10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 718 012
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 555
А снахата какво отговори, че ми стана интересно?
Надявам се, че не е казала: "С мас!".  Laughing
А що може и с мас  hahaha моята свеки за първото дете / второто не го искаше та не се напрягаше да прави нещо/ ми донесе 3 бурканчетас мас специално преварена на водна баня 9 пъти  newsm78 щото едно време в нейния край така се правело  Joy
Много майки го практикуват. Моя приятелка, интелигентно и образовано момиче, точно с преварена и пречистена мас си мажеше детето. И твърдеше, че било много по-хубаво от всичките скъпарски мазила. Де да знаеш, може и права да е била...  newsm78

Съмнявам се , не ми се мисли каква алергия би могла да стане ,особено ако е лятото.
Мда...и да мирише на гранясало....  Confused

# 556
  • София
Сетих се друго : пролетта детенце беше в свеки и след работа отивам да я взема .В двора на работата ми има люляк и аз набирам за мен и като добра снаха набирам и за свеки .Детето го взима и й го носи аз докъто вляза и свеки се провиква : какъв е тоя нецъфвал люляк дето си донесла ? newsm78
Е следващите пъти си берях само за мен.Ми тъй де няма да й нося нецъфнал или прецъфтял на жената .

# 557
Питах я какво иска да каже - фръцна се и не ми обясни. За разведените - не пропускаше по едно време да го спомене, а знае, че майка ми е разведена. Докато не й се разклати и нейния брак преди няколко години - с месеци не си говореха със свекър ми. Поомекна доста.
  Ааа, и това ми е натяквано/родителите ми са разведени/.В тая насока, любимото и изречение е:..."Ние сме от добро семейство"...Казвано с повод и без, натъртвайки.Не и стига, че ми го повтаря, ми се беше изпляскала пред майка ми с ясната цел да я засегне/правейки намеци за приятеля и, с тон говорещ "Я, се виж каква каква си..."/.Че и баба ми зачекна на тая тема, как да имаш здраво семейство било много важно и т. н.Баба ми се сконфузи-после ми сподели, че и станало  много неудобно.Кой не иска да има хубаво семейство, само че нещата понякога не стават така, както ги искаме.

# 558
Сетих се друго : пролетта детенце беше в свеки и след работа отивам да я взема .В двора на работата ми има люляк и аз набирам за мен и като добра снаха набирам и за свеки .Детето го взима и й го носи аз докъто вляза и свеки се провиква : какъв е тоя нецъфвал люляк дето си донесла ? newsm78
Е следващите пъти си берях само за мен.Ми тъй де няма да й нося нецъфнал или прецъфтял на жената .
LaughingБях и набрала кофа ягоди и череши и казах да прати зет си да ги вземе, да си ги хапват ли , каквото искат да ги правят.Да, ама зета идва чак на третия ден, съответно плодовете вече бяха тръгнали да се развалят.Коментара беше сумтене и"Те всички бяха нагнили и ги изхвърлих, не могат да се ядат".

# 559
  • София
Бях и набрала кофа ягоди и череши и казах да прати зет си да ги вземе, да си ги хапват ли , каквото искат да ги правят.Да, ама зета идва чак на третия ден, съответно плодовете вече бяха тръгнали да се развалят.Коментара беше сумтене и"Те всички бяха нагнили и ги изхвърлих, не могат да се ядат".

Ами ако ти беше на нейно място, нямаше ли да го отбележиш? Ясно, че не си го направила нарочно, но резултатът е, че тя е получила загнили плодове.
Относно намеците за здраво семейство - кимате, съгласявате се и толкова. И все по-рядко общувате с нея.

# 560
Мъжът ми и свекър ми палят барбекюто, а аз съм се забляла в ръцете на мъжа ми. Изведнъж свекъра изцепи: "Какво ме гледаш като изтребител?" Shocked Казах му да не се заяжда и че изобщо не съм гледала към него, а той ми вика,че само се шегувал Laughing
Понеже нямаме брак майка ми иска да ни помогне финансово за сватба, както всички наши близки са помогнали на децата си. Обръщение на свекъра към мъжа ми: "Ами тате, що да не направите сватба, ако съберете парички няма лошо".Свекървата уж ме харесва, но се намуси че последна разбирала. Отказахме се от сватба. Гледаме снимки от сватбата на дъщерята на най-добрата приятелка на свеки, а тя възхитена: "Аууу, каква хубава торта...ама каква красива булка" и т.н.Мъжът ми й отговаря на майтап:"Като от моята сватба нали?". А тя: "Аз какво съм виновна, че не си си уредил живота" Shocked Държа да подчертая, че те направиха сватбата на брат му, а и сега му помагат финансово тайно от нас Wink
Понеже ни потръгна малко бизнеса и свеки си помисли, че сме фрашкани с пари казва на мъжа ми: "След два дни баща ти има имен ден трябва да съберем пари за да му направим хубава маса". Сякаш ние сме длъжни да даваме пари за почерпка, но не дадохме де Wink

# 561
А снахата какво отговори, че ми стана интересно?
Надявам се, че не е казала: "С мас!".  Laughing
А що може и с мас  hahaha моята свеки за първото дете / второто не го искаше та не се напрягаше да прави нещо/ ми донесе 3 бурканчетас мас специално преварена на водна баня 9 пъти  newsm78 щото едно време в нейния край така се правело  Joy
Много майки го практикуват. Моя приятелка, интелигентно и образовано момиче, точно с преварена и пречистена мас си мажеше детето. И твърдеше, че било много по-хубаво от всичките скъпарски мазила. Де да знаеш, може и права да е била...  newsm78

И аз мажех с мас. За 3 дни с маста имаше много по - добър ефект от 10-те скъпи мазила, които бяхме изпробвали  Wink
Не си измисляйте. каква алергия към мас ? Покажете ми бебе с такава алергия. Маста НЕ мирише.
В основата си всички кремове, лосиони и други мазила съдържат мас, но не задължително свинска, може и гъша и патешка, растителна мазнина, но имат мас. Червилата също.

Последна редакция: ср, 24 авг 2011, 13:21 от rosy_bosy

# 562
  • София
Много майки го практикуват. Моя приятелка, интелигентно и образовано момиче, точно с преварена и пречистена мас си мажеше детето. И твърдеше, че било много по-хубаво от всичките скъпарски мазила. Де да знаеш, може и права да е била...  newsm78
И аз мажех с мас. За 3 дни с маста имаше много по - добър ефект от 10-те скъпи мазила, които бяхме изпробвали  Wink
Не си измисляйте. каква алергия към мас ? Покажете ми бебе с такава алергия. Маста НЕ мирише.
В основата си всички кремове, лосиони и други мазила съдържат мас, но не задължително свинска, може и гъша и патешка, но имат мас. Червилата също.
В бг-мамма като цяло темата за маста е табу. Иначе сме много екологични, против торовете, парабените и всякаква намеса в природата, но мас и то свинска... не е достатъчно фешън, нито достатъчно скъпа. Сори за офтопика, няма вече  Mr. Green

# 563
Откакто прочетох едно засукано име на ястие и попитах какво е всъщност, а се оказа прост качамак, ама така по - чуждоземско кръстен, и аз си направих тези изводи.
Не може да кажеш, че обичаш качамак, щото е просто и селско, трябва да е по - така кръстено, че да ти хареса  Wink
И аз няма вече да излизам извън темата  Peace

# 564
  • София
След два дни баща ти има имен ден трябва да съберем пари за да му направим хубава маса". Сякаш ние сме длъжни да даваме пари за почерпка, но не дадохме де Wink

Познато ! Зълва ми ще се жени / ние сме женени вече от 7-8 г и живеем от делно/ при което свекърва ми се обръща и казва на мъжа ми " На свадбата на сестра ти трябва да й дадеш 100лв." / за времето си бяха бая пари/
Е от къде на къде ще определя колко и какво трябва да дадем  newsm78 .Купихме подарък .

# 565
моята свекърва пък днес ни изгони от апартамента, (тя живее на село), защото не сме й обръщали достатъчно внимание и не сме й казвали всичко по график какво правим през деня... newsm78 е събрах багажа и сега чакам мъжо от работа, да се местим в полуготовата кватрира, а нея неискам да я виждам, че ще й се стори тесен града

# 566
  • София
моята свекърва пък днес ни изгони от апартамента, (тя живее на село), защото не сме й обръщали достатъчно внимание и не сме й казвали всичко по график какво правим през деня... newsm78 е събрах багажа и сега чакам мъжо от работа, да се местим в полуготовата кватрира, а нея неискам да я виждам, че ще й се стори тесен града

А мъжа ти разбра ли че ви е изгонила или свеки беше така добра да го каже на теб ?
Премести се в полуготовата квартира и си гледай живота , убедена съм че ще си 100 пъти по- спокойна.И свеки като ти дойде на гости можеш да я изгониш.

# 567

А мъжа ти разбра ли че ви е изгонила или свеки беше така добра да го каже на теб ?
Премести се в полуготовата квартира и си гледай живота , убедена съм че ще си 100 пъти по- спокойна.И свеки като ти дойде на гости можеш да я изгониш.

тя на мен не смее да се прави на интересна, с мъжо работят на едно място... той пре спокойно прие всичко, за разлика от мен... тя знае ме колко не струвам и изобщо не смее на мен да ми ги говори такива, а като ми дойде в квартирата изобщо няма даже да си направя труда да й отворя вратата  Grinning

# 568
  • София

тя на мен не смее да се прави на интересна, с мъжо работят на едно място... той пре спокойно прие всичко, за разлика от мен... тя знае ме колко не струвам и изобщо не смее на мен да ми ги говори такива, а като ми дойде в квартирата изобщо няма даже да си направя труда да й отворя вратата  Grinning

Браво момиче!
Каквото повикало такова се обадило.

# 569
хах, ми така ми,какво да се давам, нашите пък ми викат,  че не са ме възпитали така и че е грозно,ама и те накрая като видяха с каква откачалка си имам работа ме подкрепят изцяло

Общи условия

Активация на акаунт