Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на кърменето?
Какви са някои методи за облекчаване на болки в гърлото и носа?
Какви са някои методи за облекчаване на запека и проблеми с перисталтиката?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на кърменето?
Кърменето е естествен и лесен процес, стига да се обръща внимание на индивидуалните нужди на бебето. Важно е да се стимулира гърдата чрез правилно позициониране и засукване. Само 1-5% от жените имат физиологични причини да не произвеждат достатъчно мляко, а лоша кърма не съществува. Подкрепата от близки е важна, а използването на биберони, шишета, подсладена вода и други може да попречи на процеса на кърмене.
-
Какви са някои методи за облекчаване на болки в гърлото и носа?
-
Какви са някои методи за облекчаване на запека и проблеми с перисталтиката?
За облекчаване на запека и проблеми с перисталтиката се препоръчва консумацията на храни като сливи, круши, праскови и грозде, които имат разхлабващ ефект. Освен това пшеничните и овесените трици са ефективни, но трябва да се избягва тяхната употреба по време на бременност. Други полезни храни включват пълнозърнест хляб, мюсли, храни с високо съдържание на целулоза и пробиотици.
-
Какви са препоръките за увеличаване на теглото по време на бременност?
-
Колко трици трябва да приемам дневно при диета?
ама съм на такава позиция в работата, че няма как/. Чакам да дойде стокакта на Nivena.eu - там моделите им са скроени така че изглеждам човешки в тях...панталоните са около 100 лева а блузите около 60-70 лева.

Само се наслаждавам с пълни сили на движенията на бебето, вълненията около него и грижите и вниманието на близките ми.
Като го разбрахме вече със сигурност, таткото започна да прави планове да тръгва на фитнес, за не се излага и да се представи добре пред госпожицата. А аз се чудя дали вече да не почна да го ревнувам, защото аз от години му мърморя да вземе да си обърне внимание, без обаче изобщо да ме отбележи!
Да знаете, тази бременност отключва някакви свръхспособности.