СЕПТЕМВРИ-09'45

• 10 616
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА SHAMMI!!!
 smile3525 newsm51 smile3525

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 09:09 от hristy

# 76
Ехоооо здравейте! Ние пак сме тук, но вече не сме 2 в 1, а поотделно!
Първо честито на всички нови мамчета и да са ин живи и здрави бебчетата и много радости да им носят!
Нас вчера ни изписаха и вече, малко изморени от емоции и новости сме тримата с тати и беба в къщи и дори идва педиатъра, за да ни види и да дава напътствия.
Бебка е голяма душица и като е напапкана е много кротка. Лошото е, че аз още нямам кърма и малко съм в шаш какво да правя и колко и как да дохранвам.От болницата последно ми казаха да я храня защото има малко жълтеница и ако още смъкне тегло може да се засили жълтеенето. Първо не ме съветваха да дохранвам и се мъчехме само на кърмене, ама то моята дунда само на коластра явно не може да изкара и дадох през втората нощ (която ни беше първа заедно двенките) добавка. Оня ден също и давах 1 път през деня и еди път вечерта. Иначе я държа по много на гърда, но за съжаление доста бавно се получи идването на кърмата.
За раждането да кажа: Всичко мина супер и въпреки, че имаше затруднения аз не усетих! На всички нераждали мами мога да кажа, че аз си го представях мноооого по-страшно, а не беше! Може би заради упойката  Mr. Green
Започна с изтичане на води в 7 сутринта в неделя. В 8 бях в болницата, след като се бях изкъпала, избръснала и с измита коса дори  Mr. Green Влязах с 1 см разкритие и почти без контракции и болки. Клизмата хич не беше страшна! Сложиха ме в една стая да си лежа или да се разхождам и ми дадоха хапче за засилване на контракциите. Чак към 11-12 часа контракциите започнаха доста да болят и разкритието вече беше към 3 см, но доки вече беше дошъл и ми каза, че анестезиоложката вече пътува към нас и при 5 см разкритие вече ще ми сложат упойка. Доки ми прави няколко прегледа за разкритие и поосвободи пътя на водите, за да понамалеел обема, което си беше неприятничко като изживяване, но се оцелява. В 13 часа ме преместиха в предродилна, сложжиха ме на запис и ми включиха окситоцин. Болката доста се увеличи, но пък знаех че след 40 минути ще ми слагат упойка което значеше най-много още 12-13 контракции  Mr. Green
А между другото, доки не ме пита дали искам упойка за което съм му благодарна! Ако ме беше питал щях да откажа и щеше да е мноооооого тежко!
Та избройх си контракциите до упойката и ме преместиха в родилна зала. Анестезиоложката беше много готина. Боцна ме и моментално болката изчезна. Е да ама почна да ми пада кръвното, явно започнаха да губят тоновете и на бебка. Аз виждах че нещо се изпошашкаха и малко се стреснах. Местиха не наляво и надясно за да може бебка да освободи от тежеста си някакви кръвоносни съдове които явно притискаше. Биха ми нещо за кръвното и явно увладяха положението. Кръвното се нормализира и нещата се поуспокоиха. Малко след това вече имах пълно разкритие и трябваше да започва с напъните. Казваха ми кога са контракциите и кога да напъвам. Напъвах добре първия път за контракция, но за втория и третия нещо не се справях. Викнаха един доктор да ми помага с натискане на корема. Той милия се употи повече от мен защото се оказа че ръката му е контузена и го боли пък мен нищо не ме болеше. После моя доктор взе да ме натиска, а една акушерка май през това време ми направи епизиотомия. След още един или два комплекта напъни бебка излезе. Грамаданката ми бая ме беше разкъсала вътрешно  #Crazy Освен това и част от плацентата беше останала и както после ми казаха се било наложило да ми я "изстържат"  #Crazy От всичко това аз НИЩО не разбрах! Само си гледах през стъклата как оправят бебка и преливах от положителни емоции! Не можех да спра да се хиля. Аз всъщност нахилена влязох в болницата и нахилена си родих! Всички манипулации по вадене на плацента и шев и кройка свършиха за 40 минути и ме оставиха за 3 часа в коридора. Не усетих кога са минали тези часове защото пез цялото време говорих по телефона или пишех смс-и. Татинцето дойде и ме закараха да ме види и ни донесаха и беболинка  Heart Eyes
След това ме закараха в стаята. През ноща не спах много щото все пак си болеше, но не беше толкова страшно.
Истината е, че сега ми е много по-страшно защото още не мога да се справя с минаването само на кърма - мисля, че не се наяжда въпреки, че вчера следобяд най-накрая се напълниха гърдите ми. Дори с педиатъра си говорехме, че няма да даваме никаква добавка. Но през ноща не се справих много и и дадох добавка в карайна сметка  Cry Дано днес вече се нормализират нещата.
Стискайте палци момичета да успея издържа, на страховете, че е  умряла от глад и да се настроим на кърменето!

# 77
Криската, звучиш ми екстра!!   Hug Не се притеснявай за кърмата, аз не мога да дам съвет, щото още не съм родила, но тука чета и аз из книгите, че колкото повече  я държиш на гърдата толкова по бързо ще тръгне и че при много малко жени всъщност има реална причина да нямат кърма. Това с упойката вече напълно ме убеди, аз все още се колебаех, но след твоя разказ, ще си искам епидурална и толкоз. Само не разбрах ти в ТК ли ражда или в Шейново?!

# 78
Kriskata,добре дошли! Hug Не се притеснявай за кърмата.И аз като yan4e нямам опит,но навсякъде пише ,че много малко мами не могат да кърмят.Ти ще можеш!
ЧРД,shammi! smile3525 Скоро едно пухкаво бебе да гушкаш!
Вили,честит рожденник!
Валка,стягай се ,душа!Гледай си слънчицето и му се радвай.Пък и Алекс ще и е хубаво с татко и,а и на теб ще ти е малко по-лесно да си посъбереш сили. Hug

# 79
добро утро мамита! Hugbamba,за кафенцето   bouquet/ма кой така сладко ще ни го сервира ти като родиш  Party/
kriskata Simple Smile ,добре дошла мила  Hugтака се радвам,че си толкова щастива,нали видя колокото и да боли,най-прекрасното нещо е да станеш майка  smile3521
за кърмата-тя ще ти слезне мила,ама ако не и достига на дунда и давай малко мляко  Peaceза кърмата-помага диня,бира,сурови ядки  Peaceна мене тези неща страшно ми помогнаха  Partyайде ще чакаме снимки мила на малката принцеска, а за шевовете аз всяка вечер се киснех в отвара от смрадлика и ми минаха за 10 дена Peaceайде много да слушате и я нацункай по дупето   love001
LaDiDa ,успех на мъжо ти,знам че ще го вземе-тежък си е изпита,ама ще мине и това Peaceи после да поерпи  Joy
shammi,честит рожден ден,да си жива и здрава,благодарим за почерпката  Hugвесело изкарване на празника и в скоро време едно живо и здраво бебе като подарък  newsm51
villi,да ти е жив и здрав рожденика! Hugмного да те слуша и да има много работа ,за да изкарва паричкиза тези слънца,които имате вкъщи Heart Eyesа за това че не се родило днес /то има време де  Laughing/-по хубаво даже,да за има всеки отделен рожден ден и дасе чувтсва специален smile3521
сега лек и спокоен ден на всички   love001

# 80
Честит рожден ден, Шами, жива и здрава да си!   bouquet
Заведохме детето на градина, сега сме ергени, неестествено ни е  Sunglasses
Бях на консултация -от 2м седя на едни и същи кила-явно аз слабея, а бебе дебелее Simple Smile Слязло е 2см. надолу, главата била ниско вече. Чакам си...
Криската, добре дошли  Hug
Villi, честит  рожденик, живи и здрави!   bouquet

# 81
  • София
Добро утро мацки! Bamba отново страхотно кафенце   bouquet
Криската, добре дошли  Hug Радвам се, че всичко си преживяла с усмивка!
Villi, честит ти рожденник! Много да те слуша и глези!
bdbaloni Shammi,  happy bd Желая ти весел празник днес, изпълнен с много щастие, радост и положителни емоции!   bouquet
LaDiDa, успех днес и на твоя мъж, стискам палци.
Аз ще се оправям да излизам, имам среща с две приятелки на кафенце.
Приятен ден на всички!   love001

# 82
Валката,сега прочетох твоя пост-не се притеснявай,не е следродилна депресия,това е следроднинска депесия-гарантирам ти  smile3532то просто роднините ги гложди отвътре да се месят и да развалят настроението на родилката Crazy/е,не всички де/а за Алекс-ясно мие колко ти е тежко,но пък и малко ще ти е поолекне ,защото още не си укрепнала хубаво и ще си дъхнеш  Peaceзащото аз съм дете на разделени родители и ти казвам,че за детето е по-добре да се инетресува бащата от него,отколкото изобщо да не се интересува  Naughty Close нас втория ни баща ни носи на ръце направо/да ни е жив и здрав  Heart Eyes/а истиснкия-той даже не виждал внучетата си  ooooh!затова съм се убедила,че не е важно кой е направил едно дете,а кой го е отгледал  Peace

я да попитам нещо- мене защо никой не ме кани на срещата довечера на Октопода,ааааааааааааааsmile3511  smile3532

# 83
Привет и от мен! За три дена 5 бебешока!!! И ако това не е преизпълнение на плана за петилетката... Wink Браво на вас, мами! Да са ви живи и здрави бебетата, а вие бързо да се възстановявате  Hug

Аз да се оплача, че май като си бях на работа, имах повече време за абсолютно всичко!!! Сега или не мога да се организирам, а всеки ден имам някакъв ангажимент (който вместо да ми отнеме предвидените 2 часа, ми отнема 5 по независещи от мен причини), понякога и повече от един, ама втория съвсем не мога да го поема и остава за следващия ден Sad Абе няма почивка. Вчера едно съседче ме вижда и ми вика: Абе Цвети, къде пак с документи бе, нали си в отпуск вече Simple Smile Е, казвам, съдба - за мен май почивка няма в тоя живот! А ми тежи тоя корем... Хем приятно, хем пък... не става да се тича, избягвам уж да се качвам на колата, ама все се налага... Вчера не успях и на една докторка да се обадя, та днес след малко планирам да я притесня. На мъжа ми организирам едно пътуване, та мейли пиша и следя, за в работата трябва да ида до картинга (той поне до нас, ама ей на, пак трябва да отделя време и за това)... Абе край няма Simple Smile Ама както и да е, ако работата свърши, ще свършим и ние Simple Smile

А, Шами щях да пропусна - ЧРД!!! Много щастие ти пожелавам и много късмет!!!   bouquet

# 84
  • sofia
Здравейте!Ч.Р.Д. на рожденниците!Да са живи,здрави и страхотни родители!Криската,брааво,бе,адаш!Доста ме поуспокои разказа ти.И аз се колебая малко за упойката...Не знам колко ще боли самото раждане и доколко е оправдано използването и...Проучвах въпроса,но още нямам готово мнение...Предполагам,че ако страхотно ме заболи и аз ще се възползвам.Аз избродих квартала надлъж и нашир,хапнах и съм много доволна от спортната си форма днес!Горкия дакел беше сплел кълките от умора,като се прибрахме,но нали е най-добрия приятел,няма къде да ходи Laughing!Мисля да пробвам всеки ден да правя тези кръгчета!Ако има други мами от Борово и района около България да заповядат на сутрешен "джогинг"и закуска!Айде чаоче засега!

# 85
  • Бургас
nahodkata, ти от Бургас ли се, душа?  Shocked

# 86
  • София
Shammi   bdbaloni пожелавам ти здраве, щастие и любов, скоро в прегръдката ти да има едно прекрасно бебче.

LaDiDa , стискам палци на твоята половинка, то аз на времето доста помагах на мъжа ми когато учи второ висше, ходех вместо него на лекции, пишех реферати, накрая толкова се спреателих с неговите колежки, че още се чуваме с някой. Мъжа ми ходеше само на изпити, голям смях бяхме, но важното е, че се дипломира.

Валка не си само ти, аз с майка ми немога да мелям, повече от 24ч. ми докарват мигрена, тя скоро обяснила на бавачката, как като се роди бебето щяла да дойде да помага, щях да получа удар, а на майка ми твърдо и казах, че не е познала. По-добре да плащам на външен човек, отколкото да си образувам нерви, а след случката с малката, дори вече не и оставям децата.
На мен слабост ми беше баща ми затова толкова ми липсва, вярно строг беше, но винаги ме изслушваше и ми даваше разумни съвети.

Криска не се притеснявай, ако имаш притеснения относно кърменето, вземи си везничка и мери малката преди и след кърмене, да проследиш по колко изяжда, след това изцеждай и дохрани с биберон, аз така и двата пъти АМ дадох чак към 10месец.

# 87
Само не разбрах ти в ТК ли ражда или в Шейново?!
TK Peace

За упийката: мен ме беше повече шубе от упойката отколкото от болката, но да ви кажа чесно евала му правя на доки, че без много да ме пита ми праснаха упойчицата защото иначе можеше да не успея да се справя с изкарването на грамаданка и да се наложи накрая и секцио по спешност да ми правят (то и така бяхме на косъм в един момент).
Бебка спи вече 6 часа след като снощи ме докара до лудост от мрънкане и незаспиване до 4 часа. Бая рев изрева милото (и аз покрай нея). Дано днес сме по-ориентирана какво и защо правим, че до момента съм в много небрано лозе. И само се чуствам гузна, че нещо не правя като хората и че давам АМ  Cry

# 88
Добро утро мили дами Simple Smile
Първо Честит Рожден ден на мама Шами. Много щастие, късмет и берекет+ прекрасно здраво и послушно бебче Simple Smile   bouquet

Криската,
много се радвам, че си вече вкъщи. Благодаря и за разказа ти.
Аз също не съм специалист в кърменето, но съм чувала, че с постоянство се постигат завидни резултати. Дано всичко да е наред и ти и бебчето да сте добре.  Hug

# 89
Привет мамита! Hug
Честито на всички родили маичета,да са им живи и здрави бебоците! newsm51 newsm51 newsm51
Честито и на рожденниците! smile3525 smile3525 smile3525

Криската,  Hug упойката каква беше-епидорална ли?И правиха ли ти преди това изследвания за нея или я поставиха направо в деня на раждането?А и колко плати за нея ,ако е епидоралната?

Общи условия

Активация на акаунт