дайте ми съвет

• 7 630
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
Само на мен ли ми се струва странно някой да доведе вкъщи на отглеждане друг възрастен човек и да го тропне на родителите си да го хранят и обгрижват? Просто се чудя...

# 31
Може да ти се струва странно, но на тази възраст в България младите хора са абсолютно финансово несамостоятелни. Поради много причини, но главно и основно нашия роден балкански манталитет на дондуркане и неправилно възпитание. За съжаление тази несамостоятелност при някои продължава много дълго време. Ако не са при едните родители, то са при другите. Така не само тропнатия чужд човек отглеждат, но и внуците.

# 32
  • София
Явно е имало сблъсък, щом синът ти се е изнесъл......Моя мъж също живя тропнат на родителите ми доста време....Свекърва ми чак магии ни беше правила... Оженихме се тайно, защото искахме да сме заедно въпреки всичко. Резултата се вижда от лентичките ми. А свекърва ми вече казва отдавна, че много погрешно се е отнесла към мен......Сега всички ни помагат и свекитата и моите родители...
Не приемам западния манталитет, където си сам като куче цял живот, но видите ли, научен да се справя сам....Не че има нещо лошо в това, но не и по този начин.....

# 33
Може да ти се струва странно, но на тази възраст в България младите хора са абсолютно финансово несамостоятелни. Поради много причини, но главно и основно нашия роден балкански манталитет на дондуркане и неправилно възпитание. За съжаление тази несамостоятелност при някои продължава много дълго време. Ако не са при едните родители, то са при другите. Така не само тропнатия чужд човек отглеждат, но и внуците.

На тази възраст в България хората са още ученици.

# 34
Почти всички постове на Ксения,където съм ги срещала са,че българите са прости,неадекватни,неграмотни,нечистоплътни,нямат вкус,задръстени са,демоде е всичко в къщите им.....и незнам си още какво ...Тя е най-можещата,знаещата,разбиращата от всичко,съвети раздава навсякъде,защото тя вече не е като нас-балканка,а живее някъде,не ме интересува къде и е вече нещо повече!Добре че си ти Ксения,че какво щяхме да правим без тебе Laughing!

# 35

На тази възраст в България хората са още ученици.

Дъщеря ми работи от 14 годишна. Ако поиска и сега ще се изнесе на квартира. И ще се издържа сама независимо от училището.  И покрай нея няма нито един неин връстник който да не работи.
По закон родителите издържат детето до 17г възраст. От там нататък нямат никакви правни задължения.

На 19 г. в България завършват училище ако не ме лъжат сметките.
А при мама и тате седят не до 19, а до 39.

# 36
Аз пък съм съгласна с Ксения - на 19 г. е, нищо няма да му стане като живее отделно. Щом е зрял за връзка със съжителство, значи ще може да се оправя и далече от полата на мама. Толкова ли е странно млад мъж на 19 г. да е достатъчно самостоятелен, че да се отдели?

# 37
остави го,като се опари ще ти има пове4е доверие.
и аз първия път се омъжих против волята на майка ми.
моя син е на 18г. и съм му казала твърдо,4е каквато си избере такава ще си има само не искам да оставят нещастни деца.

# 38
Имам дежа вю(или както там се пише). Crazy
Възпитавайте си децата докато са малки и е времето за това. На 19 вече е много късно тепърва да го учиш!

# 39
  • София
С тази или друга, вече е мъж, мъжете живеят с жени.

Не думай!  Rolling Eyes

# 40
  • София
Абе жени,не знам защо ме плюете?Не искам детето ми да е мамино синче,имах си пример от мъжът ми.Синът ми не се е изнесъл да е самостоятелен,той живее при момичето у тях.Тяхните дават и мило и драго да е при тях,добра партия е,един е има си тристаен апартамент,те не са от София,на квартира са,защо една майка да не си уреди дъщеря си?Какво доказателство да ви дам за лъжа,тя лъжата е на всяка нейна дума,чак сина ми се дразни от това  и прави забележки.Колкото до интригантсвото ще ви дам само един пример:
Ден в който съм на работа,тя е в къщи,баба ми и казва да не се срамува,да обядва,да си отвори хладилника и да си сложи каквото поиска,отговора е " Не ми се яде" , следва прибиране на сина ми и разговор в детската стая между двамата гадже и син:
"Баба ти ми досажда,кара ме да ям"При моето прибиране от работа в къщи се вихри скандал-никой да не я закача,да не я кара да мие чиний,да си оправя леглото и всякакви такива работи,тя е на гости.Но гостито беше 3 месеца и не знам още колко щеше да продължи.Съжалявам ако за някои от вас това е нормално,за мен не е,да те поканят да ядеш,а ти да го извъртиш в твоя полза.

# 41
  • София
да не я кара да мие чиний,да си оправя леглото и всякакви такива работи,тя е на гости.
Tи сигурна ли си, че имаш толкова голям син? Това е правописна грешка допускана от по-младичките...  Mr. Green

# 42
Интересна интрига. Laughing Щом не и се яде и и досаждат, значи е интригантка. Laughing
Моя мъж цял живот роптае че тъщата постоянно го подканва с ядене и все му дудне че нищо не е ял. Гатисиму и интриганта мръсен. Laughing

Я разкажи подробно как караше снахата да мие чинии и да си оправя леглото!  Няма да ставам свекърва, но може да взема някоя-друга хватка за зетя. Joy

За 20г. брак не се сещам някога свекърва ми да ме е карала да върша нещо. Щото не бих се жалвала на мъжа си, а директно на нея длъжна няма да и остана.

Значи уредили дъщеря си щото сина ти имал тристаен апартамент. Joy Като го има що не си ходи в него ми ти е довел в твоя дом снаха? Я кажи апартамента сега чий е- твой или негов?

От кога наличие на жилище е "уреждане"?

# 43
  • Kопенхаген
Ето и поредното набедено синче на мама, което обаче не желае да бъде такова. Това, че синът ти се е изнесъл с любимото момиче и е предпочел да бъде самостоятелен, и да сложи край на зависимостта си от мама, е похвално. А ти от сега влизаш в групата на злобните свекърви.

# 44
Абе жени,не знам защо ме плюете?Не искам детето ми да е мамино синче,имах си пример от мъжът ми.Синът ми не се е изнесъл да е самостоятелен,той живее при момичето у тях...

Те ли му дават джобни за деня, те ли му купуват учебници на синчето? Или не беше ученик, съвсем се обърках...

Общи условия

Активация на акаунт