Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 747
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Здравейте Simple Smile
при нас коликите започнаха преди 3 дни и педиатърката ни изписа Абоколикен. Не го видях в анкетата, някоя от Вас ползвала ли го е  newsm78 има ли ефект въобще. И може ли да ми кажете как се приготвя този чай от анасон и в какво количество и по колко пъти на ден трябва да му се дава ?

Мерси много  Hug

На нас само Абоколикен ни помогна срещу коликите. Чай и вода не искаше да пие.

# 796
  • Севлиево
При нас коликите започнаха втората седмица и спряха към втория месец. Вечер при силни колики помагаше единствено слинг-шала!

# 797
На нас ни помага еспумизан , на 3 месеца сме и все още ни мъчат колики .

# 798
Здравейте! Коликите на дъщеря ми започнаха към 20-тия ден- в интервала между 14,00  и 19,00 часа, след това се успокояваше! Започнах да й давам Инфакол+ био гайя в 18,00 ч. и имаше ефект. Инфакола давах някъде около 2 седмици, а с Биогаята продължихме до края на четвъртия месец, въпреки че  когато направи 2 месеца коликите спряха и изобщо не е плакала, беше много спокойна. Но си мисля, че коликите при всяко бебче се проявяват индивидуално и просто трябва да откриеш правилното средство.

# 799
Коликите на сина ми бяха кошмарни до 3тия месец,после отшумяха.През тези месеци ревеше почти неспирно и никакви капки не помагаха,сменихме доста.Единственото което го утешаваше беше да е добре завит около коремчето и да е гушнат Simple Smile Добре,че го гушкаме много тогава защото сега хич не дава Simple Smile

# 800
  • гр.Пловдив
И ние изпробвахме всички видове капки,но най-накрая ни помогнаха COLINOX,пробвайте ги,не навсякъде ги има обаче и са към 24лв,но са перфектни Peace

# 801
  • София
При първото лефакс,а при второто ....времето  Laughing

# 802
Малката ми е на 3 месеца коликите  започнаха на 2-та седмица педи-то ни изписа инфакол , коликинд и чай за колики на хип (лайка копър и анасон)но нито едното нито другото ни помогна. Коликинда като чели просто и харесваше на вкус и млъкваше за минута или две ,но само толкова, чая го пиеше но резултат никакъв.Добре че се намери съседка (с три деца-момичета) та ми каза за семена от анасон.Една кутийка е около 1.50лв. стривам си го и го варя ,прецеждам и подслаждам не съм я чувала да ми плаче от колики вече повече от месец. newsm10 newsm10 newsm10

# 803
На нас ни помогна Абоколикен, но поръчах от Германия и Лефакс,сега двете опаковки Лефакс си седят в хладилника не отворени, ако някой има нужда да пише - давам ги , само да помогна на някой Simple Smile

# 804
На нас ни помогна Абоколикен, но поръчах от Германия и Лефакс,сега двете опаковки Лефакс си седят в хладилника не отворени, ако някой има нужда да пише - давам ги , само да помогна на някой Simple Smile

Ха! Това все едно аз съм го писала Simple Smile Първоначално пробвахме с Инфакол. Малката е на адаптирано мляко и се изхождаше по 1 път на ден. С Инфакол стана още по-трудно и мъчно изхождането и сякаш се запече. Педиатърката ни каза да пробваме Абоколикен. Нямаше го в аптеката, трябваше да го поръчват и да чакаме да пристигне, въобще голямо чудо. Никой не го беше чувал и ние бяхме много скептични. Почна да го пие и всичко се оправи още на втория ден:-) Верно пръцка по цял ден, ама няма газове в коремчето и почна да се изхожда по 2 пъти, понякога 3 пъти на ден. Да чукна на дърво, всичко е окей за сега, а още не е станала на 2 месеца дори.
А иначе и аз бях поръчала да ми донесат Лефакс от Германия и сега и у нас две опаковки си стоят ей така.

# 805
Лелее  с тия колики е  ужас. Бебчо е на 50 дни и всичко що продават в аптеките е изпробвано.В момента давам Еспумизан и ако започне много да се присвива давам Colic tablets.Отделно му правя чай от семена на копър и анасон и пак няма кой знае някакъв ефект. Бебо по принцип си е ревлив и като го свие и коремчето и ми иде да скоча през терасата smile3514.Значително му помагаха Colief но просто нямам възможност да давам по 30лв на 5 дни

# 806
ivon4eto  затопли една хавлиена кърпа със сешоар или ютия и я сложи на коремчето, този метод почти винаги има ефект. Ще облекчиш малко коремчето.
При нас коликите отшумяха за 3 седмици, именно с Colief.

# 807
почти никое лекарство трайно не помогна, или имаше намаляващ ефект, тоест бебето развиваше толерантност

На познат му донесоха първото лекарство от аптека в Италия и много е помогнало...явно има значение, имам и други примери с по-качествена и по-евтина козметика от чужбина, но не може всеки ден до ходим до чужбина  Laughing Laughing

# 808
  • Cyberspace
Ох, коликите ни са просто ужасни! Не може да спи, само плаче. Толкова е изморен, че когато го отпуснат за малко и на момента задрямва. Но след няколко минути пак започват, буди се, понякога дори с писък. На 21 дни е, забелязах, че има колики още щом ни изписаха. В болницата нямах наблюдения много, защото в болницата, в която родих носят бебетата само на 3 часа за храненето и след малко ги взимат, така че не знам дали и там е имал.  Обаче са непрекъснати - няма нощ, няма ден. В началото, когато бяха много по-леки ни облекчаваше Еспумизан, но когато се засилиха и не виждах ефект. Смених с Инфакол от Англия (понеже четох, че този, който се внася в БГ нямал нищо общо с този в Англия), но и от него нищо. Е, продължавам да го давам, понеже пък четох и, че действал с натрупване, а и награбих 4 опаковки. Не помага и затопляне на коремчето, нито масажче. От 5 дни сме и на Колийф в АМ, но коликите продължават. От вчера изписаха и БиоГая. Засега не усещам затишие. Сменихме и АМ с Аптамил, преди това беше Фрозолак, но никаква разлика, а бях чела, че може да не му понесе дадена храна. Засега не усещам никакво затишие. Е, не очаквам съвсем да минат, но поне да може да спи, защото така е толкова нервен и крив... Пък и не мисля, че толкова безсъние ще му се отрази добре. Просто е кошмарно, превива се непрекъснато, почервенява, рев (не плач, а направо рев)... Направо не мога да го гледам как се мъчи... Какви са тия колики, какво е това чудо, не го оставят даже за час да дремне!!! Отделно и ние вече изнемогваме физически да го носим на ръце постоянно и да го люлеем. Вчера на консултацията педи не можеше да повярва, че има колики непрекъснато, убедена е, че драматизирам. Де да беше така!!!  Sad  При всяко дете действало различно нещо, а при някой, като моето - явно нищо. Приемам съвети всякакви, просто съм длъжна да опитам всичко, за да се поуспокои поне малко детето Sad

# 809
basisluchaq, пробвали ли сте методите на д - р Карп? Повиване, бял шум, носене в слинг? Горкото мъниче, много ми стана мъчно като прочетох как се измъчва. Дано скоро да отшумят гадните колики Praynig

Общи условия

Активация на акаунт