Из Дневниците на Януарските мами 2010- Тема 20

• 14 852
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Kakatasvrakata и Little_miss, аз също голям зор видях със запек, даже тук споделих, преди време, но... И на мене ми се появиха хемороиди, болки, ужас.

Аз избягвам да пия лекарства, дори и на билкова основа (особено последните им нямам доверие как точно влияят, не е изследвано).

На мен мн ми помогна закуска само от плодове (горе-долу каквито и да са): за няколко дена ми изчезнаха и хемороидите, и запека. Обикновено съм гладна пак след около час, тогава ям по-стабилно, но пак нещо в тая посока (мюсли със сливи и прясно мляко). Гледам и да ям разделно през деня, определено ми се отблагодаряват червата.

Дано и на вас ви подействат някои от съветите, при това скоро  Hug

# 76
  • Варна
Момичета, аз съм малко притеснена. Имам контракции, които са болезнени. Не са на често, по 2-3 на ден, но все пак се притеснявам. Да звъня ли на доки, според вас нормално ли е?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 19:40 от Rosi79

# 77
  • Стара Загора
Роси, звънни на док според мен. Дано няма нещо притеснително.
Аз днес си взех резултатите от изследванията - хемоглобина ми е 106, дали ще се налага да пия нещо за повишаване ?  newsm78
За килограмите от началото съм качила 7,5, ама няма да казвам колко съм сега, че като ви чета с тия 40-50 кг ми образувате голеееееееми комплекси  Mr. Green

# 78
  • София
Роси, за контракциите не знам. Може би е по-добре да звънеш за собствено спокойствие. Компрес на гърлото определено мисля, че ще помогне!  Peace
Радвам се, че момченцето ти е вече вкъщи! Така съм сигурна, че ще се възстанови по-бързо!

За килограмите от началото съм качила 7,5, ама няма да казвам колко съм сега, че като ви чета с тия 40-50 кг ми образувате голеееееееми комплекси  Mr. Green

Ох и аз така!  ooooh! Joy

Сиер, моят хемоглобин е 108. Майка ми ми каза, че до 100 се счита за нормален при бременни.  newsm78

# 79
  • Mediterraneo
Аз започнах с хемоглобин на кръводарител, над 130  Grinning На последните изследвания миналата седмица е паднал до 124, нищо притеснително. Имам песъчинки в урината, но тях си ги знам. От години мъкна някакъв цистопиелит  Tired

Гиназол слагах и аз преди месец някъде. Течението ми намаля, но пък и никога не е било особено обилно. Нямах никакви симптоми да съм гъбясала  Crazy

За килограмите какво се кахърите?! Аз гоня стоте... Майната им, после ще му мисля  Confused

# 80
здравейте от мен, момичета много благодаря за успокоителните отговори, ще си сложа тази вечер гиназол, аз тези гъби ги имам от преди месец, но доктора каза,че лечение ще предприемем след 20 седмица, освен това ме посъветва да си слагам лактобор веднъж седмично-това е естествена млечна киселина за поддържанена влаг.среда и се препоръчва и при бременност, наистина ми намаля течението,но пък снощи имах сърбеж, което е супер гадно, а и освен това, както каза майка ми, това си е инфекция и трябва вече да се лекува, за да не стане по-лошо. Още веднъж благодаря, дай Боже вкичко да е наред Praynig Simple Smile Simple Smile Simple Smile
роси, според мен звънни на доктора, но не се притеснявай сега се разтягат и тъкани, пък и не може нищо да не ни боли по време на бременността, но за по-сигурно се консултирай. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 81
Тани, това с пускането на музика много ми харесва - и аз го правя от няколко седмици насам: докато съм на работа, слагам две слушалки на корема си и му пускам най-готините албуми, много се надявам да му харесват на бебето. Не съм забелязала да реагира по-различно, но ще следя, не мога да преценя колко силно да пускам звука. Музиката много помага за хармоничното развитие според мене, особено хубавата музика. Е, и малко танци не вредят. Нашата девойка сме я водили и на концерт на баба Мадона, та няма да се оплаче от липса на музикални емоции! Simple Smile

# 82
Добро утро,дами. Simple Smile

тази нощ спах като къпана.Simple Smile И тази сутрин станах толкова рано за да се направя на примерна и направих закуска на мъжът ми. Simple Smile лягам да си доспивам.Лек и успешен ден.Simple Smile

# 83
Роси за гърлото компреса с ракия определено помага, а той се прави така-вземаш една голяма носна мъжка кърпа-слагаш парче вестник и го навиваш по диягонал-намокряш го добре с ракия(е да не капе от кърпата)-и връзваш на гърлото.Аз снощи с този компрес спах, а на сутринта го махнах-ами почти не ме боли гърлото.Обаче носът ми как е запушен от хремата не е истина,а на тази жега си е много гадно така.Снощи пих и чай от липа смед и лимон(нещо не ми с евидя много сладък-4 ч.л мед сложих)и изпих 1-н парацетамол.Днес ще повторя процедурата.
  Колкото до контракциите-това вече сигурна съм са подготвителните (доки още миналия път ме предупреди.Когато контракциите са повече от 5 за 1 час-трябва да се звънне на лекар,но за твое успокоение му звънни.
 За хремата ако не мине тука за 2-3 дни ще пробвам-има 1-н спрей с морска сол за бебета-точно за хрема и запушен нос-ще взема да го пробвам да видя как е.
  Приятен ден момичета-радвам се,че днес е петък-успешен ден! Grinning

# 84
  • Варна
Добро утро!
Виола, и аз се лекувам като теб, но засега файда никаква. Вчера и компреса си направих, но май не ми помогна. Мен не ме боли гърлото, само ме дразни. И моят нос е запушен, ако не е-тече много. Днес мисля да си запиша час при УНГ, има една лекарка, която ме спаси в началото на бременността. Че на личната не мога да разчитам.
А за контракциите незнам, аз си мисля, че подготвителните контракции не са болезнени. Поне с предишната ми бременност те не бяха такива. Точно затова се притесних-защото моите бяха болезнени. Но пък не са на често-2-3 на ден. Ще звънна на лекаря ми днес за всеки случай.
Лек ден на всички!!!

# 85
Ох незнам-нещо ми е отпаднало-нямам сили(как ще издържа цял ден на работа незнам).Иначе носът ми се поотпуши малко,гърлото не ме боли(на мен обикновено ми се възпаляват сливиците).Усещам,че е вирус някакъв-дано се справя с него,че при мен по-принцип тези истории са по-продължителни и тежки.
 Роси за контракциите-щом има болка-звънни на доки за всеки случай.Успех!

# 86
Роси, и аз бях с контракции, и мисля в другата тема писах, че полежах няколко часа в болница от 19.00 до 24.00 и от 7.30 до 12.30 време за две системи, искаха да ме оставят още, но се почувствах добре и отказах.
Иди, виж се!

# 87
Добро утро на всички!   Heart Eyes

Вчера с мъжа ми ходихме до Ловеч. За първи път го посещавам. Много хубав град -  хората са спокойни, лежерни, няма стрес като в София. От едната страна градът е обгърнат от красиви скали (Ян енергия), а от другата - просторна долина (Ин). В центъра минава река Осъм - много е хубаво през градовете да минава река - тя отмива отрицателната енергия... Централната търговска улица е приятна за разходки. Видях страшно много майки с малки деца и с колички да се разхождат - всичките спокойни и с ведро настроение.

Аз избягвам да пия лекарства, дори и на билкова основа (особено последните им нямам доверие как точно влияят, не е изследвано).

И аз съм така, Далечна! Иначе обичам много билките - и като храна, и като лекарство. Но сега по време на бременността съм изключително внимателна. Не се знае кои билки как ще въздействат. Дори билкови чайове избягвам. Питиетата са ми най-вече минерална вода и сокове... Билките са доста концентрирани на различни компоненти. Не е шега работа с тях. Дори  ужким безобидни на вид билки като овчарска торбичка и живовляк - и с тях трябва да се внимава. Те са изключително полезни и може да се слагат в супи и салати, но са склонни да предизвикват контракции. Виж, след като родим - може. Живовлякът е известен в Китай със свойството да свива матката и това е супер след като родим. Тоници също не бива да се използват... Нямам доверие на всичко, което се пише в полза на билки, тоници и хранителни добавки. Трябва да сме по-предпазливи по време на бременността. За билките и храните съм се натъквала на какви ли не противоположни мнения, дори и след учените.    

Ако ходите на китайски ресторант, казвайте на сервитьорите и готвачите, че не искате да ви слагат мононатриев глутамат (на английски - MSG; на китайски - "вей дзин"), защото не влияе добре на плода по време на бременност. То и в някои готови супи и подправки го слагат, защото това е овкусител и като цяло не е опасен, само дето някои хора са алергични към него. Но в китайските ресторанти често може да го слагат в по-големи дози и тогава не е добре за развитието на бебетата.  В китайските ресторанти сега избягвайте и гъби "черни ушички" и "бели ушички". Не се препоръчват по време на бременност.

Barbaronka и Stasina, честити ви девойки!!   bouquet    bouquet  

Поздрави за свеж и приятен ден на всички!!!

newsm51

# 88
Здравейте от мен. Една виртуална почерпка от мен, кои каквото иска, остарях с една годинка.
А иначе бебо е добре, мърда, рита, обръща се ... . Другия петък съм на преглед, така искам да знам какво е. За сега това от мен, лек ден на всички.

# 89
scorpionswind  newsm59 ! Да си жива и здрава и януари да гушкаш най-прекрасното и здраво бебче на света !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт