Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на кърменето?
Какви са някои методи за облекчаване на болки в гърлото и носа?
Какви са някои методи за облекчаване на запека и проблеми с перисталтиката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на кърменето?
Кърменето е естествен и лесен процес, стига да се обръща внимание на индивидуалните нужди на бебето. Важно е да се стимулира гърдата чрез правилно позициониране и засукване. Само 1-5% от жените имат физиологични причини да не произвеждат достатъчно мляко, а лоша кърма не съществува. Подкрепата от близки е важна, а използването на биберони, шишета, подсладена вода и други може да попречи на процеса на кърмене.
-
Какви са някои методи за облекчаване на болки в гърлото и носа?
-
Какви са някои методи за облекчаване на запека и проблеми с перисталтиката?
За облекчаване на запека и проблеми с перисталтиката се препоръчва консумацията на храни като сливи, круши, праскови и грозде, които имат разхлабващ ефект. Освен това пшеничните и овесените трици са ефективни, но трябва да се избягва тяхната употреба по време на бременност. Други полезни храни включват пълнозърнест хляб, мюсли, храни с високо съдържание на целулоза и пробиотици.
-
Какви са препоръките за увеличаване на теглото по време на бременност?
-
Колко трици трябва да приемам дневно при диета?
Иначе за чая от мента съм чела , че може да се пие по време на бременност, даже сега си взех, че имам проблеми със стомаха, имам язва и той ми успокоява.

Но нали Бети ми е фитнес инструктор надявам се да не ми позволи качване на повече от 10-12..че не ми се търкаля пак
Всички много се разчувствахме
Ям мед, пия чайове, смуча прополки, но засега няма ефект