10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 968
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 3 195
  • София
Аз не си звъня всеки ден с моите родители. Ако не са добре ще звъннат, а като сме добре няма какво толкова да си разказваме.Със свекърва ми общувам още по-рядко. Разбираме се и винаги сме били културни една към друга, но не сме еднакъв тип хора, че да си общуваме редовно и да споделяме. Живеем в един квартал, вижда детето 2-3 пъти месечно.
У нас идват рядко на гости-моите родители са на другия край на София...не е особено далеч, но все пак всеки си има задължения, ежедневие. Баща ми идва веднъж месечно, с майка ми се виждам да кажем 2 пъти. Зеъним си, но тя не е тип човек, който ще виси непрекъснато в нас. Случвало се е да и зеънна да дойде и да каже, че я мързи  Grinning  Мен това ме устройва-не се засягам, знам какви са ни отношенията и ме облекчава, защото не се изисква и от мен.
Имам близки роднини, които имат и семеен бизнес и всички са заедно непрекъснато. Понякога ми липсва такава ситуация, друг път си отдъхвам, защото съм оставена да решавам сама, да живея спокойно сама с мъжа си и детето. Не са ми разпределени дните по сестри, майки, свекърви...Никой не идва в нас в 7 сутринта да ми готви и да ми гледат детето.

# 3 196
Малко по темата , вчера се чуваме със свекърва ми по телефона да си честитим празника и много важното уточнение “ много обичана и желана жена , ама само от Х (ММ)” , голям смях падна.

# 3 197
  • Deutschland
Радвай се, че поне е честитила празника. Моята не звъни изобщо, не че ми е дерт. За сметка на това е раздала номера на телефона ми на разни нейни роднини, та вчера получих няколко смса и съобщения на Вайбър. Като се приберем в Бг ще я питам с какво право раздава чужди телефонни номера и защо го е направила  newsm78

# 3 198
  • София
Малко по темата , вчера се чуваме със свекърва ми по телефона да си честитим празника и много важното уточнение “ много обичана и желана жена , ама само от Х (ММ)” , голям смях падна.
Трябваше да й кажеш вица:
Попитали радио Ереван:
-Кое е по-добре-да имаш красива жена, която ти изневерява или грозна ,ама само твоя?
-А ти какво предпочиташ-да ядеш торта с приятели или лайно сам.

Ей, да не се обидиш, копнах го без редакция  bouquet

# 3 199
Ние си звъним през ден, два, понякога всеки ден с моите родители. Кратки 5 минутни разговори провеждаме. Гостуването е за 2-3-4 часа един от почивните дни. Гости с преспиване не правим/близо сме, пък и да си оставим малко лично време за нас/

И със свекърите ли е така?

Със свекърите си звъни синът им колкото и когато има нужда/нямам представа дали си звънят всеки ден или веднъж седмично, тяхна си работа/. Вижда се с тях също колкото и когато има нужда обикновено за 2-3 часа в един от почивните дни, когато иска взима и детето. Аз се виждам с тях основно по празници и по повод. Всички/свекъри, моите родители и ние/ се събираме на маса няколко пъти годишно - на рождения ден на детето и на някой личен празник на родителите/
Добре ни/ми/ е така

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 15:50 от veselka1

# 3 200
  • София
Със свекърите си звъни синът им колкото и когато има нужда/нямам представа дали си звънят всеки ден или веднъж седмично, тяхна си работа/. Вижда се с тях също колкото и когато има нужда обикновено за 2-3 часа в един от почивните дни, когато иска взима и детето. Аз се виждам с тях основно по празници и по повод. Всички/свекъри, моите родители и ние/ се събираме на маса няколко пъти годишно - на рождения ден на детето и на някой личен празник на родителите/
Добре ни/ми/ е така

Свекърите не се ли чувстват пренебрегнати така?
Вашите идват всеки почивен ден у вас, мъжът ти също ги посреща, а като иска да се види с родителите си, отива у тях, че и детето води да го видят.

# 3 201
  • София
Добре ни/ми/ е така

Свекърите не се ли чувстват пренебрегнати така?
Вашите идват всеки почивен ден у вас, мъжът ти също ги посреща, а като иска да се види с родителите си, отива у тях, че и детето води да го видят.

И майка ми идва у нас - защото гледа понякога децата. А свекървата и свекърът само реват да им ходим на гости, да ги видят ако може. Еми не може. Ето тази седмица, ако искат да си се гледат, пращам ММ на гости при тях с двете малките, а аз с баткото на кино. Иначе свекървата звъни всеки ден, за вечерна проверка.

# 3 202
  • София
Мда, има разлика да ходиш с децата да правиш компания някому и да му ги оставиш да те отмени в гледането.
Помощ е второто, първото - не дотам.

# 3 203
Явно не съм се изразила правилно. Ние ходим и при двата комплекта родители. Т.е. мъжът ми не посреща нашите всяка седмица, а когато той разпуска като отиде да играе футбол с приятели, ние с детето прекарваме следобяда при родителите ми.
По подобен начин аз като отделя два часа да отида нафризъор/кафе/да сготвя и т.н, той взима детето и отива до техните.
Достатъчно натоварени са ни делничните дни, за да посрещаме ежеседмично родители/гости. А специално на родителите ми им е много по-приятно, когато ние отидем при тях, отколкото те да идват при нас.
Когато се налага майка ми да идва да гледа детето, пристига сутринта, чака я да се наспи,  дава и за закуска каквото съм приготвила и си я води в тях. След обяда ми я връща. Мъчение е да стои цял ден в нас. Като си е в къщи, освен че гледа детето, може и да си свърши някаква работа. Ако е в нас, денят и е загубен.

# 3 204
Съжалявам за спама, но си мислех, че този феномен е само при нас и нашите родители (моите и на скъпия) също рядко се завъртат в нас и им е по-добре ние да ходим.
Все си мислех, че нещо не ми харесват къщата  Grinning Но пък и в нас ракия и кой знае каква салата рядко има, така че за какво ли и да идват вечер на гости  Laughing

# 3 205
Сегашната ми проекто свекърва е точна и готина и засега изцепки с нея е нямало, но майката на бившия ми приятел беше леко нетактична. Отивам му аз за първи път на гости с преспиване, на другия ден ще се запознавам със семейството на обяд (те живееха в друг апартамент) Сутринта сме още в леглото и се гушкаме, сами сме в апартамента като изключим кучето му и по едно време се чува звук от отваряне на врата. След по-мслко от минута майка му силна вилна нахлува в стаята без грам притеснение. Оказало се, че имала някакви неща забравени и точно днес решила да ги взима Crazy Аз като я видях се вцепених, а тя хич не се притесни, дори ни вика "спокойно, вие си лежете, аз ей сега излизам"
После разбрах от бившия, че в кухнята била стоварила торба с продукти, закуска мислила да ни прави.  Simple Smile

# 3 206
Аз преди години имах една кандидат свекърва, която като оставих синчето й, ходеше да разправя, че той бил казал, че аз съм го оставила само защото ме съжалил и да не ми петни името в града, че после жених нямало да се намери за мен.  Joy Не се ядосвам на жената, мисли за мен, да не рекат хората, че съм "Развалена стока" на 20 години  Laughing

Сега за жалост нямам свекърва, споминала се е жената много отдавна.
Но за сметка на това какво доведено свекървище си имам, само от историите за нея ми се изправя косата. Радвам се че е на другия край на света.  bowuu

# 3 207
  • Варна
И аз имам две свекърви. Оригиналната ,на мъжа ми майката е много готина! Чуват се със сина си всеки ден. Праща ми поздрави и целувки. За празниците си пишем по едно съобщение на вайбър и много добре се разбираме.  Wink
За сметка на това обаче, гаджето на баща му...майко мила! Е тя е като от филмите! Толкова зло същество и какви интриги сплита не е истина. Аз с нея вече никакъв контакт не поддържам. Успя да разтури семейството на брата на мъжа ми, че се обажда и на свекърва ми да я обвинява, че тя ги е разделила и че е тормозила бившия си мъж.
Отишли една сутрин при брата на мъжа ми да видят бебето в 08:30 сутринта. Навън дъжд и кал ,а наща влязла с обувките. Етърва ми и я питала ,защо не се е събула и й казала, че снощи е мила,а тя отвърнала -Е! Пак ще изчистиш,каква ти е работата. После ни се обаждаха да ни се оплачат , че ги почерпили с едни солети. Може би питка трябваше да й омесят.
При нас на гости идваха само веднъж. Два дни се приготвяхме. Готвихме дивеч. Те още с влизането казаха,че няма да стоят много и явно бащата беше инструктиран да яде бързо и да си ходят. На госпожата обаче обгрижването явно й хареса. Нахраниха се за час и предложихме да й сипем уиски,но бащата каза, че бързали и ние си останахме само с предложението.
 На следващия ден бащата звъни на мъжа ми и започва една тирада как можело да сме такива неблагодарници на жената едно уиски да не сипем  ooooh!
 Оттогава с мъжа ми сме се разбрали изобщо повече да не се занимаваме.

# 3 208
  • София
Съжалявам за спама, но си мислех, че този феномен е само при нас и нашите родители (моите и на скъпия) също рядко се завъртат в нас и им е по-добре ние да ходим.
Все си мислех, че нещо не ми харесват къщата  Grinning Но пък и в нас ракия и кой знае каква салата рядко има, така че за какво ли и да идват вечер на гости  Laughing

С годините, личният комфорт се уважава повече и ходенето на гости, пък и в децата, става досада, въпреки кефа да ги видиш.
Друго си е да си си вкъщи, където всичко е подчинено на удобството ти и не се налага да търсиш посудата, че и да помниш къде за я сложиш после, че да не те пустосват......... Joy

Така че, не е до нехаресване на вашата къща, а до срастване със своята. Peace

# 3 209
  • София
Все си мислех, че нещо не ми харесват къщата  Grinning Но пък и в нас ракия и кой знае каква салата рядко има, така че за какво ли и да идват вечер на гости  Laughing
При нас проблемът идва от това, че свекърите се събират в една стая само когато сме им с децата на гости. И няма как да дойдат до нас, защото трябва да е с ГТ (защото вече свекърът отказва да вози свекървата и сестра му на ММ) и им се струва далеч. А не сме в двата края на София да е чак такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт