Из Дневниците на Януарските мами 2010- Тема 20

• 14 853
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
Честит Рожден Ден scorpionswind !

# 91
Добро утро!
Подготвителните контракции със сигурност не са болезнени! При това положение звънкай на доктора!
Мен от вчера ме опъва нещо вляво, но дано се намести че ми е кофти така. Моя Hb беше 111 предния месец, чудя се дали да не пусна едно изследване ей така да го проверя  newsm78. Знам че за бременни падне ли под 110 се приема желязосъдържащ препарат, а той пада бързо тия месеци, така че няма да се изненадам ако стане така. Предната бременност пак бях така стигнах мисля до 106, а сега започнах от 121-122 някъде. Кг са +5 най-малко, ще видим на 8.09 съм на ЖК, там ме изкарват по-лека  bowuu, 70 ги лопнах  Peace
Little miss аз 48кг бях в 8 клас  hahaha почти на същата височина и бях доста слаба, не мога да си представя, жена с едно дете и чакаща второ на тези габарити, просто е смешно да се притесняваш от надебеляване, а може би ти завиждам. Все пак човек си е свикнал на някакви нормални за него кг и на всяка една и е меко казано некомфортно като цапне +20 кг, а често се случва.
sunrise7 права си за глутамата, само ако знаеш колко китайско изядох с Дамяна  Laughing, а преносих с 4 дни и след едно преяждане на 6.07.06 вечерта най-накрая ми текнаха води и болки  и така се почна, та на 7.07 се роди  Joy
Бързо оздравяване на Viola и Rosi, и на малкия герой на Rosi! А между другото на компреса е добре върху вестника да има и парче памук, които задържа повече ракия и действа по-дълго, а вестника е за загряване. Добре действа и гаргара от лайка с хлебна сода някалко пъти на ден, а може и гаргара с ракийка  newsm24

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 10:20 от sugar_lady

# 92
  • София
Добро утро момичета!  Hug

sugar_lady, и мен ме стяга нещо в ляво. Вчера сменявах чаршафите и се навеждах доста и тогава ме заболя. Цял ден ми беше доста некомфортно, но днес почти не го усещам. Какво ли е?  newsm78
Днес съм на ФМ при Димитрова и леко се шашкам. Ще помоля за малко стиснати палци!  Praynig

scorpionswindnbirthday! Да не се отървеш от здраве и щастие!   bouquet

Сънрайз, винаги ми е много интересно да чета твойте постове!  Hug

Вчера Ивето беше писала, че Мама Це и Илиндичка не са се мяркали скоро... и Норе липсва също... Момичета, драснете по 1 ред да не ви мислим!  Praynig

Хубав и усмихнат ден от мен!
  Hug

# 93
  • Чехия
Добро утро, мами.

ЧРД scorpionswind.

Роси, радвам се, че толкова бързо е дошла. Бързо оздравяване.

Хемоглобина ми 124.

Пак за килата 63 в момента, ще кача поне до 68 си мисля, ако не и до 70. Не се тормозя, ама грам,  от хормоните е, убедена съм защото не ям много повече от обикновено, дори по-малко като при това и  Sick само дето малко повече сухи неща. След като родя имам по-голям апетит и си похапвам това дето не съм мога да ям през бременността, а пък слабея без усилие. Вярно, че кърмя.

След малко слагам една снимка към приказката и ви я пускам да четете, ако имате настроение.

Приказка за Старата Череша, моля заповядайте - http://ivalex.multiply.com/journal/item/26/26

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 10:43 от ivalex

# 94
  • София
Добро утро и от мен! Днес на работа е неочаквано спокойно, даже мога не само да ви чета, но и да се включа в разговора.
И аз съм с нисък хемоглобин /но желязото е в норма/ и ниско кръвно, но не забелязвам това да ми пречи. Аз по принцип съм така. Лекарката ми изписа Малтофер, но чакам, ако ми падне хемогл под 100, тогава ще го пия. Засега съм на дроб /телешки, пилешки/ ядки, черен шоколад и сушени кайсии...
SDK31, и аз съм на ФМ на 09.09.09, при Марков, ти при кой ще си?
Sunrise7, и аз много харесвам Ловеч, спокойно живописно градче, имахме приятели там. Преди имаше хубава зоологическа градина, водихме децата там, като бяха малки, сега вече не знам дали съществува още.
На всички пожелавам лек и слънчев ден! ....работа за мен все пак се намери, щях още да пиша, но няма как...

# 95
Mила scorpionswind, честит рожден ден!!! Много здраве, радости и щастие и хубаво бебе през януари!!!   bdbaloni

Сънрайз, винаги ми е много интересно да чета твойте постове!  Hug
Благодаря ти, а аз ти се възхищавам на куража и смелостта!! И аз трябваше да правя амниоцентеза, ама ме беше много страх. Не се притеснявам сега за бебето, приемам го каквото е, но наистина ти се радвам на смелостта!  Heart Eyes

Вярно, че Илиндичка и Норе не са писали отдавна. Дано всичко при тях да е добре. Чакаме включване от тях!!
  Hug

Симба, зоологическата градина в Ловеч съществува, но нямаше време да я видим. Там имат ново мече- бебе, което беше открито от едни наши приятели в гората, близо до Троян.  Grinning

Hug

# 96
  • София
Сънрайз, мерси мила!  Hug

Аз също много харесва Троян и околността. Особено кръчмите в Орешака  Mr. Green

# 97
Честит рожден ден на scorpionswind! Много здраве, любов и щастие ти желая! И най-прекрасното бебче през януари Simple Smile

Мами, вижте на каква интересна тема попаднах: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=110882.0;all -  става дума за странните истории, които децата разказват. Дали са плод на въображение и фантазия или са спомени от минали животи.
Аз лично вярвам, че децата сами избират родителите си и решават в кое семейство да се появят. Има много интересни случки, които са разказани в темата.

# 98
Здравейте, при мен от около месец-два има следния проблем - гърдите около зърната ми се зачервиха и леко ме сърбят/около 2-3 пръста разстояние от зърната, повече отдолу/. Някоя от вас имала ли е подобен проблем и как се е справила?
Изписаха ми крем да ги мажа, мажа и Percutalfa, но ефект засега няма. Пробвам мас и невен, също няма промяна, и с медико идеал ги мазах.
Предполагам че е от разширяването на кожата.

# 99
Честит Рожден Ден на  scorpionswind, много, много здраве на теб и на бебето!!!
Simba аз съм при Томова.
Желая ви прекрасен ден, искрено завиждам на тези дето са си в къщи, а аз отивам на тръстиката и ще ви чета тайничко  Hug

# 100
                                                          Честит рожден ден на scorpionswind.

Много здраве и незабравими моменти.

# 101
  • София
Честит Рожден ден, scorpionswind !!!!!!! Да си много здрава, много щастлива, и януари едно хубавко кротко вързопче Simple Smile)))
Аз да ви кажа пък, че като свърша работа, си заминавам за Троян baby_neutral. Много ни е хубав районът, ама за почивка за 5-7 дни само, не и да живееш там Thinking
Аз да ви се оплача, много ми се спи, ужасно съм раздразнителна и лесно се изнервям ..... знам, че си вредя така, ама няма как, не знам как да поуспокоя. Дано сега като си отида да си поотпочина малко.
Хайде, пожелавам ви един хубав и спокоен уикенд Hug   bouquet

# 102
  • София
Честит Рожден ден, scorpionswind! Много, много здраве и щастие ти желая!
И на мен ми харесва Троян и региона. Сестра ми живее там и аз много обичам да и ходя на гости.
Пожелавам на болните, бързо да се оправят!
Поздрави и лек ден от мен  Heart Eyes

# 103
  • Чехия
dandarelia, имах подобни оплаквания ама кърмех и то повече от година. Бяха гъбички, мазах с една чешка правена от аптеката маст, приблизително отговаряща на Клотримазола в България. Мисля, че възможно да е подобно нещо получило  се от жегите, потта и кожата е изгубила механизма си за защита срещу външната среда. Иди на кожен, да види какво е обаче.

# 104
Здравейте, момичета. Честит рожден ден на scorpionswind -много здраве, щастие, късмет и едно хубаво бебче на финала  newsm59 nbirthday newsm67
да ви кажа- снощи ме хвана страх да си сложа Гиназола, мъжът ми прочете и той листовката и съвем се объркахме с това ,дали ползите дали превишават риска, много съм объркана, не знам какво да правя, дайте съвет, да го слагам ли довечера, защото пък тези гъби са  гадни, но пък ме е страх да не навредя на бебчето! не знам какво да правя, направо съм супер притеснена  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт