10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 716 903
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 3 255
  • София
Това ми напомни ,че сега около празниците се пости , поканих приятели на гости , коите постят , разбира се , сготвих постно , ако каниш гост в къщата си трябва да се съобразиш какво обича и какво не (попринцип какво яде , или в даден момент.) . Моя съпруг не яде яйца ,когато ходим на гости на родителите ми се съобразяват какво готвят , дори ако приготвеното ядене попринцип има яйца , го правят на половина със и без. Не бих накарала ММ, да прекарва вечери или празници там , ако те нямаха елементарно уважение да се съобразят с него.

# 3 256
  • Стара Загора
Абсолютно съм съгласна с paranoir, че след като каниш някой на гости трябва да съобразиш поне малко с това какво той яде... като ти е толкова зор просто не го кани, вместо да му се подиграваш на човека  newsm78
Много ми е мъчно, че това стана поредната тема всеядни срещу вегетарианци...  Rolling Eyes
Дано скоро пак някой се появи със свежи бисери  Hug

_____

Но 90% от веганите са толкова малоумна секта, че хранителният им режим е последна грижа. Не бих се месила в избора му, но не бих била хепи.

За мен това е изключително грубо и злобно изказване, на което въобще и не му е мястото тука...
2017г. сме, светът е шарен, всякакви хора, всякакви сексуалности, всякакви начини на обличане, всякакви хранителни режими... радвайте се, че децата са живи и здрави, и са намерили любовта, не се дразнете от всичко. Пак какво толкова ще набъркате една постна манджа за снахата, сигурна съм, че ще Ви бъде върнат жеста, когато отидете на гости и Вие.  bouquet

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 17:42 от crossfade

# 3 257
Кати, ситуацият не е идентична. често хората стават вегетарианци от етични съображения, защото не искат да ядат трупове на животни. Няма как такъв човек да сготви месо, без значение дали ще го яде той или госта му.

Докато невегетарианците нямат етичен или физиологичен проблем със зеленчуците и за тях не е проблем да нарежат моркови, нали?

Не съм вегетарианка отдавна, но ми прилошава от вида и миризмата на сурово месо. От дете. Дори щандовете в големите магазини и месарниците ги заобикалям отдалече. За известно време си налагах да го преодолея, докато детето беше малко, и му готвех понякога мусака, пиле, кюфтенца, най често филе метнато с два пръста и запушен нос във фурната, сега вече не се и опитвам. Противно ми е и толкоз. Та няма как да си заровя ръцете в сурова кайма, защото гостът ми обичал кюфтенца, би ми било огромен проблем. С рибата нямам проблем, така че правя риба, скариди, салати, тиквички. Ако мъжът ми реши да готви, има месо, ако не - няма.

Имах един много месояден гост за няколко дни, който видимо страдаше и накрая човекът отиде и си купи ребърца, дроб, езици. Обаче те стоят едни такива кървави в хладилника ми и на мен ми прилошава като го отворя да извадя зеленчуците Simple Smile И в крайна сметка той с удоволствие пое готвенето, аз с удоволствие му го оставих, та се нахрани човека Simple Smile

# 3 258
Аз например съм изключително лесен гост. Мога с еднакво удоволствие да хапна и кюфтета и задушени зеленчуци. Не държа на месото или каквото и да е. Аз бих разбрала хора,които не ядат месо от здравословни или физиологически нужди. Но има хора, които стават вегани само защото така е модерно.

И един виц:
Майка казва на сина си - мама за сватбата ще ти купя легло три персона. Сина - ама защо майко и два персона ни стигат на нас.  А майката - ааа мама няма да те остави да спиш сам в легло с чужда жена.

Та моя мъж ме предупреди, че ако съм зла свекърва ще ме бие хахаха. Вика до сега не си бита ама тогава може и да си

# 3 259
  • Бургас
...но ми прилошава от вида и миризмата на сурово месо. От дете. Дори щандовете в големите магазини и месарниците ги заобикалям отдалече. За известно време си налагах да го преодолея, докато детето беше малко, и му готвех понякога мусака, пиле, кюфтенца, най често филе метнато с два пръста и запушен нос във фурната, сега вече не се и опитвам. Противно ми е и толкоз. Та няма как да си заровя ръцете в сурова кайма, защото гостът ми обичал кюфтенца, би ми било огромен проблем. С рибата нямам проблем, така че правя риба, скариди, салати, тиквички. Ако мъжът ми реши да готви, има месо, ако не - няма.

Аз съм същата с тази разлика, че и от рибата ми става още по-зле. Като трябва да бъркам кайма си слагам гумени ръкавици. Гнус ме е. С годините се понаучих да притъпявам усещането заради съпруга ми, който е хищно месоядно животно  Mr. Green А сина ми се е метнал на него.

Повечето вегетарианци, които познавам, са такива заради здравословни проблеми.

# 3 260
  • Варна
Абсолютно съм съгласна с paranoir, че след като каниш някой на гости трябва да съобразиш поне малко с това какво той яде... като ти е толкова зор просто не го кани, вместо да му се подиграваш на човека  newsm78
Много ми е мъчно, че това стана поредната тема всеядни срещу вегетарианци...  
Изобщо не е станала темата "всеядни срещу вегетарианци". В случая Вие се опитвате да я направите такава... Разбира се, че след като каниш някой на гости, трябва да се съобразиш. Обаче ако знаеш какво той яде и не яде, нали? Щото кристална топка нямаш...
Ама по-лесно е да скочиш в защитена на веганите, отколкото да прочетеш назад какъв реално е бил проблемът, нали?
Ето затова изграждате подобно мнение за себе си. Също като антиваксърите, изпитвате бясна нужда да се защитавате, без никой за нищо да ви е нападал.
И един виц по темата:
" На интервю за работа...
- Госпожо, Вие какво образование имате?
- Веган съм.
-Да, разбирам, но какво Ви е образованието?
- Ами веган съм, толкова ли е странно?
- Госпожо (вече изнервено), веган не е квалификация, степен, професия или нещо подобно...
- Ето, виждате ли колко сте изнервен? От месото е..."

# 3 261
Гледах скеч на Краси Радков преди няколко вечери та казва на Слави: Аз станах веган,  Слави го пита защо,  Краси - ми исках да съм модерен, та или веган или гей, ама за гей нямах смелост

# 3 262
  • Варна
Гледах скеч на Краси Радков преди няколко вечери та казва на Слави: Аз станах веган,  Слави го пита защо,  Краси - ми исках да съм модерен, та или веган или гей, ама за гей нямах смелост
  Joy Joy Joy

# 3 263
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Laughing Шубе

# 3 264
  • Стара Загора
HappyKali напротив, чета си темата от самото начало, и много се забавлявам даже тука.  bouquet
Не разбирам аз точно в какво съм превърнала темата при положение, че преди моя пост има почти 2 страници дискусии по темата.
И да много добре знам за какво става въпрос, момичето публикувано тука, защото яло салата и хляб вечерта. Нито се е оплакало, нито е казало защо не яде от другата храна, нали да не рекат че си натрапва мнението на вечерята им. И  въпреки това пак е обект на подигравки.  Naughty

За протокола не съм Веган, консумирам  риба, яйца и мляко. Просто съм алергична към месо, съответно не го консумирам.
За щастие имам страхотни приятели и роднини, които нямат проблеми с това.   chef  Hug

Това за Краси Радков ме уби  Joy

# 3 265
Винаги може да вземеш нещо от топлата витрина или да поръчаш, като толкова те е гнус, и да го сервираш на гостите. Не е нужно нито да го пипаш, нито да го готвиш, нито да го ядеш.
По-тъпо, а и по темата е, да наготвиш чудна супичка за внуците, ама да й наблъскаш черно пиперче, люта чушчица- маааааааалко само, и кокали Simple Smile И да се караш на родителите, че децата не ти искат чудната супичка, сготвена специално за бебешорите,но по твой си вкус Simple Smile Гадни, неблагодарни и невъзпитани такива Simple Smile

# 3 266
  • Стара Загора
Винаги може да вземеш нещо от топлата витрина или да поръчаш, като толкова те е гнус, и да го сервираш на гостите. Не е нужно нито да го пипаш, нито да го готвиш, нито да го ядеш.
По-тъпо, а и по темата е, да наготвиш чудна супичка за внуците, ама да й наблъскаш черно пиперче, люта чушчица- маааааааалко само, и кокали Simple Smile И да се караш на родителите, че децата не ти искат чудната супичка, сготвена специално за бебешорите,но по твой си вкус Simple Smile Гадни, неблагодарни и невъзпитани такива Simple Smile
Това е много добро, още имам от дете някакъв ужасен спомен за плаващи кожи и кокали в супата ми.  Joy
Напомня ми на мама, която на скоро нагости 3 месечната ми племеница с кекс. Сестра ми беше изпаднала в ужас.  #Crazy

# 3 267
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

А чесънче няма ли?

# 3 268

rotfImbo Права си е жената.
И аз да разкажа нещо- синът ми се сдобива с гадже, запознахме се навън с момичето/ в пицария/. Но аз не обърнах внимание какво си поръча , помня само ,че пи кафе и вода. Каня ги на вечеря и подготвена с блестящи кулинарни изпълнения / изстъпления направо / . Момичето боцка само от салатата и набива хляб.
Подканям аз любезно...цъ. На десертите  пак същото. Тя ме неглижира , и аз- съответно.Разделихме се с хладно безразличие.
 А то-тя била веганка. Ама като никой не ми е казал навреме Sad. Голям провал. Според мен-мой.
Да припомня само първия пост. И много съжалявам , че стана обект на подобни дискусии. Не си спомням да съм се подигравала , на момичето. Споделих свой гаф от невнимание и незнание. Най-малко ме е вълнувало дали е веган , или каквото и да е. Пак казвам , съжалявам за поста си. Бих го изтрила , макар , че не виждам защо Rolling Eyes

# 3 269
  • Sofia

rotfImbo Права си е жената.
И аз да разкажа нещо- синът ми се сдобива с гадже, запознахме се навън с момичето/ в пицария/. Но аз не обърнах внимание какво си поръча , помня само ,че пи кафе и вода. Каня ги на вечеря и подготвена с блестящи кулинарни изпълнения / изстъпления направо / . Момичето боцка само от салатата и набива хляб.
Подканям аз любезно...цъ. На десертите  пак същото. Тя ме неглижира , и аз- съответно.Разделихме се с хладно безразличие.
 А то-тя била веганка. Ама като никой не ми е казал навреме Sad. Голям провал. Според мен-мой.
Да припомня само първия пост. И много съжалявам , че стана обект на подобни дискусии. Не си спомням да съм се подигравала , на момичето. Споделих свой гаф от невнимание и незнание. Най-малко ме е вълнувало дали е веган , или каквото и да е. Пак казвам , съжалявам за поста си. Бих го изтрила , макар , че не виждам защо Rolling Eyes

Твоят пост си е окей  bouquet

След него се заформи дискусия между други потребители. Ти не си отговорна за нея. Всеки знае защо, кога и какво казва/пише, съответно си носи и последиците. А по твоя случай - ти не си направила гаф, просто не си знаела тя какво яде и какво не яде. Ако беше предупредена, едва ли щеше да й сервираш от пиле мляко, нали?  Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт