се. Ако не - ясно.

нека отговоря на подхвърлянията относно предисторията - преди живеехме отделно и се виждахме само почивните дни, правиха ми впечатление някой неща, но все намирах извинение за него и ги пренебрегвах като конкретни сигнали - например,жилището му беше винаги мръсно и неподредено, като отивах на гости почивните дни ми минаваха в чистене и подреждане, а като се върнеше от работа пак прекарваше веремето си пред компютъра, не успя 1 година да организира пренасянето на неговите мебели при мен и накрая наемодателя се принуди да ги изхвърли, бях уредила и транспорт за това, той дори не отиди да уреди нещата на място и после аз бях виновна, че бременна не съм отишла да му мъкна мебелите и да му докарам колата, защотот шофьорската му книжка вече беше невалидна. Иначе е бил загрижен за мен, как се чувствам имам ли проблеми с някой, все идеи ми дава, все разговори, но нищо повече. Като цяло само приказки и хубави обещания, но вече не вярвам. Като дойде момента до вършенето на нещата всичко се затлачва. Да, бях влюбена, той всепак е умен мъж, добре изглеждащ, чувствителен и аз малко над 30-те години ми се искаше да имам вече дете.
Един момент, моля! Това не са подхвърляния! Ти искаше съвет и ти бе даден. Не го подценявай като го категоризираш в категория подхвърляне. Лично мое мнение е, че ти не си била влюбена в него, а просто си се хвърлила през глава на врата на първия, който те е пожелал...  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт