10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 810
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 1 125
  • на изток от рая

После ме попита ни в клин, ни в ръкав, кога ми е термина, за да знаела кога да си вземе отпуска! Питам я аз (все още с любезен тон), защо е нужно да си съобразява отпуските с моя термин и тя каза "Ами, за да дойда да ти помагам"! Чакай малко, аз не съм казала, че искам да ми

Защо всички искат да помагат, като се роди бебето и по принцип, че и де факто, само спи и яде- не знам!? Къде са, като вземе да прохожда?
Много, ама много любезно да кажеш на свекито, че точно тогава ще имате нужда от нея.  Laughing
Така, де, да потърчи малко след внучето.  Mr. Green
И снаха бях, и свекърва ще стана някой ден, та гледам на тази тема като на информативна.  Grinning

# 1 126
Ха, вашите поне искат да помагат за бебето или поне така твърдят, моята искаше да идва за раждането, за да бъдела подкрепа за сина си... Отвърнах "Мислих си, че аз ще раждам, а се оказва сякаш няма да е така...", тя каза че нямало значение кой ще ражда, тя щала да бъде там, за да дава кураж на сина си, докато чакал. Казах и, че няма да има този шанс, защото повреме на раждането синът и ще е този, който ще дава кураж на жена си В родилната зала, а за помощ ще разчитам на моята майка, защото ще ми е по-спокойно с нея.
Тя много обича да си планира нещата без да се съобразява с мнението или плановете на останалите, та все се получават едни недоразумения.

# 1 127
Ех, как искам някой да ми се натиска да ми помага и на мен, ама няма...Още първия път, в който стъпахме при свеки с малкия, а той беше на 40 дни, беше да идва да ми дава наставления и да ми заяви, че не може да ми помогне с друго като пране, гладене и прочее. Като се имаше предвид, че отседнахме при сестра й, понеже у тях беше щерка й с нейните хлапета, и за готвене не се хаби, милата.
А последния път, в който ми беше на гости, без малко да влезем в криминалната хроника хаха. Севрвирах им обяда, наядоха се със свекър ми и отивам да разтребвам, а тя с една мазна усмивка ми заявява най-нагло: "Хайде, сега е твой ред" (демек прибирай след нас). Както държах един тиган, трудничко се сдържах да не й фрасна един фронтално:))) Но пък успях да си върна за всичките обиди за външния вид: понеже вече се вталих, а те са се освинили тотално, ги държах на по една супичка на ден, санитарно готвене, дето му викам, хем да отбия номера, хем да не умрат от глад (Тя и свеки така готви, чудя се тези кила как са ги качили). И постоянно напомняне колко са надебелели.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 15:52 от Пεнεлопα

# 1 128
Понеже сте на тема  заявка за помощ от свекървата ще споделя и за мойта,макар да беше отдавна.Заяви,че си е взела отпуск,за да помага.Пристига вкъщи и ми заявява аз да си върша нещо,а тя ще гледа бебето.Тоест буквално ще го съзерцава.А аз прясна родилка сигурно трябваше да домакинствам и пр.Не,че не го правех по малко,но за какво ми е тази ''помощ''?Явно и стана скучно и ми заяви,че си е поканила приятелка на гости,в мойта къща.По време на гостуването спах.Двете приятелките ми бяха удимили цялата къща покрай пиеенето на кафе.Мъжа ми се прибра и казах пред всички,че вече нямам нужда от ''услугите'' на свекървата.

# 1 129
Пристига вкъщи и ми заявява аз да си върша нещо,а тя ще гледа бебето.Тоест буквално ще го съзерцава.\
Цитат
Е тя моята направи същото - не си е взимала отпуск, защото беше пенсионерка, но мъжа ми настоя да я извикаме и нея за да не се сърди(аз бях помолила майка ми да помага в началото 2 седмици). За тези 2 седмици може да се каже, че се бях възстановила напълно, а детето си беше супер спокойно и поспаливо и реално не съм имала вече нужда от помощ, но така или иначе е дошла - все пак очаквах да ми предложи да сготви нещо, да пусне прахосмукачка и т.н.- ми не - седи си и си гледа турските сериали - едвам смогваше да ги хване всичките, че те нали успередно ги излъчват. Първите дни готвих, чистих, сервирах, отсервирах, мих чинии - тя само си седи и от време на време слага детето на коленете си да го клати. Само това ми казваше: Аз нали съм тук - ти си върши, върши си каквото искаш - аз ще го гледам и то буквално си беше така, защото аз не й разрешавах много да го клати - тъй като детето така или иначе си спи кротко - не виждам защо трябва да е на коленето й!? Най-много ме дразнеше, че не искаше да яде без да й сервирам - тя става в 7, а ние с малката си спим до 8.30 -9.00 и докато я нахраня, оправя, ставаше поне 9.30 - едва тогава смогвах да сервирам закуската. Непрекъснато ми намекваше, че много спим и че тя била гладна, трябвало хапче да си пие, пък не можело на гладно и т.н.  И това при положение, че винаги е имало какво да яде - все гледах от предишната вечер да направя нещо и съм й казала къде е да си закусва! Накрая реших да се направя на хитра и небрежно й подхвърлям: Дали да не вземеш да пуснеш днес ти прахосмукачката - докато аз правя еди какво си! - тя: А, ама то си е чисто ти нали скоро я пуска! Пробвам друго - питам я: Искаш ли днес да сгодтвиш месо с ориз! Тя: АААА, сготви си го ти, че аз незнам Х(сина й) как го обича!  След тези 2 опита - просто се отказах - оставих я да си прекара седмиците както желае - за да може да се хвали после на съседките, че и тя внуче е гледала и хич не се занимавах повече с нея - за обяд и вечеря сервирах и отсервирах, ама за закуска й заявих, че аз вече няма да закусвам преди 10 и тя ако иска да яде по-рано да си прави сама! Ми правеше си!(за нея само Mr. Green)

# 1 130
  • софия
Това последното все едно за моята свеки е писано, с тази разлика ,че тя така се държи и в нейната къща Shocked!

# 1 131
  • София
Какви образи има, не е истина!!!  ooooh!

Момичета, съчувствам ви! А как са сега отношенията, Силви?

# 1 132
Това с готвенето...да отидеш уж да помагаш на прясна родилка и да очакваш тя да ти готви , сервира и отсервира е върха на дебелокожието.
Моята свекърва  беше дошла да помага и за един обяд се случило ,че не съм имала нещо сготвено-то кое по-напред с бебе на няколко дни,едва ходя и ставам и кърмене през 3 часа...И вечерта свекъра ми се обажда,че горката му жена се прибрала гладна от нас към 3 ч следобяд.Ми то ако тръгна аз да и готвя, тя за какво ми е дошла- не е дошла на гости все пак,а да за помага тя на родилката и да я отменя в домакинството.Мога ли аз да имам ядене винаги като за пред хора в такъв напрегнат момент.
Майка ми като е идвала ме е питала ако искам нещо да сготви,да вземе продукти или каквато нужда има или тя си е носила нещо за себе си да хапне и не ме е ангажирала...

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 12:05 от zhani

# 1 133
Какви образи има, не е истина!!!  ooooh!

Момичета, съчувствам ви! А как са сега отношенията, Силви?

Ох, то това беше само началото - после държанието им спрямо детето надхвърли всичко, което можете да си представите и аз престанах да общувам с тях - в смисъл говоря им на семейните сбирки, но никога нищо не споделям - ама нищо - само за времето и политика си говорим. Все едно разговор между абсолютно непознати - те усетиха това мое очуждаване и се опитват даже да замазват положението, но вече е късно. Само едно нещо ще цитирам - за внучето им: Това дете не ни харесва!

# 1 134
Милия ми свекър Grinning По трето лице ми праща "Тя Лили една питка да ми направи и да ми донесе!".
Мдааа... Пък, че на Лили един път не й се е обадил един празник да й честити и, че ни търси със сина му, само, ако му трябват пари, това няма значение. Ей сега запретва Лилето ръкави Grinning
Първо се ядосах, ама после цяла вечер се смях.

# 1 135
  • Бургас
Свекъра преди няколко дни се изцепи, че "на децата не трябва да се помага, за да не стават лигльовци и готованковци". Това го каза по повод, че негов приятел купи на дъщеря си /която е самотна майка/ жилище. Явно го каза от гузна съвест, защото той на нас смята да ни продаде неговия дял от наследствен имот. Сигурно като му давам парите, трябва да му целуна ръка и да му благодаря, че добре, че е той, че да стана човек.

# 1 136
  • София
Свекъра преди няколко дни се изцепи, че "на децата не трябва да се помага, за да не стават лигльовци и готованковци". Това го каза по повод, че негов приятел купи на дъщеря си /която е самотна майка/ жилище. Явно го каза от гузна съвест, защото той на нас смята да ни продаде неговия дял от наследствен имот. Сигурно като му давам парите, трябва да му целуна ръка и да му благодаря, че добре, че е той, че да стана човек.

Тъкмо после няма да излезе, че ви у дал имота даром, че ви е помогнал, че добре, че е бил той и т.н. И свекърва ти няма да може да идва да си наглежда имота и да има отношение към наследствените апартаменти.

# 1 137
  • Бургас

Тъкмо после няма да излезе, че ви у дал имота даром, че ви е помогнал, че добре, че е бил той и т.н. И свекърва ти няма да може да идва да си наглежда имота и да има отношение към наследствените апартаменти.

Свеки живее заради мъжа си и не й пука какво става с околния свят, пък камо ли да идва да наглежда каквото и да било. А и наследствения имот е на свекъра от неговата майка. Тя какво да наглежда. Свекъра ни направи малко намаление от неговия дял /то първоначално исканата сума беше неоправдано висока, та с намалението е вече нормална пазарна цена, така че не виждам каква услуга ми прави точно/ и се съгласи да му плащаме на части /което си е някаква помощ наистина, не мога да си кривя душата/. Та от тях толкова жестове. То няма лошо да им платя, ама да знам, че парите ми ще отидат за нещо хубаво, а не за пукница.

# 1 138
  • София

Свеки живее заради мъжа си и не й пука какво става с околния свят, пък камо ли да идва да наглежда каквото и да било. А и наследствения имот е на свекъра от неговата майка. Тя какво да наглежда. Свекъра ни направи малко намаление от неговия дял /то първоначално исканата сума беше неоправдано висока, та с намалението е вече нормална пазарна цена, така че не виждам каква услуга ми прави точно/ и се съгласи да му плащаме на части /което си е някаква помощ наистина, не мога да си кривя душата/. Та от тях толкова жестове. То няма лошо да им платя, ама да знам, че парите ми ще отидат за нещо хубаво, а не за пукница.
Джули, може би от малкото пъти, в които не съм съгласна с теб в тази част. Тук не си права. След като си приела, че изкупуваш на общо основание техния дял, това значи, че:
Първо, това вече не са твои пари.
Второ, не е твоя работа за какво ще ги дадат.
А какво е пукница? Нещо като купони ли?
Допълвам - май те разбрах какво имаш предвид - че, като ги изпукат, после пак ще опрат до вас.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 21:36 от *Ирина*

# 1 139
  • Бургас
Аз съм съгласна, че това вече няма да са мои пари и човека, който ги получава е свободен да прави каквото иска с тях. Просто ми е странно и никога не се бях сблъсквала с родител, който иска пари, за да помогне на детето си. Досега всички, които са запознати със случая, са били доста възмутени. Вуйна ми даже се вбеси и предложи да ми даде пари да му наплатим златното наследство. Тъпото е, че в случая парите ни /изкарани с много труд/ ще отидат там, където са отишли всичките му пари досега - за кафенца, телефончета, лаптопи и да, за пукница. И накрая, като ги изпука, пак ще идва да ни реве да сме му давали пари, защото тогава ще са на една социална пенсия и аз трябва да се чувствам едва ли не длъжна да им давам пари, за да не стоят гладни, на студено и без лекарства. Интересно ми е, след като в тяхната рода са на принципа "дай ми, за да ти дам", то как се предполага да постъпя в този случай. Да ги оставя да вегетират, защото няма да има с какво да ми върнат парите, ли?

Общи условия

Активация на акаунт