Алтернативна козметика - тема 2

• 64 805
  • 801
  •   1
Отговори
# 345
Кафе като ексфолиант и аз много харесвам,но нали всичко преминава през кожата...един вид сме пийнали кафенце Simple Smile...
                              Е, не е като да сме пийнали. По тази логика ако носим постоянно памучни блузки, кожата ни да се е напамучила  balloon.

# 346
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Къната, момичета хич не е най-доброто за косата.  Confused Тя така покрива косъма, че става като филм и не дава на косъма да диша. Зълва ми е химичка и ми разказа за това, а и фризьорите го казват! Нещо да боядисвате с орехи или нещо такова не става ли?  newsm78

Благодаря за рецептите за ръце, но май тази с глицерина ще отпадне   bouquet Ще си търся в Испания нещо от билковата аптека май май Flutter

За Йенските стъклени съдове, това ли е проблема, че имат олово?  newsm78 Ох, то какво остана Thinking

За готвенето и мазнините, аз съм на зехтин и това е. Каквото и да се случва друго не ползвам просто, защото ми е леко с него, а от олиото ми става лошо, за това и пържено не ям. Понякога дори забравям да сложа зехтин в супата или яденето  Joy Но редовно консумираме масло за закуска, просто не можем без него, дори и зехтин с подправки.

Кафе като ексфолиант и аз много харесвам,но нали всичко преминава през кожата...един вид сме пийнали кафенце Simple Smile...
                              Е, не е като да сме пийнали. По тази логика ако носим постоянно памучни блузки, кожата ни да се е напамучила  balloon.

rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

# 347
Оoo, глицеринът ми е болна тема Cry Ще потърся и аз в стари теми, че ми е любопитноо какви са мненията.
Аз от момиче знам, че трябва да го избягвам. Майка ми е лекар и ми казваше какво е пишело в учебниците им за основните свойства на глицерина- Бързо и за кратко хидратира повърхностния слой на епидермиса, след което силно дехидратира дълбоките слоеве.
И това естествено е много удобно за производителите на козметика, казваш си че кожата ти става гладка и хубава от този крем, и като почне второто действие- решаваш пак да се намажеш и потребяваш повече крем. Не ти идва наум, че кожата ти се съсухря от крема. Адски нагли са ми с тези реклами "съдържа глицерин" #Cussing out

Ще се радвам ако някой успее да ме убеди, че глицеринът е полезен, ама досега никой не ми е звучал логично и убедително.  Rolling Eyes Разни продавачки са ме убеждавали, че това не бил същия глицерин, и че е невъзможно да се получи кремообразна консистенция без него. Пълни глупости Mr. Green
Вече съм се отказала да се обяснявам. Чета съдържанието, ако има глицерин не купувам. Ползвам предимно масла и серуми (най-любим ми е Perfectionist на Estee Lauder, който не е био, но ми действа супер нанесен след някое масло). Последното тоалетно мляко за тяло, което бях купила пролетта, замина набързо в коша за боклук.
А между другото аз харесвам маслата на Икаров. Мисля че проблем с тях може да се появи вследствие на лошо съхранение в магазина. Често ги държат на осветени стелажи, които се нагряват, или на слънце.От висока температура се развалят лесно и замирисват лошо.
Важно е да се знае произходът на глицеринът. Например, аз бих използвала глицерин с растителен, а не животински произход*. Това, което сте написали за качеството му да абсорбира е вярно. Но това е вярно когато концентрацията му е по-висока, при определена по-ниска концетрация глицеринът има обратното свойство - да хидратира. Именно това би трябвало да се използва в козметиката.
Когато става дума за безвредна козметика последното място, където може да се намери са при големите и известни фирми.
Искам да ви се извиня, по-горе ставаше дума за костилки от кайсии, а не праскови. Те могат да се вложат в козметика, но аз лично ги използвам за миене на лицето и понякога тялото. Така съм ги купила. В домашни условия не знам с какво... тук ще трябва да питам мъжа ми. Laughing
Не всяка козметика трябва да се държи в хладилника. Зависи какво е.

*Би трябвало да го пише на опаковката.
Деси, ако маслото е студено пресовано също ще е написано, може би така е най-лесно да се ориентираш. Имайте напредвид, че по международен закон това, което е написано на опаковката трябва да е истина. В чужбина има изгорели покрай това, за тук не знам. Laughing

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 00:19 от Camino

# 348
cayenne, за извлекът с жълт кантарион в зехтин искам да те питам. Пишеш, че го държиш на тъмно. Не се ли държи на светло? Аз правих моя с невен и смрадлика и трябваше да го държа на слънце около 40 дни.
Пиши, моля те и за други извлеци. А може ли вместо зехтин и бадемово, да се ползва друго масло, което по става за мазна кожа - примерно макадамия - или всяка рецепта си е специфична, съответно и маслото към нея?
А някакви маски за лице за мазна кожа някой може ли да ме посъветва? Аз, доколкото зная, цитрусовите помагат, поне за сок от грейпфрут четох и реших, че за всички се отнася.  Grinning  И затова си мисля лимон с хума да пробвам, сама си го измислих. Вие как мислите? На мен всъщност основно челото ми е мазно, но определено като престанах да го мажа него с крем и вече по не лъщи, явно кремът допълнително омазняваше (логично  Blush). Аз зная, че хумата сама по себе си е добра за мазна кожа, нали? Но не ми се хаби розовата вода за маска, затова си мисля за лимон, пък и нали лимонът действа и с/у пигментациите? Или греша? За петната около очите си правих маска с лимон, пасиран магданоз и разбит на пяна белтък и голям майтап, но ми се стори, че поизбледняха съвсем слабо само от 1 път! Голяма работа е това внушението ей!  Laughing И с/у петна, ако се сетите нещо с достъпни средства/продукти, споделете! Иначе, предполагам, че има и готови кремове с/у петна (избелващи), но нещо не ми се иска да рискувам да си давам парите точно за такъв тип кремове. newsm78
Camino, питах ги по Скайп Слънце и Луна от къде знаят за технологията, по която е добито оризовото олио, което предлагат. Ще пиша като ми отговорят, надявам се.
Къната, момичета хич не е най-доброто за косата.  Confused Тя така покрива косъма, че става като филм и не дава на косъма да диша. Зълва ми е химичка и ми разказа за това, а и фризьорите го казват! Нещо да боядисвате с орехи или нещо такова не става ли?  newsm78
Добре, де, те фризьорите е ясно, че това ще кажат, защото целта им е да си пласират боите или най-малкото само да боядисат, но пак с боя, защото кой ще отиде на фризьор да се къносва!? Не само, че трябва да стои по-дълго, но и цапанацата е ... мнооого голяма. Аз 1-2 пъти годишно ползвам индийска къна, защото българските почти нищо не оцветяват или се измиват от първия път. Косата ми, 1-2 седмици след каносването, се освежава, става по-здрава някак, намаля косопада също. Може и да си внушавам, де... пак.  Laughing

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 02:02 от desi_sunshine

# 349
[
Аз също съм го чувала от моя фризьор за да ме откаже да се къносвам в къщи и да ходя да се боядисвам при него.От друга страна,косъмът така или иначе е нежива материя.Чела съм хубави и страшни неща за вредни добавки в къната.Веднъж отворих пликче с по-тъмен цвят от обичайното граховозелено и къната ми щипеше,което никога не се е случвало.Не знам дали съм улучила вредната съставка или е била неправилно съхранявана/пакетирана.Истината за къната,която внасят,никога няма да се разбере.
Затова се доверявам на опита си.Боята ми съсипва косата,накратко казано,не коса,ами плява.При къната(+зехтинче)косата ми става жива,гъвкава,блестяща.Затова оставам на вариант къна като по-малко зло.В Индия,където къносването се прави от най-ранна възраст(и дори си ходели на гости с намазани коси,докато чакат да мине времето-това го знам от индийка),имат хубави здрави коси.Докато косите на "цивилизованите" жени след десетилетия боядисване,са силно увредени.Така поне мисля.

# 350
Ммм, я кажи за зехтинчето в къната, че се глася в скоро време да се къносам. В самата къна, разредена с водата ли го слагаш? Аз тази индийската къна в малките пакетчета я смесвам с топла вода, без да я "варя" на водна баня или там каквото се прави българската. Не зная дали е правилно така.

# 351
Къната(моята е черен цвят,индийска)я забърквам с вряла минерална вода и слагам на око около 1-2 с.л.зехтин.Бъркам,докато стане гладка каша,нанасям с четка и пръсти,втривам,слагам найлонова шапка,отгоре хавлия и така стоя един час.Цветът става много хубав,бялото се покрива и след 2-3 седмици пак къносвам,защото белите корени се подават.

# 352
Деси,не мога да те намеря като потребител на лични.
Да кажа нещо и за къната-научих го от този форум.
Къната има нишесте,което при разваряване филмира
около косъма и така го заглажда.Ефекта е по-плътна и лъскава коса.
Това не се дължи на растителното багрило,извлечено от хената/къната/
Разтвореното нишесте запушва стабилно порите на косъма,затова след къносване,
косата не подлежи на боядосване.
Цитирам почти дословно.Дано съм била полезна.

# 353
iznenada, drize, благодаря ви за инфото. Това за къната не го знаех и се чудех защо боята след къна не хваща. Но вярно, че индийките все къносани ходят, пък имат хубави коси.

LilaC, все си мисля, че черна къна няма... Тази, която продават в БГ, със сигурност има боя вътре и не трябва да стои 2 часа като чистата къна. Търсех много в нета какви къни има, не намерих много инфо, но мисля, че има три вида къна (това го знам от приятелка, която е живяла в арабския свят). Едната е тази къна, която само подхранва, но не боядисва. Другата е тази, която прави косата червеникава, а третата стои много черна, като я намажеш (всичките съм ги пробвала, тя ми ги донесе), но въпреки черния цвят, като я намажеш, не боядисва косата... Така че от всички боядисва малко само червената, и то след редовна употреба.

# 354
Къната има нишесте,което при разваряване филмира
около косъма и така го заглажда.
Имаш предвид разтваряне на нишестето, нали?  newsm78  Защото аз само с гореща вода я разтварям, не я варя на водна баня. Не зная кое е по-добре?

# 355
Ами не знам точно,но за да стане каша и да се маже
значи нишестето пак се разтваря,независимо дали вариш.
Да,слагам измиващ гел и с ръка или малка гъбичка за лице.
Това -като съм на работа,а в къщи най-доволна съм от сода за хляб.

# 356
Аз мисля, че каквито и вреди на къната да се изтъкват е в пъти по-добре и по-щадяща за косата от боята. Друг е въпроса какво има в "къната", която се продава тук, особено в различните от червено разцветки. Общо взето съм съгласна с eldivine Peace
drize, аз пробвах да потъмнява косата си с орехови обелки и листа, но не бях достатъчно постоянна за да дочакам видим резултат, пък и моята коса по-принцип си е тъмна  Wink
Да,слагам измиващ гел и с ръка или малка гъбичка за лице.
Това -като съм на работа,а в къщи най-доволна съм от сода за хляб.
Само да попитам за кое става дума, че изпуснах?  Crazy

# 357
Много се извинявам-това беше за лични.
Но иначе става дума за утайката за кафе.
Сори.

# 358
А сега пък сода за хляб! iznenada, моля те, обясни как ползваш и нея за лицето и тялото? По същия начин ли? Тя не дере ли, не дразни ли лицето?
Аз се пробвах да направя домашен дезодорант против изпотяване, като мислех евентуално да си слагам на краката да не ми се вмирисват ботушите зимата, понеже понякога, ако материята им отвътре е кофти, въпреки, че отвън са ест. кожа, се вмирисват. Но нещо не го докарах - първо стана много твърд само с кокосово олио, царевично нишесте и сода (+ етерично - чаено дърво, за съжаление нямам някое приятно миришещо), после добавих зехтин, но от онзи с киснатите невен и смрадлика, но той мирише доста кофти (остро) заради тетрата, а и стана много рядко сега пък, после добавих още кокосово уж да се втвърди пак, но само малко се втвърди, а стана много мазно, добавих още чаено дърво да убия миризмата от извлека, иначе. А сега трябва да купя още царевично нишесте - явно то ще сгъсти крема, а сода мисля да не добавям повече, че тя не се разтваря - на пръстите и местата, където се нанася остава ситен прах, който мисля, че е от содата, а нишестето, мисля се разтваря.  newsm78  Добре ще се посмеете с моите козметични "премеждия".  Laughing
Но да си задам въпроса - който има обувки/ботуши ест. кожа, как ги поддържате? Сега като е все влажно и кално, се налага да ги чистя - с влажна кърпа ги измивам, но ми се иска да ги мажа с нещо да не изсъхне кожата. Дали може с домашния ми козметичен крем? Имам достатъчно кол-во да жертвам малко.  Simple Smile

# 359
 newsm78 Пък моята информация е, че содата за хляб нарушава естественото Ph на кожата...и не я ползвам.

Почиствам си лицето вечер от грим и мръсотия така: Първо мажа обилно с кокосово масло, после го обтривам с мокър и отцеден тампон памук. Всичко отива на памука. След това мия или само обилно с вода, или с един био сапун с зехтин, който съм купувала някъде от гръцките острови и не му помня марката.
Звучи май странно, но се оказа супер ефективно. Кафето ползвам на вече почистена кожа, или пък сутрин. По един-два пъти седмично.
desi_sunshine ,мисля че по-скоро от нишестето остават следи. А смущаваща( даже мн. гадна Confused) миризма се получава от невена, ако се остави в маслото повече от три дни. Смрадлика не съм екстарахирала в масла и не знам. Напиши моля твоята рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт