10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 790
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Дори и при разделени родители, когато се прави по-трайна промяна в детето, това се решава от двамата родители.
Пак с уточнението, че и двамата се държат като родители.

Допълвам тук, че е пълен офтопик:
Питаш какво е "траен"?!? Ами, добре: http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BD

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 14:35 от milenaka

# 1 111
  • София
...Това, че са разделени, не дава право на бащата да си прави каквото иска с визията на детето си.
Бащата "не прави, каквото си иска с визията", а просто е подстригал детето според собствения си вкус. А и доколкото си спомням детенцето е било много радостно от новата прическа.
Питам - майката ежедневно обсъжда ли с бащата въпроси по имиджа на детето?

# 1 112
  • София
Дори и при разделени родители, когато се прави по-трайна промяна в детето, това се решава от двамата родители.
Пак с уточнението, че и двамата се държат като родители.
Как определяш промените като "трайни"? Купуването на зимно яке трайна промяна ли е? Laughing
Излишни драми са това, според мен....

# 1 113
  • където ми харесва
...Това, че са разделени, не дава право на бащата да си прави каквото иска с визията на детето си.
Бащата "не прави, каквото си иска с визията", а просто е подстригал детето според собствения си вкус. А и доколкото си спомням детенцето е било много радостно от новата прическа.
Питам - майката ежедневно обсъжда ли с бащата въпроси по имиджа на детето?

Да, аз обсъждам неща, относно визията на децата ми с мъжа ми, ти не го ли правиш?
Защото, ако не го правиш, това значи че си противоречиш.
Не мога да разбера, какво се опитваш да докажеш?
Между другото, аз не прочетох никъде, че детето си е харесало прическата, да не си прочела две подобни мнения?

# 1 114
Не се ядосвайте на тролове - безмислено е, а и не разбират като им се говори. То е все едно да спориш с радиото.

За да съм по темата ще споделя първото сериозно изнервяне, което ми докара майката на ММ.
Обажда ми се една вечер, малко след като им казахме, че съм бременна и се започва с всякакви въпроси и наставления, как трябва да внимавам, какво трябва да ям, какво не трябва да правя и пр. щуротии. Аз обяснявам по възможно най-милия начин, че няма да променям начина си на живот и че ще слушам единствено лекаря и тялото си. Ясно ми е, че жената го прави от добро чувство, но определено не съм малоума и нямам нужда от непоискани съвети.

Дотук добре, но в един момент се изцепва "Ето, няма само Х да има бебе" и аз  Shocked Shocked Shocked Х е един наш приятел, който очаква скоро да се роди първото му детенце.
Дори не можах да реагирам на таз щуротия. Да не сме на състезание случайно?!

После ме попита ни в клин, ни в ръкав, кога ми е термина, за да знаела кога да си вземе отпуска! Питам я аз (все още с любезен тон), защо е нужно да си съобразява отпуските с моя термин и тя каза "Ами, за да дойда да ти помагам"! Чакай малко, аз не съм казала, че искам да ми помагаш. Имам мъж, на който мога да разчитам, а ако толкова много го закъсам, много по-комфортно ще се чувствам собствената ми майка да идва да ми помага. Най-малкото имам намерение да кърмя и няма да ми е приятно да се развявам по голи гърди пред свеки.

Както и да е, и това преглътнах, но накрая, след като казах, че ще си гледаме детето сами тя започна да ми обяснява, какви усложнения могат да ме сполетят по време на раждането и след това, какво ѝ било на нея преди трийсе и кусур години и пр.
Точно в този момент бях вече извън кожата си, защото имах кървене  Tired Как е възможно да говориш такива неща на бременна жена?!

Та така... усещам как тепърва започват драмите ми с нея, а никак не ми се иска да става така. В състояние съм обаче да повиша тон в един момент и се надявам от това поне да се разбере.

# 1 115

Исках да докажа, че двамата родители са равноОтговорни и равноПравни спрямо детето.

Точно така. Именно поради тази причина единият родител не взема решения и не предприема действия по отношение на детето зад гърба на другия.

# 1 116
Не са равноправни, нито равноотговорни за външния вид на децата двамата родители, особено при дъщери, най-малкото защото не са равнопоставени в тази област с майките. Не познавам баща,който да отбира повече от момически дрехи, аксесоари, бельо, фризьори и прически и т.н. Ще каже щерката, че иска рокля на Елза и бащата ще гледа като теле в общия случай.

# 1 117
  • София
Моят мъж изобщо не участва в прическата на дъщеря ни и в начина на обличане. И слава богу.

# 1 118
да обаче съм си забравила ключовете,връщам се и познайте какво виждам-крокодила пие млякото
защото не ти се е паднало моето чудовище, или онова - гореописаното.
Колкото пъти ме потърси някой на стария ми номер, толкова пъти тая вещица казва "НЯМА ТАКАВА"... 
от тази тема тук ми се догади (не можеш да наречеш гласно майката на човекът, когото обичаш "изрод", пък нека си го мислиш, т.е. за мен това прекрачва границата на всичко приемливо).

Що така грубо и заядливо бе, майки? newsm78

# 1 119
  • София
Не са равноправни, нито равноотговорни за външния вид на децата двамата родители, особено при дъщери, най-малкото защото не са равнопоставени в тази област с майките. Не познавам баща,който да отбира повече от момически дрехи, аксесоари, бельо, фризьори и прически и т.н. Ще каже щерката, че иска рокля на Елза и бащата ще гледа като теле в общия случай.

Joy Ако ти кажа, че и аз в момента гледам така... Коя е Елза?

# 1 120

Гледаш, защото нямаш 9-годишна кифла, която по цял ден се дере с микрофон играчка в ръка:"Слагам край! Слагам край!" (Това е песента от проклетото филмче). Ако ми падне Елза и създателите на "Леденото кралство", живи ще ги одера! И себе си ми идва да ритна отзад, защото в пристъп на умопомрачение се сългасих на 16 март да заведа диването в НДК на концерт, а който симфоничен оркестър ще изпълнява тази и всякакви Дисни песни. ooooh!

# 1 121
  • София
thewishmaster, и аз ще съм на концерта с моето кифле. С тази разлика, че обожавам Замръзналото кралство, знам наизуст песента и чакам с огромно нетърпение концерта.  Grinning Купила съм 3 рокли на дъщеря ми - две на Елза и една на Анна.

# 1 122
  • София

Гледаш, защото нямаш 9-годишна кифла, която по цял ден се дере с микрофон играчка в ръка:"Слагам край! Слагам край!" (Това е песента от проклетото филмче). Ако ми падне Елза и създателите на "Леденото кралство", живи ще ги одера! И себе си ми идва да ритна отзад, защото в пристъп на умопомрачение се сългасих на 16 март да заведа диването в НДК на концерт, а който симфоничен оркестър ще изпълнява тази и всякакви Дисни песни. ooooh!

Joy Много съм изостанала.  smile3505 Обаче ти съчувствам дълбоко, явно много си им набрала.  Laughing

ПП Не, няма да питам коя е Анна.

# 1 123
  • където ми харесва
thewishmaster, и аз ще съм на концерта с моето кифле. С тази разлика, че обожавам Замръзналото кралство, знам наизуст песента и чакам с огромно нетърпение концерта.  Grinning Купила съм 3 рокли на дъщеря ми - две на Елза и една на Анна.
А ако ви кажа, че ме побиват тръпки, в мига в който чуя от някъде LET IT GO, LET IT GOOO, дали ще ми повярвате Confused

# 1 124

А ако ви кажа, че ме побиват тръпки, в мига в който чуя от някъде LET IT GO, LET IT GOOO, дали ще ми повярвате Confused

Вярвам ти! Вярвам! А ако я чуеш в изпълнение на thewishmaster Младша, ще се оглеждаш къде е това прескрипано куче, което вие отчаяно. hahaha
Тонка, и аз купих рокля на Елза. Пада ми се! Да ми пеят Let it go до откат! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт