СЕПТЕМВРИ-09'45

• 10 602
  • 300
  •   1
Отговори
# 225
  • sofia
Ч.р.д. на твойто пухче,Клара!Ся ме изкуши и ша търтя да набивам сладки!

# 226
neky и аз се чудих за акането, та ще питам акушерката днес (ще идва вкъщи). Моят дребосък ака абсолютно след всяко ядене. Та си викам, нормално ли е да е такъв "посерко"  Laughing Иначе имам въпрос пак към теб. Като се храни от бутилка не ти ли отказва да суче после. Аз бях полудяла първите 3 дни, не искаше да яде и нямаше никакъв сукателен рефлекс. Та с кво ли не пробвах, чашки, спринцовки и накрая захапа бутилката  Whistling Та сега и мойто време минава в цедене и стерилизиране. Ама имам чувството, че даже като заякне малко, да може да суче нормално, пак ще отказва. Като свиква сега на лекото и мекото, за какво после да се мори на гърда.

Ако на някой му се разглежда, имам доста снимки качени тук от моментите малко преди да се роди и после в болницата.

http://s4.photobucket.com/albums/y128/Dinkom/Yoan/

# 227
  • sofia
Mama Gaci,и мен ме нерви чуждото внимание към моя корем...ма много нахално зяпат някои хора...оня ден една лелка щеше да си изкълчи врата да ме гледа...за малко да и скоча... Close

# 228
Здравейте момичета! Simple Smile

Честито на всички скорошно родили мами - Киара, Веси, Мая, Еден, Калитеа, Арлина и дано не пропускам някого, че отдавна не съм писала! Да са им живи и здрави бебоците, много засмяни и щастливи!  На мамите бързо възстановяване и скоро да си гушкат малките сладурчета в къщи.  Hug  bouquet
Гледах и бебоците в албумчето. Всички са много милички сладурчета и толкова добре оформени изглеждат.  Heart Eyes   Heart Eyes

Аз сутрин добре си поспивам... до към 10, но това е защото си лягаме сравнително късно. Повечето вечери ме мъчат киселини и трудно заспивам, та си говорим с моя човек до някое време. После, разбира се, дежурното ставане до 00, местене на ляво и на дясно с възглавницата под коленете и така не знам до колко часа, когато вече заспивам непробудно.  Grinning
За съжаление някакви гадове са се научили да пикаят под прозорците. Тази нощ вече не издържах и се развиках, не че трогнах някого.  #Cussing out
То бива, бива, ама такова нахалство... директно в/у плочките и то като шурне и ме събуждат. Има някои нощи по 2-3 пикльовци се изреждат по различно време.  #2gunfire

Обиколката на моя корем в изправено положение е 105 см - това сутринта, снощи беше 113.  newsm78
До сега на консултациите не са ми мерили корема, но чувам, че някои акушерки го мерят.

Сега съм пуснала пералнята с бебешките дрешки, дано да изсъхнат бързо. Следващите дни нали го дават да се разваля времето, та днес се разбързах да ги изпера, че да могат да изсъхнат на слънце.

Към списъка за ТК си добавете и нощници. Миналия петък ходихме на училище за родители и там наблегнаха да си носим нощници. Уж знаех, че дават при приемането, а после вече си обличаш своя, но явно с този наплив на родилки има дефицит на нощници.  Joy
За джапанки, миналата седмица си купих 2 чифта, че моите домашните се разлепиха. Не можах да си избера един от 2-та модела, та си купих и двата.  Grinning Сега проблемът е, че така ми харесват, че ще ми е жал да ги оставя после в болницата, та мисля да си купя от пазара едни за 2 лв. Ще рече човек, че съм стоножка...
А, и ще са с цяла лента над стъпалото, няма да минават м/у пръстите, че да мога да си обуя чорапи ако случайно ми стане студено на краката... то това не се е случвало от месеци, все ми е горещо, ама знае ли човек...

Аз също няма да си режа ноктите съвсем късо. Държа ги около 2-3 мм дълги, иначе ми е некомфортно.  Peace

Та като стана дума за нокти, използвате ли някакви специални кремове за ръце? На мен от 2-3 седмици много ми е изсъхнала и загрубяла кожата на ръцете, мажа се с Нютрогена(Neutrogena), преди много добре ми действаше, а сега нещо полза няма, та се чудя какво да си купя.  Sad

Хълцат ли бебетата ви в коремчетата? Моето от 2-3 дни хълца по няколко пъти на ден, целия корем ми се мести. Чудех се преди какво е усещането, та видях сега...  Laughing

Миринда, много ме развесели твоята танцуваща щерка. Голяма е сладурка.  Heart Eyes

Добре дошла на новата мама.  Grinning

Ами това е от мен за сега. Лек ден на всички.   bouquet

Леле, 10 нови отговора са публикувани докато пишех... връщам се да дочета какво сте написали.  Grinning

# 229
neky и аз се чудих за акането, та ще питам акушерката днес (ще идва вкъщи). Моят дребосък ака абсолютно след всяко ядене. Та си викам, нормално ли е да е такъв "посерко"  Laughing Иначе имам въпрос пак към теб. Като се храни от бутилка не ти ли отказва да суче после. Аз бях полудяла първите 3 дни, не искаше да яде и нямаше никакъв сукателен рефлекс. Та с кво ли не пробвах, чашки, спринцовки и накрая захапа бутилката  Whistling Та сега и мойто време минава в цедене и стерилизиране. Ама имам чувството, че даже като заякне малко, да може да суче нормално, пак ще отказва. Като свиква сега на лекото и мекото, за какво после да се мори на гърда.

Ако на някой му се разглежда, имам доста снимки качени тук от моментите малко преди да се роди и после в болницата.

http://s4.photobucket.com/albums/y128/Dinkom/Yoan/

В болницата на мен ми казаха - 15 минути на гърда и после адаптирано мляко. Казаха ми, че след като си дала адаптирано мляко после бебето не сучело- пълни глупости. Моят ми се е случвало да се наяде, после да реве за още, да го сложа на гърдата и да дърпа още половин час, след което разбира се провръща. Когато е буден и му се яде много яде каквото му падне. Ако не му дам си лапва моментално пръста. Ако го гушне свекърва ми моментално я захапва за блузата. Аз започнах да му давам от млякото от фризера дето се цедях, но да ти кача честно не му харесва особено и повръща от него.
Прави ми впечатление обаче, че откакто започна да суче от мен не мога да изкарам никакво мляко с помпата. Ако стискам с пръсти излиза, но с помпата нищо. Педиатърката ми каза, че до месец мялякото ще ми спре. Месец мина и си имам още, гърдите ми не стават твърди като камък, но ме болят. Не е много млякото, но има.

# 230
Честит рожденник Клара Simple Smile Да ти е жив и здрав.

Venilove, прекрасен син. Много да ви радва.

Оф, и аз много се дразня като ми се загледат в корема. Верно е, че съм като кораба- майка вече( въпреки, че съм нарастнала само на корем), но все пак ми е много некомфортно. А и има някои много досадни и гадни погледи. Определено понякога усещам негативни очи... Ужасно е..

# 231
Здравейте милички, веждам че имаме нови маминки   bouquet да са им живи и здрави бебоците!
Аз сега се връщам от ЖК бебо си върви с две седмици напред аз съм 36гс а той отговаря на 38 и доки като видя веднага ми издаде направление за анастезиолог, който аз посетих веднага поговорихме с човека написа ми предписание и така в понеделник пак съм при доки за преглед за разкритие, тонове и пак да видим  големината  на друг апарат уж по точен апарат и така.
Това от мен за сега, пожелавам Ви хубав ден!

# 232

Оф, и аз много се дразня като ми се загледат в корема. Верно е, че съм като кораба- майка вече( въпреки, че съм нарастнала само на корем), но все пак ми е много некомфортно. А и има някои много досадни и гадни погледи. Определено понякога усещам негативни очи... Ужасно е..

Хахахааа... Всички насам, аз пак натам ...
Аз пък пощурявам ако някой не обърне специално внимание. В началото на бременността ми получих болки в кръста от пъчене и дуене, белким ме забележат. Сега пак го виря под носовете на хората, ама станах още по-нахална, като ги карам да пипнат или "стой сега тихо и гледай как ще мръдне" ... hahaha

# 233

Аааааа wish.. и аз много се въодушевявам да показвам на близките ми как ми се мърда корема и да ги карам да усещат движенията на бебка Simple Smile Но... що се отнася до външни, непознати хора, не ми е приятно да ме гледат все едно очите им са скенер Simple Smile

# 234
Благодаря ти Gorska_Kitka  Hug
neky аз за сега само цедя, ама като гледам с какви темпове увеличава дозата и май ще се наложи да добавям изкуствено Simple Smile Много се бях шашнала, че беше загубил повече от 10% от теглото си само за 3-4 дена. Ама сега яде като за световно.

# 235
Попрочетох малко, че си говорите за сученето и акането. И моят мъник ака след всяко ядене, педиатърката каза, че така трябвало. Само че ми каза да изградя режим през 2 часа и половина - 3, но не мога, абсолютно без успех за сега. Той суче малко, заспива и като го оставя в леглото пак ревне и иска да яде. Така с часове го приспивам.....Вие успявате ли да си направите режим...?
И още нещо....опикават ли се целите докато лежат? Понеже слагам пишката нагоре в пампата, и после - гьол Simple Smile

# 236
Venilove - през първите десет дни почти всички деца губят от теглото си, така ни обясниха в болницата. Хубаво е да му даваш майчина кърма, но ако ти се наложи да му дадаеш и адаптирано, не се притеснявай. Мисля, че адаптирано се дава ако детето не наддава достатъчно - т.е. не му стига твоето. При нас беше на кърма изцяло само един ден, още докато беше в болницата. На следващия ден като го видях си беше захапал и двете ръце от глад. Оттогава е на адаптирано и по малко на кърма. Много ми е мъчно за това, но нямам избор. Оставям го и по половин час да суче, но не се нахранва.

Сънито - при мен само един път се беше напикал, но не му бях сложила добре памперса. Аз да си кажа честно още не го слагам винаги добре, все ми се струва, че го притиска и му го оставям по-глабав. При нас пишката стои ту надолу, ту нагоре. Ти Памперс като марка ли използваш? Една приятелка беше пробвала друга марка и се оплака, че се мокрело детето. Чувала съм, че като сложиж памперса, като си сложиш пръстчето в него на коремчето трябва да има 1 пръст място.
На мен бебата първо ми го научиха да яде на 2 часа в болницата, после на 3. Сега яде на всеки 2, 2,5 3 часа. Причината, че ти се събужда е, че не се е нахранил достатъчно. В болницата много бебета така заспиваха и ги будеха, разтъркваш му бузичките, размърдваш му ръчичките. Аз обаче не му давам много зор. Когато иска да яде, да яде, но нощем ми е много трудно и все съм недоспала. Като го видя полузаспал го слагам да му сменя памперса и винаги се събужда. Оставям го обаче и да пореве малко - развива дробовете и го посъбужда  Rolling Eyes Като ти се събуди добре и хапне повече ще започне да яде на 2 часа, а после на 3. Аз си имам график и му записвам всяко ядене.

# 237
  • Испания и Стара Загора
Здравейте и от нас,
Честито на всички нови мами!!!  bouquet
За кърменето-Андреа яде на 2-3 часа.Случва се да издържи 4 часа,а понякога яде и на 1 час.Давам й когато тя поиска.За акането-трудно става.На ден ака по 3-4 пъти,но понякога и по-малко.И Алекс беше така. Peace
Днес пък една баба ми каза,че Андреа била много дебела ooooh!

# 238
ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА!  HugНЕ СЪМ ПИСАЛА В ТОЗИ ФОРУМ ОТ ОКОЛО 1 МЕСЕЦ...  А ТО ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ КАКВО РАЗВИТИЕ САМО... ИСКАМ ДА ЧЕСТИТЯ НА ВСИЧКИ ЩАСТЛИВКИ, ИМАЛИ ЧЕСТТА СА СТАНАТ МАЙКИ!!!  HugС ПОЖЕЛАНИЯ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ТЕ И БЕБЕНЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА ИМ, МНОГО ЗДРАВЕ, УСМИВКИ И ЩАСТИЕ!!! И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!  И ДА СИ ГЛЕДАТ БЕБЕНЦАТА С КЕФ....  baby_neutralbouquet
Wink

# 239
  • Габрово
Честито на всички новообебили се мами   bouquet
Да ви радват много малките слънца и да растат здрави и щастливи под вашите грижи !

Честит малък рожденник на клара   Gift nbirthday  ura

Миринда, и аз като теб ако съм без маникюр все едно нямам ръце   Crazy
А танцьорката ти е страшна и само как върти дупе  hahaha

Рая също няма режим и се кърмим на 2-3 ч. а понякога и по-често и само нощем прави по-дълги паузи от по 4 ч. Иначе ака по 3-4 пъти на ден и то не много като количество.
От няколко дни ходим и по разходки и хубавото е, че спи непробудно навън  Party
Сега отивам да разгледам новите снимки на бебета.
Ако искате си правете отделни албуми на всяко бебе, защото така в общият са се омешали много и се обърквам кое бебе на кой е. В предната отчетна така правихме и е доста по-удобно за разглеждащите  Peace

находката, разби ме с тая "следроднинска депресия"  Joy
Сигурно като си тръгне майка ще ми липсва, защото за Алекс поне ми помага, а после съм обречена- Алекс неще да върви пеша и трябва да я нося и сега имам помощтници, но после как ще бутам количка и нея ще нося не знам  ooooh!

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 13:51 от valkata78

Общи условия

Активация на акаунт