Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 91

  • 58 752
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
azals на 44-та страница от тази тема съм пуснала линка.

Ели благодаря за рецептата - ще се възползвам. Какъв маргарин ползваш който да е твърд?

доня КОПРИВА до сряда ще държа книгата защото има много хора възползвали се от почивните дни.

Аз и преди това казах, но да повторя ако някой не смогне да ми драсне едно съобщение преди да сваля книгата и ще я задържа още малко там.

# 706
  • Мнения: 157
Шемет4е,много благодаря за книгите,златна си  bouquetнадявам се скоро да нямам русалка,4е ми омръзнаха,но само да си открадна малко време и ще снимам Wink
Ели,мерси ,душа  bouquet
хайде и една торта от мен за едно мнооого взискателно дете(дадоха да гледам от игра4ките,4е искало да са 1:1)4акам отзивите му Laughing
и още снимки http://patriyani.snimka.bg/hobby/relaxs.351093.14957371

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 18:33 от patriyani

# 707
  • Мнения: 1 965
patriyani -  Shocked Shocked Shocked Кажи ми моля те, че топката е играчка, щото иначе автоматично вдигам кръвно..... Фигурите ще ги преживея, ако са играчки, а ма топката.... А, ако са захарни..... огромни аплодисменти!!!
Копривкааааааааааа - Мрънкьо!!! Нарочно се спряхме на Темпото, щото там има заградена площ с катерушки. Поразбитички са, ама за час-два стават. Ако отидем в някой парк, ще си гоните децата, докато ние си бърборим. Затова - там в заграденото е екстра. Да не бягат.  Joy   На кафето има външни маси. Това че живея и работя в Младост, не значи че го познавам. Още повече пък кафета с градинки. Ай, мноу ти сЪ мол, не мрънкиЙ, ами идвай на гости на свеки  и ела да пием кИфе.

# 708
  • Мнения: 157
 JoyВануШке,сори мила,само не вдигай кръвно,но вси4ко което виждаш по торта е Варна ,а тия тримцата са от оня Декофондан дето обсъждахте наскоро,пратиха ми 3 килца и го пазя като о4ите си ,само за такива пипкави работи Hug

# 709
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
patriyani не знам за Ванчето, но аз онемях - страхотна ръка имаш. Аз русалки няма да седна да правя, но мидите и рапанчетата ако наснимаш стъпка по стъпка ще съм ти много признателна - страхотни са.

# 710
  • Мнения: 452
Ето,че се завърнах след 3 дневно пътуване из родния ми край.Сега отивам да чета,че като гледам колко съм пропуснала...

# 711
  • Мнения: 1 965
JoyВануШке,сори мила,само не вдигай кръвно,но вси4ко което виждаш по торта е Варна
Ама топката вътре с какво е пълна?!?! Щото незнам Фиолетката к`во сънувала нощес, ама аз напъследък само топки си представям. Трябва да ги измисля тия топки.  #Cussing out

# 712
  • Мнения: 335
много благодаря, дано не се тегли много дълго време Simple Smile

# 713
  • Мнения: 634
patrivaniь,много сериозна торта  newsm78предполагам от някъква анимация ,справила си се отлично Hug
Ванче ,нопка можеш да направиш от трохи от блатове смесени с малко крем (аз смесвам с маслен) мачкаш докато стане по твърдичко и си оформяш топката.За предизвикателството моята така съм я правила и е облякох с руска мастика Peace

# 714
  • Мнения: 137
Лелееее момичета страшни торти!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Ели-ЧРД на патерица!А къпкейкчетата са силно слюноотделящи  Grinning
Албенка,абе жеа каква е тази енергия от теб,как успяваш да направш толкова много и перфектни торти Shocked  Heart EyesСега как да си покажа моите Пухчовци Embarassed
доня Коприва,Браво,много бързо напредваш а "кюфтенцата" са страхотни!
Partriyani,прекрасни торти!
 И сега да ви покажа произведенията от този уикенд,едното е първият ми опит за Пух и Приятели а втората е БМВ,но малко повече бие на Мерцедес  Joy,от него опрделено не съм доволна #Cussing outЗа покритието на Пухчовците се престраших отново да пробвам Варната,но по рецептата на Антоан и то взе,че стана БЛАГОДАРЯ ти Антоан  bouquet
Оффф увлякох се, ето ги:


http://kostovi.snimka.bg/cooking/moite-torti2-23-03-09-23-03-2010.359957.14935093

# 715
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Мерси за всички пожелания и честитки пак, извънредно сте мили  Grinning  bouquet ...
Ще обясня тук за тестото, защото няколко момичета ми писаха, разбивам първо маслото със захарта, после прибавям яйцата. Брашното, смесено с другите сухи се прибавя по малко, накрая слагам айряна/бдърмилка. За кафявите заместих 3-4 лъж от брашното с какао. Всичко е доста стандартно, нищо ново в тази рецепта или приготвянето и. Аз винаги работя малко на око, ако не ми хареса гъстотата слагам още малко брашно, ако ми се стори гъсто, добавям малко мляко. Но това само в първия момент, след това тестото доста шупва и се сгъстява, така че може да стане прекалено, експериментиране му е майката. Сиси, може би става и за блат, незнам   Embarassed Whistling ...
Замислям се дали да не намаля малко содата newsm78, защото ми се струва малко прекалено, и бакпулвер и сода+айран - става на доста и то големички шупли. Ако искате плътен блат, здрав, с малки мехурчета май не е за препоръчване. Но пък е ужасно вкусен, както всяко тесто с айран.
Шеметка, аз ползвам Криско, знам че е ужасен но няма друг начин да се задържи трайно крема. Пробвала съм с 2 лъж меринге на прах както ме посъветва Клеър, но се получава неприятна засъхнала коричка на крема Mr. Green, което го няма в сегашния вариант  Peace.
В кейксентрал препоръчват хай-ратио маргарин, който е по-лек и не толкова плътен от криското, като разбит с миксер. Много по-лек и стабилен крем правел, но го няма по магазините, трябва да се поръчва онлайн или от специализирани магазини. Sweetex препоръчват  Rolling Eyes. Само кофи гаден магдарин не съм довлачила в къщи  Confused.
Получих си грамотата от кейкцентрал, ще я снимам довечера Grinning. Благодаря още веднъж че ме подкрепихте  Flutter  bouquet.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 20:24 от eli_c

# 716
  • Мнения: 1 965
patrivaniь,много сериозна торта  newsm78предполагам от някъква анимация ,справила си се отлично Hug
Ванче ,нопка можеш да направиш от трохи от блатове смесени с малко крем (аз смесвам с маслен) мачкаш докато стане по твърдичко и си оформяш топката.За предизвикателството моята така съм я правила и е облякох с руска мастика Peace
Албенка, целта ми е да направя топка от торта. Или торта на топка....  Laughing Казано по друг начин около 2-3 кграмова топка. Която да си нарежеш на парчета като торта. Завъртели са ми се някакви идеи, щото инатливо не искам да е маслен крем. То ще се чуе като стане. Или ще се види....  Rolling Eyes

# 717
  • Мнения: 2 185
patrivaniь,много сериозна торта  newsm78предполагам от някъква анимация ,справила си се отлично Hug
Ванче ,нопка можеш да направиш от трохи от блатове смесени с малко крем (аз смесвам с маслен) мачкаш докато стане по твърдичко и си оформяш топката.За предизвикателството моята така съм я правила и е облякох с руска мастика Peace
Албенка, целта ми е да направя топка от торта. Или торта на топка....  Laughing Казано по друг начин около 2-3 кграмова топка. Която да си нарежеш на парчета като торта. Завъртели са ми се някакви идеи, щото инатливо не искам да е маслен крем. То ще се чуе като стане. Или ще се види....  Rolling Eyes

Ванче, що не пробваш с рецептата за торта мозайка  Peace
Ели, той бътъркрийма затова се казва кръстинг, заради коричката  Peace . Аз винаги покривам отгоре, затова не съм забелязвала коричка, но ако стои само крема на въздух, може и да се образува  Wink

# 718
  • София
  • Мнения: 2 671
Ели,   bouquet за рецепта, непременно ще го пробвам шоколадовия крем, но се чудя няма ли да ми е множко за 24 кексчета? Ти колко шприцоваш с една доза от него и колко с масления? (като гледам какъв интерес предизвикаха, ще е хуабво да пуснеш отделна тема за тия миникексчета)

Последна редакция: пн, 21 сеп 2009, 21:31 от Rumya

# 719
  • Мнения: 157
 Ван4е,звъннах да ми снимат разрез на топката да ти покажа ,ноо уви първо нея са изяли. CryОтвътре е блат(кексово тесто),много леко сиропиран и ганаШ,стяга 2 дни в много дълбока купи4ка

Общи условия

Активация на акаунт