Ах тези колики - какво Ви помогна?

• 275 712
  • 1 113
  •   1
Отговори
# 675
При нас коликите са нещо ужасно. Имаше период, в който не спеше, а само ревеше (и пищеше на моменти) и ядеше. Пробвахме какво ли не - шише антиколик за вода, внимавах какво ям, носене на ръце, топло на коремчето, пуснат сушоар, чайове и един куп капки (колийф, еспумизан, био-гая, инфакол) и едни американски хапчета, които бяха много хвалени по форумите, но и те не помогнаха. От всичко това ефект имаше сушоара и топлото на коремчето за известно време. С течение на времето намаляха, сега давам инфакол и като го спра пак се почва едно пищене и превиване. Сега е на 3 месеца и половина.

# 676
  • На топло...
Гушкане, кърмене, носене в слинг, топло на коремчето, успокояващ шум.

# 677
При нас коликите започнаха още от родилния дом. Започнах с инфакол, но се запекохме и все още неможем да се нормализираме?ходим на 3-4 дни със свещички. Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели. Притеснявам се да не му станат лениви червата. И може ли да усвоява почти всичко от кърмата?

# 678
При нас коликите започнаха още от родилния дом. Започнах с инфакол, но се запекохме и все още неможем да се нормализираме?ходим на 3-4 дни със свещички. Моля, ако някой е имал подобен проблем да сподели. Притеснявам се да не му станат лениви червата. И може ли да усвоява почти всичко от кърмата?

Запек се приема тогава, когато детето не се изхожда по голяма нужда 5 дни и когато това стане - изхождането е с напъване, почервеняване на лицето, отнема много време и т.н. Разбира се, всяко дете е различно.

В случая, моят съвет е, спрете свещичките, сменете капките, наблюдавайте детето - ако се изхожда спокойно, когато се изака е меко, няма твърди, приличащи на камъчета акита, значи всичко е наред.

bouquet

# 679

Запек се приема тогава, когато детето не се изхожда по голяма нужда 5 дни и когато това стане - изхождането е с напъване, почервеняване на лицето, отнема много време и т.н. Разбира се, всяко дете е различно.

bouquet
А също да добавя и на консистенция, ако е кашесто акото мисля, че не се приемаше за запек.

# 680
И аз тук да се запиша,да ви кажа не съм усетила,че бебе е имал колики на 2-3 пъти е ревал като не знам какво да кажа,много се радвам за бебе и за нас добре, че не е ревал така до 3-4 месец сега е на 1година и 10месеца, на една приятелка бебето всеки божи ден ревеше и нищо не и помогна за коликите Simple Smile

# 681
Здравейте!
Ние имахме зверски колики - нищо не помогна. Все пак успявахме донякъде да ги успокоим. Прилагах всичко от диета до илачи и бабини хитринки. Не помогна нито чаят от копър, анасон, ким, нито капките, нито топлото. Бебето ми се роди през юни и му слагах възглавничка с черешови костилки, от Германия ми я донесоха, много помагала. Той не я понасяше, понеже се претопляше. Правех редовно масажи на коремчето, държах го максимално изправен, за да оригва, гушках го, през деня спеше по коремче (много пъти с часове е спал на моя корем, само и само да дремне), правеше безумни паузи от по 15-17 часа между спанетата на 1м!!! Положението беше ужас. Господ ме направил много млечна и гърдите ми сами текат, той буквално се давеше в мляко, къпеше в кърма на всяко хранене, целият беше мокър и се стараеше да погълне, колкото може повече. Съответно от лакомото гълтане, гълташе и много въздух, защото често пускаше, ядосваше се, бореше се със струята.Взех му Инфакол, облекчаваше го в някаква степен определено. Смених с Еспумизан - стана още по-зле, още ми стои наполовина пълен. Продължих с Инфакол. Проблемът беше, че го облекчаваше донякъде, но много трудно акаше. Нямаше запек, но по един час се превиваше и плачеше, докато се изака. Накрая го пробвах с Био Гая и имаше резултат. Бях научила кога са му най-силните болки и кога най-трудното акане и за колко време кои капки действат и редувах Инфакола с Био Гаята, така че в един момент започнаха да го облекчават болките през деня и давах само Био Гая за сутрешното най-тежко акане, а привечер третирах с Инфакол, за да е по-спокоен през нощта. Лека полека започна да пропуска едно по едно нощните будения, когато коликите го поотпуснаха. Но до 4м си имаше колики, макар и вече слаби.

# 682
Сега в На Кафе, след 5мин ще говорят за коликите

# 683
  • Бургас
Ние минахме на "Колийф".Ето днес ще купувам 4-то шишенце.Но мисля, че първо трябва да се понатрупа около 3 дни и тогава да подейства.Ама много скъпо бе, 25 лв за 4 дни.Обаче живот и здраве да има, нали са превели детските Simple Smile , та сега отиват директно за капки и памперси, пък докъдето стигнат.

# 684
zdraveite mami Simple Smile Moeto beb4e e na 47dena, i bqhme s koliki o6te ot bolnicata .Polzvala sam biogaq i infakol, no sled izvestno vreme polzvane sprqha da deistvat :S Pedito ni ispisa kreon tova sa kapsuli za vazrastni ,predstavlqvat malki granulki koito se davat posredata na hraneneto,kato predvaritelno ste gi razdelili na 3, s malko vodi4ka ili mlqko.Mnogo sam doovolna,za sega nqmame koliki dano da prodalji taka Simple Smile Moje da se konsulirate s va6ite lekari i da vi gi izpi6at Simple Smile))

# 685
Креон?!  Rolling Eyes
Странно е, че в него няма лактаза..за да се справи с проблемната лактоза-предизвикваща коликите Thinking
Аз лично, не бих дала този арсенал от ензими на толкова малко бебе Peace

# 686
Първоначално Еспумизан изпи 2 шишенца, след това Инфакол и топло на коремчето, което се оказа  по-удачния вариант.

# 687
Магнезия Фосфорика - това е хомеопатично, два-три дни давах и отминаха. Но незнам дали просто беше дошло време да отминат, защото беше вече 4-ти месец или  магнезия помогна. Според мен и от двете по-малко.

# 688
Цветина, според мен вече им е минало времето на коликите. И нас на 4м ни пуснаха окончателно, но да втория месец положението беше кошмарно. Топло на коремчето действително много помагаше, ама нашият е лятно бебе и непрекъснато се претопляше, та изобщо не търпеше торбичката на коремчето...

# 689
Здравейте мами Simple Smile Търсех,но не видях да има такава тема (ако има да ме извините). Споделете моля как се справяте с коликите,кога започнаха? Ние сме на по малко от месец и мисля че започнаха и му давам Инфакол и Ентерокинд.Май му помагат малко ама незнам...

Общи условия

Активация на акаунт